Kompressor aerograafi juurde?

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Kompressor aerograafi juurde?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuskohast leida aerograafi jaoks sobilik kompressor (pean silmas kasutusvalmis riista) ilma selle eest liigselt maksmata? Mida saaks tubastes oludes kasutada (220V, ilma liigse mürata).

Vaatasin, et ehituspoes leiduvad 2000 krooniseid kolbkompressoreid selleks osta oleks natuke karm, sellega saab juba suurt värvipüstolit toita.

Peaks olema võimalikult valmistoode (ise ei viitsi aretama hakata).
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2065
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kiika Kullosse , sealt kui just kohe ei saa , siis saad tellida. Ja revelli maaletooja juurde võid ka kiigata, neil oli seal revelli oma, mitte see kõige lahjem vaid nats kangem, hinda kahjuks ei küsinud ja töös ka teist pole kuulnud.

Maksma pead niiehk naa, osta siis juba pigem tiba kallim ja vaiksem. Ise vaatasin omal ajal sparmaxi oma, no et hea odav ja kiidetakse. Soomes mudelexpol ( see nüüd küll mitu aastat tagasi) sai teist siis silitatud ja ligemalt uuritud. Lahke müügimees demos kõike ja lülitas sissegi. Njah, tahtis laualt plehku panna ja lärmas nagu metsaline..... Igastahes sinna ta jäi ja tagasi kodus olles sai rahakotiga pikalt tõtt vaadatud ja revelli omega ära tellitud. Nüüd teine juba mitu aastat pumpab rattakumme ja sahistab aerograafile õhku. Vaikne , ei hüppa ega karga.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mina ostsin Laki tänava Mustamäe poolsest otsast Senco oma,tiba alla 2000 krooni,vaikne,väike.Peterburi mnt Klikos oli ka,1500.- eeku,aga see häälitses rohkem.Need mõlemad sellise firma toodang,mis ka paari aasta pärast loodetavasti tööd teevad.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Surmaingel
Liige
Postitusi: 274
Liitunud: 27 Okt, 2005 13:48
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Ise susserdan selle tavalise 220 V aparaadiga. Seisab laua all ja müriseb. Samas, võid ju oma neli atti ää susserdada ja siis välja lülitada, jätkub nii 5 minutiks ikka, tavalise REvelli aerograafi jaoks: 2,2 At. See väike lärm ei sega ka miskit. Või tõsta rõdu peale, vea voolik..? See ajab asja ära! Ja samas, saad edukalt mujal ka kasutada!
Immelmann
Liige
Postitusi: 343
Liitunud: 04 Sept, 2005 14:55
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Tarvitan Revelli kolbkompressorit, kunagi umbes 1500 EEKi vist maksis. Posiseb nurgas pisut valjemini kui külmutuskapp (mis ei olegi mul eriti vali). Vana membraanpumba kõrval on ikka väga vaikne.
Krahv
Liige
Postitusi: 118
Liitunud: 26 Dets, 2006 0:16
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Tere tere. On kätte jõudnud aeg, kus enam pintsliga suuremaid pindasid ei tahaks värvida. Seega kompressori ost ees. On kellegile silma jäänud mõni mõistliku hinna ja suurusega isend. Sai ehituspoest (nimi ei meenu) küsitud kompressorit. Müügimees lahkelt tuli ja näitas erinevaid mudeleid, hinnad hakkasid küll 2000 kroonist aga paak mis kompressoril küljes oli ka 100 liitrine. Seda ikka naljalt ei pane nurka podisema.

Olen kuulnud ka külmutuskappide mootorite kasutamisest, aga see ka ainult kuulduseks jäänud. On äkki kellelgi midagi täpsemat lisada?

Või on hoopis mõni versioon 3 mida oleks välja pakkuda. Kõik ideed ja info teretulnud.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mechelin Eesti Laki uulitsas.Senco väike kompressor.Nüüdseks töötanud igapäevaselt üle poole aasta,ei ühtki probleemi.mõõdud 30*20*20cm,paagi maht 3,8 l,surve kuni 10 baari.Laki tänava Mustamäe tee poolses otsas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Krahv kirjutas: Olen kuulnud ka külmutuskappide mootorite kasutamisest, aga see ka ainult kuulduseks jäänud. On äkki kellelgi midagi täpsemat lisada?
Külmkapi kompressoritega on mul veidi tegemist olnud, mõned aastad tagasi sai aidatud sõbral üks sihuke asjandus töökõlblikuks seada. Seda tüüpi kompressorid annavad päris suurt survet - uuest peast nii 30 atmosfääri, kuid sellisel kujul saab teda kasutada ainult koos omaaegse Novolukomli (Valgevene) aerograafiga. Ja sinna juurde õli eraldamiseks filter ning vähemalt 3 meetrit voolikut, siis ei ole ressiiverit vaja. Õhuklapiga aerograafi jaoks aga sellisest komplektist ei piisa, vaja on veel tagasilöögiklappi, korralikku ressiiverit (soovitav 3-5 liitrit), survereleed, mis hoiaks suruõhumahutis rõhu 1,8 - 6 atmosfääri piires, õli ja niiskuse eraldit ja reduktorit, mis võimaldaks väljuva õhu rõhku täpselt reguleerida. Kui kõik see värk on omavahel kokku pandud ja reguleeritud, siis on tulemus üsna hea - vaikne ja lollikindel agregaat.
Parematel mudelite värvimiseks mõeldud riistapuudel on samasugune sisu, tihtipeale hoitakse ainult suruõhumahuti suuruse pealt kokku.
Aga kui nüüd kogu selle värgi hankimiseks kuluv ressurss kokku arvutada, siis tuleb hind samasse suurusjärku, mis keskmise hinnaklassiga mudelite värvimiseks mõeldud agregaadilgi, oma töö veel lisaks.
Head vana aasta lõppu!

Urmas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tänud, kes võtsid vaevaks vastata.

Hindade uurimisel selgus, et see Revelli lauapealne mudelikompressor on kallim kui selline pisike töökojakompressor :shock:

Eks ostan selle suurema, sellega saab muid töid ka teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist