M14

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Need 15-eurosed harkjalad ja 10-eurosed optikakinnitused on kahtlane teema. 500-1500 eurot maksvat optikat 10-eurose kinnituse külge panna on porno.
Hiinas samas tehases tehtud optika kinnitusrõngaid picatinny liistule mõne kohaliku "maaletooja" käest 10x juurdehindlusega osta lihtsalt ei anna mingit lisaväärtust. Toode on piisavalt soliidne, kui mingi asi kolistades järgi annab, on selleks kas picatinny liist ise või siis optika sisu. Laskmisel pidas nulli ilusti ja püssi proovinud snapiri issid kiitsid selle täiesti rahuldavaks.

Mina nt ostsin reguleeritavad alumiiniumist/terasest tugijalad Paldiskist mingist "meeste poest" ja need on tunduvalt soliidsemad kui nt Galil SN tehase tugijalad. Mingi 25 eurot. Need 15-25 eurosed vidinad parandavad täpsust märgatavalt, eriti oludes, kus soomusvesti ja kiivriga on raske kindlat asendit saada. Kui ilma toeta ebakindla asendiga 100 m apelsini ei taba, siis tugijalgadega tabab vägagi. Optika 100 pealt väga asja ei muuda, kuid 300 pealt juba küll (eriti mitte eriti nähtavate märkide vastu).

Eks igaüks ise teab, kuhu oma raha kulutab ja mida sellest saab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas paalberg »

See ERA-TAC Ultralight Cantilever mis selle M-14 peal on vähemasti mingi paarisaja euro teema. Huvitav miks nad Cantileveri asemel klassikalisi terasest optikarõngaid kasutada ei tahtnud selle paarisaja euro eest peaks juba päris kobedad asjad saama? Alumiiniumi asemel oleks võinud muidugi kasutada terasest Sadlak Airborne kinnitust aga need kipuvad ka nii paarisaja euro võrra kallimad olema. Iseenesest on see täiesti erakordne sündmus, et Sadlak viimaks ka Maarjamaal M-14-le peale saadi, mis sest et nii paarikümneaastase hilinemisega aga siiski.
Kasutaja avatar
jannor
Liige
Postitusi: 39
Liitunud: 08 Okt, 2017 14:22
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas jannor »

Ma tellisin USAst Bassett Machine Picatinny Rail LOW Scope Mounti, see on korralik terasest asi ja selle serv ei jää kesta väljutamisel ette ka. Väga nobedalt tuli kohale ka.
vaad
Liige
Postitusi: 249
Liitunud: 22 Juul, 2019 15:08
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas vaad »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Aug, 2022 14:13 Hiinas samas tehases tehtud optika kinnitusrõngaid picatinny liistule mõne kohaliku "maaletooja" käest 10x juurdehindlusega osta lihtsalt ei anna mingit lisaväärtust. Toode on piisavalt soliidne, kui mingi asi kolistades järgi annab, on selleks kas picatinny liist ise või siis optika sisu. Laskmisel pidas nulli ilusti ja püssi proovinud snapiri issid kiitsid selle täiesti rahuldavaks.
Asi, mida hiina odavate kloonidega kindlasti ei saa, on korralik kvaliteedikontroll ja klienditugi. Kui juhtub, et toode on pika ootamise peale praak või ikkagi ei hoia normaaljooksu või mida iganes muud, siis lõppeb asi enamasti sellega, et tuleb lihtsalt oma raha eest uus osta ja lõpuks polegi asi eriti palju odavam, kui mõni usaldusväärsem bränd. Preemium toodete hinna sees on kõri, mida kägistada, kui toode ei rahulda. 14-päevase tagastusõiguse ja garantii võid hiinakatega peaaegu alati ära unustada. Kindlasti leiab hiinakatest ka väga soliidseid asju ja brändidega käib kindlasti kaasas ka tugev juurdehindlus, aga isiklikult ei pea ma mõistlikuks riskida ja loteriid mängida. Vortexi cantilever LPVO kinnitus on kõigest umbes 100 eurot ja selle raha eest tuleb kaasa väga vinge garantii ja klienditugi. Olen ka varem igasugu hiinakaid proovinud ja siiani pole veel ühtegi sellist näinud, millega poleks mingit häda olnud või mis oleks päriselt hästi vastu pidanud. "Ära selle peale raskust toeta" on nüüd küll lause, mida militaarotstarbelise harkjala kohta kuulda ei taha.
Kapten Trumm kirjutas: 12 Aug, 2022 14:13 Need 15-25 eurosed vidinad parandavad täpsust märgatavalt, eriti oludes, kus soomusvesti ja kiivriga on raske kindlat asendit saada. Kui ilma toeta ebakindla asendiga 100 m apelsini ei taba, siis tugijalgadega tabab vägagi. Optika 100 pealt väga asja ei muuda, kuid 300 pealt juba küll (eriti mitte eriti nähtavate märkide vastu).
Kui varustus ei võimalda laskeasendit saavutada, siis tuleks üritada lahendada probleemi juur, mitte ravida sümptomeid. Kui kiiver ja kuulivest ei lase võitlejal stabiilset lamades laskeasendit sisse võtta, on probleem väga tõsine. Kui tõesti ei ole võimalik õiges suuruses varustust laost saada, tuleb sellest ette kanda ja mitte lasta probleemil kuskile vaiba alla kaduda, muidu ongi nii, et pooled võitlejad lasevad üle sihikute kuigi exceli tabelite järgi on kõik korras. Kui ülevalt poolt ikkagi mingit lahendust ei tule ja harkjalg tõesti aitab, siis nii lihtsalt on, aga siiski tasuks võtta siht, et apelsinile saaks pihta 100m pealt ka ilma abivahenditeta.

Isiklikust kogemusest olen näinud, et lamades laskeasendit ei saada sisse peamiselt seetõttu, et vest on number või lausa kaks liiga suur, kiiver on valesti reguleeritud, seljakott seljas on valesti reguleeritud, liiga palju paska on kõhule/rinnale pandud, võitleja on tugevas ülekaalus või ei oska ta lihtsalt õiget asendit sisse võtta. Omajagu rolli mängib ka kindlasti AK4/AG3 ülimalt kehv ergonoomika. Kui Rahega ka laskeasendit sisse ei saa ja on absoluutselt välistatud igasugused kasutajapoolsed tõrked, tuleb küll kuhugi uksetaha laamendama minna.
moscito
Liige
Postitusi: 232
Liitunud: 30 Juun, 2017 10:56
Kontakt:

Kaitseliit

Postitus Postitas moscito »

Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1475
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas Madis22 »

Teisest teemast. Lisaks sellele, et relvast peaks saama pihta, peab saama seda ka kaasas kanda, see peaks olema rihmaga sõduri küljes (ukrainlased rõhutasid seda mõni aeg tagasi, et muidu võib suht kergesti lahingus lendu minna), samal ajal peab rihm võimaldama ka igast asendist ja kummastki õlast lasta, mugavalt ümberlaadida, relv peab olema vajadusel käest ära pandav nii, et see sõdurile jalgu ei jääks või mööda maad järel ei lohiseks. Millist soodsalt kättesaadavat rihma soovitate? See, millega M14 väljastatakse, jääb enamikeks otstarveteks lühikeseks. Tiirus nägin ühe küljes Galvi Linda kolmepunkti rihma, on kellelgi paremaid ideid?
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas Medusa »

Millisele relvale? Kõige otstarbekam on kahepunktirihm, mis on libiseva kelguga pikkuses muudetav (transpordiasend <-> tööasend). Edev on see, mida saab vajadusel eest aasast tagumise külge tõsta ja teha ühepunktirihmaks (on olusid kus sellest või, aga ei pruugi, kasu olla - isiklik maitse asi). 3-punkti rihma ise eriti ei eelistaks, hea kahepunktirihm on alati parem.

Küsimus on kinnitamises. Ideaalis võiks rihm olla ikka küljel, mitte all. LMT-dega ei ole seda probleemi, saab kiirkinnitusi kasutada ja on eri kombinatsioone mida teha saab. M14-l on kaks rihma-aasa ja needki kõhu all, TP2 rihm on kohmakam ja keerukam kasutada. AK4/G3 sama, kinnitusaasade valik on piiratud. M14-le rihm.. relvad.ee lehel nt on mingi valik mõistliku hinnaga rihmasid, kuid küsimus ennekõike kinnitamises ja sellest tulenevalt et kas pikkusest veab välja. Võibolla see Condor Speedy seal, mis läheks olemasolevate aasade külge, kuid pole pikkust lehel välja toodud.
Haare
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 15 Veebr, 2023 20:02
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas Haare »

Kellel huvi põsetoe vastu,võib mulle postitada.Ma nimelt valmistan neid jõudumööda.Komposiit materjalist ja erineva kõrgusega 25,30,35mm.Kõrgus oleneb muidugi mis jalga ja kui kõrgeid rõngaid kasutatakse.
Mõned sõbrad on juba kasutanud,tundub normaalsed olema.
Kui kellelgi on huvi,proovin lähiajal ka pilte postitada.
Asun Tartus.
20221108_160641.jpg
Haare
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 15 Veebr, 2023 20:02
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas Haare »

No nii,siin on tükk aega päris vaikne olnud.
Nüüd siis minu poolt uus mudel põsetuge.Saadaval ka 3d printeriga prinditud.Mõne päeva pärast panen ka pildid uuest põsetoest.
Kõikidele huvilistele,ka küsimustele,avatud!

Uuendatud 07.05 - lisasin pildid.
põsetugi.jpg
Viimati muutis Haare, 07 Mai, 2023 9:07, muudetud 1 kord kokku.
LupusII
Liige
Postitusi: 512
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas LupusII »

Pole neid meil enam. Äkki kogu Eesti peale 1000 tk .veel on? Teevad oma tööd Ukrainas .
mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas mongol »

Kontrolli oma andmeid, meil neid püsse piisavalt palju.
professional retard
LupusII
Liige
Postitusi: 512
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas LupusII »

Ei ole ! Väga piiratud kogus mis jagati kaitseliitlastele ja needki ammu otsas.
mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas mongol »

Vaatasin lattu ja on hunnikuga veel kätte jagamata. Ära aja külamuti mula.
professional retard
slider
Liige
Postitusi: 467
Liitunud: 02 Jaan, 2016 22:51
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas slider »

Kurb. Mõnes mõttes saime jubeda viletsuse kaela ja ära ka ei lähe, krt oleks pidanud need kõik sinna Korea poolsaarele jääma.
mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: M14

Postitus Postitas mongol »

Hea püss on.
professional retard
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist