REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ambur123 »

AKI käskis koroonapassi võimaldava korralduse seadusega vastavusse viia
https://www.err.ee/1608295215/aki-kaski ... vusse-viia
Andmekaitseinspektsiooni (AKI) hinnangul polnud reedel heaks kiidetud valitsuse korralduses seadusega kooskõlas punktid, mis sätestasid üritustel koroonapassi nõudmist. Seetõttu muutis riigikantselei korralduse sõnastust.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Fucs »

hjl85 kirjutas:Aga üks mis hea-nv-l kui pirukfestivalil jms kohtades olid vaktsineerimise bussid-pikad, pikad järjekorrad. Seega ei ole mitte vaktsineerimise taga inimeste eriline soovimatus vaid just viitsimatus kuskil digiloos mingeid aegu valida jms. Viige vaktsineerimine inimeste juurde ja nad tulevad.
Nüüd hakkab riik vaktsineerijatele maksma boonuseid süstimise eest.
https://www.delfi.ee/artikkel/94181761/ ... ljoni-euro


Inimesed on piisavalt erinevad ja erineva käitumismustriga, et neile ka täiesti erinevalt läheneda.
Esimene grupp (suht väikeservuline) oli see, kes otsisid meeleheitlikult läbi tutvuste jms orgunnimiste vaktsineerimisvõimalust esimesest päevast peale.
Teine grupp, juba märkimisväärselt arvukam oli see, kes legaalsete võimaluste avanedes tormas mööda vabariiki ringi, et ükskõik kus endale see vaktsiin saada.
Kolmas grupp oli see, kes pärast suuremat rahmeldamist ja rahulikuma aja äraootamist läks vaktsineerima siis, kui seda vaktsiini sai mõistlikust elukohajärgsest vaktsineerimise kohast. Nende hulgas on nii need, kes ise närisid läbi igasugustest regamise IT lahendustest ja ennest vaktsineerimisele registreerisid kui ka need, kellega võeti ise ühendust (pereasrtid, vektsineerimiskeskused jms) ja kutsuti vaktsineerima.

See oli siis see lihtsam osa elanikkonnast kus piisas enemvähem ainult sllest, et riik suudaks vaktsiinidoosid hankida, kohale toimetada ja vaktsineerijad ning vaktsineerimiseks kohad leida.

Nüüd edasi läheb keerulisemaks ja tulemuse saavutamiseks on vaja muid lahendusi ning lähenemisi... mis tunduvad jube vaevaliselt ja natukene hilinenult tulema.

Neljas grupp (peamiselt eakamad, eriti üksikud inimesed, aga ka toimetulekupiiril või täielikus vaesusriskis kusagil maapiirkonnas vegeteerivad nooremad kodanikud) on need, kes teeks selle vaktsiini ära, aga pole arvuti ega nutipluti võimekust, pole sõiduvahendit, pole telefoni, pole ühistransporti, pole "peoriideid selga panna, et kodunt välja minna", või tervis pole see, et kusagile üldse minna saaks ja tahaks jne... ja pole ka igapäevaseid suuremaid elulisi kontakte teiste kodanikega.

Viies grupp on need, kes põhimõtteliselt pole vaktsineerimise vastu, kuid ei näe ka mingid sügavamat tungi seda teha, või pole seda võimalik teha vähese asjaajamise, ajakulu ja jõupingutuseta, või on seisukohal, et "pigem vist ikka ei tee... ja ahh, vahet pole" .

Neile peab see vaktsineerimine koduõuele jõudma ja uksele koputama kui soovitakse, et nad vaktsineeritud saaks. Nendega peab ka rohkem silmast silma rääkima ja vajadusel natukene rohkem veenma.

Viimane kuues grupp on siis see, kus inimesed põhimõtteliselt on vaktsineerimise vastu lõpuni ja kasvõi nui neljaks.
Viimastega pole eriti midagi teha ja nendele niigi vähese ajalise- ja imimressursi raiskamine peaks jääma aega, kui eelnevad hrupid on kõik ära vaktsineeritud.
Ja neile tuleb omakorda hoopis teistmoodi läheneda ning nendega tegeleda, kui eelmised viis gruppi.

Ja eraldi "grupina" võiks veel vaadelda muidugi ka osa muukeelsest elanikkonnast, kellel peas on igasugused "muud mõtted, arvamused ja argumendid", aga need jagunevad siiski põhiliselt neljanda, viienda ja kuuenda "põhi"grupi vahel ära.

IMHO meie senine viga on olnud see, et kas arvati(gi), et nii on(gi), või teadvustati liiga hilja, et "egaikka ei ole küll nii" ja kogu Eesti ei ole ainult need kolm esimest gruppi ning käputäis kuuendat gruppi. Seda, et pealinna kõrgetel toolidel ei aduta teoorias tegelikku reaalset olukorda väljaspool suuremaid linnu ja teatud ühiskonnagruppe, olen varasemalt liiga palju kogenud ka muudel elualadel ning teemades ja see tundub olevat kahjuks suhteliselt tavaline. :evil:

*

Või võtkem kasvõi see kutsealuste testimise/vaktsineerimise teema.
Ma tõesti ei saa aru, et kas selleks peab mingi eriharidus, täiendkoolitus ja kutsetunnistus olema, et aru saada kutsealuste vaktsineerimise ja/või testimise vajalikkusest ENNE nende kutsealuste vedamiseks kohale saadetud bussi või väeossa saatmist/lubamist? Kui sa topid ühe covidpositiivse 30-ne terve inimestega ühte bussi ja/või lased sellise covidpositiivse väeossa ning edasi kasarmusse, siis kui suur saab olla hilisem üllatus supernakataja korraldatud koldepuhangu olemasolust?

Sama puudutab väljaloalt naasvaid vaktsineerimata ja testimata ajateenijaid, kes kõik võivad nakkuse sisse tuua.
Kaader võib ju olla kõik vaktsineeritud, aga kuidas sa alustad ja/või jätkad/viid niigi ajakriitilist sõduri väljaõpet läbi, kui vennad on kas kohe alguses, või siis hiljem positiivsetena ja/või lähikontaktsetena hoopis kusagil karantiinis?

No minu arust sellised elementaarsed asjad, millele peaks ette mõtlema ja ära organiseerima / riskid tuleks kohe võimalikult miinimumini viia.
Ja seda peaks organiseeritama/lahendatama Vabariigi valitsuse tasemel, mitte ei peaks hiljem Kaitsevägi ise "kuidagi kastaneid tulest välja tooma".
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas an2 »

Raadio väitis, et Kaja tegi härja häält ja Priske ning Jesse teeneid enam ei vajata.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kuues grupp võib olla hoopis see "elame-näeme"punt kes on küll põhimõtteliselt valmis vaktsineerima kuid on siiralt veendunud et praegu on veel vara kuna pikaajalised tagajärjed ei ole teada ja kõik see kiirustamine tundub kahtlane. Seda gruppi peaks saama argumentidega veenda kuid see veenmine saab kindlasti olema vaevaline.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Jah, seda on palju. Minu arvates on nad praktiliselt eristamatud vaktsiinivastastest. Ise nad kindlasti nii ei arva, aga tulemuste poolest teeb sama välja.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Kilo Tango kirjutas:Kuues grupp võib olla hoopis see "elame-näeme"punt kes on küll põhimõtteliselt valmis vaktsineerima kuid on siiralt veendunud et praegu on veel vara kuna pikaajalised tagajärjed ei ole teada ja kõik see kiirustamine tundub kahtlane. Seda gruppi peaks saama argumentidega veenda kuid see veenmine saab kindlasti olema vaevaline.

Tean seda ise. Minu naine üks sellistest. Suht võimatu veenda, sest vastuargument on-liiga vähe aega olnud kasutuses ning sellele suht raske vastu väita. Seega saak suurema osa vaktsineerida kui panna tööle rohkem liikuvad vaktsineerimise busse. Kontsertitele, lõbustuspargid, kodutute varjupaikade juurde.
richard
Liige
Postitusi: 1088
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas richard »

Kilo Tango kirjutas:Kuues grupp võib olla hoopis see "elame-näeme"punt kes on küll põhimõtteliselt valmis vaktsineerima kuid on siiralt veendunud et praegu on veel vara kuna pikaajalised tagajärjed ei ole teada ja kõik see kiirustamine tundub kahtlane. Seda gruppi peaks saama argumentidega veenda kuid see veenmine saab kindlasti olema vaevaline.


Sellest grupist hiljuti üks perekond vaktsineeris millest ka kirjutasin siia foorumisse. Tänu neile vaktsineeris veel mitu kahtleval seisukohal inimest. Selle grupi üks omapära on, et nad ei tea vaktsiinidest midagi. Nii tegid osad Jansseni oma ja teised Cominraty, kõike seda mis saada parasjagu oli. Piisas perepea otsusest, et nüüd on see "õige hetk". See oli vahetult peale seda kui see vaktsiinipassi teema tekkis ja laps vaja välismaale kooli saata aga ilma vaktsineerimata ei saa. Lihtsalt nägid, et elu läheb keeruliseks ja olenemata kahtlevast seisukohast tehti suts ära. Muidugi kohe läksid sutsu tegema ka mõned tuttavad. Samuti tean ühte peret kes otsustasid oma lapsed vaktsineerida kuna ühe lapse sõber sai vaktsiini.

Küll on vaktsineerinud ära ka üks tuttav keda võib vist lugeda vaktsineerimisvastaseks. Alguses vist isegi natuke kartis, kuna on ju palju lugenud hirmujutte netist. Kinnitas, et tema kindlalt ei vaktsineeri end. Samas talle meeldib reisida ja ta ei taha jamasid. Praegu ka reisil. Pealmine asi mis ajab inimesi vaktsineerima on piirangud, vaktsineerimispass. Keerulist ja kallist elu ei taha keegi. Tegi see "kindlalt mittevaktsineerija" oma süsti Cominraty'ga ära (äämiselt hästi kursis mis on "turvaline") ja toriseb edasi...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Fucs »

2020 November
Sotsiaalministeeriumi seire järgi on 50–60 protsenti elanikke nõus end koroona vastu vaktsineerima. Novembrikuu seireandmed näitavad, et 59 protsenti soovib, 17 protsenti ei oska öelda – on kahe vahel. 24 protsenti ei soovi lasta end vaktsineerida, sest ei usalda koroonavaktsiini või on igasuguse vaktsineerimise vastased. Radikaalseid vaktsiinivastaseid on kolm-neli protsenti.

