Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

ruger kirjutas:Felgenhaueri artikkel võimalikust sõjategevusest Ukrainas ja Mustal merel mai teises pooles, mis eestikeeles on tasuline.
https://maailm.postimees.ee/7239415/ana ... te-kusimus
https://www.rosbalt.ru/world/2021/04/28/1899640.html
https://translate.google.com/translate? ... 99640.html


Nagu ma aru saan,siis hoiatab ekspert Gruusia variandi tekkimise eest,kus ka venelased justkui taganesid algul,jättes aga tehnika sinna,kus enne asus ning vajalikult momendil tuldi tagasi.
Huvitav on see,et britid on valmis saanud oma esimese lennukikandja grupi reisiplaanid.Lisaks uhiuule alusele on saatemeeskonnas nii fregatid,abilaevad ja ka vee all tuumakas.Plaanide järgi peaks see osalema kahel Vahemere õppusel,koos Türgi laevastiku,prantslaste ja usakatega.Edasi peaksid nad läbima Suessi kanali ning siirduma ühisõppustele Indiasse edasi aga Jaapanisse,kus samuti õppused koos liitlastega plaanis.
Mida koos türklaste,prantslaste ja usakatega harjutatakse Vahemerel ei ole täpselt teada aga usun,et enam terrorismivastast õppust plaanis ei ole ning eelkõige peetakse silmas venelasi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

Nagu akf mart2 siin juba mitu nädalat tagasi kirjutas.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Turist 47 »

DW video (ca.7minutit) . " Mis on Putini vägede manöövrite taga Ukraina piiril? " https://www.dw.com/en/whats-behind-puti ... v-57416324
T.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

Runkel kirjutas:Andrei Hvostov, EE. Lääne veskid jahvatavad aeglaselt, aga põhjalikult: näib, et Venemaa arenguvõimele on lõpuks käega löödud (Lõik artiklist)
Tundub, et Joe Bideni administratsioon on need asjad läbi mõelnud. See hetk, kui Bidenilt küsiti tele­intervjuu ajal, kas Putin on „killer“, ning Biden ühmas nõusolevalt, läheb tõenäoliselt ajalukku kui murranguline sündmus.

Pärast seda juhtus järgmine: Putin tegi Bidenile ettepaneku korraldada avalik teledebatt, Biden vastas oma pressiesindaja suu läbi, et tal on parasjagu targematki teha. Siis hakkas Putin õhutama pinget Ukraina ümber, koondades selle riigi piiridele invasioonijõud, ja pärast seda teatas Biden oma Vene kolleegile, et võiks lähikuudel siiski kohtuda. Kusjuures paralleelselt anti Putinile mingi sõnum, millest maailma avalikkus suurt ei tea, aga mis oli vist piisavalt mõjus ähvardus. Sellele vihjas Briti luure Mi16 juht intervjuus ajalehele Sunday Times.
Huvitaval kombel hakkas pärast seda juhtuma Ida-Euroopas nii mõndagi. Tšehhi luureteenistustele tuli korraga meelde, et neil olid 2014. aastal mingid plahvatused laskemoonaladudes, ning sama äkitselt tuli see meelde ka Bulgaaria eriteenistustele. Ja et nende diversiooniaktide taga on Vene luure, mis võib-olla oli alati teada, aga just nüüd millegipärast muutus aktuaalseks.
Mul on umbes samasugune mulje.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas huvitun »

Kujundlikult: Putin vaatab oma hõredal malelaual ringi ja otsib uusi käike.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Turist 47 »

"" USA eesmärk on vahendada Venemaa-Ukraina konflikti ""
Venemaa ja Ukraina konfliktis on uusi lootuse märke. https://www.dw.com/en/us-aims-to-mediat ... a-57427521
USA riigisekretär Antony Blinken on sel nädalal visiidil Ukrainas.
Välisministeeriumi pressiesindaja Ned Price sõnul on Ukrainal - "vankumatu USA toetus, Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele, Venemaa pideva agressiooni taustal. "
T.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Krasnogorovkas tulistasid okupandid suurtükkidest haiglat,tegemist siis Covid 19 raviks eelkõige mõeldud haiglaga.
Droonidelt loopisid okupandid "mänguasju" lastele,nimelt mänguasjades olid sissepakendatud lõhkeaine,mis kasutamisel pidi lõhkema.
Uuel NATO tippkohtumisel pidi arutamise all olema Ukrainale teekaardi andmine ühinemise tingimustega,nagu seda kunagi tehti Balti riikide puhul.
Info Censori lehelt.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

USA ametniku sõnul on Venemaa viinud UKR piiri äärest ära ainult mõned tuhanded mehed. Ülejäänud vähemalt 80 000 on endiselt oma eelnevalt toodud kohtades ootel.
“Senior Defense Department officials said that close to 80,000 Russian troops remained near various strips of the country’s border with Ukraine” and only a few thousand have departed so far.

https://twitter.com/RALee85/status/1390031850459090950
https://www.nytimes.com/2021/05/05/us/p ... 5wfRlh52T1

Kes enne mainis, et enne sõjategevust hakatakse sõjaväelaste/reservväelaste jaoks asja tõsisemaks ajama siis DNR-LNR-is see toimus. Paar päeva tagasi tuli seal välja seadus, mis puudutas erinevaid karistusi, mis puudutasid sõjaväelaste tegevusi või käsu mitte täitmist.
Такое впечатление, что все мобилизованные призывники просто разбрелись и кураторы психовать начали.
Оно и к лучшему, теперь уходить со стволами будут и живьем сдаваться с перспективой червонца желающих убавится.

https://twitter.com/muryk412/status/1389496007256416259

UKR jõudis USA välisminister Blinken. Lennuk on maandumas Kiievis.
USAF VIP C32A SAM277 departed London Stansted, US Secretary of State Antony Blinken en route to Ukraine

https://liveuamap.com/en/2021/5-may-usa ... -secretary
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Postitasin Ukraina teemasse - Krimmi pls. on Ukraina. ( Samas, õigem võib olla on sanktsioonide teema ? Teadjam, vajadusel, parandab. Jokk artikkel, lihtne lugeda)

"" Taani pumbad varustavad Krimmi veega, vaatamata ELi sanktsioonidele"" https://www.dw.com/en/danish-pumps-supp ... a-57435401

Venemaa varustab Krimmi osi veega, kasutades Siemensi mootoritega varustatud Taani veepumpasid.
Kuidas jõudsid pumbad annekteeritud Ukraina poolsaarele ELi praeguste sanktsioonide alusel?
Need on uusimad ja võimsaimad mudelid, mida Venemaa turul ametlikult ei müüda. Tehniliste näitajate kohaselt on pumbad varustatud ka Siemensi mootoritega.
"Masinate tarnimisel peab Euroopa tarnija järgima Euroopa sanktsioone. Kui seda ei tehta, ei ole lubatud kaupa saata. Aga ( :!: ), kaupa on võimalik tarnida Venemaa tütarettevõttele".

Venemaa riigimeedia on teatanud, et projektis kasutati ainult vene tehnoloogiat.
T.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

NATO juht Stoltenberg kohtus EL välispoliitikajuhi Borelliga,toosamaga,keda Lavrov kaamerate ees alandas.
Stoltenbergi sõnul ei ole Venemaa ühtegi sõdurit Ukrainaga piirnevatelt aladelt ja okupeeritud territooriumilt ära viinud,vastupidi NATO luure on tõstnud otseselt loetud piirkondades sõdurite arvukuse endise 75000 juurest 80000 meheni.Nii,et see "äraviimine" tunfub on selline,päeval liigutatakse demonstratiivselt kedagi autodega,öösel aga tagasi ning natuke juurdegi.
Solovei(ei tea,kus ta võttis need andmed) sõnul on Kreml läbi Bideni julgeolekunõuniku Sullivani saanud kirja,kus NATO,EL ja USA presidendi sõnul teavitatud Moskvat sellest,et need organisatsioonid ja USA ei jää enam ammuli suu vaatama uut agressiooni laiendamist Venemaa poolt.Väidetavalt ei välistatud sõjalisi meetmeid,kui juhtub see,et näiteks Ukraina pinnal olevaid NATO riikide sõjaväelasi rünnatakse.Solovei väitel olevat ka mainitud ning meelde tuletatud seda,et Venemaa hoiaks oma näpud eemal ka Baltikumist ja Poolast,nende riikide ründamine tooks Venemaale kaasa otsese sõja NATO ja USA poolt.Professori sõnul on selliseid sõnu esimest korda kasutatud Kremlile peale pikka vaheaega,sarnaseid viiteid sõjale kasutatud viimati Kuuba kriisi ajal.Tollal teravdas Kreml asja viimase piirini,saates Kuuba rannikule allveelaevad,kokku kolm,mis olid varustatud tuumalõhkepeadega torpeedodega USA lennukikandjate grupi vastu.Kaks põõrdusid kas tehniliste põhjuste või varakult avastamise tõttu tagasi,kolmandat aga prooviti pinnale tõusma,milleks kasutati lihtlabaselt käsigranaate,loopides neid vette.Toonane allvelaeva kapten kalkuleeris,et plahvatused on väga väikesed ja ei ohusta laeva,mis võib tähendada,et tahetakse edastada mingit sõnumit,küll aga poliitohvitser nõudis kohest torpeedode kasutamist.Tuumasõda oli näiteks tollase kaitseministri MacNamara hinnagul vaid kolme-nelja minuti kaugusel,sest juhul,kui allveelaev oleks hakanud manõõverdama sihtimiseks lihtsalt hävitatud,koos vastava rahvusvahelise tulemusega.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas nimetu »

Solovei(ei tea,kus ta võttis need andmed) sõnul on Kreml läbi Bideni julgeolekunõuniku Sullivani saanud kirja,kus NATO,EL ja USA presidendi sõnul teavitatud Moskvat sellest,et need organisatsioonid ja USA ei jää enam ammuli suu vaatama uut agressiooni laiendamist Venemaa poolt.

Antud hetkel kõlab isegi usutavalt, eriti arvestades viimaseid uudiseid:
https://www.err.ee/1608204691/blinken-u ... -ukrainale
USA üldiselt ei praali niisama.
kalvis
Liige
Postitusi: 947
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kalvis »

Sellel eespool toodud juhul oli tuumasõda palju lähemal. Kuubal otsustatigi tuumarelvaga hävitada USA lennukikandja. Selleks oli vaja sisestada 3 juhtohvitseril oma salajased koodid. Kaks sisestasid, kolmas keeldus (see polnud keegi muu kui Lesestaja endine kapten!), nõudes pinnale tõusmist et Moskvaga (staabiga) ühendust võtta. Kuna nuppu vajutada ei saanud siis tõustigi pinnale ja selgus, et mingit sõda polegi.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas hjl85 »

https://www.kyivpost.com/ukraine-politi ... nches.html
Fotod ja jutt elust kaevikutes kevadel 2021
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

Nädalavahetusel Sevastopolis olnud Balti ML-i dessantalus Korolov istus sadamas värskelt tangitult ja full of loadis.
Photo of the Baltic Fleet Ropucha-class Korolev, in Sevastopol this weekend, loaded to a draught of 5.2m.

This means she is fully loaded with stores, fuel, ammo and vehicles/armour. Ready to depart on short notice.

Keep a watchful eye, on events around Ukraine the coming weeks.

https://twitter.com/The_Lookout_N/statu ... 8897636353
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas hjl85 »

Ukraina jätkab medvetšuki pitsitamist. hetkel toimub tema kodus läbiotsimine
https://twitter.com/nepozormene/status/ ... 16353?s=20
https://censor.net/ua/news/3264545/sbu_ ... edvedchuka
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 9 külalist