REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas:
Some kirjutas:Iisrael ja Kreeka teevad vaktsineeritud turistidele piirid lahti. Aga samas pole ju teada, kas vaktsineeritud levitavaid viiruseid või mitte? Ehk siis milles point?
Minu loogika järgi ei tohiks. Vaktsineerimne ei kaota ära haigussümptomeid vaid õpetab organismi imuunsüsteemi sissetungijaga hakkama saama, see võtab ka viiruselt võimaluse organismis paljuneda. Paljunemine puudub, puudub ka nakatamine ja levitamine.
Kui selline inimene nüüd köhib ja nuuskab ja/või räägib näiteks emotsinaalselt (süljepeenpritsmetega). Tema ninas/kurgus käib näiteks sisse jõudnud viirusega võitlus, mille tema keha peaks mingi 90%-liselt võitma. Kas julged kinnitada, et seni kuni tema organismis sõda käib, ei paljune ka viirus? Või on täiesti võimalik, et viirus paljuneb tema organismis senikaua kuni tal seda lastakse teha selle inimese enda keha poolt? Kas julged kinnitada, et ta ei saa sel perioodil nakatada samadel tingimustel, millest siin küllalt juttu, endaga kontaktis olevat inimest? Ma ei pea silmas viiruse kogust vaid konkreetselt võimalust nakatada. Kas ehk lõpuks jõutakse sinnani nagu kiirgusegagi: okei ise oled kaitstud "reisilt tulles", aga kõik sinuga kaasas olevad asjad lähevad keemilisele töötlemisele, ilma desinfitseerimiseta ei liigu midagi edasi. Inglased juba näitavad oma kohustusliku (ja tasulise) karantiinihotellindusega teed sinna.

P.S. 2korda2- ma pakun, et siis on juba 2 nädalat kinniolekut vähe..... lisan veel, et seda nädalase koolide vaheajal kinnioleku tulemust näeme omakorda jälle ca10-14 päeva pärast, ehk siis heal juhul võiks märtsi keskel sellest rääkid. Aga kas seni istume käed rüppes ja ootame siis või?
Viimati muutis Peeter, 17 Veebr, 2021 17:23, muudetud 1 kord kokku.
gooligan
Liige
Postitusi: 1248
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas gooligan »

tundub, et osaliselt saab järksu patsientide kasvu haiglas selgitada ka haiglasiseste nakatunutega.

S.t patsient toodi haiglasse muude vaevustega, sai haiglas nakkust, kuid ravitakse eelkõige tema algset haigust. Koroonat nii tõsiselt ei põe, et liigitada teda haiglaravi vajavaks koroona-haigeks. Kuid statistikasse läheb ta ikka sinna 500 inimese hulka, kes haiglas on ja koroonat põevad.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Some »

gooligan kirjutas:tundub, et osaliselt saab järksu patsientide kasvu haiglas selgitada ka haiglasiseste nakatunutega.

S.t patsient toodi haiglasse muude vaevustega, sai haiglas nakkust, kuid ravitakse eelkõige tema algset haigust. Koroonat nii tõsiselt ei põe, et liigitada teda haiglaravi vajavaks koroona-haigeks. Kuid statistikasse läheb ta ikka sinna 500 inimese hulka, kes haiglas on ja koroonat põevad.
Tänasel pressikal Sulelt küsiti selle kohta. Ütles, et haiglasiseselt nakatunud patsiendid on ainult haiglates, kus on avastatud kolded. Nt Põlva ja Võru. Seal võib neid olla kuni 30%. Suurhaiglates koldeid ei ole ja sellised patsiendid praktiliselt puuduvad. Vahet teevad nii, et päris COVID-19 patsiendid vajavad lisahapnikku (muidu ei saa haiglassegi) ja teised mitte.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Some »

Merits räägib jälle:
https://forte.delfi.ee/artikkel/9258690 ... emia-kulgu
Teadlaste tänase teate kohaselt avastati Californias Briti ja California viirusetüvede niivõrd ohtlik hübriid, et see võib lausa muuta koroonapandeemia kulgu. Forte uuris viroloog Andres Meritsalt, kas see, kui ohtlike viirusetüvede genoomid hakkavad omavahel kombineeruma, võib tõesti tuua kaasa tõsise pöörde.
Väljaande NewScientist andmeil on hübriidviirus Ühendkuningriigis avastatud ülinakkava B.1.1.7 variandi ja Californiast pärineva B.1.429 variandi kombinatsiooni tulemus. See võib olla hiljutise Los Angelese puhangu peamine põhjus, kuna antud mutatsioon muudab ta vanade antikehade suhtes resistentseks.


Hübriidi avastas Bette Korber Los Alamose riiklikust laborist New Mexico osariigis. Kui need andmed kinnitust leiavad, oleks tegu esimese juhtumiga, kui selle pandeemia käigus avastaks erinevate tüvede genoomide kombinatsioon.

Erinevalt tavalisest mutatsioonist, kus muutused kogunevad ükshaaval ning mistõttu tekkisid näiteks sellised variandid nagu B.1.1.7, võib hübriidne kombinatsioon koondada mitu mutatsiooni ühekorraga. Enamasti ei anna need viirusele eeliseid, kuid aeg-ajalt võib ka seda ette tulla.

Londoni ülikooli kolledži professori François Ballouxi sõnul võib sellel avastusel olla suur tähtsus. Paljud peavad mutatsiooni SARS-CoV-2 tekkeks, kuna sarnane kombineerimine võib viia uute ja veelgi ohtlikumate variantide tekkimiseni. Veel ei ole selge, kui suurt ohtu selline esimene teadaolev juhtum võib kujutada. Forte palus teemat kommenteerida Andres Meritsal.

Kui tõenäoline on, et viiruse erinevate tüvede genoomid omavahel kombineeruvad?

Nii Briti tüvi kui ka Lõuna-Aafrika ja Brasiilia variandid on tekkinud üksteisest sõltumata. Kuna neil on mitmed sarnased omadused, siis on viirus sarnaste probleemide lahendamiseks tulnud välja suhteliselt sarnaste lahendustega. Nende vahel on ka erinevusi ja kõige olulisem neist on mutatsioon ogavalgu positsioonis 484. Seal peaks olema glutamiinhape aminohappekoodis E, kuid mutandil on lüsiin ehk aminohappekoodis K.

Briti tüves seda ei leidu, kuid Brasiilia ja Lõuna-Aafrika omas küll. Ilmselt on tegemist erinevate eesmärkidega, kuna selle mutatsiooni bioloogiline efekt tundub olevat mitte soodustada seondumist retseptorile, vaid pigem vältida immuunvastuse toimet.
Aga kas need saavad omavahel kombineeruda? Me näeme, et Briti tüvesse tekib aeg-ajalt 484 mutatsiooni. Aga küsimus on selles, kas ta sellega ka kokku sobib.

Lühidalt: mitte kõik mutatsioonid ei sobi omavahel kokku. Isegi eraldi võttes võib neil olla viiruse jaoks kasulik ja inimese jaoks kahjulik efekt, aga nad lihtsalt ei sobi kokku. Seda nimetatakse epistaatiliseks efektiks ehk üks mutatsioon välistab teise mutatsiooni positiivse efekti olemasolu. Eraldi on nad efektiivsed, kuid koos nad ei tööta.

Selle tõttu ei saa öelda, et Briti ja Lõuna-Aafrika kombinatsioon on ohtlik, aga muidugi ei tohi seda alahinnata. See, et „kaks pluss kaks on neli", viroloogias enamasti ei kehti.

Kõikidel viirustel, eriti RNA-viirustel ning sh. koroonaviirustel, on tohutu potentsiaal omavahel geneetilist materjali vahetada. Selle eelduseks on, et inimene nakatub korraga kahe viirusega. Mida rohkem viiruseid liigub, seda suurem see tõenäosus on. Iseenesest ei ole see lihtne, kuna see eeldab nakatumist enam-vähem samal ajal. Ei saa nakatuda suure vahega, sest siis ühe viirusevastased antikehad blokeerivad teise ära. Kombinatsioon võib olla see koht, kust tulevad uued variandid. Seni väga tugevaid tõendeid, et midagi sellist on toimunud, pole. Pigem on tegemist mutatsioonide kogunemisega.

Kas teoorias võib selline kombineerumine ning uue ja ohtliku hübriidi tekkimine anda kogu pandeemiale täiesti uue pöörde?

Raske öelda. On näiteid pandeemiatest, mis on alguse saanud ühest ainsast mutatsioonist, mis muudab viiruse omadusi oluliselt ja saab hiljem vaid tagantjärele tark olla, mida ta tegi.
Kas see aga pandeemia kulgemist radikaalselt muudab? Pigem mitte. Praegu on selleks vaktsiinide laialdasem kasutamine, mis läheb eksponentsiaalselt üles lähema kuue kuu jooksul.

Kas suveks on reaalne Eestis riskirühmad ära vaktsineerida?

Ma loodan, et see juhtub tunduvalt varem. Ma usun, et valitsuse eesmärk võimaldada maiks vaktsineerimist kõigile soovijatele on Eesti puhul võimalik. Meid on vähe ja vaktsiini on tellitud arvestusega, et iga täiskasvanu kohta tuleb seitse doosi.
Lepingutes on see kirjas. See, kas kõik partnerid suudavad oma vaktsiini turule tuua ja sellistes kogustes tarnida, on teine küsimus. Nagu näeme, siis päriselus see ei taha toimida.

Eestis on viimastel nädalatel kõlanud imelikud nõudmised tuua venelaste vaktsiini Sputnik V. Kas see ei ole ebareaalne, arvestades seda, et Venemaa tervishoiuministeeriumi hinnangutel saavad nad Venemaal ise 145 miljonist inimesest ära vaktsineeritud kõigest 30 miljonit, kuna Venemaa tootmisvõimsus on väike?

Sputnik pole esitanud rahuldavaid kliiniliste uuringute tulemusi, mis on loa saamise eelduseks Euroopas.
Teine asi on ka see, kuidas on korraldatud Venemaal tootmisprotsess ja kuidas vastab see Euroopas kehtivatele nõuetele. Ja kolmandaks, Venemaa võimekus vaktsiini toota on paremal juhul neli miljonit doosi kuus. Seda tahetakse suurendada kümne miljonini kuus.
See aga tähendab omakorda seda, et raviks läheb tarvis kahte doosi ning suveks on vaktsineeritud 30 miljonit inimest.

Nii et ühesõnaga on see Eestis kellegi fantaasia vili?

Jah, just nagu kuskil oleks miljoneid vaktsiinidoose, mida saaks kohe kasutada. Venemaa ei suuda Sputnikut toota kogustes, mis oleksid võrreldavad Pfizeri või AstraZeneca mahtudega. Olemasolevad andmed ei viita sellelegi, et Venemaa vaktsiinitootmine oleks selline, mis lubaks Euroopa ravimikriisi lahendada.
Kui Eesti oleks Venemaa hiiglama hea sõber ja saakski sealt miljon doosi kätte, siis see tähendaks seda, et Venemaal endal tuleks vaktsineerimine nädalaks seisma panna. See ei tundu reaalne. Venemaalt on võimalik saada vaid väga väike hulk vaktsiini.
Sputnik V ei ole halb, see on selgelt efektiivne. Ta on targalt kokku pandud ja pole mingit põhjust, miks ta ei peaks töötama.

Probleemid on tootmisega?

Probleemid on kliiniliste katsetuste andmete usaldusväärsusega ja nad pole võimelised seda tootma arvestavates kogustes. Kõige suurem number, mis ma olen näinud, on kümme miljonit doosi kuus. See tähendab, et Venemaa vajaduste katmiseks kulub poolteist aastat.
Pfizer on lubanud toota poolteist miljardit doosi aasta lõpuks. See number on hoopis teisest kategooriast.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 989
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta/vaktsineeritud vähemalt ühe korra (vaktsineerimiskuur lõpetatud)

11.11/ 4851 (+130)/ 2.7 %/ 6/ 76/ 63/ 144 (diagnoositud haigete arv ületas 6500 piiri; hakkas kehtima tervishoiualane hädaolukord)
12.11/ 5277 (+376)/ 7.1 %/ 6/ 76/ 68/ 166 (diagnoositud haigete arv ületas 6800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2200)
13.11/ 4820 (+258)/ 5.4 %/ 5/ 80/ 72/ 178 (diagnoositud haigete arv ületas 7100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2300)
14.11/ 5805 (+264)/ 4.5 %/ 5/ 80/ 75/ 188 (diagnoositud haigete arv ületas 7400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2500)
15.11/ 5238 (+225)/ 4.3 %/ 5/ 81/ 84/ 199 (diagnoositud haigete arv ületas 7600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2600)
16.11/ 3508 (+210)/ 6.0 %/ 7/ 81/ 84/ 211 (diagnoositud haigete arv ületas 7800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2700; valitsus kehtestab liikumisvabaduse ja lahtiolekuaja piirangud, maski kandmine soovituslik)
17.11/ 5287 (+184)/ 3.5 %/ 6/ 84/ 85/ 218 (diagnoositud haigete arv ületas 8000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2900)
18.11/ 5539 (+270)/ 4.9 %/ 6/ 85/ 99/ 223 (diagnoositud haigete arv ületas 8300 piiri)
19.11/ 7152 (+409)/ 5.7 %/ 7/ 86/ 112/ 244 (diagnoositud haigete arv ületas 8700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3200)
20.11/ 6856 (+361)/ 5.3 %/ 10/ 87/ 119/ 253 (diagnoositud haigete arv ületas 9000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3300)
21.11/ 5437 (+305)/ 5.6 %/ 8/ 87/ 119/ 258 (diagnoositud haigete arv ületas 9300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3400)
22.11/ 4944 (+348)/ 7.0 %/ 7/ 88/ 146/ 270 (diagnoositud haigete arv ületas 9700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3500)
23.11/ 3735 (+232)/ 6.2 %/ 8/ 92/ 154/ 278 (diagnoositud haigete arv ületas 9900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3700)
24.11/ 4090 (+202)/ 4.9 %/ 8/ 94/ 147/ 284 (diagnoositud haigete arv ületas 10000 piiri; valitsus kehtestab maski kandmise kohustuse ja 2+2 reegli avalikes siseruumides ja ühistranspordis, piirangud spordile sisetingimustes)
25.11/ 5731 (+383)/ 6.7 %/ 7/ 97/ 163/ 303 (diagnoositud haigete arv ületas 10500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4000)
26.11/ 5645 (+412)/ 7.3 %/ 7/ 99/ 183/ 306 (diagnoositud haigete arv ületas 10900 piiri;)
27.11/ 5367 (+367)/ 6.8 %/ 6/ 104/ 182/ 314 (diagnoositud haigete arv ületas 11300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4100)
28.11/ 5738 (+374)/ 6.5 %/ 6/ 109/ 180/ 322 (diagnoositud haigete arv ületas 11600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4200; piirangud statsionaarsete istekohtadega siseruumides toimuvatele üritustele)
29.11/ 5278 (+355)/ 6.7 %/ 7/ 112/ 191/ 332 (diagnoositud haigete arv ületas 12000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4400)
30.11/ 3934 (+255)/ 6.5 %/ 11/ 118/ 203/ 335 (diagnoositud haigete arv ületas 12300 piiri)
01.12/ 4154 (+190)/ 4.6 %/ 12/ 121/ 206/ 336 (diagnoositud haigete arv ületas 12400 piiri)
02.12/ 6439 (+524)/ 8.1 %/ 11/ 122/ 206/ 355 (diagnoositud haigete arv ületas 13000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4700)
03.12/ 5402 (+451)/ 8.3 %/ 12/ 123/ 218/ 358 (diagnoositud haigete arv ületas 13400 piiri)
04.12/ 4720 (+469)/ 10 %/ 11/ 125/ 222/ 366 (diagnoositud haigete arv ületas 13900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4800 )
05.12/ 6407 (+560)/ 8.7 %/ 12/ 126/ 239/ 385 (diagnoositud haigete arv ületas 14500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5100; müügisaalides üldkasut ruumides 50 % täituvus; toitlustusettevõtetes ja meelelahutuskohtades ning avalike ürituste toimumiskohtades viibimise piirang kl. 22-6; Ida-Virumaal siseruumides toimuva huvihariduse, huvitegevuse ja harrastusspordi piirangud)
06.12/ 5719 (+479)/ 8.4 %/ 13/ 131/ 254/ 395 (diagnoositud haigete arv ületas 14900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5200 )
07.12/ 2917 (+248)/ 8.5 %/ 13/ 133/ 261/ 396 (diagnoositud haigete arv ületas 15200 piiri)
08.12/ 4120 (+284)/ 6.9 %/ 14/ 137/ 262/ 402 (diagnoositud haigete arv ületas 15500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5300)
09.12/ 5699 (+547)/ 9.6 %/ 13/ 139/ 264/ 415 (diagnoositud haigete arv ületas 16000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5500)
10.12/ 5743 (+542)/ 9.4 %/ 14/ 141/ 254/ 425 (diagnoositud haigete arv ületas 16500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5600)
11.12/ 3537 (+359)/ 10.1 %/ 16/ 142/ 271/ 424 (diagnoositud haigete arv ületas 16900 piiri)
12.12/ 7698 (+758)/ 9.8 %/ 16/ 148/ 268/ 453 (diagnoositud haigete arv ületas 17700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6000; piirangud Ida-Virumaal)
13.12/ 3535 (+342)/ 9.7 %/ 17/ 149/ 286/ 452 (diagnoositud haigete arv ületas 18000 piiri)
14.12/ 3985 (+327)/ 8.2%/ 17/ 154/ 303/ 457 (diagnoositud haigete arv ületas 18300 piiri; piirangud sportimisele sise- ja välitingimustes; koolide ja huviringide sulgemine)
15.12/ 4591 (+300)/ 6.5%/ 19/ 157/ 313/ 465 (diagnoositud haigete arv ületas 18600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6100)
16.12/ 5903 (+589)/ 10.0%/ 16/ 160/ 324/ 470 (diagnoositud haigete arv ületas 19200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6200)
17.12/ 6116 (+733)/ 12.0%/ 16/ 164/ 321/ 492 (diagnoositud haigete arv ületas 20000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6500)
18.12/ 6193 (+655)/ 10.6%/ 15/ 168/ 326/ 505 (diagnoositud haigete arv ületas 20600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6700)
19.12/ 5942 (+558)/ 9.4%/ 17/ 170/ 331/ 505 (diagnoositud haigete arv ületas 21200 piiri)
20.12/ 5285 (+582)/ 11.0%/ 18/ 174/ 340/ 513 (diagnoositud haigete arv ületas 21700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6800)
21.12/ 3126 (+283)/ 9.1%/ 18/ 181/ 374/ 516 (diagnoositud haigete arv ületas 22000 piiri)
22.12/ 5687 (+567)/ 10.0%/ 18/ 187/ 362/ 537 (diagnoositud haigete arv ületas 22600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7100)
23.12/ 5824 (+662)/ 11.4%/ 19/ 192/ 371/ 545 (diagnoositud haigete arv ületas 23300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
24.12/ 7124 (+696)/ 9.8%/ 21/ 195/ 365/ 557 (diagnoositud haigete arv ületas 24000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7400; 50% täituvuse nõue jumalateenistustele)
25.12/ 3674 (+575)/ 15.7%/ 23/ 202/ 384/ 573 (diagnoositud haigete arv ületas 24500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7600)
26.12/ 3093 (+441)/ 14.3%/ 23/ 204/ 407/ 550 (diagnoositud haigete arv ületas 25000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7300)
27.12/ 2498 (+370)/ 14.8%/ 25/ 207/ 420/ 551 (diagnoositud haigete arv ületas 25300 piiri)
28.12/ 2976 (+415)/ 13.9%/ 20/ 213/ 431/ 558/ 207 (diagnoositud haigete arv ületas 25800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7400; uued piirangud Harjumaal ja Ida-Virumaal; algas vaktsineerimine)
29.12/ 4352 (+476)/ 10.9%/ 21/ 221/ 410/ 571/ 516 (diagnoositud haigete arv ületas 26200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7500)
30.12/ 6648 (+964)/ 14.5%/ 24/ 226/ 411/ 600/ 884 (diagnoositud haigete arv ületas 27200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7900)
31.12/ 5753 (+737)/ 12.8%/ 26/ 229/ 393/ 600/ 1907 (diagnoositud haigete arv ületas 27900 piiri)
01.01/ 3508 (+417)/ 11.9%/ 25/ 234/ 381/ 582/ 2487 (diagnoositud haigete arv ületas 28400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7700)
02.01/ 2292 (+379)/ 16.5%/ 25/ 241/ 395/ 569/ 2487 (diagnoositud haigete arv ületas 28700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7500)
03.01/ 3454 (+341)/ 9.9%/ 27/ 244/ 401/ 551/ 2517 (diagnoositud haigete arv ületas 29100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7300)
04.01/ 3394 (+390)/ 11.5%/ 29/ 251/ 423/ 559/ 2535 (diagnoositud haigete arv ületas 29500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7400)
05.01/ 3806 (+427)/ 11.2%/ 29/ 257/ 397/ 549/ 3188 (diagnoositud haigete arv ületas 29900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
06.01/ 5528 (+704)/ 12.7%/ 29/ 261/ 402/ 553/ 5009 (diagnoositud haigete arv ületas 30600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7300)
07.01/ 7148 (+1101)/ 15.4%/ 30/ 265/ 394/ 582/ 6632 (diagnoositud haigete arv ületas 31700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7700)
08.01/ 5599 (+783)/ 14.0%/ 28/ 270/ 395/ 598/ 7973 (diagnoositud haigete arv ületas 32500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7900)
09.01/ 5348 (+554)/ 10.4%/ 28/ 278/ 384/ 606/ 10197 (diagnoositud haigete arv ületas 33000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8000)
10.01/ 3832 (+426)/ 11.1%/ 26/ 283/ 384/ 610/ 10749 (diagnoositud haigete arv ületas 33500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8100)
11.01/ 3497 (+290)/ 8.3%/ 26/ 287/ 412/ 601/ 10972 (diagnoositud haigete arv ületas 33800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7900; väljaspool Harjumaad ja Ida-Virumaad koolid avatud, huviringid avatud piirangutega)
12.01/ 3823 (+334)/ 8.7%/ 26/ 292/ 408/ 590/ 11896 (diagnoositud haigete arv ületas 34100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7800)
13.01/ 6793 (+850)/ 12.5%/ 29/ 301/ 404/ 582/ 13481 (diagnoositud haigete arv ületas 34900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7700)
14.01/ 5884 (+632)/ 10.7%/ 27/ 311/ 386/ 574/ 14879 (diagnoositud haigete arv ületas 35600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7600)
15.01/ 4295 (+454)/ 10.6%/ 27/ 316/ 385/ 578/ 16677 (diagnoositud haigete arv ületas 36000 piiri)
16.01/ 4758 (+615)/ 12.9%/ 27/ 320/ 385/ 594/ 17959 (diagnoositud haigete arv ületas 36600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7900)
17.01/ 3207 (+390)/ 12.2%/ 26/ 325/ 403/ 598/ 18179 (diagnoositud haigete arv ületas 37000 piiri)
18.01/ 2659 (+263)/ 9.9%/ 26/ 333/ 424/ 588/ 18275 (diagnoositud haigete arv ületas 37300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7800; leevendatakse piiranguid Harjumaal ja Ida-Virumaal)
19.01/ 5254 (+599)/ 11.4%/ 26/ 344/ 421/ 595/ 19315 (diagnoositud haigete arv ületas 37900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7900)
20.01/ 4997 (+603)/ 12.1%/ 28/ 349/ 406/ 594/ 20478 (diagnoositud haigete arv ületas 38500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7800)
21.01/ 5260 (+668)/ 12.7%/ 31/ 354/ 401/ 561/ 21985 (diagnoositud haigete arv ületas 39200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7400)
22.01/ 4617 (+489)/ 10.6%/ 31/ 358/ 405/ 539/ 24196 (diagnoositud haigete arv ületas 39700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7100)
23.01/ 4968 (+484)/ 9.7%/ 29/ 368/ 391/ 534/ 25704 (diagnoositud haigete arv ületas 40100 piiri)
24.01/ 4568 (+531)/ 11.6%/ 29/ 376/ 404/ 542/ 25964 (diagnoositud haigete arv ületas 40700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
25.01/ 3099 (+258)/ 8.3%/ 28/ 383/ 417/ 540/ 26126 (diagnoositud haigete arv ületas 40900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7100; Harjumaal ja Ida-Virumaal avatakse koolid)
26.01/ 4840 (+357)/ 7.4%/ 21/ 392/ 409/ 541/ 27180 (diagnoositud haigete arv ületas 41300 piiri)
27.01/ 6010 (+635)/ 10.6%/ 21/ 398/ 392/ 525/ 29594 (diagnoositud haigete arv ületas 41900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6900)
28.01/ 5326 (+687)/ 12.9%/ 21/ 406/ 379/ 529/ 31629 (6214) (diagnoositud haigete arv ületas 42600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7000)
29.01/ 6098 (+689)/ 11.3%/ 24/ 409/ 409/ 547/ 34019 (7607) (diagnoositud haigete arv ületas 43300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
30.01/ 4558 (+398)/ 8.7%/ 23/ 411/ 404/ 531/ 37230 (9597) (diagnoositud haigete arv ületas 43700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7000)
31.01/ 3696 (+404)/ 10.9%/ 22/ 419/ 408/ 536/ 27900 (10155) (diagnoositud haigete arv ületas 44200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7100)
01.02/ 3121 (+366)/ 11.7%/ 23/ 422/ 418/ 544/ 28186 (10408) (diagnoositud haigete arv ületas 44500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200; Harjumaal ja Ida-Virumaal leevendatakse veidi piiranguid)
02.02/ 4592 (+467)/ 10.2%/ 20/ 424/ 410/ 529/ 28907 (11310) (diagnoositud haigete arv ületas 44900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7000)
03.02/ 5920 (+687)/ 11.6%/ 22/ 433/ 405/ 536/ 30158 (12842) (diagnoositud haigete arv ületas 45600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7100; ühtlustatakse piirangud üle Eesti, väljaspool Harjumaad ja Ida-Virumaad piirangud karmistuvad)
04.02/ 5167 (+669)/ 12.9%/ 17/ 443/ 413/ 536/ 31864 (14330) (diagnoositud haigete arv ületas 46300 piiri)
05.02/ 5205 (+595)/ 11.4%/ 17/ 448/ 412/ 544/ 33927 (15871) (diagnoositud haigete arv ületas 46900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
06.02/ 5544 (+588)/ 10.6%/ 16/ 456/ 417/ 551/ 35492(17376) (diagnoositud haigete arv ületas 47500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7300)
07.02/ 4025 (+416)/ 10.3%/ 16/ 461/ 425/ 543/ 35905 (17519) (diagnoositud haigete arv ületas 47900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7200)
08.02/ 3039 (+339)/ 11.2%/ 15/ 466/ 433/ 549/ 35917 (17564) (diagnoositud haigete arv ületas 48200 piiri)
09.02/ 5141 (+537)/ 10.4%/ 16/ 474/ 444/ 563/ 36897 (18211) (diagnoositud haigete arv ületas 48800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7400)
10.02/ 5810 (+797)/ 13.7%/ 15/ 477/ 449/ 575/ 39147 (19114) (diagnoositud haigete arv ületas 49600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7600)
11.02/ 5754 (+672)/ 11.7%/ 13/ 480/ 455/ 574/ 41731 (20026) (diagnoositud haigete arv ületas 50200 piiri)
12.02/ 5513 (+714)/ 13.0%/ 12/ 486/ 451/ 576/ 44486 (21312) (diagnoositud haigete arv ületas 50900 piiri)
13.02/ 5220 (+759)/ 14.5%/ 13/ 491/ 452/ 602/ 46020 (22126) (diagnoositud haigete arv ületas 51700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8000)
14.02/ 4910 (+666)/ 13.6%/ 16/ 495/ 476/ 622/ 46152 (22284) (diagnoositud haigete arv ületas 52400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8200)
15.02/ 2969 (+412)/ 13.9%/ 18/ 501/ 492/ 626/ 46154 (22343) (diagnoositud haigete arv ületas 52800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8300)
16.02/ 5702 (+622)/ 10.9%/ 18/ 508/ 492/ 637/ 46740 (22573) (diagnoositud haigete arv ületas 53400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8400)
17.02/ 6350 (+811)/ 12.8%/ 17/ 510/ 507/ 646/ 48573 (23149) (diagnoositud haigete arv ületas 54300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8500)

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 12.2% ja mediaan 12.2 %. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 8597 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi.

Nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta (16.01.21 seis): Ida-Virumaa 872; Saaremaa 804; Järvamaa 693; Harjumaa 693; Raplamaa 673; Võrumaa 672; Jõgevamaa 622; Pärnumaa 588; Hiiumaa 537; Tartumaa 459; Põlvamaa 459; Valgamaa 450; Lääne-Virumaa 426; Viljandimaa 416; Läänemaa 259.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Jah, just nagu kuskil oleks miljoneid vaktsiinidoose, mida saaks kohe kasutada. Venemaa ei suuda Sputnikut toota kogustes, mis oleksid võrreldavad Pfizeri või AstraZeneca mahtudega. Olemasolevad andmed ei viita sellelegi, et Venemaa vaktsiinitootmine oleks selline, mis lubaks Euroopa ravimikriisi lahendada. Kui Eesti oleks Venemaa hiiglama hea sõber ja saakski sealt miljon doosi kätte, siis see tähendaks seda, et Venemaal endal tuleks vaktsineerimine nädalaks seisma panna. See ei tundu reaalne. Venemaalt on võimalik saada vaid väga väike hulk vaktsiini.
Sputnik V ei ole halb, see on selgelt efektiivne. Ta on targalt kokku pandud ja pole mingit põhjust, miks ta ei peaks töötama.
Uskumatu, aga meil leidub piisavalt kasulikke idioote, kes seda ise usuvad ja rõõmsalt levitavad.
Venelaste tootmisvõimsus on nii väike, et kui nad tahavad asjale piiri panna, siis on nad vältimatult sunnitud vaktsiini sisse ostma.
Tundub, et nad on aastaid sisseveetavate lääne ravimite ajal mugavaks muutunud ja jätnud kodumaise tööstuse unarusse.
Lisaks muidugi küsimused, mida venelased muude mõjude kohta ütlevad või ütlemata jätavad.

Teeks sellise ettepaneku: TA kleepigu öösi osadele Astra Zeneca topsidele Sputniku kiri koos Kremli torni pildiga peale ja Ida-Virus saab protsess alata! :D
Lisaks anda igale vaktsineeritule ka päikesekuninga pildiga tänukaart või miski medal. Win-win olukord!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Runkel »

Valmisvaktsiinide tootmise puhul käivad ka tootmise lubamise läbirääkimised teistes ravimitehastes teistes riikides. Nii on see Sputnik V-ga ja nii on see nt ka Pfizeri vaktsiiniga. Käib võidujooks, et suuta õigel ajal vaktsiini pakkuda ja käib ka raha lugemine - siin tuleb ravimifirmadel teha otsus, kas minna oma vaktsiini väljatöötamisega edasi või püüda juba valmisvaktsiinifirmaga kokkuleppele saada ja pakkuda tootmisvõimsust, et jagame tulusid ja kulusid ning anname hagu, kas nt Pfizer, kelle vaktsiin on saanud kõvad reitingud, nõustub sellega või mitte, ja kui laialdaselt, saame näha. Samas surve on ka riikide poolt ravimifirmadele, teie lubadused mahtude osas ei pea.
Võin eksida, aga nt Ungari, kes on jäämurdja ELis Sputniku ja Hiina vaktsiini lubamisega, soovib, et Sputniku tootmise saaks tuua koju, nii saaks tootmise ja kvaliteedi oma kontrolli alla.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Some »

Ah, mis te plärate, kogu tõde on selles FB grupis: https://www.facebook.com/groups/372965097326044
P.S. Ei ole nali, päris tõsine arutelu seal grupis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Lugesin 5 sek ja siis teatasin facebookile libainfo ja vale avaldamisest. :evil:
Kutsun kõiki foorumlasi sama tegema, taolisel "tasemel" jama ei peaks levitama.

Sinine nupp, sellest paremal suurendusklaasiga nupp ja siis kolme punktiga. Seal valida "teata grupist".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Some »

See selles osas veider grupp, et avalik - enamik selliseid gruppe ainult kutsetega. Lisaks veel veebilehed mida saab näha ainult sisse logituna ja puudub isegi avalehekülg. Üks, leht kuhu nad koonduvad privaatselt on elusinimene.ee. Ehk siis selle FB grupi kinnipanemine viib nende suhtluse lihtsalt mujale. Nagu ka MMS-i kummardajad pole välja surnud, ei sure ka sedasorti rahvas.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Turist 47 »

TA täna: "Vastab tõele, et kõige rohkem nakatumisi on aset leidnud pereringis ja töökohtades. Neist rohkem juhte oli aga selliseid, kus nakatumispaik oli teadmata. Samas on näha, et restoranides, teatrites ja kinodes kas pole nakatumisi üldse, või on nii vähe, et seda pole eraldi välja toodudki."

Suurimaid riske nakatumiseks, nakatamiseks siis nö. enda pere ? Õhtuti ? Öösel ?
Turvalisem kasvõi kõrtsis aega veeta, selle asemel, et kodus nakatuda, nakatada :(
T.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

kas nt Pfizer, kelle vaktsiin on saanud kõvad reitingud, nõustub sellega või mitte, ja kui laialdaselt, saame näha. Samas surve on ka riikide poolt ravimifirmadele, teie lubadused mahtude osas ei pea.
Teoreetiliselt on ka selline võimalus, et kui üks vaktsiinifirma hakkab liigselt juntima, võib ta minna natsionaliseerimisele, seejärel antakse know-how teatud tasu eest kõigile, kel võimekus toota ja siis lähevad sama firma aktsiad uuesti müüki. Vahepeal aktsiatest välja lastud õhk tuleb muidugi hüvitada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Madis Reivik »

See FB grupp on päris karm, põliseestlased ka kohal "konservatiivseid" pere"väärtusi" kaitsmas (padjapidu, naisepeks, suur laste suremus jne ?)

V*rro V**glaid

Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora jabab valitsusele rohkelt näpunäiteid, kuidas survestada erinevate mehhanismide rakendamise kaudu võimalikult suurt osa Eesti ühiskonnast laskma endale manustada koroonavaktsiine, mida suurem osa inimestest reaalselt ei vaja. Ehk kuidas saada inimesed vaktsineeritud rakendades mitte otsest, aga kaudset sundi.
Kas pole meil vahva liberaalne meedia, mis toob oma peatoimetaja isikus punkt punkti haaval välja, kuidas inimesi, kes ei taha lasta endale ebavajalikku ja seni teadmata pikaajaliste toimetega .... blablablabla

Kurat et üks tola ikka jaksab igale poole oma kärssa toppida..
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

Loe nagu parimat satiiri saiti aga kurvaks teeb, et see fb grupp ei olegi satiiri sait. Ulme
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Some »

Eks kui milnetis igav hakkab, siis saab sealse grupi profiilidel surfata ja lugemist jätkub kauemaks. Silmi avav kogemus. Ärge ainult midagi kommenteerige.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist