Eesti õhukaitse imeline maailm..

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti õhukaitse imeline maailm..

Postitus Postitas Kapten Trumm »

strateegiline sõdur kirjutas: Eksid. Positsioonilt lahkumine ei kesta terve öö.


Ma ei ole seda väitnudki, et öö läbi kestab. Pooletunnine positsioonilt lahkumine (seda eeldusel, et sellega tegelev meeskond on juba kohal, mitte need mõned KL valvurid) on piisav stateegilise eelhoiatuse puhul, mitte taktikalise (rünnak juba algas). Luugast Iskanderite tuleb alates nende avastamisest kuni tabamusteni võtab aega mõne minuti. VF lennuvägi lendab õhuruumi sisenemise hetkest radariteni samuti mõne minuti.

See on arusaamatu jutt. Kui esitatud mõte lõpuni mõelda, siis see mida väidad on, et õhuseires ja õhutõrjes teenivad kaitseväelased on rumalad ja ei tunne oma valdkonda ega vahendeid millega töötavad ning igapäevasel valdkonnaga tegelemisel pole väärtust. Piisab kui oled paarkümend aastat tagasi teemaga tegelenud.


Mitte et meil teeniks lollid, vaid meie KV-lastel on kasutada need vahendid, mis neil parasjagu on. Ja mobiilseks õhukaitseks võib praegu nimetada ainult brigaadides olevaid Giraffesid ja Mistrale. Samuti on mobiilne mõnikord Kevadtormil meil figureerinud Poola SA-8. Ükskõik kui pikk kogemus ei muuda taktikaliseks tegevuseks vähe sobivat (loe vähemobiilset) varustust mobiilseks. Või mis "valdkonnaga tegelemise kogemus" tekib, kui su varustuses on kolm vähemobiilset radarit ja mõned lahinguvõimetud lennumasinad?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Eesti õhukaitse imeline maailm..

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Õhutõrje kontseptsiooni arutelu liikus: viewtopic.php?f=40&t=6821&start=210

Tsiviilelanike varjendite/evakueerimise arutelu liikus: viewtopic.php?f=68&t=38109&p=724297#p724297
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist