Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
mumuu
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 29 Aug, 2014 20:44
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mumuu »

VF Riigiduuma räägib löögist USA saatkonnale Kiievis.

Idiootne ähvardus. VF teab ju tegelikult, et neil pole õhus midagi vastu panna. Tühi möla siseriiklikuks tarbimiseks. Pange jah rakett USA saatkonna poole teele, tänutäheks saate paari lennukikandja jagu hävitajaid Ukraina taevasse. Ma nagu pikka iga punakotkastele ei ennustaks selles duellis.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Withdrawal around Lysychansk and Severodonetsk has been chaotic. Incoming and outgoing MLRS fire very close to us, planes firing rockets, American M777s deployed around the towns. Constant stream of vehicles carrying soldiers out towards Bakhmut and surrounds.
Selle järgi on Lisitšanski loovutamine ka otsustatud. Eks näis, kas see ka tegelikult nii on või tuleb ka seal linnalahing. Kõik oleneb sellest, mis linna lõunapiiril toimub. Halb üllatus, et Mõkolajevka & Vovtšojarivka maanteest idas on juba langenud - ma lootsin, et seal on järgmine UA kaitseliin. Selle järgi otsustades võib-olla tõesti õgvendatakse rinne Bahmutini ära.

Severdonetski ja Lisitšanski ümberhaaramine on kokkuvõttes siis õnnestumas, aga alles pärast otserünnakut Severodonetskile ja väikeses mõõtkavas Lisitšanskist vahetult lõunast.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Vene kornetimehed: https://twitter.com/RALee85/status/1540598754641944576

Millele pihta saavad, on raske öelda. Kähku tegutsev ja liikuv meeskond.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19502
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Valgevenest toimus üle pika aja jälle UKR linnade pommitamine. VV territooriumi kohal olnud Tu-22 lasid välja 12 tiibraketti.
GUR reports that 6 x Tu-22M3s, from Shaykovka, launched 12 x AS-4s / Kh-22s from Belarusian airspace near Mazyr, at targets in Ukraine.
https://twitter.com/The_Lookout_N/statu ... 2531610626
According to @DI_Ukraine
, the aircraft took off from Shaykovka military airfield (Kaluga oblast, Russia) and then they entered the airspace of Belarus and launched missiles on Kyiv, Chernihiv and Sumy regions of Ukraine.
It should be noted that the data of @DI_Ukraine fully confirms our assumption that the bombers flew directly from Russia. Because, first of all, there were no reports about departures from the Belarusian airfields.
Briefly:
• Zhytomyr city mayor Sergei Sukhomlin said, “Military facilities in the vicinity of Zhytomyr were shelled. Missiles were launched from aircraft, they came in from Belarus. In total, 24 missiles were launched on military units and facilities around Zhytomyr.”
• Vitaliy Bunechko, the head of Zhytomyr region, said that about 30 missiles had been launched on the region since 04:15.

• Vyacheslav Chaus, the head of Chernihiv region, said that missiles were also launched on Desna settlement in Chernihiv region.

• The head of Lviv region Maksym Kozytskyy reported that today at 4:00 a missile strike was carried out on a military facility in Yavoriv district. According to preliminary information, it was possible to shoot down 2 missiles. Unfortunately, there were 4 more.
https://twitter.com/MotolkoHelp/status/ ... 7924921344

Vene sotsmeedias hoiatatakse, et UKR poolt kasutatavad lääne täpsusrelvad on hakanud selgelt otsima sihtmärke Vene armee kõrgemate staapide näol. Palutakse oma asukohti mitte nii lihtsalt välja anda.
A RIA Novosti correspondent (previously with ANNA News) says that Ukraine is targeting Russian C2 more effectively because Ukraine is using more accurate NATO artillery (possibly including Excalibur rounds) and that Russian forces will have to adapt.
https://twitter.com/RALee85/status/1540621721178365952

Ukraina naised õpivad relvakasutust Zaporozhias
https://twitter.com/AFP/status/1540635920013164545
Viimati muutis ruger, 25 Juun, 2022 13:27, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Väike võrdlusmoment VF STV võimekusest ja moona kogustest võrreldes Ukrainaga...
Okupandid lasevad välja kuni tuhat mürsku tunnis, neil on piiramatu ressurss, - Reznikov

Vene okupandid tulistavad kuni tuhat mürsku tunnis, et maha suruda Ukraina kaitsjate psühholoogiline seisund.
Ta väitis seda intervjuus ICTV-le, teatab Censor.NET .

"Venelased kasutavad ühe tunni jooksul kuni tuhat mürsku, püüdes alla suruda meie sõjaväe psühholoogilist seisundit... Nad lasevad tuhat mürsku tunnis. Neil on täna kahjuks piiramatu ressurss.

Seetõttu saab sellise piiramatu ressursi vastu vastandada vaid tõhusaid relvi doktriinile teisest rakenduskäsitlusest – punktide lüüasaamisest,“ ütles kaitseministeeriumi juht.
https://m.censor.net/ua/news/3350153/ok ... s_reznikov
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Vene okupandid viisid ajutiselt okupeeritud Krimmi 118 ühikut kahjustatud ja hävitatud tehnikat. Sellest teatas oma telegrammi kanalis sõjalis-poliitiline vaatleja Aleksandr Kovalenko.

«Ajutiselt okupeeritud Krimmi territooriumilt viidi Ukraina mandrile 174 ühikut sõjatehnikat ning vastassuunas 118 ühikut, sealhulgas kahjustatud ja hävitatud tehnika. Võttes arvesse eelmist saadetist, põletasid meie poisid selle aja jooksul palju vene tehnikat vanarauaks, kuid siiski mitte piisavalt…” ütles Aleksander Kovalenko.

Lisaks saadeti teate kohaselt läbi Džankoi ja Armjanski VF 136. brigaadi (Buinaksk, 58Armee) ja 33. motoriseeritud brigaadi (Kamyšin, 8armee, 20. motoriseeritud laskurdiviis) õhutõrje hulgast.

https://sprotyv.info/analitica/okkupant ... ny-dannye/
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõud ei suutnud operatsiooni Severodonetskis lõpule viia.

Ukraina relvajõud ei suutnud teha kõike, mis Severodonetskis oli plaanitud. Seda ütles Ukraina asekaitseminister Anna Maljar.

Ta nimetas sõjalise operatsiooni katkestamise põhjuseks teabe levikut (infoleket), et Ukraina relvajõud sisenesid või lahkusid sellesse või teise asulasse. Sellise teabe peaks avalikult ja õigel ajal esitama peastaap või kaitseministeerium, kes tegutsevad tihedas koostöös.

Malyar täpsustas, et asulasse sisenemisel või sealt lahkumisel toimub paralleelselt mitmete plaanide elluviimine, erinevate ülesannete täitmine ning seetõttu nurjab fakti avalikustamine need plaanid.

Tuletame meelde, et korralduse vägede väljaviimiseks Severodonetskist kuulutas välja piirkondliku sõjaväeadministratsiooni juht Sergei Gaidai. Umbes samal ajal ütles ajakirjanik Juri Butusov, et Ukraina relvajõud olid juba linnast lahkunud ...

https://real-vin.com/vsu-ne-smogli-zave ... ichina/amp
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Svatovo linnas, mis on "LNR" võitlejate okupatsiooni all, põleb moonaladu. Tehase territooriumil on kuulda sarnaselt laskemoona plahvatusega plahvatusi.

Sellest teatas RBC-Ukraina viitega " News of Donbass ".

Teatatakse, et öösel toimus "tabamine" laopiirkonda, mille järel puhkesid laskemoona plahvatuse sarnased tulekahjud ja plahvatused.

Põleng jätkus varahommikuni.

Samal ajal ei olnud ametlikke avaldusi Ukraina väejuhatuse löögi kohta vaenlase objektile. Teavet tulekahju kohta avaldas kohalikele Telegrami kanalitele viidates ka Luganski OVA juht Serhi Gaidai.

Tuletame meelde, et Vene väed üritavad Luganski oblastis Lisitšanskis ümber piirata Ukraina vägede rühmitust .

Samuti taganesid Ukraina relvajõud Zolotest ja Gorskist (Luganski oblast) presidendi kantselei ülema nõuniku Oleksi Arestovitši sõnul peaaegu kaotusteta.

https://www.rbc.ua/rus/news/okkupirovan ... 53032.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraat ütles, millal on oodata sõjas pöördepunkti

GUR-i juht Kirill Budanov ütles, et pöördepunkt sõjas saabub augustis ja aasta lõpuks langeb sõjategevus peaaegu nullini.

Tema sõnul toimuvad augustis “ teatud sündmused”, mis näitavad kogu maailmale, et murdepunkt on algamas.

«Ukraina naaseb 1991. aasta piiride juurde ja keegi ei kaalu muid stsenaariume. Me taastame lähitulevikus kontrolli oma territooriumide üle,” ütles Budanov.

Lisaks märkis ta, et aasta lõpuks langeb aktiivne sõjategevus peaaegu nullini.

https://mrpl.city/news/view/v-gur-minob ... mpaign=rss
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Kindral Hodges nimetas tingimused, mille korral Ukraina lükkab Venemaa armee selle aasta 24. veebruari seisuga piiridele tagasi

Endine USA armee ülem Euroopas Glenn Hodges ütles, et Ukraina suudab korraliku Lääne abiga tõugata Venemaa tagasi 2022. aasta piiridele, mis olid olnud 24. veebruarini.
Hodges ütles seda intervjuus NV -le .

"Kui Ukraina saab läänest kõik, mida ta vajab, ja kui ukrainlased jätkavad võitlust nii nagu nad praegu oma maa eest võitlevad, ning kui nad jätkavad võitlemise õppimist, siis ma arvan, et sel aastal surutakse venelased tagasi sellesse punkti, kus nad olid. 24. veebruaril. Kui lääs ei jätka pühendumust Ukraina abistamisele selles sõjas, võib see tõepoolest venida aastateks," ütles Hodges.

https://espreso.tv/general-khodzhes-naz ... 24-lyutogo
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19502
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Torezis kolonn Vene õhutõrjet-2 Pantsiri ja 2 S-300 kompleksi+ lisaraketid
They are moving NW in Torez, Donetsk oblast, Ukraine.
Grid of gas station in 0:12 frame: (48.0170315, 38.6590755).
https://twitter.com/GirkinGirkin/status ... 7739270145
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Fucs kirjutas: 25 Juun, 2022 13:17

Ukraina relvajõud ei suutnud teha kõike, mis Severodonetskis oli plaanitud. Seda ütles Ukraina asekaitseminister Anna Maljar.

Ta nimetas sõjalise operatsiooni katkestamise põhjuseks teabe levikut (infoleket), et Ukraina relvajõud sisenesid või lahkusid sellesse või teise asulasse....
Butusov lekitas enne tähtaega Ukraina relvajõudude lahkumise Severodonetski linnast, mis seadis taas ohtu meie sõjaväelaste elud.

https://t.me/voynareal/26353
eeru
Liige
Postitusi: 585
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas eeru »

Fucs kirjutas: 25 Juun, 2022 13:29
Kindral Hodges nimetas tingimused, mille korral Ukraina lükkab Venemaa armee selle aasta 24. veebruari seisuga piiridele tagasi

Endine USA armee ülem Euroopas Glenn Hodges ütles, et Ukraina suudab korraliku Lääne abiga tõugata Venemaa tagasi 2022. aasta piiridele, mis olid olnud 24. veebruarini.
Hodges ütles seda intervjuus NV -le .

"Kui Ukraina saab läänest kõik, mida ta vajab, ja kui ukrainlased jätkavad võitlust nii nagu nad praegu oma maa eest võitlevad, ning kui nad jätkavad võitlemise õppimist, siis ma arvan, et sel aastal surutakse venelased tagasi sellesse punkti, kus nad olid. 24. veebruaril. Kui lääs ei jätka pühendumust Ukraina abistamisele selles sõjas, võib see tõepoolest venida aastateks," ütles Hodges.

https://espreso.tv/general-khodzhes-naz ... 24-lyutogo
Endine USA armee ülem Euroopas Glenn Hodges...Sellise nimega US Armee ülemat Euroopas ei ole kunagi olnud. Mõtled ehk Ben Hodges.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Hodges
Isiklik arvamus. Ben sündinud aastal 1958. 4 aastat pinssil. Arvatavasti räägib rahaeest samasugust jura nagu Leo Kunnas Postimees TV.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Militaarekspert Sergei Grabski rõhutas, et Ukraina armee on tankitõrjerelvade poolest tugevaim armee.

See on põhjus, miks Vene väed kardavad lasta Ukraina relvajõudude üksusi oma positsioonidele lähedale. Ta rõhutas ka, et vaenlane peale Severodonetski, Lisitšanski eeslinnade ja Popasnaja piirkonna täna pealetungioperatsioone enam läbi ei vii.

https://t.me/voynareal/26350
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

eeru kirjutas: 25 Juun, 2022 15:34 Endine USA armee ülem Euroopas Glenn Hodges...Sellise nimega US Armee ülemat Euroopas ei ole kunagi olnud. Mõtled ehk Ben Hodges.
Minul pole siin midagi mõelda.... võitlen teloga pidevalt keset posti tegemist automaatsete foorumist välja logimiste vastu...
Telefoniga Google tõlge ja copy/paste originaalist:
Glen.png
https://espreso.tv/general-khodzhes-naz ... 24-lyutogo
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: android, pikk ja 13 külalist