Kapten Trumm kirjutas:Teemaväline eemaldatud - Kriku
Ma panin end perearsti juures ka nn ootejärjekorda, kodulehe kaudu umbes kuu tagasi ja helistasin eelmine nädal ka, et mis seis on.
Kuna seda kutset pole siiani tulnud, siis ei vasta minu silmis tõele selline asjade käik, et perearstid muudkui helistavad ja kutsuvad. Tundub, et ei kutsu.
Minu perearsti õde ütles telefonis päris sirgelt, et seni, kuni pole vanemaealised tehtud, mingit ootejärjekorda nad ei korralda, pensionäre on järjekorras piisavalt võtta ja see järjekord on hetkel 70 kandis. Kuna ma pean seda moraalselt õigeks, siis ei hakka ma ka arsti kuidagi survestama, et ta võtaks mingid 70-ste vanurite vahele.
Siit küsimus, kas halamine, et sihtgrupp ei tule, on ikka nii või on tegemist õpitud abituse/mugavusega?
Väiksemates kohtades on perearstide nimekirjad lühemad. Võrdluseks, mu perearst on ühes väikelinnas (sihilikult jäetud, isegi transpordi ebamugavus ei morjenda sest konsultatsiooni regamisel saan aja sisuliselt kohe või suht millal tahan), nimekirjas paarsada inimest. Mu laps on suure linna perearsti nimekirjas - tollel on nimistus üle 5000 inimese (midagi juhtub ripun tund aega telefoni otsas et kedagi kätte saada ja siis saan aja nädala pärast).
Seega, loogiline et mõnes kohas on pensionärid süstitud nädala-kahega ja saab sujuvalt alustada järgmiste sihtrühmadega, sellal kui teises kohas on peale kuut aega perearst isegi mitme assistendiga (kellest üks ripub päevas 8h telefoni otsas) suutnud süstida heal juhul poole oma pensionäridest. Muu tavatöö kõrvalt.
Meenutaks et tuleb rakendada ka ettevaatusabinõusid et inimesed ei koguneks karjakesi eesruumi ootama ja iga süstitu peale läheb täiendavalt 15min et tuvastada aegsasti võimalikke allergilisi reaktsioone. See kõik ei ole organiseeritav konveiermeetodil kui ei ole piisavalt eri sisse-/väljapääsuga eraldatud ruume kus inimesi üksteisest lahus hoida - enamusel perearstidel sellist luksust pole.
Nüüd tee matemaatikat, kui süstitud inimesele kulub ca 20min, siis mitu inimest saad süstida tunnis/päevas/nädalas, eeldades patsientide lahushoidmist ja et õde ei tegele pool päeva "telefonimüügiga"?