Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas kalleb »

Tänapäeval on kombiziri asemel kasutusel palmirasv , ka väga kahjulik aine
Theodor
Uudistaja
Postitusi: 11
Liitunud: 19 Mai, 2011 8:15
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas Theodor »

Ukraina lõimes mainis austet kaasfoorumlane sass2401 , et Kadõrovlaste vanglarokaks saab olema sealiha erineval kujul. Et toda lõime mitte risustada, siis küsimus siia - kuidas N-liidu armees Allahit või Jahvet järgivate soldatite nälga kustutati? Kas püsis harras tõsiusklikkus vaid utšebka esimese nädala jooksul või oli ikkagi olemas mingi erimenüü (loe: puder)?



" Postitas sass2401 » 21 Okt, 2022 17:03

wk2 kirjutas: ↑21 Okt, 2022 16:54
Kadõrovlased vangi võetud
https://twitter.com/herooftheday10/stat ... 7500219392
[b]Neil on kinipidamisasutuses erimenüü- sealihast.[/b]

Mulje, nagu oleks v tehnikal kütus lõppenud ja hüljatud.
https://t.me/gruz_200_rus/4029
susi
Liige
Postitusi: 557
Liitunud: 08 Juul, 2005 21:22
Asukoht: pärnumaa
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas susi »

Mina oma teenistuse ajal mingist erimenüüst usklikele ei kuulnud. Kõik kasahhid, usbekid, turkmeenid,tatarlased ,aserbaidžaanid jne. sõid koos teistega. Ega nad ilmselt ka väga usklikud ei olnud.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas Some »

Samas, kuigi ma pole usklik, siis ma hobuseliha siiski ei söö. Arvan,et maitseks nagu põder aga ikkagi ei söö.
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Postitusi: 227
Liitunud: 16 Sept, 2019 14:55
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas Trips »

Fucs kirjutas: 27 Dets, 2021 11:45 Mina olen eluaeg ka mitte NA-s igasuguseid putrusid söönud ja isuga.
Ses suhtes ei tundunud NA-s need igasugused hirsi- ja muudpudrud midagi ekstreemset.
Võibolla selle pärast ka, et need suudeti meil väeosas päris maitsvad ja normaalsed keeta.
Isegi ohvitserid sõid.
Mina ei saa igatahes eriti kurta NA toidu üle.
Ainus asi mis oli jama oli see, et teatud toiduaineid ja toite lihtsalt ei saanud (peamiselt siis piimatooted).
Aga selleks oli "tšainaja", kust sai oma raha eest nt. piima ja hapukoort osta.
Kuna olin autojuht, siis oli mul ka pidevalt võimalus käia graždanka poodides ja sealt osta mida tahtsin (jälle seda sama piima näiteks, aga ka saia ja moosi või keeduvorsti).
Moskvas müüdi tänaval soojalt ülihäid lihapirukaid ja tuhksuhkruga ülevalatud sõõrikuid. Viimased tulid otse mingist sõõrikumasinast täiesti kuumana, pandi paberkotti ja uhati kühvliga tuhksuhkrut peale.
Autopargis oli soojak, kus oli isetehtud elektripliit: tuhaplokki uuristatud kanalid ja nende sees traadist küttekeha.
Kuna talvel võttis külm mingi osa kartulitest väeosa kartulilaos ära, siis neid külmavõetud kartuleid sai sealt niisama kätte ja mehed praadisid pannipeal koos searasva ja sibulaga pidevalt kartuleid. Magusakad nad ju olid, aga vene kroonus ülihea vaheldus

viewtopic.php?p=209585#p209585
Võin öelda, et kõik oli sama dejavu:)

Võin veel lisada, et olid veel 200l puutünnid marineeritud/soolatud tomatiga mida topiti iga söögi sisse ja kõrvale
ja samasugustes tünnides soolaheeringas.
Vene tsiviilide pirukaid võib ainult kiita
Ohvitserid meiega koos ei söönud, neil oli oma söökla.
Leiba ja saia tehti väeosa oma pekarnjas
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei midagi uut,sama bardakk oli Nõuka ajal.
Konkreetselt minule antud kalass,millega teenisin üle aasta oli toodetud nõksu peale Stalini surma,eluks ajaks meelde jäänud nubriga 1957.Esimese mudeli asi,teistel olid juba AKM-id,kompensaatorite ja muude plastikust vidinatega.Lasta oli sellega võimatu,nii kui päästikule vajutasin lendas toru taevasse.Ja kõvasti kabaga ei tohtinud vastu maad lüüa,kui padrun rauas oli.Võis kontrollimatu lask tekkida.Ma siiani ei ole aru saanud,miks mulle selline mudel sattus.Ohvede TT püstolid olid kõik 60-nendatest aastatest,pidin neid neile jagama,kui läksid tiiru kõmmutama ning selle tõttu nägin ka tootmisaasta numbrit.
Mis veel.Toit.Loen siin,et sõõdi liha aastast 1974.Olin Moskvas aastal 1986-1987 ja jahvatasime liha,millel ilutsesid templid aasta arvuga 1959.Aeg nüüd edasi läinud ja närivad liha aastast 1974.Täiesti ok Liidu standardite järgi.Kalakonservid aastast 1965.Me kutsusime neid termotuuma pommideks,esiteks olid nad kõik tavotised ja toidu toimkonnas olles,pidid madrused neid esmalt puhastama,et tavott maha saada.Sisu oli tomatipasta ja oma viimasesse faasi jõudnud kalapudru.Kõhtu lahti ei lõõnud aga maitset ka ei olnud.
Sõõklas oli neli varianti:kapsasupp,mis koosnes paarist kartulist+paar kapsalehte ja vee maiguga buljongist,edasi puder nimega hirsipuder eriline(asi,mis viib mind koheselt öökima,kui seda kuskil näen,põhimõtteliselt oli tegemist searokaga),laupäeviti saime kas makarone po flotski(mille originaalis pidanuks olema makaronid koos värske hakklihaga aga liha aastaarvu ma mainisin enne) või herneputru koos kalakonservi võileibadega.Seda konservi sisu kirjeldasin ka ennist.Pühade ajal tehti mingit kapsa-kartuli hautist koos jällegi maitsetu lihaga.Söökla ülem oli nagu kaks mina praegu,pean tunnistama,et aastatega on kõhuke kasvanud.Pange kokku kaks kõhuga keskealist meest ja saategi vanemmitšmani välimuse kätte.Buhankal vajusid vedrud sirgu,kui roolitaha ta istus.Kogu see eraldatud värske liha,viinerid(jah,viinerid olid ette nähtud koos hernepudruga) ja muud hea parem läks otsejoones buhankasse ja sealt edasi kas ohvede kodudesse või müügiks.
Riided.Uuemaid vorme said ainult vanakesed,see tähendab,et kui mõni noorem sai uuema vahetusvormi rändas see kohe vanakeste kätte,kes oma vanad kaltsud andsid noorematele.Kes kukkus vaidlema,sai koheselt kümnesse ja seda isegi nooremohvede juuresolekul.
Tehnika ja kütus.Sellist laialivarastamist ei ole mina oma elus enam näinud.Ohved ise käisid pangedega bensiini ja diislit avalikult "laenamas".Varuosad müüdi naabritele üle aia ära,kus paiknes tsiviilide autobaas.Meil oli angaarides NZ ladu,kus Zilid ja UAZID seisid.Ükskord tuli suur õppehäire,kus kontrolli silme all pidime uksed avama ja NZ autod välja kärutama.Kogu sellest pargist läksid käima vaid esimesed masinad,mis olid ukse lähedal.Teistel kas kummid lännu,kõik patareid olid otse loomulikult tuuris,UAZI-kutel jagajad ja küünlad maha krutitud,jne.
Ja ohved said teenistuskohti Moskvasse ka ainult läbi tutvuste,ma ise kuulsin pealt,kui mu idioodist ülem polkovniku aukraadi omav ja politruk(moldaavlasest vanemleitnant,ma ei kujuta kuidas ta üldse need pagunid oli saanud) omavahel asja arutasid.Purjus muidugi,istusid ja panid suure keeluseaduse ajal raamatukogus kärakat.Kuna olin raamatukogu ülem ja samas täitsin postiljoni ametit,siis ohvede palvel hoidsin raamatute taga nende kärakat.Postiljonina pidin aga poest sakummi ostma,kuna mul oli alati ööpäevaringne linnaluba.Siiani mäletan täielikust tohmanist politruki sõnu,et temale tagas lennu Moskvasse Moldaaviast kenake kingitus finantsi ja koduse veini näol.Summa on kahjuks peast läinud.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas PaganHorde »

kaugeltuuriv kirjutas: 30 Juun, 2023 15:00 edasi puder nimega hirsipuder eriline(asi,mis viib mind koheselt öökima,kui seda kuskil näen,põhimõtteliselt oli tegemist searokaga),
Mul vanamees siiani vihkab hirsiputru, alates vene armeest. Ma pole kunagi küsinud miks aga arvata võib et sama teema.
aksel90
Liige
Postitusi: 746
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas aksel90 »

Vabandust tõupuhta OT-i pärast, aga ikka jube huvi on täpsustada (ise nõukasõjaväes käinud pole) - kas kopp on ees hirsipudrust kui niisugusest või suudeti vene väes see mingil erilisel kombel ära rõvestada?
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas Lemet »

aksel90 kirjutas: 30 Juun, 2023 21:50 Vabandust tõupuhta OT-i pärast, aga ikka jube huvi on täpsustada (ise nõukasõjaväes käinud pole) - kas kopp on ees hirsipudrust kui niisugusest või suudeti vene väes see mingil erilisel kombel ära rõvestada?
Ilmselgelt mõlemat. Kui tuleb kaks aastat pea igapäevaselt kokkade poolt keedetud hirsirokka pugida...kohtades, kus kaerapudruga söödeti, täheldati, et peale demblit kodu minnes olla häbi hobustele otsa vaadata.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 2000
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas _dumbuser_ »

aksel90 kirjutas: 30 Juun, 2023 21:50 Vabandust tõupuhta OT-i pärast, aga ikka jube huvi on täpsustada (ise nõukasõjaväes käinud pole) - kas kopp on ees hirsipudrust kui niisugusest või suudeti vene väes see mingil erilisel kombel ära rõvestada?
Ma olin siinses kroonus (vist kuskil 92 või 93) ja mul oli tatrast kopp ees. Maitse nagu väga ei olnudki hull aga kui sul on nädalamenüüs iga päev tatrapudru koos tatraleiva ja tatrajoogiga ning vahepeal sekka ka tatramagustoit siis viskab üle küll.
Urams
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 24 Okt, 2020 17:59
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas Urams »

Teenisin stroibattis ,putru võis veel süüa aga kõige hullem
oli kuivatatud kartulist tehtud mingi sodi ,meile anti mereväest vist välja praagidud kartuleid ,kottide peal oli tempel ВМФ.Meil detovtšinat ei olnud ,kõik said oma või ja
muna portsud kätte aga toit oli ükskülgne, magusa puudus
oli meeletu.Ise olen sündinud 1967 ,kõige vanemal kuivatatud kartuli kotil oli tempel 1962 ,välimuselt meenutasid praeguseid krõpse aga heledamad.
smr
Liige
Postitusi: 868
Liitunud: 05 Sept, 2011 7:07
Kontakt:

Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü

Postitus Postitas smr »

Some kirjutas: 21 Okt, 2022 20:59 Samas, kuigi ma pole usklik, siis ma hobuseliha siiski ei söö. Arvan,et maitseks nagu põder aga ikkagi ei söö.
Vanasti Ulvi tootis hobuseliha suitsuvorsti. Oli super. Nüüd pole enam üle 10 aasta näinud :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist