Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1269
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Siki »

Härra Manivalde Jõgi kirjutas nii: "Kaheksa Kihelkonna valla meest tulid Rootsist vabatahtlikult tagasi 1947. aastal, üks Lümanda mees 1962. aastal ja ühe Lümanda valla mehe saatsid Rootsi võimud Eestisse tagasi 1950. aastate lõpul."

:dont_know:
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas aht0 »

krijgsvolk kirjutas:Kogu, juba kaua kogunenud ja settida jõudnud mitteaustuse ja mittelugupidamisega, Väga- Väga Vana ja Väga- Väga Lääne Euroopa suhtes, on minu usk ja arvamine kindel, et kogu see olukord ja lugu peab veel kordades halvemaks minema, enne kui need "väga tähtsad ja kuulsad" lõpuks oma jalad kõhu alt välja ajavad ning adekvaatselt tegutsema hakkavad, sest põhi pole veel käes ja pole piisavalt paha ja ka koraani suurasid tsiteerima ei sunnita. :cry: Veel! :D
Lisaks pole selleks jewroopa eliidil ka otsustavust, julgust ning olukorra kainet hindamist, lisaks suurimast suurim hirm igatsugu agressiivse ja kärarikka protoplasma, st "värdõiguslaste", puna-roosa-roheliste rassismi- ja ahistamis- jt idiootlike süüdistuste ees! :wall: :wall:
See Euroopa osa ei näegi "tähtsate ja kuulsate" jalgade kõhu alt välja ajamist. Lihtsal põhjusel et migrandid muutuvad oluliseks osaks hääletajatest (Prantsusmaal juba on) ning teatud ports poliitikuid lihtsalt orienteerib end nendele (analoog Savisaare-aegse KE'ga siin). Ning nendesamade valijate hääli püüdes ollakse valmis minema kaugele üle riigi (sise)julgeoleku ohustamise piiride.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Taani eesmärk on null asüülitaotlust, ütles sotsiaaldemokraadist peaminister Mette Frederiksen täna, kinnitades riigi ranget immigratsioonipoliitikat.
https://maailm.postimees.ee/7162316/pea ... litaotlust
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas NGolf »

Kanaari saarte tühjaks jäänud hotellid on täis topitud aafrika immigrante, kes loodavad edasi Mandri-Hispaaniasse pääsemist. Kohalikud mures, et kas pärast turistid tahavadki oma raha sinna tuua.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007759585.html


Pilt
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Vahejuhtumid piiril

Postitus Postitas ruger »

Piirilt läbi tulnud Iraani päritolu isikuid ei suudetudki sisuliselt tuvastada. Kohus ei olnud nõus nende välja saatmisega. Huvitav lugu piiri ületanud välismaalastest, kes võivad sisuliselt olla, kes tahes.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/9250 ... astele-ara
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vahejuhtumid piiril

Postitus Postitas Kriku »

Täpsustan: kohus ei olnud nõus nende välja saatmisega kriminaalkaristuse osana. Halduskorras ikka saaks, kui keegi nõustuks neid vastu võtma.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Leo »

Need iraani päritolu uuseestlased haihtusid jäljetult, ilmselt kuhugi Lääne-Euroopasse, kus niisama vedelejatel3 rohkem raha antakse. Soomes saab turvapaiga soovija 300 €, millest peab ostma söögi ja riided või 90 € kuus kui toit on vastuvõtukeskuse poolt. Kanaari saartel on väga tõsine probleem sest eurooplased pigem ei taha pallivate põgenike vahele päevitama minna ja mandrile uuseurooplasi ka ei taheta lasta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Soome kohus mõistis vangi iraaklase tapmise võltsinud paari.
Soome kohus mõistis neljapäeval vangi isa mõrva võltsinud ja seetõttu asüüli saanud Iraagi naise ja tema endise abikaasa.

Helsingi ringkonnakohus mõistis Nooralhooda Al-Janabi ja tema endise abikaasa Qahtan Ghawi Husseini süüdi rängas pettuses ja võltsimises, millega veeti ninapidi nii Soome kui Strasbourgi Euroopa Inimõiguste Kohtu (ECHR) kohtunikud. Kõik nad jäid uskuma, et Al-Janabi isa tapeti Bagdadis kuu aega pärast seda, kui Soome tema varjupaigataotluse tagasi lükkas. Nüüdseks on selgunud, et kogu lugu oli täielik vale ning selle tõestuseks esitatud Iraagi dokumendid võltsitud.

Iraaklase väidetava surma tõttu mõistsid ECHR-i kohtunikud 2019. aasta novembris Soomelt Iraagi perekonnale 20 000 eurot kompensatsiooni mehe inimõiguste rikkumise eest. Abielupaari tegevus tõi Soome jaoks kaasa nii majanduskahju kui jättis ta avalikkuse silmis väga halba valgusse, öeldi kohtuotsuses. Strasbourgi kohus mõistis nimelt Soome esimest korda ajaloos süüdi Euroopa inimõiguste konventsiooni 2. paragrahvi rikkumises.

Helsingi kohus mõistis 24-aastase Al-Janabi aastaks ja 10 kuuks vangi, tema 37-aastane eksabikaasa Hussein sai aasta ja 11 kuud vangistust. Mõlemad on veetnud juba aasta vanglas, see arvestatakse kohtunike sõnul karistusest maha.

Süüdistuse põhjal õnnestus kohtualustel kindlustada Al-Janabile ja abielupaari lapsele Soomes elamisluba väitega, et naise isa tapeti 2017. aasta detsembris mõni päev pärast seda, kui ta vabatahtlikult Soomest Iraaki naasis. Isa surma lavastamisega taheti jätta mulje, et Iraagis on ohus ka tema tütar, kelle asüülitaotlus esialgu samuti tagasi lükati, ja selle lapsed.

Abielupaar läks aga lahku ja Hussein teatas 2020. aasta veebruaris politseile pettusest, süüdistades selles naist ja väites, et tema ise avastas alles äsja, et ta äi on elus.< Kohus ei jäänud paraku Husseini uskuma, vaid leidis hoopis, et mees oli pettuse korraldamises aktiivsemgi kui naine.

ECHR ei osutanud oma 2019. aasta otsuses asjaolule, et Soome võimudele esitati väidetavalt tapetud mehe surma kohta üksnes Iraagi dokumentide koopiad, mille ehtsust ei saanud kuidagi kontrollida. Soome välisministeerium ütles neljapäeval, et taotleb Strasbourgi otsuse tühistamist.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Leo »

See oli Soomes räige skandaal, alustades sellest, et Soome riik sai inimõiguste kohtust süüdimõistva otsuse ja igasugu kohalikud ja välismaa inimõiguslased undasid nagu vabrikuviled, kui jõleda kuritööga Soome ametnikud hakkama said, kui õnnetu mehe kodumaale surema saatsid. Nüüd siis tuli välja, et raisad valetasid ja vassisid nii kuis jaksasid. Väga loodan, et kui nad oma järelejäänud aastakese Soome mugavas vanglas ära istunud, siis tühistatakse ka valetamisega väljapetetud elamisload ja kogu see kamp saadetakse välja. Eluline näide sellest, milliseid valesid ollakse nõus kergeusklikele eurooplastele rääkima. Järgmised jutupaunikud ilmselt enam nii kergesti elamisluba ei saa. Üldiselt on Soome migratsiooniametnikud väga tublid ja nibinnabin 10% turvapaiga taotlejatest saavad elamisloa, needki valdavalt Süüriast, kus ikka täiesti päriselt sõda käib.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

Kasutame siis postimehe avatud uste poliitikat täna edasi: selline huvitav seaduseke keetmisel ja väga teemakohane: https://leht.postimees.ee/7197646/urmas ... 1595271886

Mu jaoks vahest huvitavaim lõik, annab hagu vandenõuteooriatele, mis pärast jälle tõeks osutub(???).
Siseministeerium on senise poliitika kannapöörde ainsaks põhjuseks toonud, et Euroopa Komisjonist tuli selline nõudmine.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Leo »

Palun pange võimalusel ülesse kogu artikli tekst, sest teema on väga intrigeeriv, ehk kes on see vägev isik, kelle soovi peale Eesti välispoliitika põhimõtteliselt muutub? Teiseks oleks huvitav teada, mis ajast alates on viisa saamisest saanud inimõigus, millest keeldumise võib rahulikult kohtusse kaevata? Seni oli viisa iseseisvate riikide võimalus kontrollida võõramaalaste sissepääsu ning negatiivse eelinfo korral keelata inimese sissepääs riiki.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Pole öeldud, kes täpselt selle kokku keeras :?
Sel nädalal tuleb riigikogus arutusele Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuse esitatud seaduseelnõu, mille jõustumisel antakse välismaalastele võimalus hakata vaidlustama kohtutes riigi poolt viisa andmisest keeldumist.

Julgeolekueksperdid teavad, et viisast keeldumise põhjuseid ei langetata niisama ning mitmel juhul tugineb keeldumise põhjus kas partnerteenistuste infol või ohuhinnangul. Valitsuse plaanitava sammuga tahetakse teha viisast aga välismaalasele suisa inimõigus. Tegemist on täiesti mittevajaliku initsiatiiviga, mis lahkneb märkimisväärselt Eesti riigi senisest praktikast.

Siseministeerium on senise poliitika kannapöörde ainsaks põhjuseks toonud, et Euroopa Komisjonist tuli selline nõudmine. Ma olen sellist muudatust pidanud aastaid meie riigi pädevust piiravaks initsiatiiviks ja pole selle algatusega nõustunud ei justiits- ega välisministri ametis.

Tegemist on ohtliku pretsedendiga nii ideoloogiliselt kui ka praktiliselt. Tulevikus peab politsei uue koalitsiooni idee järgi istuma potentsiaalse terroristi või Valgevene miilitsaülemusega kohtus, kui me teda riiki ei luba. Riigiõiguslikult on selle initsiatiivi tulemus see, et riik loobub oma subjektiivsest otsustuspädevusest välismaalaste suhtes, kes soovivad riiki suvalisel alusel siseneda.

Eelnõu lähtub loogikast, et igal suvalisel isikul on subjektiivne õigus riiki siseneda ning riik peab hoopis tõendama, miks isikut riigi territooriumile ei lubata. See on äraspidine loogika, mis piirab märkimisväärselt Eesti otsustusõigust rändeküsimustes. Tegemist on viilude kaupa riigi otsustusõiguse loovutamisega, mille puhul pole kahtlust, et sellist tüüpi kohtuliku kontrolli praktika sisseseadmine hakkab üha ahendama meie julgeolekuasutuste sisulist otsustusruumi nii tundlikus küsimuses nagu riiki sisenemise lubamine.

Keset rahvusvahelist julgeolekukriisi on tegemist ülima naiivsuse ilmingu või riigi legitiimseid julgeolekuhuve mittearvestava seadusandliku tegevusega. Siseminister peaks selle eelnõu tagasi võtma. Lisaks seniste välismaalaste õiguste ja kohustuste põhimõtete lammutamisele on Reformierakonna ja Keskerakonna uus valitsus asunud kahetsusväärselt nõrgestama ka Eesti kodakondsuspoliitika reegleid.

Möödunud nädalal otsustas valitsus anda siseministri ettepanekul erakorraliselt Eesti kodakondsuse isikule, kes on Venemaal sooritanud kolm kriminaalkuritegu. See otsus tehti hoolimata sellest, et seadus keelab üldjuhul Eesti kodakondsuse andmise isikule, keda on korduvalt kriminaalkorras karistatud. Seega näeme, kuidas uus koalitsioon loob samm-sammult ohtlikke pretsedente, mis nõrgestavad Eesti riigi seniseid põhimõtteid, õiguskorda kui ka julgeolekut.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Leo »

See on ju äärmiselt loll ja kahjulik seadus, mida ei tohi vastu võtta. Mida piippi, kui mingid euroonud soovivad enda kodukanti rohkem seda inimsoo saasta, mida viisakeeld aitab tagasi hoida, siis öelgugi nii, mitte ajagu mingit jura. Ma väga loodan, et sellist idiootsust ei võeta vastu. Kodakondsuse andmine 3 korda karistatud inimesele on ka väga kummaline, kui oli tegemist Kremli poolt vaenatud opositsionääriga, siis saan aru, kuid muidu on ikkagi väga kahtlane, et mis hiiglama ägedad teened need olid?
kuido20
Liige
Postitusi: 3331
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kuido20 »

Leo kirjutas:See on ju äärmiselt loll ja kahjulik seadus, mida ei tohi vastu võtta. Mida piippi, kui mingid euroonud soovivad enda kodukanti rohkem seda inimsoo saasta, mida viisakeeld aitab tagasi hoida, siis öelgugi nii, mitte ajagu mingit jura. Ma väga loodan, et sellist idiootsust ei võeta vastu. Kodakondsuse andmine 3 korda karistatud inimesele on ka väga kummaline, kui oli tegemist Kremli poolt vaenatud opositsionääriga, siis saan aru, kuid muidu on ikkagi väga kahtlane, et mis hiiglama ägedad teened need olid?
Neid Kremli "opositsionääre" tuleb vaadelda kui "tülliläinud äripartnereid" ja praegusel hetkel pole suurt tolku neid Eestisse lubada.
kalvis
Liige
Postitusi: 992
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kalvis »

Kesikud ja oravad on ju EL samas parteis. Arvatavasti ebapopulaarsuse pärast ei tahetagi konkreetset nime avaldada, kes eelnõu esitas. Siin on siiski koht kus tuleb iga hinna eest välja urgitseda kes esitas - las rahvas teab kes on siis asja taga.
EL enda trikke arvestades on see tavaline võte - võtke aga seadus vastu siis saate Brüsselist kiita. Ja valitsus poebki saba liputades kasvõi nahast välja. Seda nimetatakse pugemiseks. Ega selle eest EL rohkem nänni ei saa, üks president nimetas selliseid "kasulikeks idiootideks". Tulebki välja, et eestis on neid vaat et kõige rohkem.
Mitmed EL liikmesriigid on siiski sirge seljaga ja saadavad teada kuhu. No noomitakse ja sinna see asi jääb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist