REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1742
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas maksipoiss »

aht0 kirjutas:Elektroonikakomponendid näiteks - Nii kiibid/algkomponendid kui kiipide puuduse tõttu tootmata jäänud kraam (varuosad, seadmed jne). Akud. Igasugused ehitusmaterjalid - ehitustööde hinnatõus kasvas kosmilise kiirusega. Kohati ei suudetud tellitud töö jaoks leida lihtlabast saematerjali.

No vot, siis mine osta neid kokku, mitte ära räägi toidust ja esmatarbekaupadest. Saematerjaliga tegelen ise ja seal oli põhjus natuke teine, pigem liiga hea logistika mitte selle puudumine :) .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Raimo Poom:
„Katkestasin täna viis päeva kestnud puhkuse, sest riigikontrolli analüüs, mille neil palusin teha kriisi juhtimise kohta koroonaviiruse teise laine ajal, tõestas must-valgel ära tõsised probleemid vaktsineerimise korralduses,” kirjutas peaminister Kaja Kallas teisipäeva õhtul oma sotsiaalmeediakontol.

Sellest selgub, justkui valitsusjuht olevat saanud teada suurtest vaktsineerimisega seotud muredest ja teatanud oma edasistest sammudest – Kallas nõudis toimuva kohta aru tervise- ja tööminister Tanel Kiigelt.

Peaministri avastus vaktsineerimise korratuse kohta võttis silmi hõõruma. Kõigest sellest, mida heitis riigikontrolli analüüs ette vaktsineerimise korraldamatusele, on kirjutatud kuude kaupa, nüüdseks kindlasti juba kilomeetrite jagu lugusid, uudiseid ja analüüse. Kõike seda faktidele toetudes ja mustvalgelt.

Näiteks sellest, et vaktsineerimise tempo pole aasta algusest saadik suutnud mitte kunagi käia kaasas vaktsiinide riiki saabumisega, hakkas Eesti Päevaleht kirjutama veebruaris-märtsis. Vaktsiinidoosimägede kappi kuhjamisele leiti loomingulisi põhjuseid: väideti, et need on juba broneeritud, hoitakse varu mitme nädala jagu ette jne. Kõik küsimused tõrjuti kõrvale üleoleva käeviipega, ehkki need viitasid juba siis vaktsineerimise logistika paindumatusele, korralduslikule kaosele.

Kui on küsitud, kas Seer sobib oma ametisse, siis pole tema palganud minister Tanel Kiik kuulmagi teinud.

Kevadest alates on näiteks Tallinki juht Paavo Nõgene pea igal nädalal avaldanud statistika kasvavatest vaktsiinidoosijärvedest ladudes. Aga see probleemi mustvalge tõestus ei kõlvanud. Vahepeal palgatud vaktsineerimisjuhil Marek Seeril on olnud alati põhjus, miks ei ole süstimistempo kasvatamiseks midagi ette võetud ja miks on lastud Eestil vajuda koroonavaktsiiniga hõlmatuse näitajatelt Euroopa Liidu kehvemate riikide sekka.

Kui seepeale on küsitud, kas Seer sobib oma ametisse, siis pole tema palganud minister Tanel Kiik kuulmagi teinud.

Riigikontroll esitas hulga küsimusi valitsuse vaktsineerimisplaani puudumise ja ministrite vahel arutatava uue kava selgete puuduste kohta. Ka vaktsineerimisplaani ilmselgete puuduste kohta ulatub kajastuste pikkus Tallinnast vähemalt Pariisini. Alates terviseameti endise kommunikatsioonijuhi Simmo Saare paljastusest juba möödunud sügisel, kuni faktideni, et ametist lahkuv sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse pole suutnud adekvaatseid uusi plaane õigel ajal teha.

Kui on küsitud, kas probleemiga tegelemise asemel infolekitaja nõiajahile keskendunud terviseameti peadirektor Üllar Lanno sobib ametisse, siis on minister Kiik teda oma laiade õlgadega viimseni kaitsnud. Isegi siis, kui Lanno vastutada olevad külmkapid koos muu vajaliku Eesti ravimivaruga üles sulasid, sobis ta ametisse edasi.

Kui on küsitud, kas asekantsler Jesse sobib ametisse, siis vastuseks edutatakse ta pärast ametiaja lõppu ministeeriumi kantsleri nõunikuks, kelle ülesanne on „tegevuste jätkuvuse tagamine”.

Kui minister Kiik on keeldunud muudatusi tegemast, on peaminister Kallas teda toetanud.

Kui on küsitud, kas sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske, kes on pannud kokku meeskonna, mis on tekitanud vaktsineerimiskaose, sobib ametisse, on vastuseks õlakehitus. Nagu ka siis, kui ta lasi end 5. jaanuaril, kaugelt enne tervishoiutöötajate ja hooldekodude elanike vaktsineerimise lõpetamist, eelisjärjekorras ära süstida.

Iga kord on minister Kiik keeldunud muudatusi tegemast ja peaminister Kallas on teda toetanud.

Ei saa öelda, et selle aja jooksul pole kümned, et mitte öelda sajad inimesed proovinud vaktsineerimise olulisust arvestades aktiivselt kaasa mõelda ja pakkuda valitsusele igakülgset abi. Ettevõtjad, asutused, poepidajad... Kõik üritasid ulatada abikätt, küsides: kus ja kuidas saaks kaasa lüüa? Neile kajas kuude kaupa vaikus vastu.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen teatas teisipäeval, et Euroopa Liidus on täisealise elanikkonna seas saavutatud keskmiselt 70% hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga. Eestis on see näitaja praegu kõigest 56%. Terve elanikkonna vaates on vaktsineerituid endiselt alla poole ehk ainult 47%. Isegi vanemaealiste ehk üle 70-aastaste seas pole jõutud 70% vaktsiiniga hõlmatuse juurde, mis pidi olema tehtud aprillis – näitaja on 69%.

Need ei ole salajased näitajad, mida peaminister poleks saanud enne oma puhkuse katkestamist näha. Need on avalikud arvud, mis on saavutatud kuude jooksul ilmselgeid vaktsineerimisega seotud probleeme eitades.
https://epl.delfi.ee/artikkel/94141523/ ... astab-veel

Raske vastu vaielda.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas nimetu »

KK lihtsalt heitis TK sobival hetkel bussi alla.
Hea on näidata ennast tubli juhina, kuigi tegelikkuses ei tehta midagi muud peale näpu näitamise.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Seda küll, tarbetuid piiranguid talvel tõttas kaotama eelkõike KK, millele järgnes teadagi mis.
Seega jutt, et KK "avastas" midagi on lihtsalt lapsik.

Muidugi tasub ka teada, et Eesti valitsuse töökorralduses puudub võimalus, et peaminister annab mõnele ministrile käsu ja see on kohustatud täitma.
Ainus võimalus seda teha on konsensusliku otsusega ja eeldusel, et käsu saaja vastu pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Point siin on pandeemiavastast võitlust juhtima kohustet tippametnikkonna niivõrd absoluutses saamatuses ja vastutamatuses (mis on viimase poolteise aastaga ikka täiesti ilmselgeks saanud), et see on isegi meie liberastliku peavoolu meedia lõppeks raevu ja tagajalgele ajanud :twisted: :P :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ambur123 »

VILJA KÜSIB | Anneli Ott: Ma ei ole viroloog. Mul ei ole pädevust öelda, et vaktsineerimine on õige tegu https://www.delfi.ee/artikkel/94127609/vilja-kusib-anneli-ott-ma-ei-ole-viroloog-mul-ei-ole-padevust-oelda-et-vaktsineerimine-on-oige-tegu

Kohati selgelt ebaselge keerutamine, kes kuulata/vaadata viitsib :mrgreen: Üllatav oli väide, et PCR-test "kehtib 72 tundi" (11:42) - see piiraeg kehtib nö tagasiulatuvalt, mitte tulevikku. (Mitte nii, et saan negatiivse testi ja sellest edasi järgmised 72 tundi olen kindlasti mitte haigestunu / võimalik nakataja.)
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

ambur123 kirjutas:VILJA KÜSIB | Anneli Ott: Ma ei ole viroloog. Mul ei ole pädevust öelda, et vaktsineerimine on õige tegu https://www.delfi.ee/artikkel/94127609/vilja-kusib-anneli-ott-ma-ei-ole-viroloog-mul-ei-ole-padevust-oelda-et-vaktsineerimine-on-oige-tegu

..et Kriku pandud tänase EPL artikli valikust jäi puudu üks krd ilmekas jupp :wall: :lol:

Teiseks saaks Kallas veel vähemalt mingil määral lükata edasi kolmanda laine möllama hakkamist või seda pehmendada, kui suudaks valitsuses sel nädalal suruda läbi selged piirangud, mis nõuavad igasugustes avalikes meluasutustes, üritustel ja mujal, kus vähegi võimalik, vaktsineerimispassi olemasolu kontrolli. Kui seda ei saavutata, siis pole varsti enam üldistest ja kõiki puudutavatest piirangutest tõenäoliselt pääsu. Selleks on vaja valitsusest kõrvaldada aktiivselt vaktsineerimist ja isegi maskide tõhusust küsimärgi alla panev kultuuriminister Anneli Ott. Arvestades tema senist enesekindlust parateaduslikke veendumusi levitades, pole näha, et kultuuriminister tajuks valitsusjuhilt väiksematki sellesisulist survet.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Muidugi tasub ka teada, et Eesti valitsuse töökorralduses puudub võimalus, et peaminister annab mõnele ministrile käsu ja see on kohustatud täitma.
.... pole näha, et kultuuriminister tajuks valitsusjuhilt väiksematki sellesisulist survet

Seda ,et Peaminister ei saa, ei tohi, et ei ole ette nähtudki ministreid suunata, kohustada enda haldusalas tõhusalt tegutsema, ei teadnud seda, ei osanud ka seda arvata.
Demokraatlik, ehk liialdan, aga minu jaoks "debiilne" askeldamatus saavutab igapäevaselt uusi "rekordeid".
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Selleks on vaja valitsusest kõrvaldada aktiivselt vaktsineerimist ja isegi maskide tõhusust küsimärgi alla panev kultuuriminister Anneli Ott. Arvestades tema senist enesekindlust parateaduslikke veendumusi levitades, pole näha, et kultuuriminister tajuks valitsusjuhilt väiksematki sellesisulist survet.


Ma ei tea, kuipaljud on tähele pannud, aga värskelt Tokyost 2 medalit koju toonud mede vehklemiskuninganna tegi mõni aeg tagasi lõpparve muidu oma pseudoteadust ja vaktsineerimisvastasust avalikult esitlenud närvilise treeneriga. Niiet julge hundi rind on rasvane.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

ambur123 kirjutas:VILJA KÜSIB | Anneli Ott: Ma ei ole viroloog. Mul ei ole pädevust öelda, et vaktsineerimine on õige tegu https://www.delfi.ee/artikkel/94127609/vilja-kusib-anneli-ott-ma-ei-ole-viroloog-mul-ei-ole-padevust-oelda-et-vaktsineerimine-on-oige-tegu

Kohati selgelt ebaselge keerutamine, kes kuulata/vaadata viitsib :mrgreen: Üllatav oli väide, et PCR-test "kehtib 72 tundi" (11:42) - see piiraeg kehtib nö tagasiulatuvalt, mitte tulevikku. (Mitte nii, et saan negatiivse testi ja sellest edasi järgmised 72 tundi olen kindlasti mitte haigestunu / võimalik nakataja.)


Taoline valge vale ja faktide endale sobiv esitlemine on üldiselt omane antivaxerite aktiivsemale kogukonnale (kes oma vahitorni-usku mööda ilma levitavad).
Sestap pole siin minu silmis kahtlust - vaktsiinivastane tegelane viirusevastase võitluse eesliinile ei sobi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Kapten Trumm kirjutas:
Selleks on vaja valitsusest kõrvaldada aktiivselt vaktsineerimist ja isegi maskide tõhusust küsimärgi alla panev kultuuriminister Anneli Ott. Arvestades tema senist enesekindlust parateaduslikke veendumusi levitades, pole näha, et kultuuriminister tajuks valitsusjuhilt väiksematki sellesisulist survet.


Ma ei tea, kuipaljud on tähele pannud, aga värskelt Tokyost 2 medalit koju toonud mede vehklemiskuninganna tegi mõni aeg tagasi lõpparve muidu oma pseudoteadust ja vaktsineerimisvastasust avalikult esitlenud närvilise treeneriga. Niiet julge hundi rind on rasvane.

See "mõni aeg" oli enne igasugust viiruse puhangut. Nimelt 2019 september. Seega siduda treeneri vahetust vaktsiinidega vms on täielik jaburdus
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas tympsa »

Ratasel polnud küll probleemi valitsuse poliitikaga vastuollu läinud minister vabastada. See on tema põhiseaduslik õigus. Järvik lasti lahti, ehkki Ekre püüdis sellele viimseni vastu võidelda. Mart Helme lasti lahti kui tema lõugade laiutamine liiale läks. Noorkaabu püüdis seepeale midagi hädiselt ähvardada, et koalitsioon laguneb siis kah, kuid pidi ikkagi leppima. Koalitsioon lagunes alles siis kui Ratasel oli juba uus sisuliselt kokku lepitud ja Keskile kuhjus liiga palju jamasid korraga kaela.

Praegu saaks Kaja ilma vaevata Keskile öelda, et kultuuriminister peab lahkuma ja Kesk selle peale koalitsiooni lagundama küll ei hakkaks. Tegu pole ka Keskis mingi väga tähtsa figuuriga ( nagu Mart Helme oli Ekres ).

Kuid Kaja on lihtsalt nõrk, otsustusvõimet pole, ilmselt käib peaministri töö talle üle jõu ja isa ei saa tema eest kah kõiki asju ära teha.
richard
Liige
Postitusi: 1088
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas richard »

Tänastest uutest nakatunutest 171 inimest ehk 77% vaktsineerimata. Ehk siis 23% nakatunutest on vaktsineeritud? :shock: Selliseid numbreid nädalaülevaadete põhjal küll välja ei võlunud. Huvitav oleks teada mis vaktsiiniga vaktsineeritud ja kuna. Sellist head Iisraeli tüüpi statistikat oleks vaja mis annaks parema jooksva pildi kohalikus mastaabis vaktsiinide toimivusest.

Üks asi on selge, nakatumisprotsessi aeglustumiseks tuleks maskid ja igasugu üritustel osavõtjate arvu piirangud kiirelt kasutusele võtta. Ja muidugi vaktsineerimispass. Mulle meeldib Baieri liidumaa tegevus Saksas kus FFP2 mask on minimaalne mida võib ette panna (huvitav kas kontrollitakse ka, et mask vastab sellele standardile). Neil on muidugi inimasustuse tihedus hoopis teine tase mis meil. Aga sellest oleks reaalselt ka kasu.

https://www.delfi.ee/artikkel/94148003/ ... le-ule-100
Viimati muutis richard, 29 Juul, 2021 10:28, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Ka oleks vaja teada, kumba rühma 1 süsti saanud liigitatakse. Tegelikult peaks olema 3 rühma, mitte 2.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See "mõni aeg" oli enne igasugust viiruse puhangut. Nimelt 2019 september. Seega siduda treeneri vahetust vaktsiinidega vms on täielik jaburdus


Ma ei viidanudki muide - paraleel vaktsiinieitamise-Otiga on see, et vabanege julgemalt probleemsetest ja segast peksvatest partneritest, elu saab sellest vaid paremaks minna (ja Lehise puhul ka läks). Ja Lehisest olümpiavõitja saigi, kuigi treener ennustas talle laiskuse pärast kadu.

MMS-i timmimine muide oli levinud juba tükk aega enne koroonat, viiruse ajal lihtsalt leiutati uus marketingi-narratiiv, et see aitab koroona vastu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist