Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Kui Severodonetsk-Lisitšansk on nagu Mariupolgi kindlustatud piirkond, ei taganeta sealt kuhugi. Loovutatud pindala pole ka teab mis suur, nagu ülal korduvalt öeldud.

Võitlusmoraali selline nädal muidugi räsib, see on selge.
Pekkeri
Liige
Postitusi: 79
Liitunud: 18 Apr, 2022 14:18
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Pekkeri »

Kas on teada ka mingeid hinnanguid, kui palju Ukraina sõdureid Severodonetsk-Lisitšansk piirkonnas võib asuda?

Severodonetsk-Lisitšansk on ikka nii sügaval karu koopas, et päris ime ikka, et nad seni veel seal vastu on pidanud.
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Walter2 »

Lk. alguses on link kus viidatakse taganemisele rohkem kindlustatud positsioonidele.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas sass2401 »

Edasi liikumise kohta niipalju iga meeter mis liigutakse on ukraina kahjuks. Iga linn ja küla tuleb hiljem elude hinnaga ikka tagasi vallutada. Ja nagu kõik räägivad kaotab rünndaja ju alati 3 korrda rohkem.


Samas see tähendab pealetungivate vägede pidevat kulutamist. Kui neil reserve peale ei tule, siis mingil hetkel saabub patiseis. See sama kriteerium 3:1 määrab selle. Kui selle juures ukrainlastele saabub tehniline tugi, mis on juba siiski teel, peab lootma, et olukord muutub. Meie asi pole siin hüsteeritseda, nagu hr Kriku kenasti mainis. 8) Loomulikult on ukrainlastel pidevalt probleeme ja tehakse ränki vigu, siin pole kahtlustki.
Arestovitsi eilsel Feigini esinemisel oli tema väide, et Vene väed on piltlikult öeldes kulutatud sinnani, et särk on seljast, kirsad on jalast, jäänud on veel püksid. Näis, kas tema selle jutus oli sisu. Meie peame siin enda huvides vaid lootma, et ka püksid langevad ja varuma popcorni ning aitama ukrainlasi, millega meil võimalik.
Viimati muutis sass2401, 24 Mai, 2022 15:20, muudetud 2 korda kokku.
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
laikar
Liige
Postitusi: 1093
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas laikar »

Lk. alguses on link kus viidatakse taganemisele rohkem kindlustatud positsioonidele.
Pole neil paremini kindlustatud positsioone kuskil. Puhas hülgemöla.
Aga tunne on jah, et peale Mariupoli langemist on ukrainlased unustanud, kuidas sõdida. Materjali tilgub ka näpuotsaga nüüd 18.05 alates. Paanikaklaarika.
gooligan
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas gooligan »

ei tasu nüüd paanikasse ka sattuda.
Ukraina peab väga oma lahinguid valima ja mitte-strateegilisi ja raskesti kaitstavaid punkte pole mõtet viimse veretilgani hoida. Sellist alalhoidliku ja tarka sõdimist on nad siiani väga efektiivselt rakendanud.
Teistpidi me ju ka ei tea, mis hinnaga need rashistide (mikro)võidud saadud on ja kas reaalselt jõudu ka linnalahinguteks enam jätkub. Teistpidi peaks liikuma meelitatud vägesid olema lihtsam ka vasturünnata, nende logistikast läbi lõigata jne.
Päris jõudude tasakaalust saab rääkida alles siis, kui üritavad võtta suuremaid linnu. Siiani pole venelastel suurt midagi ette näidata (kui välja jätta invasiooni alguse shokk).

Teistpidi on praegu toimuv kindlasti lääneriikidele äratuskellaks, et mingit status quo't ei ole ning kui relvastust piisavalt peale ei saada, võtab venelane lihtsalt massi ja maatasa pommitamisega.
Sakslased pole tänaseni suutnud selgeks vaielda, kas peaks hakkama ukrainlaste jaoks Mardereid hooldama ja lahinguteks ette valmistama...

----
Eile toimunud 47 riigi kaitseministrite kontaktgrupi kohtumise tulemustest pole saanud palju teada.
Kui Lloyd Austini püstitatud eesmärk püsib - Venemaa nõrgestamine (sisuliselt demilitariseerimine), siis peaksime rääkima hoopis teistest skaaladest ning moodsatest relvadestl. Mitte mõne Gepardi ja Marderi reanimeerimisest.

Ukraina defineeris kohtumis eelselt oma vajadused ära - mitmikraketiheitjad, raketid, lahingulennukid, soomukid, tankid ja suurtükid.
Saadi taanlastelt Harpoonid (see muidugi Odessa kaitsmisel kriitilise tähtsusega) ning tsehhidelt ründekoptereid ja tanke + lisaks suurtükke ja moona realt muudelt riikidelt. V. a Harpoonid, mingit kvalitatiivset ega kvantitatiivset hüpet ei toimunud.


Järjekordsed klaaslaed on vaja purustada. Ukraina on nendega ennegi edukalt hakkama saanud, loodame et saavad seegi kord.
LupusII
Liige
Postitusi: 528
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas LupusII »

Taanlastel olid Harpoonid viimati relvastuses 18 aastat tagasi!
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Turist 47 »

Pekkeri kirjutas:Ma isiklikult arvan, et Donbass on igavaseks läinud ja selle tagasivallutamist ei hakata isegi üritama (loodan, et eksin).

See oli nii kenasti väljendatud kindel arvamus, et vajas 2x üle lugemist. Loodan, et eksisin, postitajast aru saamisel.
Lahing on alles algamas. Isegi "tuntud pessimist" Fr-24 ei söanda väita, et "Donbass on läinud"
Reutersilt olla ülevaatlik lugu toimuvast - huvi korral. (minu jaoks on kuu lõppenud - limiiti netu :( )

Lisa.
" Venemaa alustas täna kogu enda sõjalist võimekust hõlmavat rünnakut Ida-Ukraina linnade Severodonetski ja Lüsõtšanski piiramiseks ja Ukraina võitlejate ümber piiramiseks, hävitamiseks. "
Väidetavalt kõik haubitsad, lendavad asjad, laevad, muu tehnika koos lepinguliste ja "vabatahtlikega" on kaasatud.
Eks homme, teisel päeval on asi selgem.

https://www.france24.com/en/europe/2022 ... urth-month
https://www.euractiv.com/section/global ... s-in-east/
https://www.camdencourier.com.au/story/ ... e/?cs=5461
Jne...
Kõik kajastavad, aga igal väljaandel on enda poolt midagi lisada, ehk lihtsalt "mängivad sõnade ja enda mõtetega" või umbes nii.
See lahing võib määrata Moskva peamise kampaania edu või ebaõnnestumise idas.


Lisatud.
Kristjan 9 kirjutas: Niisamma jutumehi pole vaja .... Anna enda osa keele õppesse.

Just. Provotseeriva "jutumehe" jama tootmine vajab veel harjutamist. Keeleõpe on vist "lihtsalt, mitte siduv, pakkumine". Ei muud.
Viimati muutis Turist 47, 24 Mai, 2022 17:35, muudetud 1 kord kokku.
Saturn
Liige
Postitusi: 707
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Saturn »

antanana kirjutas:Soovitan lugeda Tiit Hennoste artiklit Eesti ajakirjandus on selgelt Ukraina poole kaldu (keegi oli täisteksti sinna ka pannud - https://pastebin.com/n7fmP4GQ). Siin foorumis on selline tugev Ukraina propale toetuv kõlakoda ja vähe kriitilisema või "normist" kalduva arvamuse avaldaja tembeldatakse kohe Kremli pooldajaks. Kallid sõbrad, ei ole elu nii lihtne ja mustvalge. Liigne optimism ja ühekülgsele infole toetumine on üks suurimaid vigu, mida teha saab. Oli siin hõiskeid juba sõja teisel nädalal, kuidas venelastel on kõik TÄPE ja PUPU ja kohe Ukraina võidab. Loodame et võidab, aga sõjas tuleb ikka ette tagasilööke ning ei ole ka kõik vene kindralid kollektiivselt pea peale kukkunud ning sõdimisoskust minetanud. Hingake rahustuseks mõned korrad sügavalt sisse-välja ning oodake, küllap tulevad Ukraina poolt mingid vastusammud omal ajal.

No ma ei tea. Ei ütleks, et siia lihtsalt Ukraina propat kopeeritakse. Need kasutajad ( ~10), kes siia alafoorumi vast kõige tihedamini postitavad värsket infot, omavad ikka väga laia allikate ringi.
Mõne esimese nädalaga Ukraina suutiski ju vattide pealetungi pidurdada ja sealt edasi okupeeritud alasid vabastada. Nagu Kriku mainis ( eile?), et reaalselt suured lahingud toimuvad, vaid Eesti ühe maakonna suurusel alal hetkel ( mujal rinne suht staatiline), seega, midagi katki küll Ukraina jaoks ei ole.
Mingit võiduefooriat ja kohesest võidust siin foorumites küll väga räägitud pole, aga eks see on igaühe enda asi, kelle postitusi loetakse tõsisemalt, kelle mitte.

Vattidele saabus täna ka uus tähis, 4000 ühikut erinevat tehnikat kaotatud sõja algusest. Visuaalselt kinnitatud Oryxi poolt.
https://twitter.com/oryxspioenkop/statu ... 7753527296
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas sass2401 »

Täna võiks pudelilt korgi maha keerata ja tähistada, et Ukraina on Vene nn välksõjale 3 kuud vapralt vastu pannud. Äkki mõned seltsimehed ongi juba seda teinud ja sellest ka vastav jutuvada, :)?
Viimati muutis sass2401, 24 Mai, 2022 23:46, muudetud 1 kord kokku.
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
Huviline78
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Huviline78 »

Ukraina relvajõud tegelevad vastase kurnamisega seal Donbas-is. Vastasel lastakse ennast kulutada maksimaalselt ning omasid hoitakse targalt kaitstes. Seepärast taandutigi Svetlodarskist ja Mironovskist hiljuti.

IMHO, viimased kaks kuud on vastane põletanud keskmiselt 1 BTG ekvivalendi väärtuses tehnikat ning mehi päevas (1 kuu = 30BTG-d, 2 kuud = 60BTG-d jne). Mida parasiidid on siis Donbasis kuuga saavutanud, max 1000km2. Minu arvates on ukrainlased väga tublid olnud ning kaitse hästi vastu pidanud. Lisaks punakotkad ei lenda üle rindejoone vastase poolele laiama ning Odessa all võõrapäraseid sõjalaevade siluette chillimas ei näe.

https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 5667411968
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 8905664512
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Oli siin hõiskeid juba sõja teisel nädalal, kuidas venelastel on kõik TÄPE ja PUPU ja kohe Ukraina võidab

Venelastel ongi TÄPE ja PUPU.
Ses suhtes pole midagi muutunud.
Mina olin see kes seal teema esimeses otsas seda "HÕISKAS" :lol:

Aga seda, et UKR kohe võidab, pole mina rääkinud.
Ja ma ei mäleta, et keegi oleks.

*vana UKR sõjateema veteranina meenuvad mulle 8 aasta tagused UKR vol1 vol2 jne teemad ja nendesse teemadesse kohe siginenud igasugused huvitavad foorumlased nagu Albatros ja Mahlamüts ja... no neid ikka oli nagu kärbseid peale vihma.
Need seal olid ka värsked foorumlased, kes tekkisid kui olid kuumemad ajad (Ilovaisk, Debaltsevo, Donetski lennujaam....) neid bänniti usinasti ja käis mingi pidev reinkarnatsioon :mrgreen:

Kõik see on siin juba kordades ja kordades olnud :twisted:

Mul ei ole midagi erinevate arvamuste ja seisukohtade vastu, aga on räige allergia nende arvamuste teatava kordumismustriga esitamisvormi ja stiili vastu. :D
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Teloga on infot jagada piin, aga eks ma üritan motti üleval hoida ja tühjust täita 8)

Ukraina sõjaväelased on lahkunud Donetski oblastis asuvast Svitlodarskist, et asuda soodsamatele positsioonidele ja end kokku võtta, kuna linn oli kolmest küljest ümber piiratud, ütles Donetski oblasti administratsiooni juht Pavlo Kyrylenko. Ta väidab, et sellist Ukraina sõjaväelaste manöövrit arutati eelnevalt läbi.
«See oli sunnitud ümbergrupeerumine. Seda tehti loogiliselt ja õigesti - selleks, et säilitada isikkoosseisu ja jätkata mitte ainult vaenlase heidutamist, vaid ka territooriumi puhastamist ümbergrupeerimisega ... See ei olnud taganemine, relvajõude ei lükatud tagasi. Juhtus nii, et kolm asulat läksid Vene okupantide kontrolli alla ," rääkis Kirilenko.
https://hromadske-ua.translate.goog/pos ... x_tr_hl=et

Briti luure:
Venemaa on kandnud oma "sõjalise erioperatsiooni" esimese kolme kuu jooksul tõenäoliselt samasuguseid isikkoosseisu kaotusi kui üheksa aastat kestnud Afganistani sõja ajal.
https://hromadske-ua.translate.goog/pos ... x_tr_hl=et
clarus
Liige
Postitusi: 265
Liitunud: 16 Veebr, 2015 8:29

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas clarus »

laikar kirjutas:On mis on, aga fakt on et peale 18 on ukrainlaste saavutuste pildi ja videomaterjali osas põud ja täna lausa ikaldus. Telegram, twitter, tiktok täielik tühjus. Kummaline.


Mis jama sa ajad ? :shock:

https://www.delfi.ee/artikkel/120009077 ... taielikult
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/20726
jne ...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Venelased tulistasid taas Sumy piirkonda VF piiril. Kella 17 paiku registreerisid vaatlejad 7 plahvatust (saabumist) Vene Föderatsiooni territooriumilt Bojaro-Ležatši asula suunas, arvatavasti miinipildujast. Ligikaudu samal ajal toimus Tovstodubovo asula piirkonnas 8 plahvatust.
https://translate.google.com/website?ht ... 0241454429

Бойцы 80 бригады продолжают сокращать поголовье орков вместе с танками, на которых они прибыли непрошеными в наш Дом.

80. brigaadi sõdurid jätkavad orkide arvu vähendamist koos tankidega, millega nad kutsumata meie majja saabusid.
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/21107

Stugna P töös
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/21099
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: toomas tyrk ja 7 külalist