Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Soome kaitsevõime peale kärpeid

Postitus Postitas Roamless »

Et siis Rootsist pärit moslemiterroristid kavatsesid miskit terroriakti Soome võmmide vastu või? Varem väljahõigatud Rootsis pärit organiseeritud kuritegelikust grupist tõmmati lihtsalt "organiseeritud kuritegelik grupp" maha ehk jäi "lõhkeaine ja automaatrelvad" See ingliskeelne tekst on pikk ja segane, keskendudes kasutusele võetud meetmetele, aga mitte põhjusele.
Unforeseen consequences
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas aht0 »

The police have now been ordered to carry a pistol inside police stations.


Eesti PPA praktikaga harjununa (püstol kabuuris-salv all on välitöötajal ka asutuse siseruumides tavaline), kummastav et soomlased seda ei paista praktiseerivat. Või peeti sellega silmas ka kõiksugu "lipslasi", kes muidu istuvad vaid kontorilaua taga?
NGolf
Liige
Postitusi: 3036
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Soome kaitsevõime peale kärpeid

Postitus Postitas NGolf »

Soome politsei on varsti juba nädal aega kõrgendatud valmiduses, ka politseimajade sees tuleb kanda relva ja õues liikudes jämmemaid torusid. Kõik politseimajade ümber toimuvad pildistajad identifitseeritakse, soomustatud G maasturid on valmiduses parklates. Infot ohu iseloomu kohta on antud väga napilt, vaid kõrgeim juhtkond ja siseminister Mikkonen on kursis. Aga teada on, et ohuallikal on kasutada lõhkeained ja automaatrelvad ning tegu EI ole organiseeritud kuritegevusega, nt mootorrattakambad.

Pääkaupunkiseudulla työskentelevä poliisimies kuvaili tilannetta sunnuntaina Ylelle näin.

– Tilanteesta on tietoa vain talon ylimmällä johdolla. Olen ymmärtänyt, että uhka on todellinen. Olen saanut sen verran selville, että uhkaajalla on käytössään räjähteitä ja konetuliaseita.

Yle keskusteli perjantaina poliisilähteen kanssa. Hän on seurannut uhkatilannetta poliisiorganisaatiossa.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, hän sanoi.

Poliisilähde kertoi, miksi poliisi on niin vaitonainen tilanteesta.

– Nyt on niin kovat panokset, ettei mitään voi puhua, hän sanoi.

https://yle.fi/uutiset/3-12315582
Venemaa hübriidrünnakuks valmistumine?
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Soome kaitsevõime peale kärpeid

Postitus Postitas HAT »

asjaolu , et avalikult pole viidet Supo "turboaktiveerumisele" ja viimane vaikib , on hea märk.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas Kriku »

Tijuana linnapea manitseb kuritegelikke kartelle tapma ainult neid, kes katuse eest ei maksa: https://twitter.com/All_Source_News/sta ... 7954306052

:scratch:
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Alaealiste ja segaste kuritegevus (peamiselt Eestis)

Postitus Postitas ruger »

Kas see just kuritegevus on aga kahtlane lugu Poolast

Arvatavalt suurem lugu tulemas. Gdanskis päästeti sadamas või peeti kinni 3 väidetavalt Hispaania päritolu meest, kes akvalangidega käisid tormise ilmaga(30-35 m/s tuul) Gdanski sadamas sukeldumas(vähemalt 6 tundi olid piirkonnas). Isikud lasti peale ellu turgutamist minema. Peale nende käimist lahkus sadamast 4 laeva-1 LNG tanker, 1 naftatanker ja 2 kaubalaeva. Kas tegu narko või mis üritusega, mida oli vaja sadama akvatooriumis teha tormise ja jäise ilmaga...

Soo. 3 spanish(?) divers are rescued just outside Gdansk harbour, next to 11 freighters and 1 LPG-ship. It is January 15, 2AM, 4°C, winds 40-50 knots and they are in a speedboat with gear for assisted swimming.
https://mobile.twitter.com/auonsson/sta ... 6040779785

Pikem lugu
https://www.thefirstnews.com/article/th ... -sea-35771
Poola artikkel
pühapäeval, vahetult enne Kell 2 öösel said Gdynia merepääste koordinatsioonikeskuse operatiivinspektorid Gdański riiklikult tuletõrjeteenistuselt teate uppuva laeva kohta Wisła Śmiała jõe suudme lähedal.

Rohkem kui tunni pärast õnnestus Świbno ranniku päästejaama päästjatel ohus olev alus leida. See asus umbes 2,7 meremiili (ca 5 km) Górki Zachodniest põhja pool, pardal oli kolm Hispaania kodanikku, kes olid selles piirkonnas sukeldunud vähemalt kuus tundi.

Lõpuks selgus, et paat ei uppunud, vaid tal oli rike roolisüsteemis. Hispaanlased ja paat transporditi Górki Zachodnie sadamasse.

Juhtumit uurinud politseinikud leidsid, et:

paat ei olnud varustatud elementaarsete turvaelementidega, nt. navigatsioonivalgustuses, sidevahendites ja päästevarustuses.
Paadi meeskond tal ei olnud luba seda seadet kasutada ja ta ei saanud luba sukeldumiseks.


Selle sündmusega seoses koostasid politseinikud dokumentatsiooni, mis esitati Gdanski sadama administratsioonile.

Selles on aga üha rohkem kahtlusi. Mehed pidid ütlema, et läksid merele, sest otsisid merevaiku. Probleem on selles, et ekspertide sõnul pole selline "legend" usutav.

Samuti kahtleb Gdanski sadama kapteni asetäitja Cezary Przepiórka . Meie vestluskaaslane toob välja, et päästeoperatsioon toimub Põhjasadama lähedal, kriitilise infrastruktuuri läheduses.

«Politsei selles midagi kahtlast ei näinud ja juhtumit ei uurinud. Hispaanlased vabastati, neid ei peetud isikusamasuse tuvastamiseks kinni, täiendavad selgitused, miks neil sõiduk – võimalik, et veealune droon – paadis oli, mida nad seal tegid. Tehti ainult märge – ütleb Cezary Przepiórka.

Registreerimata paadi- ja kriitilise infrastruktuuri tegevused

Meie vestluskaaslane toob välja, et piirkonnas on olemas kriitiline infrastruktuur, sh Naftoport laadib Gdanski sadamas tankeritelt ümber toornaftat ja naftasaadusi, mille puhul kuulutati varem välja teine ​​hoiatusaste (ehk bravo).

- See on sadamaala ja poliitiline olukord on pingeline, - rõhutab ta.

Kuid see pole veel kõik. Teine element, mis juhtumi puhul kahtlust tekitab ja selle põhjaliku uurimise poolt kõneleb, on hispaanlaste kasutuses olev paat.
Väikelaev oli registreerimata – peale registreerimisdokumendi puudumise ei olnud paadil külje peal märgistust . Vaatamata varustuse puudumisele oli meeskonnal kallis sukeldumisvarustus – tõenäoliselt ka veealune sukeldumisaparaat.

Sarnaste seadmete ulatus (professionaalsetes versioonides) on isegi 50 km. Vee all liigub see kiirusega 18 km/h, vee peal 20 km/h ning selle väärtus on odavaima versiooni puhul ca 10 000 dollarit. Eriteenistused, sealhulgas Venemaa omad, olid huvitatud selliste seadmete ostmisest.

Väike mootorpaat, mida hispaanlased kasutavad, on endiselt sildunud Górki Zachodnie jahisadamas. Tuukrid võtsid aga palju väärtuslikumat varustust, sh veealune droon.

Kes on paadist pärit hispaanlased? Mitteaktiivsed telefoninumbrid

Vahepeal saatis Gdanski sadama administratsioon politseile kirja seoses hispaanlase praeguse asukoha kindlaksmääramisega, kes oli politseinoodis märgitud laeva tüürimehena.

Nagu selgitab Gdanski sadama kapteni asetäitja, on politsei teatel passiivsed telefoninumbrid. Veelgi enam, üks neist oli kümnekohaline (tavaline telefoninumber on üheksakohaline, samas kui mõne teise riigi eesliite telefoninumber peaks olema üheteistkümnekohaline).

Ka meie vestluskaaslase aruandest selgub, et kolmest mehest tuvastati vaid üks dokumendi (passi) alusel, ülejäänud aga suulise ütluse alusel (dokumente neil kaasas polnud).

Tuvastasime, et enne Gdańskisse jõudmist ööbisid kolm hispaanlast Wdzydze Tucholskie suvilates. Tõenäoliselt on kaks neist juba Poolast lahkunud.

Võtsime asjaga seoses ühendust Gdański merepiirivalveüksusega. Kuulda oli, et piirivalve teemaga ei tegelenud.

Vojevoodkonna politsei peakorteris öeldi meile, et mehed on tuvastatud ja nendega edasiseks tegevuseks pole alust. Politseinikud rõhutavad, et tegutsesid rangelt oma volituste piires. Ohvitserid suhtlesid ka sadamakapteni teenistuse korrapidajaga.

Samuti suunasime küsimused sisejulgeolekuametile. Ootame selle ohvitseride kohta.
Czytaj więcej na: https://www-trojmiasto-pl.translate.goo ... x_tr_hl=et
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Za ... 74566.html


Isikud väidetavalt lasti minema...-isikuandmeid ei saadudki teada-võltsitud dokumendid ja valed telefoninumbrid.
The latter two would indicate possible smuggling of drugs based on their earlier whereabouts.
According to todays rather limited Polish press the 3 divers were never identified, used false phone numbers and were released shortly after the rescue and are now in unknown locations.
https://mobile.twitter.com/auonsson/sta ... 3951971328
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas ruger »

Võimalik sihtmärk võib olla see, kui on UKR teemaga seotud
hmm, the circumstances surrounding the "Spanish diving expedition" are interesting:

- from Karachi (🇵🇰) to Gdańsk there is a ship with 159 containers filled with ammunition for 🇺🇦, including artillery shells and projectile charges
https://mobile.twitter.com/HALLONSA/sta ... 7098074115
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas hjl85 »

Vastus on tegelikult lihtsam-käidi laevade alt nn "torpeedosid" võtmas/ otsimas. "Torpeedoks" on antud juhul anum narkootikumidega, mis kinnitatakse laevakere külge allpool veepinda.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas Roamless »

Lisaks läheb siin ka üks korralik telliskivi kohaliku politsei kapsaaeda, selle asemel, et välja selgitada kõigi isikud ja saata asi edasi kohalikule kaitsepolitseile, piirduti ühe isiku kindlaks tegemisega (kui see ka võltpassi ei esitanud) ja istuti näpp suus ning lolli näoga.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas ruger »

Bulgaaria peaprokurörile pandi tee äärde IED.
An assassination attempt was made on Bulgarian Prosecutor General Ivan Geshev. A bomb exploded on the way of his cortege.
Bulgaria's chief prosecutor survived.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1653036281285189632
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas ruger »

Rootsis tulistamine-tegelased automaatidega
Mass-shooting in Stockholm, Sweden.

4 people have been shot by attackers armed with Kalashnikovs.

The victims are two boys aged 15, a man aged 45 and a woman aged 65.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 9122636802

Rootsi pealinna Stockholmi eeslinnas Farstas tulistati laupäeval nelja inimest, kellest üks suri ja teised toimetati haiglasse, teatas politsei.

Nende vigastuste tõsidus pole teada.

Juhtunuga seoses peeti kinni kaks inimest, kes üritasid autoga sündmuskohalt põgeneda.

Teade tulistamise kohta metroojaama lähedal tuli politseile kohaliku aja järgi õhtul. Korrakaitsjad on Farstas kuriteopaiga ja muid piirkondi sisse piiranud.

Politsei sai esmalt info kahe haavatu kohta, kuid leidis peagi kuriteopaiga lähedalt ka ülejäänud kaks kannatanut.

Päeva jooksul on Stockholmi piirkonnas tulistatud kokku seitse inimest. Reede hilisõhtul sai Solnas haavata kaks inimest ja Jordbros üks. Neist ühegi vigastused pole tõsised.

Jordbro juhtumiga seoses on kinni peetud 18-aastane mees, keda kahtlustatakse mõrvakatses.
https://maailm.postimees.ee/7793345/sto ... t-uks-suri
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas ruger »

Inimkaubitsejate pärusmaalt, ehk kuidas Kuubast EL-i migrante veeti...

Europol koostöös Interpoliga vahistas inimkaubitsejate jõugu, kes vedas Kuubast 9000 euro eest inimesi Euroopasse.

Viie riigi õiguskaitseorganid on katkestanud Kuubalt Euroopa Liitu migrante smugeldava mandritevahelise kuritegeliku võrgustiku. Europoli ja INTERPOLi koordineeritud juurdluse tulemusel vahistati 62 isikut, kellest 25 olid Kuuba kodanikud. Rändajate smugeldamise võrgustiku liikmed kasutasid tuntud sõnumirakendust, et reklaamida oma ebaseaduslikke teenuseid haavatavas olukorras olevatele Kuuba klientidele. Umbes 9000 euro suuruse makse eest korraldaksid nad reisi, ülekandeid ja esitaksid valedokumente. Kurjategijad lendasid Kuubalt Serbiasse, kasutades ära viisanõude puudumist Serbiasse sisenemiseks. Seejärel viiakse migrandid salakaubana Kreekasse, kust nad lendasid Hispaaniasse. Kokku kahtlustatakse, et kuritegelik võrgustik toimetas edukalt ELi umbes 5000 Kuuba kodanikku, saades sellega umbes 45 miljonit eurot kasumit.
https://www.europol.europa.eu/media-pre ... s-arrested
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Organiseeritud kuritegevus meil ja mujal

Postitus Postitas mongol »

ruger kirjutas: 24 Juul, 2023 21:00 kes vedas Kuubast 9000 euro eest inimesi Euroopasse.
/---/
kuritegelik võrgustik toimetas edukalt ELi umbes 5000 Kuuba kodanikku, saades sellega umbes 45 miljonit eurot kasumit.[/i][/b]
Mu matemaatika pole kõige tugevam, aga kas kuritegelikel võrgustikel kulusid polegi? Hakka või ise kurjategijaks, kui x korda y võrdub kasum.
professional retard
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas ruger »

UK tänapäev... Vana hea Inglismaa... VIDEO Moded ehk leiavad uue teema või parema koha... See on selgelt lähiaastatel tuliseks minev teema. Me näeme Euroopa hukku sellisena, nagu me seda mäletame.

Selliseid uudiseid tuleb juba igapäevaselt üle Euroopa. Ma ei jõuaks antud teema kohta postitusi teha, kogu selle olukorra kohta, mis Euroopas toimub. Need juhtumid ei ületa neil enam uudistekünnist, kui julgetakse uudisena üles panna. Sisserännanud migrantide grupid rüüstavad ja röövivad päise päeva ajal nii tänaval kui poodides ja autodes. USA-s jäetakse autode uksed lahti, et klaase ei lõhutaks. Näete, ei ole enam midagi võtta. Ja teha pole midagi-tänavad on migrantide teisekeelseid/meelseid gruppe täis ning neid tuleb igapäevaselt Hispaaniast, Prantsusmaalt, kes ei suuda piiri enam sulgeda ja ei tegelegi sellega enam, pidevalt juurde... Immigrantide invasioon matab enda alla enamuse Lääne-Euroopast. Sarnane on olukord ka mitmel pool USA-s. Sõda on 2018 Euroopasse tulnud(nagu oli teine teema ennustuse kohta), kui migrantide pidurdamatu invasioonina. Kuritegevus, mis järjest kasvab, on mitmel pool poed sulgenud. Sest poed varastatakse gruppide poolt tühjaks. Lihtsalt jalutatakse täis kottidega poodidest minema... Või tehakse gruppide poolt rünnak, kus kõik pekstakse sodiks. Kriitiline mass ujutab varsti riigid üle.
Ma kardan, et kuningas William peab kunagi oma riigi nimel väga suurt vaeva nägema, et riigina UK alles jääks.
Ja selline on tänapäeva Euroopa, ja mitte ainult...


Good old England.

Reported gunshots were fired at a Derbyshire sports contest where three people were injured and a man was attacked with a sword yesterday.

Armed police rushed to the incident, said to be sparked by rival gangs, at the Derby Kabaddi grounds in Alvaston at around 4pm on Sunday afternoon.

An eyewitness described a man being shot and then attacked repeatedly with a sword.

EST
Vana hea Inglismaa.

Teadaolevalt tulistati tulistamist Derbyshire'i spordivõistlusel, kus kolm inimest said vigastada ja ühte meest rünnati eile mõõgaga.
Relvastatud politsei kiirustas pühapäeva pärastlõunal kella 16 paiku Alvastonis Derby Kabaddi territooriumil aset leidnud intsidendile, mille põhjustasid konkureerivad jõugud.
Pealtnägija kirjeldas, kuidas meest tulistati ja seejärel mõõgaga korduvalt rünnati.
https://twitter.com/DVATW/status/1693591494282575872
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Walter2 »

ruger kirjutas: 21 Aug, 2023 22:32 UK tänapäev... Vana hea Inglismaa... VIDEO Moded ehk leiavad uue teema või parema koha... See on selgelt lähiaastatel tuliseks minev teema. Me näeme Euroopa hukku sellisena, nagu me seda mäletame.

Videos suutsin tuvastada ÜHE inglase...
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist