Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See vastupealetung on vaja ka millegagi relvastada. Need puruks jahvatatud üksused, kes täna Donbassis iga küla külge klammerduvad, pole võimelised venelasi idaoblastite piiri taha välja lööma.

Inimjõu ressurss on UKR-l olemas, vaja on veits aega väljaõppeks ja augustis võiks asjaga alustada. Küll aga on küse, millega nad relvastada ja varustada. Mingi pool miljonit ühikut elavjõudu vajab nats teisi suurusjärke kui USA 72 haubitsat. Isegi Soome 400 haubitsat oleks vähevõitu. Seal on palju lagedaid alasid ja jalaväega rünnates on ainus edu shanss võimas kaudtuli, millega rünnakut ette valmistada. See on isegi kriitilisem kui tankid-soomukid.

Kui Lääs tahab seda sõda võita nii, et venelased lüüakse mitte ainult 24. veebruari eelsete, vaid ka 2014 eelsete piiride taha, siis peaksid tehased kolmes vahetuses huugama. Kõik see relva-abi muudab muidugi olukorda paremaks (ka UKR moraali osas), kuid murranguks sõjas tuleb sellele üks null juurde panna.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ermot »

gooligan kirjutas:järsku aeg vahekokkuvõteteks?
Hetkel Venemaa ampsab väiksemaid tükikesi ja tahab selgelt mingeidki lohutusauhindu Donetskist ja Luhanskist võtta (oblasti piiridele jõuda). Ja siis võib nt ühepoolselt relvarahu välja kuulutada ning teatadada, et kõik nende planeeritud "erioperatsiooni" eesmärgid täidetud ning allkirjastaks ühepoolselt mõne alalhoidlikuma lääneriigi "relvarahu" pakkumise, kus ukrainlastel on kohustused ja venelastel õigused.
...
Mis on pakkumised ja suundumused lähiajaks?


Mina ei saa lahti tundest, et see on see ere sähvatus ennem lõplikku kustumist. Ei suuda seda pädevalt seletada, aga: majandus kukub, laovarud hävinevad (st. ligi pool võitlusvõimelistest Vene tankidest on juba hakkama pandud, väidetavalt), sõdurite leidmisega on raskusi, mobilisatsiooni ei tehta. Mille arvelt see kõik tuleb? Surnud kassi põrge, nagu majandusinimese peenelt väljendavad?

Ei ole loogikat, ei ole perspektiivi, jäänud on vaid mingi impeeriumi mängimine ja sedagi rohkem siseriiklikult. On keegi, kes pani kõik ühele kaardile ja on selges kaotusseisus. Natuke saab veel head nägu teha, mõned napsid võtta, aga siis on kõik läbi. Hea, kui veel peksa ka ei anta ja püksid veel jalga jäetakse.
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eks nad muu käsu puudumisel üritavad selle NSVL aegse kolaga senikaua, kuni see lõpeb või tuleb käsk lõpetada.
Juba Zukov ütles, et küll vene eided uusi sünnitavad. NSVL laskemoonavarud olid kolossaalsed ja sugugi mitte kõik pole tulekahjudes õhku lennanud või vanametalli viidud. Kui majandus käib alla, siis läheb armeeteenistus hinda - ikkagi soe tuba ja supp laual.

Ukrainlased ütlevad, et tuletegevuse järgi neil moonapuudust pole, VF suurtükivägi tulistab kvantiteediga neid üle lihtsalt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mikks
Liige
Postitusi: 355
Liitunud: 26 Okt, 2011 11:33
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mikks »

Kapten Trumm kirjutas:Juba Zukov ütles, et küll vene eided uusi sünnitavad.


Vene demograafiline kollaps 1990-te alguses on üks maailma sügavaimaid. Võrreldes Zukovi ajaga on eitesid vähem ja eided eelistavad 7 lapse asemel sünnitada 1 lapse.

Rahvaarvult väiksemate riikide vastu nagu Ukraina, Eestist rääkimata, on loomulikult eelis endiselt olemas. Aga kui ajalooliselt on Vene sõjaline mõtlemine tihti põhinenud kurnamisstrateegial, siis praegu ja tulevikus see enam ei tööta.

Anatoli Karlin, üks populaarne Vene nats Twitteris, räägib otse et Ukraina vallutamise mõte pole mitte maade endale saamine, vaid inimeste endale saamine. Sest globaalseks tegijaks olemisel on Venel lihtsalt liiga vähe "kehasid" ja neid "kehasid" jääb üha vähemaks.
Xender
Liige
Postitusi: 1699
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Xender »

Arvatavasti sõdib Venemaa samuti bensiiniaurude peal. Selliste kaotuste asendamiseks pole Venemaal mitte mingit võimekust, vaevalt neil kaotuste asendamine üldse kunagi plaaniski. Kui oleks, peaks neil kõik relvatehased töötama 3 vahetuses juba. Kuid midagi sellist ei toimu, mitte mingeid uusi riiklike mitte plaanipäraseid tellimusi pole tehtud.

Peamine küsimus ongi, kas nad suudavad enne kui ladudest hakkatakse T-55 ja ML-20 välja otsima Ukraina alistuma sundima või mitte. Kui ei suuda, laguneb see asi neil üsna kähku koost ära.

Päeva lõpuks suudab Ukraina tänu läänele vähemalt osaliselt asendada kaotusi ning sealjuures ka kvantitatiivselt parandada relvastust. Venemaal aga toimub pidev kvaliteedi ja ka kvantiteedi langus. Lõpmatuseni see protsess kesta ei saa - ei hakka VF armee huulil "Putin" täägirünnakuid korraldama.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Igaks juhuks kordan, et kogu see Donbassi lahing toimub Eesti maakonnaga võrreldaval pindalal. Isegi Eestist oleks see üsna väike tükk, Ukrainast rääkimata. Samas kaotused esimese kolme kuuga on samas suurusjärgus kui 9-aastasel Afganistaani sõjal.
keemik
Liige
Postitusi: 43
Liitunud: 22 Jaan, 2015 10:24
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas keemik »

Briti eksperdi olukorra kirjeldus Idarindelt
https://www.youtube.com/watch?v=rpkXuALrMOc
mikks
Liige
Postitusi: 355
Liitunud: 26 Okt, 2011 11:33
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mikks »

laikar kirjutas:Ägedad lahingud Lymanis. Vene väed väidetavalt sisenenud äärelinna.
https://mobile.twitter.com/Militarylandnet/status/1528712140781236225
Rünnaku suund
https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1528707679505600514?cxt=HHwWhMC-pZ_ih7cqAAAA


Mõni tund tagasi kohaliku poolt filmitud olukorrakirjeldus Limanist.

https://mobile.twitter.com/andreyboss77 ... 1325603842
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Veidi vanem Izjumi piirkonnas video UKR 93. brigaadi tegemistest. Kuulsa tankitorni pildistajaga intervjuu.
https://www.youtube.com/watch?v=4Y1q8PwwNtY
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas oleeg »

Ukraina relvajõudude peastaap

Operatiivinfo seisuga 06.00 05.23.2022 Venemaa sissetungi kohta
Video (Ukraina relvajõudude peastaabi ülem Oleksandr Shtupun) https://www.youtube.com/watch?v=ChsLU2rnSyE

Kaheksakümne üheksandat päeva jätkub Ukraina rahva kangelaslik vastuseis Venemaa sõjalisele invasioonile.

Volõni ja Polesje suunal täidavad teatud Valgevene Vabariigi relvajõudude üksused ülesandeid katta Ukraina-Valgevene piiri. Rakettide ja pommirünnakute oht Valgevene Vabariigi territooriumilt püsib.

Severski suunal jätkab vaenlane meetmete rakendamist Ukraina-Vene piiri lõigu tugevdamiseks Brjanski ja Kurski oblastis. Venemaa uskmatud ei lõpeta Ukraina riigipiiri vahetusse lähedusse Sumõ ja Tšernigovi oblastis paigutatud kaitseväe positsioonide tulistamist.

Slobožanski suunas püüavad sissetungijad kinni hoida hõivatud positsioone. Ukraina vägesid tulistatakse, et takistada nende edasist edenemist riigipiiri poole. Nad püüavad parandada oma üksuste taktikalist positsiooni.
Suurtükiväe toel jätkas vaenlane rünnakut Ternovi asula piirkonnas, kuid see ei õnnestunud.

Slavjanski suunal koondas vaenlane oma peamised jõupingutused positsioonide hoidmisele, luurele ja tingimuste loomisele pealetungi jätkamiseks. Andis õhurünnaku Bogoroditšnoje asula piirkonnas ja tulistas suurtükiväe Gusarovka, Chepoli, Dolina ja Svjatogorski asulaid. Vaenlane kasutas Studenoki asula piirkonnas mitmekordseid raketisüsteeme ja raskeid leegiheitjaid.

Donetski suunal ei jätnud vaenlase üksused katseid murda läbi meie vägede kaitsest, et need sisse piirata ja Luganski oblasti halduspiiridele jõuda. Peamised jõupingutused on koondunud Bahmuti suunale.

Limani suunas aktiivset vaenutegevust ei täheldatud. Limani asulas andis vaenlane kaitseväe üksuste ja tsiviilobjektide pihta suurtükituld.

Severodonetski suunas viis vaenlane suurtükiväe toel läbi rünnakuoperatsioone, see ei õnnestunud, kandis kaotusi ja taganes.

Bakhmuti suunas püüdis vaenlane pealetungi läbi viia, kuid see ei õnnestunud. Luganski suunas teostas ta luuret lahinguga, mis ei õnnestunud ja taganes.

Južnobužski suunas jätkavad okupandid meie vägede häirimist ja positsioonide tulistamist, et nende tegevust piirata. Posad-Pokrovski asula piirkonnas jätkub kaitseliinide insenertehniline ettevalmistamine.

Halduspolitseirežiimi meetmed Ukraina ajutiselt okupeeritud aladel jätkuvad. Nii lõid uskmatud olemasolevatel andmetel ajutiselt okupeeritud Hersoni ja Zaporožje oblastite aladel üheksateist nn "komandatuuri".

Musta mere ja Aasovi operatiivtsoonides jätkavad vaenlase mereväerühmad lahingutegevuse piirkondade isoleerimise ja raketirünnakute toimetamist Ukraina territooriumil asuvate infrastruktuurirajatiste vastu.
Olemasolevatel andmetel paigutab vaenlane õhutõrjesüsteemi ülesehitamiseks ajutiselt okupeeritud Krimmi autonoomse vabariigi loodeossa kaks täiendavat õhutõrjeraketipataljoni S-400.
Uskmatute personali moraalne ja psühholoogiline seisund on endiselt madal, esineb süstemaatiliselt alkohoolsete jookide tarvitamist ja deserteerumist. Vaenlase üksuste isikkoosseis kurdab Ukraina kaitseväe positsioonide rünnakute ebaefektiivsuse üle.
Võidame kokkuvõttes! Au Ukrainale!

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas oleeg »

Vene sõjaväelasi on hoiatatud suure probleemi eest! Millal see algab – Samus / Ukraina 24
23. mai 2022
Venelastel hakkavad Orlani droonid otsa saama, 500 olemasolevast hävitati Ukraina relvajõudude poolt 462. Nii ütles armeeuuringute keskuse ekspert Mihhail Samus.

https://www.youtube.com/watch?v=kgYYSyG ... BD%D0%B024

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Süüria pommimeistrid on saadetud UKR vägede vastu lahendusi leidma
The Guardian: Syrian barrel bomb experts in Russia to work with Putin’s forces.

European officials reportedly believe that over 50 experts linked to the Syrian military’s notorious barrel bombs are in Russia to potentially develop a similar campaign against Ukraine.
https://twitter.com/KyivIndependent/sta ... 7695037443
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

ruger kirjutas:European officials reportedly believe that over 50 experts linked to the Syrian military’s notorious barrel bombs are in Russia to potentially develop a similar campaign against Ukraine.
https://twitter.com/KyivIndependent/sta ... 7695037443
Vaevalt küll venelastel moon nii otsa saab.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Turist 47 »

Kui on plaan asulates tsiviile "nottida", siis lammutamiseks on need "tünnid" tõhusad. Täpsus ei ole eriti oluline kui pomme on palju, rohkesti. Odavus on lisa boonus.
Joker
Liige
Postitusi: 35
Liitunud: 13 Aug, 2013 22:06
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Joker »

Xender kirjutas:Arvatavasti sõdib Venemaa samuti bensiiniaurude peal. Selliste kaotuste asendamiseks pole Venemaal mitte mingit võimekust, vaevalt neil kaotuste asendamine üldse kunagi plaaniski. Kui oleks, peaks neil kõik relvatehased töötama 3 vahetuses juba. Kuid midagi sellist ei toimu, mitte mingeid uusi riiklike mitte plaanipäraseid tellimusi pole tehtud.


Sõjatehased Venemaal hakkasid minu teada kolmes vahetuses töötama juba enne sõja algust. Kui tehnoloogiliste relvadega võib tekkida küsimusi, siis tehakse suurtükimoona nii palju kui vaja.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: hälvik, kalvis ja 8 külalist