Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Putin kutsus kokku julgeolekunõukogu, et arutada sõjaväe ehitusi ja kehtestatud sanktsioone
Putin has convened Russian Security Council, discussed military construction
https://twitter.com/Liveuamap/status/13 ... 0295227404
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Turist 47 »

. Arvan, et art. on hästi koostatud ja arusaadav. Huvi korral :
" Venemaa vastas reedel USA uute sanktsioonide tulvale, öeldes, et saadab 10 USA diplomaati välja ja teeb Washingtoniga pingelises vastasseisus muid vastumeetmeid. " (lihtsalt tsitaat.)
https://www.france24.com/en/diplomacy/2 ... washington
T.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaa sanktsioneeris USA kõrgemat juhtkonda, keelates neile sissepääsu riiki. Kui need ainult Venemaale tahaks minna...
В ответ на введенные 2 марта с.г. Администрацией США санкции против российских официальных лиц закрывается въезд в Российскую Федерацию следующим действующим и бывшим американским высокопоставленным чиновникам и деятелям, причастным к реализации антироссийского курса:

Мэррик Гарланд (Merrick Brian Garland), генеральный прокурор США;
Майкл Карвахаль (Michael D. Carvajal), директор Федерального бюро тюрем США;
Алехандро Майоркас (Alejandro Nicholas Mayorkas), министр внутренней безопасности США;
Сьюзан Райс (Susan Elizabeth Rice), советник Президента США по внутренней политике, бывшая постоянный представитель при ООН и помощник по национальной безопасности;
Кристофер Рэй (Christopher Asher Wray), директор ФБР;
Эврил Хейнс (Avril Danica Haines), директор Национальной разведки США;

Кроме того, закрыт въезд Джону Болтону (John Robert Bolton), бывшему помощнику Президента США по национальной безопасности и постоянному представителю при ООН, и Роберту Вулси (Robert James Woolsey Jr.), бывшему директору ЦРУ.
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/ne ... id/4689150

Lisaks saadeti välja 13 USA ja Poola diplomaati.
Moscow to expel a total of 13 diplomats from the United States and Poland, the foreign minister says
https://twitter.com/Conflicts/status/13 ... 4949510145
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1068
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas isakene »

Lõustaraamatust leitud tekst. Viiteid pole, aga huvitav oleks teada, kas artiklis toodud numbrid ja andmed on tõesed? Kui on, siis on paras jama küll...

Ivan Makarov

" SAKSAMAA...
Pole mingi saladus, et iga uus sakslaste põlvkond tehakse automaatselt vastutavaks selle eest, mida teostas Saksamaa eelmise sajandi esimesel poolel. Need kuriteod olid kohutavad, kuid ajalooline süü ei tohiks laieneda lastelaste ja ka nende laste peale, nagu vastutasid Stalini ajal lapsed vanemate tegude eest. Praegu aga iga saksa laps sünnib laubale vajutatud pitseriga: süüdi! Ma juba kirjutasin Postimehes 03. septembril 2017. aastal: „…pole midagi masendavamat kui süütunde koorma all küürutav rahvas. Suur vene filmirežissöör Andrei Kontšalovski, töötades oma kuulsa linateose «Paradiis» kallal, avastas äkki, et head ja andekad sakslased on viidud kuristiku äärele: «Ma pean saksa rahvuse seisundit katastroofiliseks… Katastroof seisneb selles, et rahvale taoti pähe süütunne. Üks asi, kui süütunne tekkib spontaanselt ja tollel põlvkonnal, kes võib võtta endale vastutuse natsismi ja Teise maailmasõja eest… Kuid alaväärsuskompleks ja hirm olla poliitiliselt ebakorrektne on taotud pähe kõigile, ka noortele. Nad lihtsalt kardavad omaenda varju. Neid on hirmus vaadata. Nendel pole enam kultuuri, see on hävitatud…» Eestlased, erinevalt sakslastest, pole olnud natsismi ja maailmasõja vallapäästjad, nad on olnud selle ohvrid. Kui juba suur saksa rahvas on viidud lõputute etteheidete ja süüdistustega sellisesse seisundisse, siis mida võib see hästi õlitatud internatsionalistlik sõnasõjamasin teha arvult palju väiksemale rahvale?“ ....
.... Sel ajal kui meile aetakse iba mingist Euroopa solidaarsusest ja Eesti on kõige kõuehäälsem Venemaa vastaste sanktsioonide nõudja ning täitja, teatavad BBC, dpa, Deutsche Welle, Saksa pank ja teisedki, et Saksamaal teatati otseste investeeringute taastamisest Venemaale. Vene-Saksa kaubanduskoja juht Rainer Seele teatas, et 2020. aasta kolmandas kvartalis investeerisid saksa firmad Venemaale 700 miljonit eurot, kolmes kvartalis kokku aga 1,3 miljardit eurot. Rainer Seele mainib küll sanktsioone Krimmi ja Donbassi eest, kuid rõhutab, et saksa firmad näevad Venemaal paljutõotavat turupotentsiaali, 140 miljonit tarbijat ja ka „hea tervise ja madala riigivõla osaga riigieelarvet.“ Praegu realiseerivad Saksamaa firmad Venemaal mitut suurprojekti: põllumajandustehnika tootja Claas laiendab kombainide tootmist Krasnodaris, ehitusmaterjalide firma Knauf investeeris 50 miljonit eurot uude tootmisliini Peterburi lähistel. Sama suure summa eest laiendab oma äri Venemaal hüpermarketite kett Globus. Ja nii edasi, sest Venemaal on Vene-Saksa kaubanduskoja andmetel hetkel registreeritud umbes 4000 Saksa firmat. Järjekordsest gaasijuhtmest me ei räägigi, nagu ka hiljaaegu Moskva lähistel valminud Mercedese hiigeltehasest.
Nii et liitlased, kelle põguski kritiseerimine tekitab Eestis alati tormi Kadrioru teeklaasis ja tapatalguid meedias, ajavad tulusat äri Venemaaga, vilistades ukrainlastele, grusiinidele, Navalnõile ja EL-i sanktsioonidele, mida meie siin peame täitma ja karukoopa kõrval elades veel tagantki utsitama. See, et Eesti on solidaarne Ukraina ja teistegi Venemaa poolt poolokupeeritud riikidega ja liitus sanktsioonidega, on muidugi õige. Kuid Saksamaa naeruvääristab sanktsioone ja hiilib nendest küüniliselt mööda. Ja nagu ka MRP puhul, lepivad lõpuks suured ja vägevad väiksemate huve reetes.
Aga veel parem, kui neid väikseid üldse ei oleks. Ja selleks polegi enam vaja kedagi okupeerida: piisab integratsiooniga korrutatud migratsioonist paralleelselt põlisrahva pereväärtuste äralagastamisega.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9131
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kilo Tango »

Saksamaaga tuleb natuke teada ajaloolist konteksti ka väljapoole 2MS. 1945-46 oli sakslaste valdav hoiak natsismi suhtes umbes selline, et "oli jah natuke jama värk, aga mis see minusse puutub - mina polnud ju süüdi". Seda isegi siis kui tegelased olid otseselt sigaduste eest vastutavad. Alati oli kusagil keegi, kellele näpuga näidata. Pealegi oli tühi kõht süütundest selgelt eespool. Sellega nähti päris hea hulk vaeva, et nad hakkaks lõpuks mõistma oma isiklikku vastutust. Lõpuks nakkus see rahvuse külge ja nüüd ei kujuta sakslane ennast ilma süütundeta nagu päris hästi ettegi.

Tänapäeva Saksamaal üritatakse kahetsusväärsel kombel ajada joont, et majandus ja poliitika käivad lahus ja see on viinud neid ka sellise Venemaaga veidra koostööni, kus ühest küljest investeeritakse sinna raha ja teisest küljest kritiseeritakse kõiksugu sigaduste eest. Sellel ei ole tolle süütunde küsimusega tõenäoliselt väga palju pistmist.
Liivo Laanetu
Uudistaja
Postitusi: 22
Liitunud: 08 Apr, 2021 20:14
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Liivo Laanetu »

Kilo Tango kirjutas:Saksamaaga tuleb natuke teada ajaloolist konteksti ka väljapoole 2MS. 1945-46 oli sakslaste valdav hoiak natsismi suhtes umbes selline, et "oli jah natuke jama värk, aga mis see minusse puutub - mina polnud ju süüdi". Seda isegi siis kui tegelased olid otseselt sigaduste eest vastutavad. Alati oli kusagil keegi, kellele näpuga näidata. Pealegi oli tühi kõht süütundest selgelt eespool. Sellega nähti päris hea hulk vaeva, et nad hakkaks lõpuks mõistma oma isiklikku vastutust. Lõpuks nakkus see rahvuse külge ja nüüd ei kujuta sakslane ennast ilma süütundeta nagu päris hästi ettegi.
Liitlased leppisid kokku Saksamaa okupeerimises eesmärgiga riik desarmeerida ja denatsifitseerida. Kollektiivse süütunde tekitamine oli denatsifitseerimisprotsessi üks teadlikke sihte ja see saavutati.

https://forte.delfi.ee/artikkel/7096146 ... -saksamaal?
https://en.wikipedia.org/wiki/German_collective_guilt
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Kapitali väljavool Venemaalt jätkub.
Eelmisel aastal suurenes puhas kapitali väljavool 2 korda võrreldes eelmise perioodiga: 47,8 mld USD (22,1 mld USD).
2021 a on alanud samas rütmis, jaanuaris puhas väljavool 8 mld USD (9,1 mld USD).
https://www.kommersant.ru/doc/4682826
Makarovi Saksa investeeringutest. Claas rajas Venemaale oma tööstuse 2005-2006 ja on laiendanud tootmist hiljemgi, kas see on sanktsioonidest möödaminek, kahtlen. Muidugi parem kui investeeringuid sinna tehtaks võimalikult vähe, aga eks neid, kes võtavad suuremaid riske - valuuta-, poliitiline risk nt. - ja püüavad Vene majandusseisakus ning ostujõu languses uusi positsioone haarata, leidub ikka. Makarov heidab ette Eesti aktiivsust ELi sanktsioonipoliitkas, rõhutab ELi lõhestatust ja tagatipuks seostab kogu kompotti manduva perepoliitikaga. Solmani endiselt abilt seda võibki oodata. Lugeda tasub sellegipoolest.
***
Venelased ahvatlevad lääneriike suuremale majanduskoostööle ka magusate ametite pakkumisega. Sümbolpersooniks on kahtlemata Schröder, kes istub gaasitoru firma nõukogus. Endine Soome peaminister Esko Aho on sanktsioonide all olevas Sberpanga nõukogus (veel üks Soome peaminister, Paavo Lipponen oli aastakese nõunikuna NS2 palgal). Austria rahvusliku skeene esindaja, endine välisminister Karin Kneissl saab koha Rosnefti nõukogus jne. Ütle, kes on su sõbrad...
https://sobesednik.ru/politika/20210412 ... nogo-truda
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9131
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kilo Tango »

Liivo Laanetu kirjutas:...
Liitlased leppisid kokku Saksamaa okupeerimises eesmärgiga riik desarmeerida ja denatsifitseerida. Kollektiivse süütunde tekitamine oli denatsifitseerimisprotsessi üks teadlikke sihte ja see saavutati.
...
Minu point oli pigem selles, et sellise kollektiivse süütunde tekitamine oli vältimatu ja tänu tigedate režiimide kokkuvarisemise järgse ajastu erinevatele kulgemistele on meil täna vägagi rahumeelne Saksamaa ja revanšistlik Venemaa. Ilmselt oleks ka Saksamaal olnud revanšistidel märksa tugevam kandepind, kui selles süütunde tekitamises ei oleks oldud edukad.

Sellega võiks selle offtopicu sin kokku tõmmata.
AMvA
Liige
Postitusi: 3543
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas AMvA »

isakene kirjutas:Lõustaraamatust leitud tekst. Viiteid pole, aga huvitav oleks teada, kas artiklis toodud numbrid ja andmed on tõesed? Kui on, siis on paras jama küll...

Ivan Makarov

" SAKSAMAA...
Pole mingi saladus, et iga uus sakslaste põlvkond tehakse automaatselt vastutavaks selle eest, mida teostas Saksamaa eelmise sajandi esimesel poolel. Need kuriteod olid kohutavad, kuid ajalooline süü ei tohiks laieneda lastelaste ja ka nende laste peale, nagu vastutasid Stalini ajal lapsed vanemate tegude eest. Praegu aga iga saksa laps sünnib laubale vajutatud pitseriga: süüdi! Ma juba kirjutasin Postimehes 03. septembril 2017. aastal: „…pole midagi masendavamat kui süütunde koorma all küürutav rahvas. Suur vene filmirežissöör Andrei Kontšalovski, töötades oma kuulsa linateose «Paradiis» kallal, avastas äkki, et head ja andekad sakslased on viidud kuristiku äärele: «Ma pean saksa rahvuse seisundit katastroofiliseks… Katastroof seisneb selles, et rahvale taoti pähe süütunne. Üks asi, kui süütunne tekkib spontaanselt ja tollel põlvkonnal, kes võib võtta endale vastutuse natsismi ja Teise maailmasõja eest… Kuid alaväärsuskompleks ja hirm olla poliitiliselt ebakorrektne on taotud pähe kõigile, ka noortele. Nad lihtsalt kardavad omaenda varju. Neid on hirmus vaadata. Nendel pole enam kultuuri, see on hävitatud…» Eestlased, erinevalt sakslastest, pole olnud natsismi ja maailmasõja vallapäästjad, nad on olnud selle ohvrid. Kui juba suur saksa rahvas on viidud lõputute etteheidete ja süüdistustega sellisesse seisundisse, siis mida võib see hästi õlitatud internatsionalistlik sõnasõjamasin teha arvult palju väiksemale rahvale?“ ....
Makarovi artikkel on huvitav. Esiteks: ma tunnen päris lähedalt mitmeid sakslasi ja mingi WW2 ängi ma neist küll ei taju. Huvitav kas makarov ise mõnda saklast tunneb? Ilmselt mitte. Teiseks: jah sakslased investeerivad Venemaale, nii nagu ka paljud muud maad. Investeerimisnumbrid võivad tunduda meile suured, ent kui arvestada, et Saksamaa GDP on ca 3,8 triljonit eurot, siis on see köömes. Sellesama Claasi aastakäive on 3,9 miljarit eurot.
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

NATO artikkel 5

Postitus Postitas Runkel »

Tšehhi laskemoonalao plahvatus 2014 a, mida seostatakse nüüd GRU-ga, võib kaasa tuua Vene diplomaatide minemasaatmise Nato riikidest sarnaselt Salisbury närvimürgijuhtumiga. Ei rohkem ega vähem kui rünnak Nato liikme vastu. T saadavad minema 18 luurajat-diplomaati ja Venemaa vastab 20 diplomaadi väljasaatmisega. Ei tea küll personali arvu kummaski saatkonnas (säutsutakse, et 20 diplot tähendab 1/3 tšehhe Moskva saatkonnas, venelasi on Prahas ca 130), aga tšehhide väiksemakoosseisuline tähendab, et mõneks ajaks on saatkonnatöö tugevalt häiritud. Seetõttu on õhus variant, et venelased tuleks kogu kupatusega minema lüüa, vaid suursaadik ja mõned abilised lubada paigale - see oleks n-ö samaväärne käik. ELi ja Nato riikide saatkonnad saaksid siis tšehhe oma Moskva saatkondades teenindada ja abistada. 25. peaks president Zeman rahva poole pöörduma. (21. on Pulteri pöördumine oma rahvale). Kogunevad nii Nato välisministrid, küllap ka EL. Tuleb kuum nädal.
Arenguid: https://twitter.com/_jakubjanda
Viimati muutis Runkel, 19 Apr, 2021 1:00, muudetud 1 kord kokku.
HAT
Liige
Postitusi: 968
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: NATO artikkel 5

Postitus Postitas HAT »

Runkel kirjutas:Tšehhi laskemoonalao plahvatus 2014 a, mida seostatakse nüüd GRU-ga, võib kaasa tuua Vene diplomaatide minemasaatmise Nato riikidest sarnaselt Salisbury närvimürgijuhtumiga. Ei rohkem ega vähem kui rünnak Nato liikme vastu. Tšehhid saadavad minema 18 luurajat-diplomaati ja Venemaa vastab 20 diplomaadi väljasaatmisega......
Arenguid: https://twitter.com/_jakubjanda
ega seal Tsehhis muid diplomaate peale luurajate polegi.
Esiluuraja sai monumendi ka saatkonna ette
https://t.me/RealnaiaBelarus/20100?single
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Postitusi: 1182
Liitunud: 17 Mär, 2008 11:12
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: NATO artikkel 5

Postitus Postitas Hydrazine »

See on "peen" mäng... venelased on suure osa praegusestki lennuvõimelistest pilootidest välja koolitanud Tšehhide abiga(L-39 õppe ja treeninglennuk). Ja nüüd siis "suusad risti" minemas korralikult...
eloscuro
Liige
Postitusi: 500
Liitunud: 09 Mai, 2007 21:09
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas eloscuro »

AMvA kirjutas: Makarovi artikkel on huvitav. Esiteks: ma tunnen päris lähedalt mitmeid sakslasi ja mingi WW2 ängi ma neist küll ei taju. Huvitav kas makarov ise mõnda saklast tunneb? Ilmselt mitte. Teiseks: jah sakslased investeerivad Venemaale, nii nagu ka paljud muud maad. Investeerimisnumbrid võivad tunduda meile suured, ent kui arvestada, et Saksamaa GDP on ca 3,8 triljonit eurot, siis on see köömes. Sellesama Claasi aastakäive on 3,9 miljarit eurot.
khm, jah. tõsiusklikku EL patriotismi on vahest täitsa hirmus lugeda.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=lMKjf4yaui4
Tige majandusteadlane toob graafikuid ja võrdleb Venemaa arengut Poolaga eelmise aasta oktoobris,kusjuures mitte kuskil opositsioonilises seltskonnas vaid lausa riikliku agentuuri koosolekul.
Ma ütleks täiesti p...aa,kui tavavenelase sõnapruuki harrastada.Huvitav,kuidas meie ja Poola võrdlus on ja millisel kohal meie oleme üksikisiku sissetuleku poolest,kui meie rahvuslik koguprodukt ühele inimesele välja arvutada.
Igatahes Venemaa on teadlase sõnul üksikisiku sissetuleku poolest 50 kohal maailmas.See teeb teda eriti tigedaks,sest poolakad on kordades paremal positsioonil.
Huvitavad graafikud,mees on küllalt otsekohene.
Huvitavaid fakte veel,USA-s on miljardäre,kui võtta aluseks 100 miljardit rahanduslikku käivet,siis 2,4 protsenti selle kasutajate hulgast....Venemaal aga lausa 10 protsenti.Poola,kus rahvuslik koguprodukt üksikisikuliselt kordades parem on vastav protsent ainult 1,0.
Pole siis ime,et Venemaa ühel momendil plahvatab.
Teaduse,tervishoiu ja hariduse kordades vähem toetamine võrreldes Poolaga.Panevad ikka päris kõvasti vana rasva peal seal Venemaal,teadlase sõnul tuleb just sealt otsida meeletult madalat iivet ja suuremat surevust.
Toob ka seal graafikud,kuidas teiste riikide sündide-surmade suhe on võrreldav Venemaaga ja tuleb kurvale järeldusele,et sündimata laste ja enneaegselt surnud,ilma arstiabita jäänud elanikonna kaotus on sama suur,kui teise Maailmasõja ajal.
Kordan veelkord,keegi on selle riikliku agentuuri koosolekul salaja kogu selle kupatuse üles filminud ja nüüd netti pannud.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ise küsisin,ise vastan:
Maailmapanga andmetel on Eesti SKP ühe inimese kohta 23 723 USD,trend on tõusev.
Poola SKP ühe inimese kohta on madalam 16 592 USD,trend on samuti tõusev.
Venemaa SKP ühe inimese kohta on 11 586 ning trend on kiirelt kukkuv.
Seega meie oleme enam vähemalt topelt rikkamad võrreldes venelastega.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist