Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Siga
Liige
Postitusi: 503
Liitunud: 07 Mär, 2009 9:13
Asukoht: Harju
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Siga »

Ukraina eriväed tunnistasid esimest korda ajalehele The Times, et võitlevad Venemaa territooriumil..
Sellise teate eesmärk- eriti peale õnnestunud diversiooniakte erinevates venemaa osades- on siduda väga suur osa potentsiaalsest kahurilihast kõikjal üle venemaa paiknevatel sõjaväestatud tootmis- ja logistikaobjektidel, samuti strateegilistel objektidel nagu oli seda naftatöötlustehas rostovi oblastis. Teades venelaste kontrollifriiklust, siis on üpris tõenäoline, et kõikvõimalikel objektidel suurendatakse valvemeeskondi. Ja mitte ainult, on teada mitmeid rünnakuid, kus on kasutatud droone. Mis on tekitanud vajaduse õhutõrjevõimekuse tekitamiseks. Kaitsemeeskonnad sõjaväelistel objektidel koosnevad eranditult sõjaväelastest. Tuhandetel objektidel kaitsevõime suurendamine seob arvestatava osa potentsiaalsest kahurilihast ja ka tehnikast. Igasugune lisasebimine ja rabelemine kusagil Mordori tagalas on miinus okupantide tegevusele Ukrainas.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Gideonic »

Venemaa ikka tarnib relvastus juurde. Väidetavalt on päris mitu päeva käinud juurdevedu Hersoni rinde suunas.

Nüüd siis näiteks Pion'id saabumas:
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 8115875842
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

NYT: Ukraina armeel puuduvad sidesüsteemid ja see maksab elusid

Ukraina armee on küll püüdnud sidesüsteeme moderniseerida, kuid üksuste vahel puudub endiselt koordinatsioon, sõdides sageli üksteisest eraldi ja see lõpeb mõnikord kaotustega.

Severodonetski eest peetud lahingu viimastel päevadel seisis Ukraina rahvuskaardi seersant silmitsi probleemiga: tema rühma tiib oli kaotanud kaitse, mistõttu ta pidi teavitama teisi võitlejaid Vene vägede lähenemisest. Aga ta ei saanud. 15 sõdurile, kes asusid kaitsele 200-meetrisel joonel, oli ainult kaks raadiojaama. Ja kuidas seersant ka ei püüdnud, polnud tal mingit võimalust suurtükiväe plahvatustest ja kuulipildujalasudest üle karjuda.

Selleks ajaks, kui kutsungiga "Kindral" Ukraina valvur kolleegide positsioonidele jõudis, olid kolm neist juba surnud.

" Meil ei olnud üksteisega sidet. Lähenesime paremale tiivale. Ja need tüübid, kes seal olid, on juba surnud ," rääkis ta New York Timesile .

Kiievi valitsus nõuab välisliitlastelt täpsemaid kaugmaarelvi, et nad saaksid oma tulejõuga Venemaale vastu võidelda. Kuid defitsiit palju madalamal, kuid mitte vähem olulisel tasemel õõnestab ka Ukraina vägede võimet kaitsta territooriumi idas ja vallutada tagasi kaotatu. Ühenduse katkemine, mida kindrali üksus sel kuul koges, pole Ukraina vägede jaoks Donbasis midagi erakordset. See on rindejoonel levinud probleem, mis mõjutab peaaegu kõiki sõja aspekte: tegevuste koordineerimist lahinguväljal, varustuse tarnimist ja vägede liikumist.

New York Timesi ajakirjanikud on viimastel nädalatel intervjueerinud ligi kaht tosinat Ukraina sõdurit. Ja nad kõik rääkisid sarnastest probleemidest. Venelased blokeerivad pidevalt nende raadiosidet. Ukraina sõjaväel puudub sidetehnika. Ja kaitsjatel on sageli keeruline saada ühendust komandoga, et küsida suurtükiväe toetust. Probleemiks on ka läheduses võitleva Ukraina üksusega ühenduse võtmine. Ja mõnikord tuleb ette olukordi, kus Ukraina sõjaväelased tulistavad üksteist.

“ Oskus koordineerida erinevaid vägesid lahinguväljal on ülioluline. Kuid mõlemal poolel on probleeme suhtlemise ja tõhusa juhtimisega , ”ütles CNA veneuuringute direktor Michael Kofman.

Pärast seda, kui Vene väed lõid 2014. aastal Donbasis kaks nn vabariiki, pidid Nõukogude Liidu ehitatud Ukraina relvajõud väga kiiresti moderniseeruma. Kuid isegi praegu on nendel jõupingutustel palju puudujääke. Ukraina üksused on varustatud väikeste kodumaiste droonidega ning mõne suurema ja moodsama süsteemiga. Nüüd on neil tarkvara sihtmärkide tuvastamiseks ja suurtükitule juhtimiseks. Kuid laiem moderniseerimine pole lõppenud. Ja Ukraina relvajõud on endiselt üleminekupositsioonil. Nad kasutavad endiselt nõukogude lähenemist, kuigi sõda on juba ammu selgeks teinud, millised muudatused on vajalikud. 4000 sõdurist koosnevad brigaadid võitlevad endiselt üksteisest sõltumatult.

Donbassis käimasolev kurnamissõda tühjendab aeglaselt Ukraina armeed koolitatud personalist. New York Times tuletab meelde, et Ukraina ametnike sõnul kaotavad Ukraina kaitsjad lahingutes iga päev kuni 200 võitlejat. Seetõttu kaitsevad rinneid üha enam halva väljaõppega sõduritest moodustatud üksused. Eelkõige ühendatakse riigikaitse ja territoriaalkaitse võitlejad suuremateks brigaadideks ja saadetakse rindejoonele.

«On väga halb, kui mõni rahvuskaardi üksus saadetakse ootamatult rindele teistele üksustele abivägedeks. Poisid viibivad seal ainult kuulipildujaga, ilma turvata ,” rääkis rahvuskaardi meditsiiniauto juht Vadim.

Sõdurid ütlevad, et nad on sageli isoleeritud, kuna neil on raske suhelda teiste suurtükiväe- ja tankipataljone kontrollivate üksuste või komandöridega. Kui sellised abiväed rindejoonele saabuvad, ei tea nad piirkonnas viibivatest vägedest peaaegu midagi, nimetades neid lihtsalt "naabriteks".

" Minu arvates on probleem sideteema, sest kui läheme missioonile, ei saa me loota suurtükiväe toetusele ," ütles Kostja-nimeline territoriaalkaitseväelane, kes saabus hiljuti rotatsiooni raames rindejoonelt. Tema üksus, mis koosnes 100 võitlejast, kaotas esimesel päeval rindel 30.

Severodonetski eest peetud lahingu viimastel päevadel, mis lõppesid eelmisel nädalal Ukraina vägede taganemisega Lõssitšanskisse, seisis 53-aastane kutsungiga "Kindral" seersant silmitsi mitmete suhtlus- ja institutsiooniliste probleemidega, mis illustreerisid Ukraina kaitsjate igapäevast võitlust. vastasseis. Vene tankid hakkasid Severodonetskist kagus Sirotino küla lähedalt "rohelisest" edasi liikuma. Selles suunas kaitset hoidnud Ukraina rühm vajas nende tankide purustamiseks suurtükiväge. Küll aga ei saanud ta komandoga ühendust sideprobleemide või komandoga väljakujunenud suhete puudumise tõttu. Seetõttu pöördusid võitlejad "kindrali" poole. Tal omakorda õnnestus ühendust võtta selle UAF-i üksuse ülemaga, kuhu ta ise kuulus, ja küsis, kas ta saaks ühendust võtta suurtükipatareiga. Kuid laskurid ütlesid, et neil on vaja Vene tankide koordinaate. "Kindralil" polnud vajalikke kaarte. Seetõttu palus ta kaitseliinil olnud pataljonil tõsta droon, et selgitada välja vaenlase varustuse koordinaadid. Kuid see ei õnnestunud.

“ Sel ajal, kui nuputasin, kas suurtükiväe tuge on võimalik pakkuda, istus drooni patarei maha. Ja siis läks generaator katki, nii et seda ei saanud laadida. Ja aeg on läbi. Nii et tankid sõitsid ja tulistasid meie pihta,” rääkis rahvuskaart.

Rindel olevad Ukraina väed ei saa sageli otse suhelda neid haubitsate ja MLRS-i tulega toetavate suurtükiväejõududega. Seetõttu on suurtükiväeüksused sageli sunnitud toetuma oma droonidele ja USA luureandmetele. Selle sidekatkestuse tõttu satuvad rindel olevad sõdurid sageli olukorda, kus nad jäävad vaenlasega kahekesi. Seetõttu kannavad jalaväelased kaotusi ja suurtükivägi reageerib liiga aeglaselt Venemaa läbimurdele kaitseliinides.

Olukorda raskendab asjaolu, et Venemaa suudab sidesüsteeme tõhusalt blokeerida. Kindrali sõnul blokeerisid venelased pidevalt kahte tema pataljonis olnud standardraadiojaama.

" Nad saadavad samal sagedusel tugevama signaali ," selgitasid Ukraina sõjaväelased.

Ukraina eriüksused on varustatud Ameerika kaitstud raadiojaamadega. Ja neid saab järjepidevalt kasutada. Kuid ühe Ukraina sõduri sõnul kiirgavad sellised süsteemid tugevamat signaali, tänu millele saavad venelased määrata täpse koha, kust see tuleb. Ja seega paljastada Ukraina sõjaväe asukoht.

" Seetõttu lõpetasime pideva suhtlemise ja vähendasime selle miinimumini, suhtleme vaid juhtudel, kui on vaja näiteks evakueerimist või viivitamatut abi ," ütles kutsungiga "Peskaru" sõdur.

Ukraina sõjaväe sõnul on nende kõige usaldusväärsem sidesüsteem Starlinki satelliitinternet. Kuigi neil on sellist tehnoloogiat väga vähe.

https://zn.ua/UKRAINE/nyt-armii-ukrainy ... hizni.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude kindralstaap
Täna kell 07:25 · ·

Operatiivvärskendus seoses #russian_invasiooniga 06.00 29. juunil 2022.

Ukraina rahva kangelasliku vastupanu Venemaa sõjalisele invasioonile saja kahekümne kuues (126) päev jätkub.
Valgevene vabariigi relvajõudude lahinguvalmidust kontrollitakse Volõni ja Polissja piirkonnas. Olemasolevatel andmetel on tänavu 28. juunist 16. juulini Gomeli oblastis kavas sõjalised kohtumised ajateenijatega. Koosolekuplaanide kohaselt töötatakse välja territoriaalvägede eraldi jalaväepataljonide moodustamine, lahingukoordineerimine, samuti objektide kaitse ja riigikaitse korraldamine.
Õhu- ja raketirünnakute oht Valgevene Vabariigi territooriumilt Ukraina territooriumil asuvatele objektidele säilib.

Siverski suunal hoiab vaenlane jätkuvalt piirialadel Brjanski ja Kurski oblastis kuni kolme pataljoni taktikalist gruppi 1. tankiarmee ja 20. ühendrelvaarmee üksustest ning õhudessantväelastest. Agressor tulistas suurtükkidest Sumõ ja Tšernihivi oblasti piirialadel asuvaid UKR kaitseväe positsioone.

Sumõ oblasti piirialade tulistamiseks märgiti mitmikraketiheitjate "Grad" paigutamine Ukraina riigipiiri vahetusse lähedusse.
Harkivi suunal keskenduvad vastase üksused varem hõivatud positsioonide säilitamisele. Meie vägede positsiooni selgitamiseks viis vaenlane läbi õhuluure Tsyrkuny ja Kutuzivka asulate piirkondades.

Slovjanski suunal keskendus vaenlane oma põhilised jõupingutused rünnakuoperatsioonide läbiviimisele, et jõuda Bohorodychne-Krasnopillya joonele ja luua tingimused edasiseks rünnakuks Barvinkove ja Slovjanski vastu.
Vene vaenlane tulistas meie vägede positsioone Majaki ja Serebrjanka asulate piirkonnas.
Osana hukkunute ja kaotatud tehnika taastamisest ja mehitamisest viis vaenlane teatud piirkondadesse juurde relvi ja sõjatehnikat.

Donetski suunal on vaenlase peamised jõupingutused suunatud vaenutegevuse läbiviimisele Lüsõtšanski ja Bahmuti suunal, et piirata ümber Lüsõtšanski linn.
Lõssõtšanski suunas jätkab vaenlane pealetungi Vovtšoyarivka - Verhnokamjanka suunas.

Bakhmuti suunal toimub pealetung Midna Ruda - Klynove suundades. See on osaliselt edukas ning on fikseerunud Klynove põhjaosas ja kiirtee E-40 lähedal (Vuhlehirskaya TPP lähedal). Sellesuunalise pealetungi tempo hoidmiseks tugevdasid okupandid grupeeringut ühe pataljoni taktikalise grupiga.

Okupandid viisid kuni kaks pataljoni taktikalist gruppi Avdiivka ja Bahmuti suunalt Novopavlivski suunale.
Avdiivka, Kurakhivi ja Zaporižži suunal vaenlane aktiivset tegevust ette ei võtnud. Viib läbi süstemaatilist tuletegevust, et ohjeldada Ukraina kaitseväe üksusi ja takistada nende üleviimist teistele aladele.

Lõuna-Buhi ja Tavriya suunal koondavad sissetungijate üksused oma põhitegevuse varem okupeeritud piiride hoidmisele ja meie vägede vastupealetungi läbiviimise takistamisele Hersoni ja Mõkolaivi oblastis.

Krõvyi Rihi suunal liigutas vaenlane oma üksuste tugevdamiseks teatud piirkonda ühte pataljoni taktikalisse grupi.
Mõkolaivi suunal arendas agressor relvastuse ja sõjatehnika koondumisalade katmiseks lisaks õhutõrjeraketipatareid S-300VM.

Musta mere loodeosas jätkab Venemaa Föderatsiooni Musta mere laevastiku laevagrupp mereside blokeerimise ja luuretegevuse ülesannete täitmist. Kolm "Caliber" tüüpi mereväe tiibrakettide kandjat on valmis raketirelvade kasutamiseks Mustal merel.

Ukraina lennukid ja helikopterid jätkavad teatud piirkondades õhurünnakuid vaenlase elavjõu ja sõjavarustuse kogunemiskohtadele. Okupandid kannavad jätkuvalt olulisi kaotusi lahingutes Ukraina kaitseväega.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... Wiy7DXVZ4l
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Mõned videod
Haubits M777 hävitab okupantide staabi ja laohoone
https://t.me/operativnoZSU/30448
Sheikh Mansouri pataljon.

Ukrainlased on siiralt tänulikud igale vabale tšetšeenile, kes võitleb Ukraina ja Itškeeria rahva vabaduse eest.
https://t.me/operativnoZSU/30431
Lahingudroon SZO Azov hävitas snaipri täpsusega okupantide kaeviku
https://t.me/operativnoZSU/30429
Kiievis hotellist "Khreschatyk" leidsid korrakaitseüksused RELVALAO
https://t.me/operativnoZSU/30424
UKR üksus kusagil
https://t.me/bpz_ua/18373
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Esimesed 95 Azovstali kaitsjat naasid Venemaa vangistusest!

Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraat teatas suurimast vangide vahetusest alates sõja algusest.

❗️144 meie kaitsjat on vabastatud. 95 neist kaitsesid Mariupoli ja Azovstali.

Kodumaale naasid 59 rahvuskaardi võitlejat (sealhulgas 43 Aasovi sõdurit), 30 Ukraina mereväe sõjaväelast, 28 Ukraina relvajõudude sõjaväelast, 17 piirivalvurit, 9 territoriaalkaitse võitlejat ja üks politseinik. Vanim vabanenutest on 65-aastane, noorim 19-aastane.

Enamikul vangistusest naasnutest on rasked vigastused, laske- ja kildhaavad. Nad saavad kogu vajaliku meditsiinilise ja psühholoogilise abi.
https://t.me/dumskaya_net/39936
Ukraina relvajõud vabastasid vastupealetungi tulemusel kaks asulat Hersonist põhja pool – Sõjauuringute Instituut

ISW teatab, et okupandid ei suutnud edasi liikuda mööda Harkivi-Belgorodi maanteed ega takistada jätkuvalt Ukraina vägede edasiliikumist rahvusvahelisele piirile ja Izyumi.

Rashisti väed jätkavad rünnakuid Lisitšanskist lõunas ja edelas ning viivad sõjavarustust ja personali Melitopolist ida poole.

https://t.me/Pravda_Gerashchenko/28663
Venelastele jagatakse politsei 3.klassi soomusveste
Нам броники выдают полицейские 3-го класса. Они х*й чё остановят Еб*л я в рот вашу армию.
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/28723
https://youtu.be/__Caf72JKxA
VF SOBR lammutab Piiteris mehe ukse taga, kes "levitas võltsinguid sõjast ja VF armeest"
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/28679
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude peastaap

Operatiivinfo seisuga 18.00 29.06.2022 seoses Venemaa sissetungiga

Toimus ulatuslik vangide vahetus, tänu millele naasis koju 144 Ukraina kaitsjat. Nende hulgas on 95 Azovstali kaitsjat.

Volõni ja Polissja piirkonnas kontrollivad Valgevene Vabariigi sõjaväekomissariaadid õppuste raames määratud koosseisu ja mobilisatsiooni võimalust teatud piirkondades.

Põhjasuunal jätkab vaenlane Ukraina-Vene piiri tõhustatud kaitset. Lisaks tulistas agressor Sumy oblastis Turya ja Luhivka piirkondades tsiviil- ja sõjalist infrastruktuuri. Andis õhurünnaku Ugroidi asulale.

Harkivi suunas tulistas vaenlane tankidest, miinipildujatest, suurtükiväest ja reaktiivsuurtükkidest Harkivi, Bazaliyivka, Prõšibi, Šestakove, Ruska Lozova, Verhniy Saltivi, Ivanivka ja Zamulivka asulaid.

Slaavi suunal koondab vaenlane väed ümber ja hoiab varem okupeeritud piire. Pommitamine registreeriti Dolyna, Bohorodychne, Mykilske, Hrushuvakha ja Dovhenke asulate piirkonnas. Samuti alustasid okupandid õhurünnakut Husarivka lähedal.

Donetski suunal püüab vaenlane suurtükiväe toel blokeerida Lõssõtšanski linna ja võtta enda kontrolli alla maantee Lõssõtšansk - Bahmut lõigu. Ta tulistas tsiviil- ja sõjalist infrastruktuuri Lüsõtšanski, Verhnokamjanka ja Siverski asulate piirkonnas ning õhurünnakus Lüsõtšanski naftatöötlemistehase piirkonnas. Ta toetas rünnaku toetamiseks sabotaaži- ja luurerühmitusi Verkhnyokamyanka piirkonnas. Ukraina sõdurid leidsid nad üles ja tegid need kahjutuks. Okupantide DRG riismed lahkusid.

Kramatorski suunas vaenlane aktiivset vaenutegevust ei korraldanud, tulistades suurtükiväe Tetjanivka piirkonda.
Bakhmuti suunas tulistas vaenlane meie vägede positsioone erineva kaliibriga suurtükiväega Klinovo, Rozdolivka, Vyimka ja Ivano-Daryivka lähedal. Ta andis õhurünnaku Renaissance'i küla lähedal. Ta püüdis ründetegevusega parandada taktikalist olukorda Spirne asula piirkonnas, ebaõnnestus ja tõmbus tagasi. Meie sõdurid neutraliseerisid Berestovi lähedal vaenlase sabotaaži- ja luurerühma.

Avdiivka, Kurakhivi, Novopavlivi ja Zaporižžja suunal tulistas vaenlane miinipildujatest, suurtükiväest ja reaktiivsuurtükkidest meie positsioonide pihta Avdiivka, Vesele, Pavlivka, Bilogirja, Inženerne, Olhivske, Preobraženkei ja Preobražžja asulate piirkondades. Lisaks korraldasid Vene okupandid õhurünnakuid tsiviilinfrastruktuuridele Orihhovi ja Štšerbaki lähedal.

Lõuna-Bugi suunal viis vaenlane tsiviil- ja sõjalise infrastruktuuri süstemaatiliselt läbi suurtükiväe ja reaktiivsuurtükiväega ning koondas väed ümber.

Ajutiselt okupeeritud Ukraina territooriumil jätkab okupatsioonivõim haldus-politseirežiimi meetmete rakendamist. Käimas on kohalike elanike isikuandmete kogumine, kohustuslik sertifitseerimine ja elanikkonna sisenemise keeld Ukraina võimude kontrolli all olevale territooriumile.
Mõned Venemaa Föderatsiooni relvajõudude üksused, mis tõmbusid Ukraina territooriumilt välja lahinguvõime taastamiseks, ei suuda oma üksusi õigel ajal täiendada, kuna isikkoosseis on vastumeelsus Ukraina-vastases sõjas osaleda. Sõjas osalemast keeldunud töötajad vabastatakse, selliseid isikuid üritatakse vastutusele võtta.

Meie üksused jätkavad raketi- ja suurtükitule ülesannete täitmist teatud piirkondades ning löövad lähivõitluses okupante.
https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... y3WXYYKUfl
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukrainlased on võitmatud! Sest meil on sellised lapsed! See Nikolaevist pärit tüdruk sai kannatada rassistide hommikuste rünnakute ajal linnas. Tema haavu ravitakse ja ta laulab Ukraina hümni.

Moskvalased ei osanud sellest unistadagi. Täpsemalt nägi ta unes, aga kohutavas unenäos natsidest.

https://t.me/bpz_ua/18395
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõud võtsid kasutusele mobiilse juhtimispunkti varustuse uusima mudeli - eemaldatavate moodulitega haagisega staabiauto.
Autod valmistas kodumaine ettevõte.

Paar fotot: https://t.me/bpz_ua/18391
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina ja Venemaa vahelise sõja kaotuste suhe täna on üks-viiele meie kasuks, ütles president Volodymyr Zelensky Ameerika NBC-le.

"Kui me kaotame ühe inimese, kaotab Venemaa viis. Seal, kus meie kaotame ühe tanki, kaotavad nemad viis,” selgitas Ukraina juht. Jah, me võitleme. Kuid me peame olema ausad ja ütlema, et see on meie jaoks tõesti raske. Sest ühe meie tanki jaoks on neil kümme oma, ühe meie sõduri jaoks - kümme sõdurit vastu panna. Nii karmid kui me oleme, on neid kümme korda rohkem. See on meie jaoks raske, kuid me peame vastu."

https://nv.ua/ukr/opinion/viyna-v-ukraj ... 53214.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude sõdurid leegionist "Venemaa Vabadus" jõudsid Vene Föderatsiooni piirile.

Ukraina relvajõudude võitleja leegionist "Venemaa Vabadus" alistas oma esimeses lahingus Vene okupandid. Sellest teatas telegrammi kanal "Operational ZSU". Esitatud fotode järgi otsustades on VF vang Igor Nikolajevitš Šeremetjev Pihkva oblastist Velikije Lukist (nagu passis kirjas).

Vahepeal avaldas leegion "Venemaa vabadus" oma sotsiaalvõrgustiku Facebooki lehel video rindejoonelt. Kuus komandöri (jalaväerühma) filmitud võilejat peatusid videoselfit tegema ja hakkasid rääkima, et on juba Venemaa piiril ja tulevad varsti Putinile järele.

Sel hetkel plahvatas aga mitte kaugel miin ja salk klammerdus esmalt maa külge ja jooksis siis edasi - piiri poole. Komandör selgitas teel, et sissetungijad taganesid, vältides otseseid kokkupõrkeid, kuid nad üritasid meie edasitungi MP tulega peatada.

Ilmselgelt juhtunu sündmuskoht Harkovi oblasti põhjaosas.
https://real-vin.com/bojcy-vsu-iz-legio ... anicu-s-rf
Video: https://www.facebook.com/watch/?v=400239458732834
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36564
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Niisiis on Lisitšanski-Bahmuti maantee läbi lõigatud: https://google.com/maps/d/viewer?mid=1l ... 07616&z=11

Ega sealt palju midagi vedada enam nagunii saanud.
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas hjl85 »

Vangide vahetuse taustal. Orkidest sõdurite naised ja emad on hakanud häält tegema
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... -husbands/
Saturn
Liige
Postitusi: 703
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Saturn »

Kriku kirjutas: 29 Juun, 2022 19:33 Niisiis on Lisitšanski-Bahmuti maantee läbi lõigatud: https://google.com/maps/d/viewer?mid=1l ... 07616&z=11

Ega sealt palju midagi vedada enam nagunii saanud.
War Monitori teatel on Ukraina üksused Lisitšanskist juba lahkunud/lahkumas, üksikud üksused veel sees. Mingid uued kaitsepositsioonid peaks valmis olema mujal, eks siis näha ole kuhu rindejoon paari päeva jooksul liigub.

Now it's safe to say.
Most forces of Ukrainian Army withdrew from Lysychans'k even starting last week.
The holding of the oil refinery was key to the withdraw.
Now still some Ukrainian units hold the city.
Russians try to breakthrough in the Southern side with a column of armour
]https://twitter.com/WarMonitor3/status/ ... 0894530561
Tommi
Liige
Postitusi: 203
Liitunud: 17 Aug, 2009 15:39
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Tommi »

Ehk siis sisuliselt kogu Luhanski oblast on koos naha ja karvadega vene karu kõhus ja Ukraina neid alasid enam pigem ei näe.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 10 külalist