Soovib: 59%
Ei tea: 17%
Ei soovi: 24%

2021 jaanuar
Jaanuari teise nädala seisuga soovib ennast vaktsineerida 63% elanikest, kellest 32% on otsuses kindlad ning 31% pole veel lõplikult otsustanud, kuid usuvad, et ilmselt soovivad ennast vaktsineerida. 16% elanikest pole otsustanud, kuid enda hinnangul kalduvad pigem mittevaktsineerimise suunas. Kindlasti ei soovi ennast vaktsineerida 15% elanikest. Detsembri keskpaiga küsitluse järgi soovis ennast vaktsineerida 50% elanikest, aga kuna küsitluse metoodika muutus veidi täpsemaks, siis otsest võrdlust praeguse tulemusega teha ei saa.

Uuring vaatas ka põhjusi, miks inimesed vaktsineerimisest keelduksid. Ülekaalus on arvamus, et nad vajaksid rohkem infot vaktsiinide kohta ning teiseks hirm kõrvaltoimete ees. Põhimõttelisi vaktsineerimisvastaseid on elanikest vaid veidi üle kahe protsendi.

Soovib: 32%
Ei tea: 31% (pigem "JAH") + 16% (pigem "EI")
Ei soovi: 15%

2021 märts-aprill
Inimeste soosiv suhtumine vaktsineerimisse püsib – kokku oli aprilli alguses vaktsineeritud või valmis end vaktsineerima 75% elanikest. Seejuures on vaktsineerimisvalmidus eriti kõrge just vanemaealiste seas – üle 75-aastastest suhtub vaktsineerimisse positiivselt 90% ning 65-74-aastastest 92%, kõige madalam on aprilli alguse seisuga vaktsineerimisvalmidus 15-24-aastaste seas (60%). Vaktsineerimisse positiivselt suhtuvate inimeste osakaal tõuseb ka muust rahvusest elanike seas – märtsis oli neid 62%, aprillis on juba 68%.....

.....Põhimõttelisi vaktsiinivastaseid on 2,6% elanikkonnast.

Soovib: 75%
?? Ei tea: 22,4% ?
Kindlasti ei soovi: 2,6%

2021 märts-aprill
Lätis ei plaani end vaktsineerida COVID-19 vastu 35 protsenti inimestest, selgus märtsis kolmes Balti riigis läbiviidud turu-uuringufirma RAIT Faktum&Ariko küsitluse tulemustest.

Leedus on sama näitaja 24 protsenti ja Eestis 32 protsenti. Kuigi Lätis on skeptilisus COVID-19 vastasesse vaktsiini suurem võrreldes Eesti ja Leeduga, on skeptiliste osakaal võrreldes oktoobriga langenud 10 protsenti. Kui oktoobris oli Eestis võrreldes teiste Balti riikidega kõige enam vaktsiini soovivaid inimesi, siis nüüd märtsi seisuga oli neid Leedus enam.

Võrreldes 2020. aasta oktoobriga on inimesed enam valmis end vaktsineerima ning nad on vähem skeptilised vaktsiinide suhtes.

Tööealise elanikkonna seast mõned inimesed ei ole veel otsustanud, kas nad kavatsevad end COVID-19 vastu vaktsineerida. Eestis on neid 19 protsenti, Leedus 22 protsenti ja Lätis 23 protsenti.

Baltiriikides on enam elanikke vaktsineerimise poolt. Tööealisest elanikkonnast on juba vaktsineeritud Leedus kaheksa protsenti, Eestis viis protsenti ning Lätis kolm protsenti. Lätis on vaktsineerida soovivaid inimesi tööealisest elanikkonnast veel lisaks 39 protsenti, Eestis 43 protsenti ning Leedus 45 protsenti.

Soovib (ainult tööealistest!): 43%
Ei tea (ainult tööealistest!): 19%
Ei soovi: 32%

2021 märts põhjalik uuring
2021märts01.png

2021märts02.png

Muret koroonaviirusesse nakatumise (või enese teadmata lähedaste nakatamise) ees tunneb 72% elanikest (eelmisel korral 70%). Enda
käitumise mõju koroonaviiruse leviku piiramisele Eestis tervikuna teadvustab 82% (viimati 79%) elanikest Võrreldes eelmise uuringuga
need näitajad oluliselt muutunud ei ole. Keskmisest sagedamini muretsevad nakatumisohu üle ning teadvustavad enda rolli viiruse leviku
piiramisel 65-aastased ja eakamad. Enda rolli mõju tunnetavad vähem jätkuvalt nooremad vanuserühmad (kahe noorema rühma
esindajad). Koroonareeglite rikkumist nähes on valmis inimestele märkuse tegema 73% elanikest üldiselt, kuid noortest 61-64%.
Vaktsineerimist soovitaks oma tuttavatele 63% elanikest, sh 71% eestlastest ja 44% muude rahvuste esindajatest.

Vastavalt uuringu tulemustele soovib ennast vaktsineerida 59% elanikest ning juba on vaktsineeritud 12%. (viimati 62% + 8%).
Vastumeelsust vaktsineerimise osas väljendas 25% (oli 27%) elanikest, muutust toimunud ei ole. Jätkuvalt on eestlased sagedamini
valmis end vaktsineerima võrrelduna mitte-eestlastega. Hetkel on kõige enam vaktsineerituid rühmades 50-64a. ja 75+, vaktsineerituid
on kõigis piirkondades, kõige vähem näeme neid Kirde-Eestis.

Vaktsineerimises kõhklejate peamised argumendid on nüüd hirm vaktsiini kõrvaltoimete ees (51%) ja tunne, et vaktsiini kohta ei ole veel
saada piisavalt infot (37%). Eelmise uuringu ajal (veebruari alguses) nimetati infopuudust sagedamini kui hirmu kõrvaltoimete ees.

Soovib (+vaktsineeritud): 71%
? Ei tea (kõhklejad): 4% ?
Ei soovi: 25%

Et siis võib enamvähem kindlalt ütelda, et pooldajate (s.h. juba vaktsineeritute) osakaal on meil stabiilselt kusagil seal 70% +/-.....1-2% juures.
Vastaseid on ca 25% neist radikaalid ca 2-3%
Kõhklejate osakaal on tundub vähenenud ca 5% juurde

VERSUS

Vaktsineerituid kokku 02.08.2021 seis.png


Vaktsineerimine pooleli või lõpetatud kokku: 48,24%
Vaktsineerimine lõpetatud: 42,44%

ca 22% vähemalt peaks siis veel olema neid inimesi, kes laseksid ennast suurema sõjata ka vaktsineerida, kuid mingil põhjusel pole siiani ikkagi vaktsineeritud.
Vaktsiinivastaste (ca 20%) ja veel enam paduvastaste (+ ca 5%) taha põhjendustega, miks meil ikka on väga suur hulk inimesi vaktsineerimata, ennast peita ei saa.

P.S.
Viidet praegu ei pane, sest pole aega üles otsida, aga kusagilt mingist ülikooli laste vaktsineerimist puudutavast lõputööst jäi omal ajal silma, et see vaktsiinivastaste lapsevanemate % jäi samuti kusagile sinna 23% kanti. See peaks olema umbes sama seltskond, kes on praegu ka covid vaktsineerimise vastased.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 989
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta/vaktsineeritud vähemalt ühe korra (vaktsineerimiskuur lõpetatud)/ vaktsineeritute % kõigist elanikest

01.06/ 4386 (+130)/ 3.0%/9/ 1258/ 122/ 164/ 473003(264579) (diagnoositud haigete arv ületas 129600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2100)
02.06/ 6174 (+130)/ 2.1%/9/ 1259/ 114/ 154/ 478775(268806) (diagnoositud haigete arv ületas 129800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2000; piiranguid leevendatakse - lõpeb keskne maskikandmise kohustus ja asendub soovitusega kanda suletud rahvarohketes siseruumides maski, Terviseametile jääb õigus maskikohustust määrata vastavalt vajadusele, samuti jääb see õigus tööandjatele)
03.06/ 3968 (+105)/ 2.6%/7/ 1260/ 112/ 137/ 484507(274748) (diagnoositud haigete arv ületas 129900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1800)
04.06/ 4252 (+96)/ 2.3%/5/ 1260/ 106/ 128/ 490619(283373) (diagnoositud haigete arv ületas 130000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1600; piiranguid leevendatakse - spordivõistlustel on pealtvaatajad lubatud arvestades hajutatust ja ruumi 50% täituvust, osavõtjaid võib olla siseruumides kuni 200 ja väljas kuni 250)
05.06/ 3972 (+63)/ 1.6%/6/ 1262/ 100/ 119/ 495644(290769) (aktiivseid haigusjuhte on üle 1500)
06.06/ 2814 (+51)/ 1.8%/6/ 1263/ 97/ 115/ 499104(293996) (diagnoositud haigete arv ületas 130100 piiri)
07.06/ 2599 (+37)/ 1.4%/5/ 1264/ 96/ 112/ 500724(297707) (aktiivseid haigusjuhte on üle 1400)
08.06/ 4085 (+86)/ 2.1%/6/ 1264/ 80/ 106/ 503716(301600) (diagnoositud haigete arv ületas 130200 piiri)
09.06/ 3946 (+68)/ 1.7%/6/ 1265/ 74/ 98/ 507923(307488) (diagnoositud haigete arv ületas 130300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1200)
10.06/ 3491 (+54)/ 1.5%/6/ 1266/ 62/ 91/ 512247(317197)
11.06/ 3683 (+54)/ 1.5%/6/ 1266/ 61/ 84/ 516583(328260) (diagnoositud haigete arv ületas 130400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1100; piiranguid leevendatakse - osavõtjaid võib olla siseruumides toimuvatel üritustel kuni 600 ja väljas kuni 1000, siseruumides peab arvestama 50% täituvust, kellaajalised piirangud kaovad, avatakse Tallinn-Stockholm-Tallinn kruiis)
12.06/ 3841 (+53)/ 1.4%/6/ 1266/ 56/ 79/ 520015(337150) (aktiivseid haigusjuhte on üle 1000)
13.06/ 2751 (+37)/ 1.3%/5/ 1266/ 64/ 77/ 522224(341807) (diagnoositud haigete arv ületas 130500 piiri)
14.06/ 2422 (+28)/ 1.2%/5/ 1266/ 70/ 75/ 523915(344793) (aktiivseid haigusjuhte on üle 900; piiranguid leevendatakse - osavõtjaid võib olla siseruumides toimuvatel üritustel kuni 3000 ja väljas kuni 9000, eeldusel et kõigi osalejate nakkusohutus on tagatud (testid tehtud, vaktsineeritud))
15.06/ 4740 (+61)/ 1.3%/3/ 1266/ 60/ 69/ 527072(349921)
16.06/ 4148 (+59)/ 1.4%/2/ 1266/ 59/ 64/ 530531(357374) (diagnoositud haigete arv ületas 130600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 800)
17.06/ 4217 (+40)/ 0.9%/2/ 1267/ 52/ 59/ 533451(368163) (aktiivseid haigusjuhte on üle 700)
18.06/ 3832 (+55)/ 1.5%/2/ 1267/ 52/ 56/ 536363(379803) (diagnoositud haigete arv ületas 130700 piiri)
19.06/ 3921 (+30)/ 0.8%/3/ 1267/ 50/ 54/ 540837(391171)
20.06/ 2825 (+25)/ 0.9%/3/ 1268/ 50/ 52/ 542487(396035) (diagnoositud haigete arv ületas 130800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 600)
21.06/ 2167 (+12)/ 0.6%/3/ 1268/ 55/ 50/ 544309(398697) (piiranguid leevendatakse - reisimisvõimalused laienevad Euroopa Liidu rohelise nimekirja välistest riikidest, kust saab taas Eestisse tulla ka turismi, spordi, kultuuri jm eesmärgil)
22.06/ 3584 (+37)/ 1.0%/2/ 1269/ 47/ 46/ 547138(405088)
23.06/ 3009 (+24)/ 0.8%/3/ 1269/ 40/ 43/ 548964(409445) (aktiivseid haigusjuhte on üle 500)
24.06/ 1920 (+18)/ 0.9%/4/ 1269/ 42/ 40/ 548967(409571)
25.06/ 1966 (+10)/ 0.5%/3/ 1269/ 39/ 37/ 549003(409729) (diagnoositud haigete arv ületas 130900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 400)
26.06/ 3495 (+34)/ 1.0%/3/ 1269/ 33/ 35/ 551011(415741)
27.06/ 2507 (+27)/ 1.1%/4/ 1269/ 35/ 35/ 552164(419380)
28.06/ 2180 (+15)/ 0.7%/4/ 1269/ 34/ 34/ 553388(422945)
29.06/ 3777 (+47)/ 1.2%/6/ 1269/ 21/ 33/ 555283(429048) (diagnoositud haigete arv ületas 131000 piiri)
30.06/ 3117 (+36)/ 1.2%/6/ 1269/ 21/ 31/ 557478(435674)
01.07/ 2846 (+21)/ 0.7%/4/ 1269/18/ 29/ 559904(442656) (aktiivseid haigusjuhte on üle 300)
02.07/ 2980 (+38)/ 1.3%/3/ 1269/ 19/ 28/ 562294(448178) (diagnoositud haigete arv ületas 131100 piiri)
03.07/ 2950 (+39)/ 1.3%/3/ 1269/ 16/ 29/ 564634(453902)
04.07/ 2116 (+27)/ 1.3%/3/ 1269/ 20/ 29/ 565973(458159)
05.07/ 1704 (+19)/ 1.1%/2/ 1270/ 20/ 29/ 567332(463069) (diagnoositud haigete arv ületas 131200 piiri)
06.07/ 2890 (+50)/ 1.7%/2/ 1270/ 19/ 30/ 569852(465665) (aktiivseid haigusjuhte on üle 400)
07.07/ 2591 (+42)/ 1.6%/2/ 1270/ 21/ 32/ 572388(471940)
08.07/ 2594 (+58)/ 2.2%/2/ 1270/ 25/ 35/ 574902(476641) (diagnoositud haigete arv ületas 131300 piiri)
09.07/ 3369 (+39)/ 1.2%/2/ 1270/ 25/ 37/ 577566(482652)
10.07/ 4665 (+64)/ 1.4%/2/ 1270/ 20/ 39/ 580434(487108) (diagnoositud haigete arv ületas 131400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 500))
11.07/ 2766 (+27)/ 1.0%/2/ 1270/ 23/ 39/ 581988(489297)
12.07/ 2357 (+21)/ 0.9%/3/ 1270/ 24/ 40/ 583560(492660) (diagnoositud haigete arv ületas 131500 piiri)
13.07/ 3500 (+54)/ 1.5%/2/ 1270/ 21/ 40/ 585402(495800)
14.07/ 5001 (+56)/ 1.1%/2/ 1271/ 21/ 42/ 587854(500655) (diagnoositud haigete arv ületas 131600 piiri)
15.07/ 6774 (+64)/ 0.9%/1/ 1271/ 15/ 45/ 590115(506135) (koroonaviiruse leviku risk tõusis kollasele ehk keskmisele tasemele)
16.07/ 3665 (+62)/ 1.7%/1/ 1271/ 19/ 47/ 593102(511831) (diagnoositud haigete arv ületas 131700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 600)
17.07/ 3079 (+64)/ 2.1%/1/ 1271/ 17/ 49/ 595102(515674) (diagnoositud haigete arv ületas 131800 piiri)
18.07/ 3523 (+41)/ 1.2%/1/ 1271/ 17/ 50/ 596380(516756)
19.07/ 2084 (+34)/ 1.6%/1/ 1271/ 18/ 51/ 599428(518808) (muudetakse eneseisolatsiooni ja testimise reegleid - piiranguteta saab Eestisse tulla Euroopa riigist, mille kahe nädala nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta on kuni 75)
20.07/ 3119 (+81)/ 2.6%/1/ 1271/ 15/ 53/ 602540(522502) (diagnoositud haigete arv ületas 131900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 700)
21.07/ 2768 (+97)/ 3.5%/1/ 1271/ 14/ 57/ 605839(528226) (diagnoositud haigete arv ületas 132000 piiri)
22.07/ 2698 (+121)/ 4.5%/2/ 1271/ 20/ 62/ 608902(532767) (diagnoositud haigete arv ületas 132100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 800)
23.07/ 2842 (+84)/ 3.0%/2/ 1271/ 18/ 65/ 612683(538011) (diagnoositud haigete arv ületas 132200 piiri)
24.07/ 3068 (+106)/ 3.5%/2/ 1271/ 21/ 69/ 616869(542218) (diagnoositud haigete arv ületas 132300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 900)
25.07/ 2075 (+91)/ 4.4%/2/ 1271/ 25/ 73/ 619227(543882) (diagnoositud haigete arv ületas 132400 piiri)
26.07/ 1925 (+66)/ 3.4%/2/ 1271/ 33/ 77/ 621496(545580) (diagnoositud haigete arv ületas 132500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1000)
27.07/ 3243 (+193)/ 6.0%/2/ 1271/ 37/ 87/ 624720(548830) (diagnoositud haigete arv ületas 132700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1100)
28.07/ 3172 (+171)/ 5.4%/2/ 1271/ 35/ 96/ 627375(552952) (diagnoositud haigete arv ületas 132800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1200)
29.07/ 3119 (+222)/ 7.1%/1/ 1272/ 37/ 108/ 630435(556158) (diagnoositud haigete arv ületas 133100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1400; koroonaviiruse leviku risk tõusis oranžile ehk kõrgele tasemele))
30.07/ 8016 (+197)/ 2.5%/1/ 1272/ 39/ 118/ 633846(558563)/ 47.7% (diagnoositud haigete arv ületas 133300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1500)
31.07/ 3550 (+249)/ 7.0%/1/ 1272/ 40/ 132/ 637061(561104)/ 47.9% (diagnoositud haigete arv ületas 133500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1700)
1.08/ 2247 (+127)/ 5.7%/1/ 1272/ 46/ 138/ 639120(562605)/ 48.1% (diagnoositud haigete arv ületas 133600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 1800)
2.08/ 1943 (+87)/ 4.5%/1/ 1272/ 49/ 142/ 641109(563973)/ 48.2% (diagnoositud haigete arv ületas 133700 piiri; uued piirangud: ühistranspordis peab kandma maski ja siseruumides toimuvatel üritustel ja tegevustes, kus nakkusohutuse kontrolli ei toimu võib osaleda kuni 500 ja väljas kuni 1500 inimest)
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta/vaktsineeritud vähemalt ühe korra (vaktsineerimiskuur lõpetatud)/ vaktsineeritute % kõigist elanikest

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 4.5% ja mediaan 4.4%. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 1892 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi. Üks varasema positiivse analüüsitulemuse tühistamine.

Nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta (01.08.21 seis): Pärnumaa 276; Võrumaa 175; Tartumaa 173; Põlvamaa 146; Viljandimaa 141; Harjumaa 137; Raplamaa 120; Järvamaa 103; Valgamaa 89; Läänemaa 88; Saaremaa 85; Ida-Virumaa 75; Jõgevamaa 74; Lääne-Virumaa 51; Hiiumaa 43.
Viimati muutis Sektor gazovoi ataki, 02 Aug, 2021 21:15, muudetud 1 kord kokku.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

AKF Fucksile tänu ,et statistika puust ja punasest ette lõi. Kinnitab seda, et kogu see laussõim kangekaelste kallal oli ja on vaid kergema vastupanu teed minek. Tegelikkuses enamusele tuleb kas koduõuele viia või natuke survestada tingimustega või rääkida. See tegelemine kõhklejatega on aga märksa raskem ja riigi poolt kulukam. Lihtsam - ja tunduvalt - on sõimata mingeid "grünthaleid" - kelle ainus reaktsioon on see, et tõmbuvad veel rohkem oma urgu.

PS - see väide, et bussides maksikohtustus sunnib vaktsineerima, on puhas jama. Vaktsineerimine ei anna bussis maskivabastust, ega hakka mitte kunagi andma (kuidas te seda ette kujutaksite?).
Viimati muutis kana tagumik, 02 Aug, 2021 14:33, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Fucs »

...ja mis ma tooksin veel sealt sellest 2021 märtsi kuu uuringust välja oleks:

Üldine rahulolu koroonaviirusega seotud olukorra lahendamisega Eestis on nüüd 30%. Viimati oli rahul 36% elanikest, seega on tulemus
langenud. 66% elanikest on kas pigem või täiesti rahulolematu (viimati 61%).
Taoline tulemus on loogiline, kuna võrreldes enamuse
Euroopa riikidega on meie olukord hetkel halvem. Keskmisest vähem rahul on siinjuures elanikud vanuses 25-49a., piirkonniti olulisi
erinevusi ei ilmnenud.

Elanike ohutunne viiruse leviku suhtes on veelgi tõusnud – kriitiliseks peab olukorda 81%, eelmise uuringu ajal 74%. Vähenenud on
nende inimeste osatähtsus, kes peavad ohutusabinõude järgimist küll jätkuvalt oluliseks, kuid usuvad samas terava kriisi möödumist –
5%, eelmisel korral 8%. Muutunud pole nende inimeste osakaal, kes usuvad kriisi täielikku möödumist (1%) või seda, et olukord polegi
kriitiline olnud ning sellele on üle reageeritud (10%).

Jätkuvalt suhtuvad olukorda tõsisemalt naised, vanemaealised ja eesti rahvusest inimesed (kriitiliseks peab 86%). Mitte-eestlaste seas
näeme seevastu jätkuvalt madalamat ohutunnetust (kriitiliseks peab 71% ning enam on neid, kes arvavad, et on üle reageeritud).

Eelmises uuringuvoorus kasvas oluliselt elanike seas viiruse piiramise meetmete karmistamise pooldamine – tookord soovis nende
karmistamist kokku 62%. Nüüd on see osakaal veidi langenud, olles tasemel 55%. Langus on loogiline, kuna meetmeid ongi vahepeal
karmistatud. Hetkel on 29% elanikest rahul kehtivate meetmetega, kuid leebemaid meetmeid pooldab jätkuvalt 12%.

Võrreldes eestlastega toetavad mitte-eestlased jätkuvalt sagedamini meetmete leevendamist, samas kui eestlased on sagedamini
meetmete karmistamise poolt.
Regionaalses võrdluses on toetus meetmete leevendamisele jätkuvalt suurim Kirde-Eestis ning lisaks
sellele ka Lääne-Eestis. Meetmete leevendamist pooldavad teistest sagedamini vanuserühmad 25-34a. ja 35-49a.

Uusi piiranguid, mille järel Eesti läks praktiliselt „lukku“, toetab kokku 81% elanikest, sh kindlasti toetab neid 55%. Keskmisest
sagedamini toetavad ka uusi piiranguid eakamad inimesed, naised, eestlased ja Lõuna-Eesti elanikud.

Jätkuvalt toetatakse ka kõrge nakkusohtlikkusega välisriikidest tulnud inimeste liikumisvabaduse piiramist. Eestist välja ja Eestisse
reisimise piirangute toetamine on suurenenud – seekord toetab meedet 84%, eelmise uuringu ajal 77%.

Hetkel vajavad Eesti elanikud kõige sagedamini abi eriarstiabi tagamisel (39%) ning ootavad rahalist tuge juhul, kui sissetulek väheneb
(35%). Psühholoogilist abi soovib 13% ning 13% vajab abi lastele koduõppe korraldamisel. Siinjuures on psühholoogilise abi vajadus
suurenenud – septembris vajas seda vaid 3% vastanutest.
Mingit abi ei vaja 25% elanikest. Mitte-eestlased märkisid mitmeid abi liike
eestlastega võrreldes sagedamini.

Ametlike suuniste järgimine viiruse piiramisel on elanike seas nüüd suurenenud - enda sõnul järgib kõiki suuniseid 80% (eelmisel korral
72%). Keskmisest sagedamini jälgivad neid jätkuvalt naised, eestlased ja eakamad inimesed.
Piirkonniti näeme suuniste järgimise
paranemist kõigis piirkondades, va Kesk- Eesti. Võrreldes veebruari lõpuga on nüüd sagenenud maski kandmine (kannab 92%) ning
kodus püsimine - 56% (viimati 49%). Eestlastega võrreldes püsivad mitte-eestlased märgatavalt vähem kodus ning teevad harvem
kaugtööd, samuti hoiavad nad veidi vähem inimestega distantsi.

Muret koroonaviirusesse nakatumise (või enese teadmata lähedaste nakatamise) ees tunneb 72% elanikest (eelmisel korral 70%). Enda
käitumise mõju koroonaviiruse leviku piiramisele Eestis tervikuna teadvustab 82%
(viimati 79%) elanikest Võrreldes eelmise uuringuga
need näitajad oluliselt muutunud ei ole. Keskmisest sagedamini muretsevad nakatumisohu üle ning teadvustavad enda rolli viiruse leviku
piiramisel 65-aastased ja eakamad. Enda rolli mõju tunnetavad vähem jätkuvalt nooremad vanuserühmad (kahe noorema rühma
esindajad)
. Koroonareeglite rikkumist nähes on valmis inimestele märkuse tegema 73% elanikest üldiselt, kuid noortest 61-64%.
Vaktsineerimist soovitaks oma tuttavatele 63% elanikest, sh 71% eestlastest ja 44% muude rahvuste esindajatest.

Rääkides kõige usaldusväärsematest infoallikatest vaktsineerimise kohta, siis selleks on Eesti arstid ja teadlased (55%), perearst,
pereõde ja oma raviarst (38%) ning riigiametid (30%). Mitte-eestlastele on eestlastega võrreldes olulisemad allikad muu rahvusvaheline
meedia (15%) ja vene meedia (13%) ning sotsiaalmeedia 87%). Üldine usaldusväärsuse pingerida on ka mitte-eestlastel siiski sama.

Koroonastressi tunneb praegusel hetkel palju või väga palju 25% elanikest, viimati 14%, seega on see näitaja suurenenud. Keskmisest
enam tunnevad seda naised, vanuserühm 25-34a., töötud ja lapsepuhkusel/kodused inimesed.

Kõige sagedamini on inimestel stressi põhjuseks hirm nakatuda (64%), hirm arstiabi kättesaadavuse vähenemise pärast (45%) ning
vaba aja veetmise ja keerulisemate lähisuhetega seonduv.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina panen täna KK-le tubli 12 punkti, et suudeti lahti saada sellest eliitvaktsineeritud kantslerist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

kana tagumik kirjutas:AKF Fucksile tänu ,et statistika puust ja punasest ette lõi. Kinnitab seda, et kogu see laussõim kangekaelste kallal oli ja on vaid kergema vastupanu teed minek. Tegelikkuses enamusele tuleb kas koduõuele viia või natuke survestada tingimustega või rääkida. See tegelemine kõhklejatega on aga märksa raskem ja riigi poolt kulukam. Lihtsam - ja tunduvalt - on sõimata mingeid "grünthaleid" - kelle ainus reaktsioon on see, et tõmbuvad veel rohkem oma urgu.

PS - see väide, et bussides maksikohtustus sunnib vaktsineerima, on puhas jama. Vaktsineerimine ei anna bussis maskivabastust, ega hakka mitte kunagi andma (kuidas te seda ette kujutaksite?).

Seda minagi-viige aga inimesrte poolt käidavatesse kohtadesse (laadad, kodutute varjupaigad, konterdid, turud-kasvõi klubide, baaride ette) ning tehakse. Seda tõestas ilmekalt ka nv-s ja need laatadel olnud mob vaktsineerimise punktide populaarsus.
Ega asjata UK-s ei hakkatud pubides vaktsineerima ning Leedus rannas
Kasutaja avatar
dorpat
Liige
Postitusi: 158
Liitunud: 26 Aug, 2020 22:43
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas dorpat »

Kapten Trumm kirjutas:Eestis võiks selle küll rahulikult ID kaardi põhiseks teha, seal võltsida on juba äärmiselt keerukas.
Näiteks kõrtsi sissepääsus on ID kaardi terminaal, pistad oma kaardi sinna sisse, süttib roheline tuli, lähed edasi.


veidi offtopic ehk, aga ilma isikutuvastuseta (PIN1) idkaart on võltsitav koduste vahenditega (kõik vajalikud tükid vabalt saada), kui poolpidune trükk välja jätta (kuigi ilmselt ka kohalikult tehtav, pole trükispetsialist). PINi toksimata loetakse kaardilt ainult tekstifailikest, kus on sama info, mis kaardile endale trükitud. ehk et nagu Prisma imetabane iseteenindussüsteem - suskad vineeri sisse, loetakse tekstifailist isikukood ja saad tervitava puldi.

viimati sai siledavõitu ja väga tuhmi olemisega eesti idikaardi pimedast veebist 200 €ga. üsna kehv kvaliteet ja arusaadavalt võltsing, aga kui enda kätte ei võta ja lähemalt ei vaata, siis kaugelt nagu päris. ning kiibile kirjuta mida tahad - tegemist on ju pisikese arvutiga ja ütleb seda mida bitiväänaja tahab. kui aga PINide ladumiseks läheb, siis tuleb muidugi pidur ja kaugele ei jõua. teoorias saaks terminal mingeid kaardi omadusi testida/kontrollida (praktikas ei tea kas keegi seda teeb), sest eesti (erinevad) kaardid on teatavate nüansidega, kuid see oli ~6 aastat tagasi nii, tänast olukorda ei tea.

kuid jah, kõik selline tegevus on taaskord pügala all ja saab oma elukese eriti rumalalt ära rikkuda. aga lihtsalt infoks.

aga QR tõendi puhul on tähtsam selle universaalne tuvastamine - pole mingit imetabast riistvara vaja, piisab nutitelost, mis täna on sama tavaline nagu müts peas (mida kõik muidugi ei kanna).

jah, võid PDFi mudida palju soovid, aga kui QRist saadava sodi keskserveri poole teele paned, siis saad tala. ehk et kokkuvõttes taandub kõik kontrollija teadlikusele ja viitsimisele. seda sõltumata dokumendist.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siiski "200 eur tumeveebist" on ju veits raskem kui kodus Acrobat Readeris veits nokitseda ja üks fail salvestada/printida?
Ma ise vist saaks sellega peale väikest pusimist hakkama, aga misasi on tumeveeb, ei tea ja krüptoraha ka pole :oops:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist