Mõrv Viljandi koolis.

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36333
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viljandi koolitulistamine.

Postitus Postitas Kriku »

tympsa kirjutas:Mind häitrib see tendents, et juhtumi kajastamine hakkab minema teise äärmusse - otsitakse, et mida julma kiusu saksa keele õpetaja poisile tegi, et see niiviisi otsustas käituda.Olgu mistahes konflikt õpilase ja õpetaja vahel, no reageering oli ikka tuhandeid kordi üle võlli.Mul oli ka koolis ühe väga range ja sarkastilise õpetajaga halb läbisaamine, kuid eks ma püüdsin siis ekstra hästi tema tundideks õppida, seda mõtet ,et läheks teiste poistega( kes teda samuti kartsid ) talle kallale kuskil pimedal tänaval, rääkitamata tapmisest, küll ei tulnud.

Välja on imbunud ka ( õpilastelt siis ilmselt ) kinnitamata detaile ,poiss olevat tulistanud õpetajat selga ja olevat olnud ka mõne minuti pikkune pantvangisituatsioon, kus ta relva uuesti laadis, ega lasknud teisi õpilasi klassist välja .Tüdrukud olevat nuttes palunud end klassist välja lasta ja siis olevat poiss loobunud ning relva lauale pannud.Nii et plaanitud võis olla sellele ka teistmoodi jätk: pantvangid, suicide by cop vms. Õnn, et siit mingit Columbine siiski ei tulnud.

Veel kord, see on lihtsalt rahvajutt foorumites, see pole kinnitatud.Kuid olemasoleva teabega see iseenesest vastuollu ei lähe.

See, et mõrv oli pikalt ette plaanitud, peaks kah enam-vähem kindel olema.
See peaaegu 5 aastat vana postitus on tänagi asjakohane. EE artiklil puudub selle kõrval uudisväärtus.
Aspelund
Liige
Postitusi: 1139
Liitunud: 04 Mai, 2005 10:45
Kontakt:

Re: Mõrv Viljandi koolis.

Postitus Postitas Aspelund »

Kohalike juttude kohal on küsimärk selle kohal, et poiss vaid korra eelnevalt püstolit käes hoidis...
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1240
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: Mõrv Viljandi koolis.

Postitus Postitas Siki »

Sattusin EW-aegset ajakirjandust lugedes huvitava loo peale. Eesti esimene koolitulistamise katse, mis oleks võinud traagiliselt lõppeda, toimus 1932. aasta viiendal detsembril. Hommikul kella 08:30 paiku jalutas Tallinna Vene Gümnaasiumi ühte klassiruumi, kus toimus parajasti loodusõpetuse tund, 20-aastane vabrikutööline Arnold Kütverk ja üritas tulistada tundi andvat meesõpetajat. Relv ei läinud aga lahti ning Kütverk hakkas tõrget eemaldama. Õpilased, kolmkümmend tüdrukut, hüüdsid appi ja kiljusid ning pugesid laudade alla peitu, ka õpetaja läks laua alla varju. Appihüüete peale sisenes klassi 18-aastane õpilane Aleksander Schahura, kes võttis Kütvergi käest revolvri ära ja pani selle oma tasku. Edasi hoiti Kütverki kuni politsei saabumiseni kinni, ta oli täiesti rahulik ja ei avaldanud vastupanu. Tema taskutest leiti poolik viinapudel ja 39 revolvripadrunit. Lähedaste sõnul oli Arnold Kütverk introvertne ja ilma sõpradeta noormees, kes alkoholi üldiselt tarbis harva. Küll aga ajanud ta vahel seosetut juttu. Teadaolevalt ta õpetaja Ivan Larionovit ei tundnud, ka õpetaja ise kinnitas, et nägi seda noormeest esimest korda elus. Kui Kütvergi käest küsiti, miks ta õpetajat tulistada tahtis, vastanud ta vaid: "See on raske küsimus."
Aspelund
Liige
Postitusi: 1139
Liitunud: 04 Mai, 2005 10:45
Kontakt:

Re: Mõrv Viljandi koolis.

Postitus Postitas Aspelund »

Arnold Kütverk on meie seast lahkunud veebruaris 1977.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36333
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mõrv Viljandi koolis.

Postitus Postitas Kriku »

Mingil arusaamatul põhjusel tegi "Õhtuleht" värraga 3 aastat pärast kinnimajast vabanemist intervjuu: https://www.delfi.ee/artikkel/95888811/ ... saaks-labi

Mõrva eest istus 4,5 aastat, isegi algselt 9-aastane karistusaeg pole veel läbi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist