KGB agendid

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kolmandas poogna avamisel annab millegipärast teate
Selles teemas pole postitusi
On vaid minu probleem või ka teistel sama ?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Aspelund
Liige
Postitusi: 1139
Liitunud: 04 Mai, 2005 10:45
Kontakt:

Postitus Postitas Aspelund »

Sama siin:

Ma siiski eksisin, kommentaar Sildamilt ilmus Eesti Ekspressis: On tore, kui Eesti iseseisvuse taastamist vahetult mäletavad inimesed kirjutavad mälestusi. See on oluline aga eeldusel, et need mälestused on usaldusväärsed. Klandorfi mind puudutav jutt pärineb 1992. aastast, kui kirjutasin ajakirjanikuna Klandorfi mõne alluva väidetavatest vägivallatsemistest, mida prokuratuur toona uuris. Eks Klandorf siis otsustas, et parim kaitse on rünnak ning tähelepanu tuleb temalt ja ta alluvatelt mujale viia. Näen nüüd, et end jälitajaks ja jälitatavaks nimetav mees ei ole suutnud sellest ligi 20 aasta tagusest ajast välja pääseda. Kasutasin siis ja kasutan ka praegu tema loo kohta sõna “absurdne”. Kuid aja jooksul on absurdsuse kontsentratsioon kasvanud. Lõpetuseks: minul ei ole Eesti riigi ega riigi vastavate asutuste ees midagi varjata.

A.
Henn
Liige
Postitusi: 514
Liitunud: 19 Nov, 2007 13:38
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Sildam ei ole öelnud, et: "MA EI OLE KGB AGENT". Ta ütleb ainult, et Klandorfi käekotilugu on absurd.

Ta ei ähvarda kedagi valesüüdistuste ega laimu eest kohtusse kaevata.

Ta ütleb ainult, et "minul ei ole Eesti riigi ega riigi vastavate asutuste ees midagi varjata."

Mida siit võib järeldada?

Et Sildam on enda seotusest KGB-ga KAPO-le juba varem teada andnud? Ausalt ja midagi riigi ega vastavate asutuste ees varjamata?

Huvitav, et ka Meri ümbritses ennast tegelastega, kelle minevik oli üsnagi kaheldav. Esimesena tuleb meelde näiteks Rein Müllerson.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Veidi ka põhjanaabrite poole pealt, kus hetkel kipuvad üksteist altkulmu vaatama SUPO ja välisministeerium. Teemaks meilgi hästi tuntud Bäckman ja vene poole pealt Pavel Astahov, Jarmo Mäkelä esitluses.

http://www.postimees.ee/?id=285699



President Tarja Halonen ei teadnud, kuhu oma käe pistab, kui Pavel Astahov käis teda tervitamas pärast märtsis toimunud Turu visiiti. Mees kiitles selle käepigistusega avalikkuse ees ülepakutult kohe pärast Moskvasse naasmist.
Kogu Astahovi taust oli soomlastele teadmata. Pärast ootamatut kokkupuudet Turus saatis Soome kaitsepolitsei (Supo) oma vennasorganisatsioonidele küsimuse, kas neil on andmeid isikust, kelle nimi on Pavel Astahov. Ja neil oli.
Esimest korda ujus see KGB kasvandik lääne luure radarite alla aastate eest, kui Venemaa pensionärid läksid tänavatele toonase presidendi Vladimir Putini vastu protestima.
Need vene vanaemade näljamarssidena tuntud meeleavaldused oli vaja ära lõpetada ja Astahov pandi seda tegema. Ta asutas kodanikuühenduse «vene pensionäride probleemide jälgimiseks» ja meeleavaldused lõppesid järsult. Venemaa rahvale esitleti Astahovit kui inimõiguste aktivisti.
Astahovi järgmist ülesannet meedias ei selgitatud. Ta pandi juristina tegema ettepanekuid Venemaa luureasutuse FSB tegevust piirava seaduse jaoks. Ta soovitas samasugust hõredat õiguslikku kontrolli, nagu varem oli kehtinud KGB kohta. Astahovi ettepanekud võeti vastu.
Ehkki Astahov oli selgelt näidanud oma võimeid vene vanaemade distsiplineerimisel, küpsetati temast lastevolinik ja president Dmitri Medvedevi eriesindaja.

Süüdlast otsitakse

Turu katastroof põhjustas riiu Soome välisministeeriumi ja kaitsepolitsei vahel. Supost pahandati, miks ei antud neile teada, et Venemaa lastevoliniku visiidi jaoks oli Moskvast küsitud viisa rohkem kui 40 ajakirjanikule – enam kui kõrgeima taseme riigivisiitide puhul tavaline on. Kui asjast oleks varem teatud, oleks jõutud uurida, kas huvi lähtus muustki kui sellest, et Turust saab Euroopa kultuuripealinn.
Kõik viisataotlused liikusid välisministeeriumi pressiosakonna kaudu, viga läks selle juhi Petri Tuomi-Nikula arvele. Ta võttis sest juhtumist õppust ja pidas riigikaitse avalikkussuhete seminaril ettekande, kus ütles, mida mõtles.
Kuna meedia on uuesti finlandiseerumas, on vaja tagasi pöörduda meetodite juurde, mida kasutati külma sõja ajal. Igast toimetusest otsitakse usaldusisikud. Neid hoitakse asjadega kursis kas peatoimetajate vaikival nõusolekul või ilma selleta.
Tuomi-Nikula saadeti suursaadikuks Rooma. Sellest peale on hoolt kantud, et säärase mõtteviisi kübemedki oleks ministeeriumi koridoridest ära pühitud.

Aktiivne abistaja

Pavel Astahovi soomlasest abimees Johan Bäckman, kelle kohta Venemaa meedia kasutab nimetust «soome inimõiguste aktivist», maalib Soomest ja soomlastest jätkuvalt musta pildi. Ta räägib, et Venemaalt salaja Soome toodud Anton Salo rahvastikuregistri kandest on tagantjärele kõrvaldatud märkus poisi topeltkodakondsusest.
Kokemäki linna otsusega olevat Bäckmani jutu järgi keelatud poisil vene keeles rääkida, palvetada, ristimärki teha ja risti kaelas kanda.
Robert Rantala juhtum on Bäckmani järgi russofoobne kättemaksukampaania, mille abil tahavad Soome ametnikud hävitada soome-vene perekonnad. Kui Euroopa inimõiguste kohus peatas vanaema Irina Antonova Venemaale tagasisaatmise, kinnitas Bäckman, et nüüd saavad kõik asjasse segatud Soome ametnikud süüdistuse ning nad mõistetakse kohtus süüdi.
Johan Bäckmani ohvriks sattunud ajakirjanik Martti Valkonen paljastas äsja Aamulehtis, kui suurt rolli on Bäckmani karjääris mänginud Aleksanteri instituudi juht Markku Kivinen. Aga tal on ka teisi kaitsjaid.
Kui peaminister Putin käis hiljuti Lappeenrantas Euroopa Liidu ja Venemaa innovatsiooniseminaril, istus Bäckman osavõtjate hulgas koos oma parema käe, kirikuõpetaja Juha Molariga. Kelle külalistena härrad küll seal olid? Välisministeeriumi? Venelaste? Soome ärimeeste?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Uuno Puusepp, FSB topeltagent KAPO-s

Postitus Postitas kaur3 »

Päkapikud tõid aknalauale raamatu.

http://www.apollo.ee/pagulus-ja-noukogu ... ohjal.html

Lk 198 on kirjas järgmine lõik.
Lagundamismeetodiga, mis õpiku järgi on lahutamatus ja teineteist täiendavas seoses kompromiteerimismeetodiga, püüti nõrgendada leedu pagulasorganisatsioonide aktiivsust. Üks efektiivne lagundamisvõte oli oma luurevõimalused ammendanud agentide tagasikutsumine Nõukogude Liitu, kus nad esinesid paljastustega pagulaste aadressil. Nii toodi 1972. aastal Leetu agent Orest, kes oli olnud Leedu Vabastamise Peakomitee aktiviste New Yorgis. Hästiinformeeritud Oresti paljastused kutsusid esile sõnasõja leedu pagulaspressis, Leedu Vabastamise Peakomitee juhid pidid selle juhtumi kohta aru andma USA Riigidepartemangus. Teise Nõukogude Liitu tulnud KGB agendi Tuvimi paljastusraamat süvendas kahtlustuste ja umbusalduse õhkkonda leedu paguluses, sest Tuvim andis raamatus muuhulgas mõista, et pagulusse jäid tema ürituse jätkajad.
mäger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 11 Dets, 2009 22:35
Kontakt:

Re: Uuno Puusepp, FSB topeltagent KAPO-s

Postitus Postitas mäger »

Kõrgetest tegelastest KGB agendina: www.hs.fi/kulttuuri/a1416376033922. Artiklis on siis juttu 70-ndate Soome Kaitsepolitsei pealikust Arvo Penttist, kes arvatakse olevat olnud KGB agent.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: KGB agendid

Postitus Postitas ruger »

Moskvas avastati hunnikus KGB kaustasid :roll: Kas ka sisu sees oli ei tea. Eks proovivad ka digitaliseerida???
АХУЕТЬ! В центре Москвы найдены выброшенные документы из центрального архива КГБ
Pilt Pilt
https://twitter.com/ShadenFM/status/710127658147966976
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: KGB agendid

Postitus Postitas ruger »

Läti avalikustab enne jõule suure koguse KGB dokumentidest, mis neil on.
The files held by the KGB in Latvia, known colloquially as the "Cheka bags", will be published online before Christmas, the director of the Latvian National Archives, Māra Sprūdža, told Latvian Radio December 3.
That means that after more than two decades of debate and controversy about when, if and how the information contained in the files is released into the public sphere, the next three weeks will provide the answer.

According to Sprūdža, the Center for the Documentation of the Effects of Totalitarianism has forwarded to the National Archives of Latvia a full set of documents for publication of the Czech bag before the year-end deadline approved by Saeima earlier this year.

"We have started to look at and experiment with the file contents to see if we can securely publish them and not have a situation in which people cannot get access, to make sure we have an optimal solution for people to easily open and view the contents," Sprūdža told Latvian Radio.

Technical work is currently under way to ensure the information will be made public before Christmas, and will coincide with a virtual exhibition to place them in context.

In order to view the documents, registration via email address will be required on the Latvian National Archives website.

However, the full contents of the whole archive will not be available immediately. Initially only the KGB's typed "agent cards", the KGB telephone directory and official documents giving details of various administrative and procedural methods will be viewable.

Sprūdža predicted that public interest in the "Cheka bags" would be intense during the first days the contents appears online, but that some people might be disappointed that everything was not immediately available and searchable - with precise searches likely to be available only next May and before then further approval is required from the incoming government.
https://eng.lsm.lv/article/culture/hist ... s.a301613/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re:

Postitus Postitas Leo »

Lemet kirjutas:Veidi ka põhjanaabrite poole pealt, kus hetkel kipuvad üksteist altkulmu vaatama SUPO ja välisministeerium. Teemaks meilgi hästi tuntud Bäckman ja vene poole pealt Pavel Astahov, Jarmo Mäkelä esitluses.

http://www.postimees.ee/?id=285699
YLE ehk Soome rahvusringhäälingu pikaajaline toimetaja kindlasti näeb ja teab, mis Soome ajakirjanduses ja poliitikas toimub. Kogu külma sõja ajal oli igas suuremas meediakanalis venelastel oma käpikud ehk toimetajad, kellel olid NSVLiidu suursaatkonnaga eriti soojad suhted. Osa nendest ajakirjanikest olid ka veendunud kommunistud, vasakpoolsus on üldse Soome ajakirjanduses tavaline. Lisaks olid muidugi poliitikud ja riigiametnikud, kes otseselt või kaudselt Moskva huve ajasid. Meediakanalitest on sellised käpikud valdavalt läinud, osa pensionile, teised lihtsalt lasti lahti, sama riigiametites, kuid vahel ikka mõni "kotiryssä" ilmub kusagil välja. Backman on Moskva mõjuagent, lisaks veel väike grupike sarnaseid usse, kes oma juudaseeklite teenimiseks Soomes eetrit reostavad, kuid nende mõju soomlastele on minimaalne, suuremad meediakanalid lihtsalt ei anna neile eetriaega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist