Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kes oleks osanud arvata aastal 1996,et tuleb uus sõda ja Armeenial on asjad lõrris.
Hakkaks või kihla vedama aga minu pakkumine on,et niipea,kui Venemaa veelgi majanduslikumalt nõrgeneb ja uue valitseja ootuses midagi kärusse läheb(ega see Putler pole ju ka jumal,lihtne lihtsurelik ja hiljem või varem läheb ikkagi mulla alla nagu Brežnev),siis tuleb uus sõda.Noh mehed,mitme aasta pärast kaasfoorumlased pakuvad?
Mina usun nii 10 aastasesse tsüklisse.
Professor Solovei andmetel olevat Putler viimastel läbirääkimistel sultanile pakkunud diili,teie mõjuala on Aserbadziaan koos Mägi-Karabahhiaga,tehke seal mis tahate.Isegi koridori olevat pakutud Nahhitševanist Aserbadziaani,muidugi armeenlaste kulul.Vastutasuks taheti,et türklased tõmbaks ennast Süüriast ja Liibüast välja.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ruger »

Türgi parlament arutab riigi sõjaväelaste saatmist Mägi-Karabahhi. Venemaa sõnul osaleb Türgi ainult ühises kontrollkeskuses, mitte aga üksustega maastikul ja vaatluspunktides.
Ankara sent the bill to the #Turkish parliament for sending Turkish troops to #AZE (Nagorno Karabakh).
However earlier #Moscow repeatedly stated that "no Turkish soldiers will be on the ground." Interesting.
https://twitter.com/fuadshahbazov/statu ... 5727062016
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Runkel »

Vaatame, kas Pašinjan säilitab ametiposti ja kas türklased tulevad asjalikumate üksustega sisse. See oleks mõru pill Kremlile.
Venelased on vist 2000 sõdurile, nagu rahulepe sätestab, toomas Karabahhi mehi juurde, millest lepe ei kõnele. Kui arvestada Gjumri baasi (ei tea, kui palju on seal mehi), Megri Armeenia lõunapiiril venelasi armjannidega kokku ca 2000 ja muid väiksemaid eriüksusi, siis koondumine kokku on piisav, et suuremat tüli norimist hoida vaka all. Vaatame.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Jaanus2 »

See jutt on jama, et Vene vahetab mõjusfääre end. NSVL (loe: Vene impeeriumi) aladel alade vastu kuskil Süürias või mujal pärapõrgus. Vahetab ainult siis, kui on sunnitud ja mitte vabatahtlikult. Esialgu veel väga suurt sundi ei tunne lõuna pool (meil on loobunud, aga ikka vanad luulud käivad vahel).
Ootame ära, kui aserid lubatud alad kätte saavad ja vaatame siis, kus hakkavad paiknema türklased. Tundub, et venelased hakkavad paiknema seespool eraldusjoont (Karabahhis nende mõistes) ja türklased nende vastas teisel pool eraldusjoont (Aserbaidžaanis venelaste arvates ja kõik vastab lepingule). Lisaks veel mingi ühine sümboolne Türgi-Vene vaatluskeskus. Edaspidi on karta kaebamist, et Vene okupeerib nüüd koos armeenia separatistidega osa Aserbaidžaani territooriumit. Siiski vist mitte enne, kui lepingu järgi on aseri poolel võimalus leping üles öelda (kuus kuud enne viit aastat oli vist) ja kui venelased siis lahkuda ei taha.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Larry »

No pmst keegi ei saa aseritele ju dikteerida keda nad oma riiki/ maa peale lubavad ja Karabahh pluss ümbritsevad tagasisaadavad rajoonid on ju rahvusvaheliselt tunnustatud Aserbaidzaani territoorium. Nii kui keegi peaks midagi iitsatama riiki saabunud Türgi vägede osas võib Alijev neile rahumeeli öelda, et Aserbaidzaan on iseseisev ja sõltumatu riik, kes otsustab ise keda oma riiki lubab. Ja nii ongi.

Üldiselt on aseritel väga tugevad positsioonid saavutatud, ükskõik mis edasi peaks juhtuma. Kui varem pidid aserid nö. paluma omi maid tagasi, siis nüüd on võimalik ise tingimusi dikteerida. Tugev ja tegus Türgi nende selja taga lisab kindlasti palju enesekindlust ja veenmisjõudu, mida on raske ignoreerida.
Mingisugust armeenlaste comebacki mina küll kusagilt ei näe. Peale NL lagunemist esimeses sõjas õnnestus armeenlastel saavutada parem stardipositsioon (kellelgi polnud ju veel oma sõjaväge) ja seeläbi sõda võita, aga nüüd, kui ka aserid on loonud omale korraliku sõjaväe, siis kustkohast see armeenlaste võit peaks paistma mina küll ei näe. Riikide rahvaarv ja ressursid on lihtsalt liiga erinevad.

Vaadates muidugi mis Armeenias praegu toimub, siis tundub et sealsete tagalalõvide arvates võeti neilt kohe- kohe süllesadav sõjavõit käest :lol: Mis sel vaesel Pašinjanil ikka üle jäi kui allkiri anda, et päästa see vähene mis päästa oli võimalik. Minu arust läks neil veel isegi hästi, kuna midagi jäi neile ju isegi alles ja sõja jätkudes oleks nädala - kahe pärast kõik niikui nii täielikult aserite käes olnud. Nüüd välditi vähemalt vihatud aserite lippu Stepanakerdi kohal. Või peaks juba ütlema Hankendi? :|
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1716
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Poti soldat »

Commander-in-Chief of the Armenian Armed Forces Onik Gasparyan: on the 4th day of the war, during a Security Council meeting, I presented our losses and the assessment of the situation in the Armed Forces, noting that it is necessary to take measures to stop the war in two or three days, otherwise our resources will be exhausted in a short time. All attempts to stop the war were rejected by Turkey, Azerbaijan, we were forced to continue hostilities.
https://twitter.com/301_AD/status/1328641118041497602
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas krizz »

Ega Erdogani võim pole ka igavene ja vastuolusid on Türgis alati olnud (kasvõi sõjavägi vs islamistid). Samuti ei maksa kurde unustada. Piisab venelastel hakata kurde tõsisemalt toetama ja ongi Türgil paras pind perses.

Mis rahuleppesse puutub, siis mina oleks oleks Aseri poolelt vahetanud selle Karabahhi Nahhitsevani ühendamise vastu ülejäänud riigiga.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas alax »

Vaatasin Vene pealt Putini intervjuud. Püüdis kummagi osapoole suhtes ettevaatlik olla. Armeenlased said küll kerge müksu, et varem ei tahtnud Aserbaidžaaniga rahu teha. Šuša linna võtmisse aserite poolt suhtus mõistvalt. Karabahhi tulevik jääb edasiseks lahendada. Venemaa hoiab Karabahhi tuumikut seni oma rahuvalve rõngas.
Sama Svobodast https://www.svoboda.org/a/30955511.html
Azerbaidžaani seisukoht https://ria.ru/20201117/karabakh-158496 ... nt=8932100
Viimati muutis alax, 18 Nov, 2020 5:21, muudetud 2 korda kokku.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Avatar »

Larry kirjutas:Või peaks juba ütlema Hankendi?
Sõltub peamiselt sellest kuidas hinnatakse ühte teatud Stjoopat: https://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Shaumian
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ruger »

Armeenia ja MK üksuste rindelpüsimisest
Former Deputy Chief of Staff of the Armed Forces of Armenia and former Military Commissioner of the country, Major General Levon Stepanyan:

More than 10 thousand soldiers, including many officers, fled from the front line during military operations in Karabakh.
https://twitter.com/clashreport/status/ ... 0003887104
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Et siis ca 10 000 armeni relvakandjat lassid mõne nädalaga lihtsalt lahinguväljalt jalga - no tase :mrgreen:

Sellele lisaks:
- eilehommikuses ETV+ saates rääkis Anton ALEKSEJEV paarid huvitavad faktid:
--- STEPANAKERTis olla alanud marodööritsemine - et kui "pommitamiste" ajal ei lukustanud keegi korteriuksi, siis nüüd on ilmunud marodöörid..
--- puudutavalt armenite poolt majade mahapõletamist // puude maharaiumist - et noid puid raiuvad seal hoopis "pärisArmeeniast" tulnud tegelinskid.. kuna puit on kallis ja Armeenia maapiirkondades köetakse valdavalt puudega, siis käiaksegi praegu Armeeniast seal "eikellegimaal" nõnna soomust tegemas - kuniks veel saab :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:Et siis ca 10 000 armeni relvakandjat lassid mõne nädalaga lihtsalt lahinguväljalt jalga - no tase :mrgreen:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... ma#p639315
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas mutionu »

https://unews.pro/news/108501/

Kes keelest aru saab siis väike lugemine vabatahtlikust, kes läks oma Armeenia hõimuvendadele appi.
Pealkirjaks on "Tuusamine ja segadus: kuidas armeenlased kaotasid sõja ja Karabahhi".
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas nimetu »

Üks väidetav põhjus miks Armeenia hävitajaid ei kasutanud on see, et neil polevat moona.
Viidatud allikas on Sputnik, seega tasuks suhtuda väitesse mõneti teravama kriitikameelega.
https://twitter.com/RALee85/status/1329269136258691074
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

mutionu kirjutas:https://unews.pro/news/108501/
Kes keelest aru saab siis väike lugemine vabatahtlikust, kes läks oma Armeenia hõimuvendadele appi.
Pealkirjaks on "Tuusamine ja segadus: kuidas armeenlased kaotasid sõja ja Karabahhi".
Lahe ja hariv lugemine 8)
Haakub suurepäraselt üleeelmisel teemaleheküljel oleva videoga Artsahhi relvakandjate kaootilisest siblimisest ŠUŠA juures..

Ma summeeriksin, et armenitest läbi viimaste aastakümnete kultiveeritud kuvand MägiKARABAHHist kui miskist "võitmatust sõdalasühiskonnast" osutus tegelikkuses täielikuks mulliks - aga samas oli selle "mulli puhumine" ka kogu armeenia osapoole parim "sõjaline saavutus" üldse kuni MägiKARABAHHi "sõjalise mulli" kokkukukkumiseni :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist