Valgevene riiklik inimkaubandus

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Hukatus
Liige
Postitusi: 1221
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Hukatus »

Oleks Euroopa liidul mune, võiks nõuda ebaseaduslikud piiriülettajate päritolu riikidelt, et nad oma kodanikud vastu võtaks ja kinni peetud piiriületajad otselendudega koju saata. See võtaks neil rändurite kohe tuju ära see pikk teekond ette võtta.
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas HAT »

Putini vastus Merkelile : Rääkige otse Minskiga, mis mina siia puutun !

https://t.me/RealnaiaBelarus/26630
Miki
Liige
Postitusi: 1323
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Miki »

Ehk siis tõlkes - sööge savi.
Prantslased said oma veast aru ja on hakanud tegutsema tuumajaamade taastamise nimel.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Fucs »

Porutšik kirjutas:pealegi mina ei välistaks siiski provokatsioone ka meie piiril, erinevalt meie poliitikutest ja ametnikest kuldsuudest

Kui meil praegu sellega ei tegeleta ja sellele tõsiselt ei mõelda, siis on seal kusagil ametkondades tööl ebaadekvaatsete kamp.
IMHO on see praegu ainult aja küsimus, millal meile mingi sigadus kokku keeratakse.

Hetkel veel pärsib seda (ja annab armuaega) see, et VF mängib ullikest, kes ei tea midagi ja pole millegagi seotud.
"Millest te räägite? Küsige Valgevene käest."

Nii kui peaks olukord sinnamaani teravnema, et VF AVALIKULT sekkub (ehk "maskid langevad" ja VF lõpetab selle "meiepolemillegagiseotud" tsirkuse), et "abistada valgevenelasi" (ja lõunas "dombasstaanlasi"), nii kohe on meil esimesed "olukorrad" (ei pruugi olla seotud "pagulastega" piiril üldse, aga pole ka välistatud ja ei tohi praegu välistada midagi). Ja see olukord võib teravneda ootamatult kiiresti. Kõik juhthoovad olukorda eskaleerida või deeskaleerida on Kremli käes.

Praegu veel käib EU piiril ja EU sees meile juba Ukrainast tuntud "Ihtamnettide" ning "nastamnettide" maskeraad ja lollimängimine.
Aga see ei pruugi seekord nii jääda. Praegu kõik IMHO viitab, et tõenäosus, et see nii ei jää, on väga suur.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas loomake »

Valgevene õpetab välja Afganistani ja Iraagi sõdade veterane, et need korraldaksid rünnakuid Poola piiril, hoiatas Valgevene endine suursaadik Prantsusmaal Pavel Latuška, kes elab maapaos Poolas.



https://www.delfi.ee/artikkel/95093383/ ... eks-piiril
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Fucs »

Беларусь и Россия готовят мигрантов для столкновений на границе ЕС — СМИ
Valgevene eriüksuslased ja GRU instruktorid koolitasid Valgevene sõjaväebaasis välja Iraagi ja Afganistani veterane, et viia läbi relvastatud kokkupõrkeid Poola piiril. Sellest teatas Valgevene endine suursaadik Prantsusmaal, selle riigi endine kultuuriminister Pavel Latushko, edastab EUobserver.

"Rändekriisi kasutab [Aleksandr] Lukašenka ära, et saata EL-i territooriumile lahingukogemusega inimesi, kes on läbinud täiendava väljaõppe Valgevene territooriumil terroriaktide läbiviimiseks," ütles Latuško.

Tema avaldus tuli keset kokkupõrkeid migrantide ja Poola piirivalve vahel, mis esmaspäeval, 8. novembril, tegi kogu maailma ärevaks.

"Siis läheb Lukašenka EL-i piiril kohalikku sõjalisse konflikti ja müüb vahepeal maailmale pildi humanitaarkriisist, milles eurooplased on süüdi," ütles Latuško, kes põgenes Varssavisse pärast liitumist demokraatiat toetava liikumisega Valgevenes.

"See on omamoodi propaganda natside ajastust," lisas ta märkides, et Afganistani ja Iraagi veteranid valiti välja ja toimetati Valgevenesse juulis-septembris. Latuško selgitas, et nad koolitati välja Valgevene loodeosas Opsa küla lähedal asuvas baasis, mille omanik on OSAM, Valgevene riigipiirikomitee aktiivse tegevuse eraldi talitus.

"Õppusi viisid läbi 1980. aastatel Afganistanis võidelnud Valgevene erivägede Maryina Gorka brigaad, samuti Venemaa sõjaväeluure GRU instruktorid," lisas Latuško. "Iraagi kodanikke õpetati baasis välja, nüüd treenivad nad lahingukogemusega afgaane Tadžikistanist. Ja nad ei koolita mitte paarkümmend inimest, vaid terveid üksusi" rääkis ta.

"Valgevene ja EL-i piiril valmistatakse ette kokkupõrkeid relvade kasutamisega," rõhutas ta. Latushko sõnul sai ta selle teabe "Valgevene eriteenistuste kõrgetelt allikatelt".

"Ma ei saa nimetada nimesid ega dokumente, sest need inimesed on suures ohus - neid ähvardab selle teabe edastamise eest surmanuhtlus," ütles ta.

Latushko avaldatud teave oli teada ka Poola võimudele, kes hoiatasid võimalike relvakokkupõrgete eest. "Ootame lähitulevikus Poola piiril relvastatud iseloomu eskaleerumist," ütles Poola valitsuse pressiesindaja Piotr Müller esmaspäeval, 8. novembril.

Poola suursaadik EL-is teavitas teisipäeval, 9. novembril Brüsselis toimunud kahetunnisel erakohtumisel ka oma 26 EL-i kolleegi hetkeolukorrast. "Kõneluste käigus arutati salastatud iseloomuga operatiivteavet," ütles kohtumise käiguga kursis olev EL-i allikas.

Küsimusele, kas diplomaadid on arutanud võimalikke relvakokkupõrkeid, lisas allikas: "Seni pole [pauklaskemoona kasutamisega] juhtumeid olnud." "Aga olukord on pingeline. Valgevene sõdurid üritavad poolakaid provotseerida neile lähenedes, relvi laadides ja nende pihta sihtides" lisas allikas.

Teiste allikate kohaselt on aga juba relvadest tulistamist olnud. Poola sõdurid ütlesid, et esmaspäeval tulistasid Valgevene sõjaväelased migrantide selja taga õhku. Samal päeval süüdistasid Valgevene võimud Poola sõjaväge hoiatuslaskude tulistamises.

IP-grupi teatel on Venemaa seotud rändekriisiga Valgevene ja EL-i piiril, ütles Poola peaminister Mateusz Morawiecki. Praegused sündmused on tema arvates osa Venemaa poliitikast, mis juhib Lukašenka režiimi tegevust.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov tegi samal ajal küüniliselt ettepaneku, et Euroopa Liit rahastaks kriisi peatamiseks illegaalsete migrantide ülalpidamist Valgevene territooriumil.
https://sprotyv.info/news/belarus-i-ros ... ice-es-smi


РФ пытается спровоцировать польско-белорусский конфликт и обвинить во всем Запад — СМИ
Kremli osalus Euroopa rändekriisi juhtimises on ilmne. Ja kui juhindume Ukraina Krimmi poolsaare okupeerimise kogemusest Moskva poolt ja Ida-Ukrainas juba kaheksandat aastat kestvast Vene-Ukraina sõjast, siis on venelaste kõige tõenäolisem eesmärk ohvreid provotseerida ning selles, mis toimub, süüdistada Poolat ja Läänt. Kirjutab selle "Rahvusvahelise kulleri" kohta viitega slovakikeelsele väljaandele "InfoDnes.sk".

Praegused sündmused rändekriisi süvenemisega Euroopas ning olukorra otsese teravnemisega Poola, Leedu ja Saksamaa piiridel meenutavad liiga selgelt 2015. aastat, mil Venemaa eriteenistuste eestvedamisel korraldati migrantide vooge Süüriast Euroopasse, millel oli Venemaa kontrolli all oleva meedia vastav infotugi.

"Seda me praegu näeme ja "käekiri "on absoluutselt identne, nüüd avaldatakse Venemaa meedias massiliselt fotosid ja videoid "kannatavatest" naistest ja lastest, kes toimetati õhuteed mööda Valgevenesse, ilmselt just nende eesmärkidega, ja seda tuleb teadlikult mõista." kirjutab ajaleht.

Viimased sündmused Poola-Valgevene piiril on selgelt näidanud, et Valgevene ise lihtsalt ei tulnud toime massilise migrantide voolu organiseerimisega. Seetõttu on Poola peaminister Mateusz Morawiecki juba teatanud Venemaa seotusest praeguse rändekriisiga.

Seega on Poola-Valgevene piiril toimuv tema hinnangul osa Kremli poliitikast, mis “kontrollib” Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka tegevust.

Tuleb märkida, et lendude arv Lähis-Ida riikidest Minskisse on oluliselt kasvanud, mida tõendavad praegused andmed lennukite saabumise kohta Valgevene pealinna lennujaama.

Samal ajal, nagu märgib InfoDnes.sk, oli seda praktiliselt võimatu teha ilma kooskõlastamata Bashar al-Assadi ja Afganistani, ehk Talibaniga, ning vastavalt ka Kremliga.

Väljaanne võtab kokku, et Moskva lõppeesmärk on suure tõenäosusega provotseerida arvukalt ohvreid, seejärel süüdistada kõiges poolakaid ja kollektiivset Läänt.

IS-i rühmituse teatel tegutseb Moskva EL-i piiridel nagu külma sõja ajal.
https://sprotyv.info/news/rf-pytaetsya- ... -zapad-smi

*

Poland Fears ‘Armed Escalation’ with Belarus as Migrants Mass on Frontier
* ‘WEAPONIZING’ MIGRANTS
* Russian Support
https://www.voanews.com/a/poland-fears- ... 06344.html

*

Poolakeelne pidevalt uuenev uudistevoog ja viimane ots sealt Googletõlkega
Trwa kryzys na granicy Polski z Białorusią

15:25
10.11.2021
Morawiecki: Mul on hea meel, et täna räägivad kogu EL ja NATO ühel häälel

Hiljutised sündmused Poola idapiiril on suureks solidaarsuse proovikiviks ka kogu Euroopale, kirjutas peaminister Mateusz Morawiecki Facebookis.
Loe rohkem
poliitika
Morawiecki: Peame survet suurendama. Aitäh, Charles, solidaarsuse eest

Hiljutised sündmused Poola idapiiril on suureks solidaarsuse proovikiviks ka kogu Euroopale, kirjutas peaminister Mateusz Morawiecki sotsiaalmeedias.

14:55
10.11.2021
ÜRO inimõiguste ülemvolinik nõuab kriisi lõpetamist Poola-Valgevene piiril

Michelle Bachelet tuletab meelde, et rahvusvahelise õiguse kohaselt ei saa kelleltki varjupaigaõigust ära võtta.

14:53
10.11.2021
Valgevene õhuruumi ilmusid kaks Venemaa strateegilist pommitajat Tu-22M3

Välisministeeriumi juht Sergei Lavrov avaldas pressikonverentsil pärast kohtumist Valgevene diplomaatia juhi Uladzimir Makiejiga Poola-Valgevene piiril valitseva olukorra tõttu lootust, et ta loodab, et vastutustundlikud eurooplased "ei lase end ohtlikku spiraali tõmmata".
Loe rohkem - Diplomaatia
Venemaa on saatnud Valgevene kohale strateegilised pommitajad

Valgevene õhuruumi on ilmunud kaks Venemaa strateegilist pommitajat Tu-22M3, teatab agentuur RIA viitega Venemaa kaitseministeeriumile.

14:27
10.11.2021
Euroopa Komisjon: Euroopa Liidu vahendeid ei tohiks okastraadi jaoks kasutada

Euroopa Komisjoni pressiesindaja rääkis pressikonverentsil Euroopa Komisjoni seisukohast, mis ütleb, et "EL-i vahendeid ei tohiks kasutada piirdeaedade ja okastraadi rahastamiseks".

14:09
10.11.2021
Bąkiewicz: Võimalik, et Lukašenka saadab oma provokaatorid Poola 11. novembril


Kui Rafał Trzaskowski enne homset püha Dmowski ringteed puhtaks ei tee, on selge, et ta mängib ühes meeskonnas Poolas kaost sihiva Lukašenkaga. Ma ei imesta, kui Lukašenka saadab ka oma provokaatorid. Osalejatele: vaadake ja salvestage.
- Robert Bąkiewicz (@RBakiewicz) 10. november 2021

14:07
10.11.2021
Teenus change.org kogub allkirju petitsioonile kriisi lõpetamiseks Poola piiril
Petitsioon kriisi lõpetamiseks Poola piiril. Internetis kogutud allkirjad

"Kurdi perede draama Valgevene-Poola piiril jätkub ja me ei vaiki sellest katastroofist!" - kirjutavad veebilehel change.org ilmunud petitsiooni autorid Poola-Valgevene piiri kriisi lõpetamiseks.

13:40
10.11.2021
Mariusz Kamiński: Pärast iseseisvusmarssi lähevad politseinikud idapiirile


Iseseisvusmarsil kõndides pidage meeles, et marsruuti turvavad politseinikud väljuvad kohe pärast sündmust meie idapiirile. BOA 700 märulipolitsei ja 100 terrorismi vastu võitlejat ühinevad 1200 @PolskaPolicja kolleegiga, kes juba toetavad @Straz_Granicznat.
- Mariusz Kamiński (@Kaminski_M_) 10. november 2021

13:29
10.11.2021
Morawiecki ei välista edasiste piiripunktide sulgemist Valgevene piiril

"Eelkõige mõtleme nende piiripunktide sulgemisele, kus see rünnak aset leiab," ütles Morawiecki, kui temalt küsiti Poola-Valgevene piiri sulgemise kohta. Peaminister ei välistanud, et kriisi eskaleerudes suletakse edasised piiripunktid Poola-Valgevene piiril.

13:28
10.11.2021
Morawiecki: juba kehtestatud sanktsioonid ei tööta, need ei avalda diktaatorile mõju
Loe rohkem
Charles Michel, Mateusz Morawiecki
Diplomaatia
Morawiecki Valgevene tegevuse kohta: see on riiklik terrorism

- Viimaste päevade sündmused on proovikiviks Poolale ja proovikiviks Euroopale. Oleme teadlikud, et olukord võib eskaleeruda ja halveneda. Võime olla tunnistajaks uut tüüpi provokatsioonile, ütles peaminister Mateusz Morawiecki Poola-Valgevene piiril toimunud kohtumise kohta pärast kohtumist Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheliga.

13:19
10.11.2021
Charles Michel: Tahtsin väljendada ELi solidaarsust Poola suhtes

13:17
10.11.2021
Morawiecki: Tahame teha koostööd Venemaa ja Valgevenega, kuid mitte relv ees

13:15
10.11.2021
Morawiecki: Lukašenka eesmärk on destabiliseerida kogu Euroopa

13:14
10.11.2021
Morawiecki: Täna kaitseme EL-i idapiiri ja NATO idatiiva

13:13
10.11.2021
Morawiecki: See ei ole rändekriis, see on poliitiline kriis

13:10
10.11.2021
Algab peaminister Morawiecki ja Charles Micheli konverents

12:57
10.11.2021
Kreml peab EL-i vastutavaks piiril valitseva humanitaarkriisi eest

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov süüdistas EL-i "suutmatus austada oma humanitaarväärtusi ja katses "kägistada" Valgevenet plaanide tõttu sulgeda osa piirist selle riigiga.

12:34
10.11.2021
BBC tsiteerib Poola-Valgevene piirilt pärit immigranti: Meil ​​pole vett, pole toitu

33-aastane mees ütleb, et piiril asuvate rändrahvaste seas on "lapsi, vanu inimesi, terveid perekondi".

12:06
10.11.2021
Piirivalve: pidasime kinni kolm ebaseaduslikult piiriületusele kaasaaitavat inimest

- Seni me ei näe suuri liikumisi, korraldades piiriületuse jõuga - ütles Podlasie piirivalveüksuse pressiesindaja major Katarzyna Zdanowicz, viidates praegusele olukorrale Poola-Valgevene piiril.
Loe rohkem
Podlasie piirivalveüksuse pressiesindaja major Katarzyna Zdanowicz
Piirivalve: 200-liikmeline grupp üritas piiri ületada

- Seni me ei näe suuri liikumisi, korraldades piiriületuse jõuga - ütles Podlasie piirivalveüksuse pressiesindaja major Katarzyna Zdanowicz, viidates praegusele olukorrale Poola-Valgevene piiril.

11:53
10.11.2021
Merkel kutsus Putinit immigratsioonikriisiga seoses samme astuma

#BREAKING Merkel palub Putinil Valgevene rändekriisis tegutseda: pressiesindaja pic.twitter.com/sLOS0OJsXL
– AFP uudisteagentuur (@AFP), 10. november 2021

11:43
10.11.2021
Politsei avaldab salvestuse piirilt – ametnike rivi seisab silmitsi immigrantidega

Oleme ja oleme ärkvel @PolskaPolicja @Straz_Graniczna #WojskoPolskie Ja mida see päev toob? #RazemNaGranicy pic.twitter.com/6HZBoAJHzY
- Podlaska politsei (@podlaskaPolicja) 10. november 2021

11:34
10.11.2021
Żaryn: Valgevenes on praegu 10–15 tuhat inimest. immigrandid......
https://www.rp.pl/polityka/art19092071- ... bialorusia
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Fucs »

Były dowódca sił USA w Europie: Kryzys na granicy to prowokacja Białorusi i Rosji
Endine USA vägede ülem Euroopas: Kriis piiril on Valgevene ja Venemaa provokatsioon

Tegemist on Valgevene ja Venemaa otsese provokatsiooniga, ütleb endine USA vägede ülem Euroopas kindral Ben Hodges kriisi kohta EL-i piiril. Ta rõhutab, et "Kreml võiks selle soovi korral kohe peatada", sest "Moskva toetus nendele tegudele on vaieldamatu".

Hodges nentis, et "tõsiasi, et piiril pole seni olnud suuremat kriisi, on tingitud Poola, Leedu ja Läti sõdurite muljetavaldavast distsipliinist."

Ta rõhutas ka, et Euroopa Liit peaks "väga selgelt ja väga kindlalt väljendama (oma seisukohta - toim.) kõnelustel Venemaaga".

- Selle asemel, et kritiseerida Poolat selle kriisiga toimetuleku eest, peaks ta seda toetama - hindas sõjaväelane.

Ta lisas, et EL-i ja Washingtoni roll peaks olema ka surve avaldamine riikidele, kust korraldatakse migrantide lende Valgevenesse.

"See tuleb peatada, enne kui see kriis millekski tõsisemaks muutub," ütles kindral.

Ameerika Ettevõtlusinstituudi (AEI) eksperdi Elizabeth Braw sõnul ei ole Poola piiri kriis omakorda ainult piirkonna, vaid kogu lääne asi.

"Lukašenka eesmärk on destabiliseerida EL ja NATO"

- Lukašenka eesmärk on destabiliseerida Euroopa Liitu ja NATO-t, samuti lüüa kiilu lõhede tugevdamisele EL-is. Seetõttu ei tohiks EL mängida režiimi kasuks ning toetada kindlalt Poolat ja Balti riike, ütleb Braw.

Nagu ta lisab, tahab Valgevene režiim ka sundida Euroopat "järgmisel korral kaks korda järele mõtlema, enne kui toetab demokraatlikku opositsiooni või kutsub üles korraldama ausaid valimisi". Seetõttu peaks tema hinnangul vastuseks olema opositsiooni toetuse suurendamine, aga ka Lukašenka režiimi lisakulud.
B Analüütik usub, et üks lahendusi peale majanduslike sanktsioonide võib olla Valgevene oligarhide pereliikmete ja režiimiametnike Euroopast väljasaatmine.

- Siiani keeldusime meie kui lääne reeglina oma perekondi puudutamast. Kuid nad on režiimi kasusaajad, seega on nende privileegi neilt äravõtmine õigustatud, ütleb Braw.

Ekspert juhib tähelepanu sellele, et "see, mida Valgevene režiim EL-i piiril teeb, on klassikaline näide "varimajanduse sõjast". See muudab sellele agressioonile reageerimise keeruliseks, sest kaalul on inimlikud ja humanitaarsed tegurid.

- Peame neid tähtsaks, kuid Lukašenka jaoks ei lähe need üldse arvesse, sest tema jaoks on need inimesed vaid tööriist, ütleb Braw, hiljuti avaldatud hübriidohtude raamatu "The Defender's Dilemma" autor.

Tema arvates peaks Lukašenka režiimi tegevus tabama ka USA reaktsiooni.

- Ameerika huvides on näidata, et kui režiim kasutab sellist agressiooni "varimajanduses", on sellel tagajärjed. Valgevene on ju teine ​​riik, mis selliseid trikke kasutab, seega on oluline, et need riigid teaksid, et me ei ole nende vastu abitud – ütles Braw.

"Valgevene mängib ohtlikku mängu"

- Valgevene mängib väga ohtlikku mängu. Meile on teatatud, et Valgevene sõdurid tulistasid "õhku". See võib kergesti muutuda millekski tõsisemaks - lisas ta.
https://www.tvp.info/56849911/kryzys-na ... si-i-rosji
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas hjl85 »

https://twitter.com/DedokPak/status/145 ... 93860?s=20
Damaskuse lennujaam-lend VV-se.
Kui Poola ja teised riigid ei murdu siis on kartulike ikka paraja portsu otsas, sest peab "turistidega" ise hakkama saama. Või suurem tõenäosus on, et võtab piiril midagi hullu ette
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Fucs »

Boćkowski: jeśli Rosja miałaby pomóc w problemie granicznym, to postawi warunki, w tym nawet aneksję Białorusi
Boćkowski: kui Venemaa peaks piiriprobleemi aitama lahendada, siis seab ta selleks oma tingimused, sealhulgas Valgevene annekteerimise

- Kui me peaksime kellegagi läbirääkimisi pidama, siis pigem mitte Venemaaga, sest seal öeldakse, et Venemaa ei põhjusta piiriprobleemi ja Valgevene on suveräänne. Aga kui ta peaks aitama, seab ta tingimused, ütles prof. Daniel Boćkowski Białystoki ülikoolist.

PR24 külaline rääkis olukorrast Poola-Valgevene piiril. Nagu ta rõhutas, destabiliseerivad migrandid olukorra tõhusalt, lisaks on ka logistiline probleem, Poola riik peab mobiliseerima lisajõude ja ressursse, need on palju suuremad kui siis, kui piiril on rahulik. Samas märkas ta olukorra eskaleerumist, samuti oli veelgi suurem valmisolek Valgevene režiimi jõuga mõjutada.

Eile (09/11) murdsid kolm arvukat migrantide rühma piirdeid ja tungisid Poolasse. See toimus Krynki, Białowieża ja Dubicze Cerkiewne ümbruses. Gruppides oli 100–200 inimest. Need katsed nurjas piirivalve ja migrandid pöördusid tagasi Valgevene poole.

Sise- ja haldusministeeriumi juhataja asetäitja: välisteenistused tahavad, et olukord väljuks kontrolli alt

Kuźnica ümbruses on endiselt mitu tuhat migranti. Riigikaitseministeerium on postitanud Twitterisse videod, millel on näha, kuidas Valgevene ametnikud tulistavad migrantide hirmutamiseks lasku. Samuti kasutavad nad nende vastu vägivalda. Poola-Valgevene piiril on 15 000 Poola armee sõdurit. Seda kaitsevad ka politsei- ja piirivalveametnikud.

- Kui me peaksime kellegagi läbirääkimisi pidama, siis pigem mitte Venemaaga, sest seal öeldakse, et Venemaa ei põhjusta piiriprobleemi ja Valgevene on suveräänne. Jah, ta ütleb samal ajal, et kui ta tahab aidata, siis see abi maksab raha ja asi pole isegi mitte Nord Stream 2s, vaid võib-olla isegi Valgevene annekteerimisega nõustumises, võib-olla isegi Donbassi küsimuses. - ütles ekspert.
https://www.polskieradio24.pl/130/5925/ ... -Bialorusi
laikar
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas laikar »

Seda on muidugi tüütuseni korratud, aga siin ei ole midagi vähemat mängus, kui Suwalki koridori hõivamine ja lääne nõrkuse demonstreerimine.
Esimesed relvad, millega täristama hakatakse on pärit Afganistani ladudest.

Euroopa kiireageerimisjõud aastal 25. See aitab meid täna ikka vääga hästi. https://h26qwk-c97-org.cdn.ampproject.org/c/s/h26qwk.c97.org/ru/news/2021/11/10/443663/
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Turist 47 »

Ei midagi uut, aga täna prantslastelt 2 tsitaati. ((Eilne Varssavit, kriisi venimises, süüdistava artikli sõnastus on muudetud "pehmeks" (seotud lingil).))

I " Varssavi on pälvinud teravat kriitikat oma karmi lähenemise pärast kriisile, mille tõttu on piirivalvurid rutiinselt piiril migrante ja pagulasi tagasi tõrjunud."
Mingi prantsuse "tädi- minister" oli päris hüsteeriline, emotsionaalne.

II " Merkel palub Putinil tegutseda ja rõhutas, et migrantide instrumentaliseerimine Valgevene režiimi poolt on ebainimlik ja vastuvõetamatu.
Palus president Putinil kasutada oma mõjuvõimu, lepiti kokku "sel teemal" arutelu jätkamises. "
Sakslased kobisesid, et Merkeli "kommidega kaunistatud", personaalne, palumise järgmine voor tulevat reedel.
https://www.france24.com/en/europe/2021 ... der-crisis
volksturm
Liige
Postitusi: 35
Liitunud: 06 Veebr, 2015 10:19
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas volksturm »

Peaks vist õnne tänama, et meie piiridel on enam-vähem rahulik siiani. Arvestades meie praeguse valitsuse saamatust, tahtmatust ja oskamatust mingigi kriisiga toime tulla, oleksime poolakate ja leedukate asemel praegu sellise s...a sees, et oioioioi...
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas Turist 47 »

"Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja, Maria Zahharova, peab Euroopa Liidu avaldusi rändekriisi kohta koletuteks" https://eng.belta.by/politics/view/russ ... 4961-2021/

Päris hea, propa, artikkel. Selgitab hästi venkude inforuumi, mõttemaailma. Sealt tulenevat viha, põlgust lääne suhtes.
Pildid piiril kannatavatest lastest, naistest on iga artikli, arvamuse päises.
OT. Minsk olevat , vastu õhtut, Putinilt abi palunud, kriisi lahendamiseks, venitamiseks, millekski teiseks asjaks :dont_know:
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Valgevene riiklik inimkaubandus

Postitus Postitas ruger »

VV siseväed ei luba pagulasi ametliku piiripunkti kaudu riigist väljuda, ajades neid sealt tagasi.
This is what happens with those migrants trying to get to the official border crossing where Poland – at least as its officials claim – would accept their asylum applications. Belarusian Internal troops pushing them back into the 'limbo' of Belarusian woods.

https://twitter.com/TadeuszGiczan/statu ... 4284600325

Migrandid tulemas piiri äärde taksoga
https://twitter.com/theragex/status/1458430707060068363

Metsa langetama, andke mulle kirves!!! Peaks neile soovitama parve ehitada...
https://twitter.com/theragex/status/1458463896084389890

Migrandid piiri ääres jooksmas, saatjaks VV spetsialistid.
https://twitter.com/theragex/status/1458463833048199172
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist