Frantzuse nurgake

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

löön raisa maha kui kui kätte saan; ja matab taksikoerast kaevur! kaevur kutsikas veel, aga aitan lumelabidaga kui maa külmunud! ikka täielik autoriõigustuste rikkumine! lootus on see et viimaste sündmuste valguses löövad Ameerika ja Nato sõdalased selle "vale frantzusi" mättasse. ega ukraina kaitsejõud ju sellise sitaga jända! aga võiks ju vangi võtta; tahaks ise ka oma silmaga seda ollust näha aga see pole veel kõik millest täna peale sauna kaasfoorumulastega oma nurgas tahtsin kolumneerida !

akf Rebane on aastaid siia militaarnetti desinformatsiooni jaganud; no mis teha, palgatöö ikkagi; eks meil kõigil ju pere toita. aga viimasel neljal päeval on tekkinud siia milnetti uskumatul hulgal sõjandusala eksperte! noh ikka tekib kindraleid isegi Kalamajas kus ümber elektrijaama korstna mingit tantrat tantsitakse! hren snim ; tõmbavad tõuksidega möödalinna ringi; aga tegelikult vajab tõsine kindral ka transporti; aga paraku kogemustega autojuht tugitoolikindralid ei vaja....; või oli vastupidi. :dont_know: kribame ühe rea eesti keeles ja sellele järgneb terve triaad välismaakeelset teksti; ja lisaks veel nn link kinnisele seltskonnale. välismaa keeles!!! krt, seltsimehed tugitooli kindralid; tõmmake oma tõuksiga seal Nobblessneri kanalis edasi ja parlevuutage po france; aga eesti foorumis suhtleme vast ikka eesti keeles asjast: ja viskame lingi originaaltekstile; või tõlgime. olgu või frantzuse keeles! vot nii! ja reamees frantzusil on pädevus tõsta reamees Fucs kindrali auastmesse ja pakun isegi transporditeenust , ja mitte tõuksiga; talv ju tulemas ja keldris vanu eestiaegsed nn pütilaudu on.iga tahes kergitan Panamat AKF-i ees mõttetu töö tegemise eest kuna saagikorjamise ajaks roomavad ikka suuremad limukad püünele! lapsepõlves püüdsin limukatega kala :D :D
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

Fucs kirjutas: 09 Sept, 2022 12:20 Andestust teemas vahelesegamise pärast, aga.... no :D ... :lol:
https://t.me/SolovievLive/126118


arvan et saad teemale pihta! igatahes tänan sind töö eest! kes kindral ja kes rebane pole vast teemaks, aga las targemad mõistavad kohut! ja kui vaja siis kohtunikud seebiks :wall:
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

viimased paar postitust tehtud meeltesegaduses kui kellaaega vaadata; nii et neist võib ka mööda vaadata; no ikka juhtub; ka paremates perekondades. mingi sitikas mind hammustas ja elasin seda arvuti peal välja; kolm korda võite arvata mis sitikas see oli!
vastus õige; ikka kodune kindral keda ka aegajalt oma välismaa willisega vedama pean!

kimame siis willisega väeosa poole. väeosa väljaspool Termezi garnisoni perimeetrit ja miskit VAI jüngreid polnud teekonnal karta, ja ega poleks neid kartnud kah; "põgene vaba laps"! jälgisin oma kronomeetrit, väeossa saabumise ajastus oli tähtis! plaan oli siseneda väeossa ca kell 14.05 kohaliku aja järgi mis oli tol ajal vist +4h GMT. miks nii? no sõjaväes oli oma rutiin ustaavi järgi; rearahvas läks lõunale täpselt kell 14.00! kui ei olnud just miskit Force majorie teemat; ja seda ikka aegaajalt juhtus kui Termezi linnavalitsus meil rubilniku välja tõmbas, köök ju elektrikateldel! aga pühapäeval polnud see nn " 25-s elektritarbimise reziim" eriti tõenäoline kuna puhkepäev! seda teemat peaks vanemad kaasfoorumlased mäletama; sest isegi eesti raadiost tulid tol ajal sellised teated et "täna alates kella 11.00 kehtib 25-s energiatarbimise reziim"; kellele see teavitus oli suunatud teavad kindlasti vanemad AKF-d; ja see teavitus oli suunatud tööstusele. polnud meil Termezis pühapäeval mingit tööstust, va lapsed-naised puuvilla väljadel käsitsi vatti noppimas! sellest orjatööst ehk teinekord kriban.

olin ju üle aasta teeninud ja väeosa rutiin teada. ca 13.30 läheb väeosa korrapidajaohvitser isiklikult sööklasse lobi kontrollima; maitseb ühest ja teisest pajast ja alles siis annab loa väeosale toitu serveerida! põhimõtteliselt nagu sultani-kuninga toidumaitsja; noh et mürki sees poleks! kui luba antud siis sõdalased hakkavad platsil rivi seadma et täpselt kell 14.00 järjekorras sööklasse siseneda! samal ajal istub väeosa korrapidaja ohvitseride laua taha lõunasööki manustama, ja see lobi tuleb hoopis teisest pajast! ja enne suure rahvamassi sööklasse tormamist imbuvad ohvitseride laua taha ka teised ohvitserid-prapporid kes hetkel narjaadis! igatahes kui lihtrahvas sööklasse saabus manustas ohvitseride laud juba teist katmist, st et mingit pudru lihakastmes. ja lusikad viskasid ohvitserid nurka ca 14.10-14.15. vot seda ajaauku oligi frantzusil plaanis kasutada väeossa laekumiseks sest pagunid kõik sööklas! enda pärast ei põdenud aga vot need "laulumehed", vaja nad ohutult hoz-vzvoodi kubrikusse toimetada nii et salasilm ei näeks! no teadsin kes väeosa korrapidaja on, mõistlik mees aga pole liigseid jamasid vaja; aga kes KPP-s on polnud teada; paari prapporiga oli veits kana kitkuda. üldjuhul sõitsin väeosa väravast ilma stopita läbi, andsin 299-300m enne väravat signaali ja värav lükati lahti ja hooga läbi. aga kuna seekord frantzus ju ca ööpäeva väeosast eemal olnud, ja oli teada et pealiku sünnipäev; ja veel kaks sulast meie väeosast väljas; no siis võib mõnel kiuslikul prapporil tekkida tahtmine ustaavi järgi toimetada ja kontrollida sõidukeid mis väeossa sisenevad! frantzusi plaan õnnestus! värav läks jooksuga lahti ja miskit prapporit seal polnud, sain hooga sisse! igaks juhuks olid peakokk ja tema sulane willise põrandal kummuli et oleks näha reamees frantzusi ainuisikuline saabumine! mööda kõnniteed mooduli juurde ja stop hoz-vzvoodi kubriku ukse ees! peakokk koos duhhiga lendasid kolm meetrit valgusekiirusega ja pugesid kohe teki alla! frantzus keelas neil igasuguse töllerdamise ära väeosa territooriumil kuni õhtuni sest peale õhtusööki pidid nad kööki minema hommikusööki keetma. ise ruleerisin staabi ette ja hakkasin targa näoga willise kallal toimetama, tolmu välja ajama! sööklasse polnud ju asja sest grillsea mekk suus! ajatabeliga panin kümnesse! mingi 10 minuti pärast loivas väeosa korrapidaja üle platsi staabi poole, ja muidugi võttis suuna kohe parklasse! tundis muidugi huvi kuidas pealiku sünnipäev kulges! no ikka hästi! kandsin ette et kokk oma sulasega ka kenasti väeosas ja puhkavad enne õhtust vahetust! ja muidugi vähekese joppisin et see pealiku sünnipäev oli ikka orjatöö lihtsõdurile; et terve öö pidime neid ette-taha teenindama!
starleil muidugi hea meel et asi kontrolli all ja läks omi toimetamisi toimetama. ei miskit jama tulnud, kokad magasivad nagu õiged mehed ennast välja kubrikus; burlakk muidugi rohkem kui peakokk! peakokk oli õhtusöögil juba täitsa triksis-traksis omas mahlas ja juhatas vägesid! uurisin burlakki kohta. peakokk arvas et las veel laagerdub paar tundi kubrikus koikul, olevat suht apaatne ja sonis magades midagi uputamisest; aga siis saab ööotsa hommikusöögi eest vastutada sest tema viskaks öösel ikka 3-4h sõba silmale! igatahes väeosa hommikul nälga ei jäänud!

frantzus lendab siis hommikul pealiku järele, nagu alati! pealik vormis ja habegi aetud, igati heas tujus! noh muidugi tahtis teada kuidas frantzus pühapäeval oma kohustustega hakkama sai! kandsin ette et vastavalt päevakäsule; et lõunast olime kogu meeskonnaga väeosas, ilma probleemideta! pealik oli igati rahul frantzusi ettekandega. ta muidugi ei teadnud et frantzus teadis seda et pealik oli pühapäeva õhtupoolikul helistanud väeossa ja väeosa korrapidajalt uurinud kas frantzus änd Co. on ikka väeosas; ja korrapidaja kandnud ette frantzus laekus lõunaks väeossa koos oma satelliitidega. vot hea kui kohaliku kaablikutiga kes kommutaatori pistikuid haldab on väga head suhted! kaablikutt juba eelmine õhtu andis sellest kõnest frantzusile teada! igatahes pealikul rohkem küsimusi polnud, kuni õhtuni! kui õhtul teda koju vedasin siis esitas ootamatu küsimuse, no ikka allapoole vööd! et kuidas Goga vein oli? võttis ikka kokutama, teagi mida vastata :dont_know: mõtlesin mis ma mõtlesin ja vastasin ausalt et Goga vein oli punane! pealik muigas, et frantzus päris daltonist pole! ja siis võttis veits tõsisema tooni. et oli mis oli, ja tema seda teab sest Goga kiitis talle et sõdalased ikka tublid dzigitid; aga sellest peab vaikima ajalugu! frantzus siis mainis et kokad valmistasin sellel teemal juba enne väeosast lahkumist ette; et kui mingi piuks avalikult siis Gitler kaputt! ja nii oligi, poisid ei laulnud miskit oma vägitegudest ega jaganud seltskonnauudiseid! ja seda julgen ausalt enda teeneks pidada; oli enne väljasõitu nendega tõsine jutuajamine sel teemal.

P.S. esmaspäeva hommikul peale hommikusööki läksin kah sööklasse hommikusöögile. peakokk majandas ja sulane teenendas. kuidagi väga küürus ja alandlik, oli valmis isegi frantzusi võileivale võid määrima! ja koheselt pidasin temaga privaatse jutuajamise maha. et sa oled Ülem-Volga burlakk, ja see nimi jääb sulle teenistuse lõpuni külge ja ära pane pahaks sest frantzus on ka teenistuse lõpuni frantzus, meeldib või mitte. aga kui Goga ütles et oled dzigitt siis see on tunnustus kogu eluks! aja selg sirgu; oled ju hoz-vzvoodist, ja seal "svoih ne brosajut". ja duhhi seisusest oled kah loetud päevade jooksul vaba sest uus seltskond juba kohal. no ei ole vaja duhhe mõnitada-ahistada, head lapsed kasvavad vitsata; mu oma priizõv alguses sellest lähenemisnurgast aru ei saanud, oli ütlemisi; aga hiljem muutsid ka oma vaatenurka, eriti mis puudutas meie "omi"duhhe. igatahes sai Ülem-Volga burlakist enesekindel sõdalane selleks ajaks kui frantzusil poolteist aastat täis tiksus. noh eks rääkisin ka peakokaga sel teemal, et vaja ju kuti eneseteadvust tõsta ja mitte teda orjana kasutada. tatarlane sai aru ja ta enda elu läks kergemaks! lihtsalt delegeeris otsustusõiguse edasi! ja nii lihtne see ongi!

sellega see sünnipäeva teema läbi! teagi hetkel millega jätkan, hulga poolikuid teemasid.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas Fucs »

tõsta reamees Fucs kindrali auastmesse
Kuna UKR teema väsitab mind õhtuks alati hirmsasti ära jamaijaksa enam pikalt kribada, siis lühidalt:

Mina olen rahul :D
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

aga uuest tugitoolist ka ära ei ütleks :mrgreen:
NGolf
Liige
Postitusi: 3036
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas NGolf »

See teadustöö asi jäi nagu pooleli, kui tohiks alandlikult paluda?
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

vastu tulles lugejate soovidele kriban väikese kolumni ka frantzusi ja VAI väikesest vastasseisust.

selle vastasseisu saab jagada kaheks, ja need ei sõltunud teineteisest!

punkt üks: frantzusi viha VAI vastu.
põhjendatud, aga ega frantzus ka puhas poiss olnud.

punkt kaks: VAI viha frantzusi vastu. põhjendamata kuna frantzus seda esile ei kutsunud; ja asi polnud frantzusis vaid willises. aga willis ilma frantzusita ei liikunud. seega viha konkreetse willise vastu suunatud; frantzus polnud sihtmärk neile, aga igati boonuseks :D

alustan algusest:
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

NGolf kirjutas: 13 Sept, 2022 19:57 See teadustöö asi jäi nagu pooleli, kui tohiks alandlikult paluda?
teadustöö on selline akadeemiline teema mida lõdva randmega ei kriba! tegelikult juba enam-vähem valmis kribatud. pean ennast lihtsalt eelnevaga kurssi viima.
Eku
Liige
Postitusi: 98
Liitunud: 23 Mär, 2010 18:00
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas Eku »

Austatud härra frantzus hirmutab alati ära kui nii pikk paus on.tahaks juba uusi lugusid
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas an2 »

Eku kirjutas: 24 Sept, 2022 23:31 Austatud härra frantzus hirmutab alati ära kui nii pikk paus on.tahaks juba uusi lugusid
Millegipärast arvan, et härra Frantzus on oma erakordseid võimeid rakendamas lähivälismaal. Tõenäoliselt on tema ülim informeeritus venkude militaarjõudude saboteerimise võimalikkusest Ukraina relvajõudude silmapaistva edu taga. Frantzus on Hersonis aga kes Izjumi ruumis möllab? Ega ometi androidkloon?
v2gahea
Liige
Postitusi: 60
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:25
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas v2gahea »

Lugesin siis nädalaga Frantzuse punanurga läbi. Kahjuks pean ka teist korda lugema sest üks vasturääkivus tekkis aga ei tule meelde millest, kas oli toitlustamise poolega seotud või mingi tehnika poolelt aga korraga virtuaalkisa ei tõstnud ja läks meelest. Igatähes üles ma selle otsin - kuskil 20ndta lehe paiku kirjutas et nii ei tehtud mitte kunagi terve teenistuse jooksul ja ca neljakümnenda lehel kirjutas et see asi oli tavapärane praktika :dont_know:

Küsimusi tekkis ka - kas staap oli kahekorruseline? Tuli välja et söökla oli ja seal teisel korrusel magasid miskid ohvitserid kes nagu tahtsid koguaeg käkki keerata frantsusile aga samas söökla esimesel korrusel toimus pidevalt Frantzusi poolt nõukogude liidu õõnestamistegevuse planeerimine. Ja hästi õõnestas Frantzus, 5 aastaga kukkus see värk kõik kokku. Mulle tundub uskumatu et kuidas üldse nõndaviisi võimalik oli? Mingid vennad aetakse kaheks aastaks kõrbesse kokku, antakse öömaja ja söök ning makstakse veel veits peale ka aga ikka vaja varastada ja mingeid imelike asju teha. Muidugi jah - võib-olla oli näljatunne nii suur et oli vaja varastada (kui tuldi verd imema siis sellest väeosast ainult täissöönud frantzus ainult kvalifitseerus meditsiiniliselt) aga ikkagi tundub uskumatu kuidas kamazi juht sai endale 3 casio käekella soetada oma 8 rublase kuupalgaga ja siis need maha müüa Eestis.

Igatähes juba viimased 20 lehekülge on Frantzsusil paar kuud teenistuse lõpuni ja ootan huviga järgmisi kirjeldusi N-Liidu armeest. Kunagi lähima kümne lehekülje jooksul peaks siis Frantzus tehnikat Afgaanist venemaale vedama, sest sõda saab läbi? Peaks 120 lehekülge täis tulema see teema minu kalkulatsioonide kohaselt.
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas an2 »

Ma loodan, et Frantzus kribab lugusid kõvakettale ja teeb nendest mälupulgale koopia, et arvuti hävimise korral midagigi säiliks ja LÕPUKS Ukraina võidu korral kogu oopuse jupi kaupa foorumisse tilgutab. Kohe kõik oleks natuke liiga palju ja võib paljudel põhjustada kõrvalmõjusid.
Ma loodan, et akf on elu ja tervise juures.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2620
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas vanahalb »

Ei tea mis nüüd Frantzusist saanud on...

Ühele segasemale kohale päris alguses tahaks valgust heita. Nimelt väitsin et teatud juhtudel sai Afganistani sõdima ka vabatahtlikuna ja Frantzus rebis särki rinnal lõhki et see on võimatu. Kõigile sinna minejatele olevat olnud juba varakult märk peale tehtud ja juhuslikku kaadrit nii vastutusrikkale ülesandele ei lubatud. Kui siis võib-olla mingi eriline spetsialist. Ometi, KRT! , meilt, Kaliningradis lebotavast 1. tankidiviisist täiesti elumõttetust autopataljonist võeti sinna kolm vabatahtlikku :)

Lühidalt kokkuvõttes, ükspäev kui olime vast paar kuud teeninud rivistati kõik viimase kutsega tulnud noored üles ja kolmainus (pataljoniülem-komissar-staabiülem) luges mingi pika käskkirja millest ma oma sandi vene keele tõttu midagi aru ei saanud. Lõppes fraasiga " Vabatahtlikke on?" ja vaat et pool rivi astus sammu ette. Ma sain alles siis sotti et Afgaani otsitakse vabatahtlikke. Kolme meest on vaja. No aga mis sinna enam pressida kui juba 50 nägu järjekorras on ja kohe ka selgus et tsurkasid ning baltlasi ei võeta.

Tol korral jäi teadmine et nad viidi üle samuti Kaliningradis ja Jemeljanovi tänavas asuvasse Moskva-Minski diviisi. Ma oletasin - sellepärast et see oli jalaväediviis ja ju nad siis jalaväelasteks koolitati. Internetis tuhnides tundub küll te mitte lihtsalt sellepärast.
Moskva-Minski diviisi Gvardeiskis (samuti Kaliningradi oblast) asunud (ilmselt siis ) 12. polk võitles 5. laskurdiviisi koosseisus Kandaharis
http://www.grazdanin-gazeta.ru/archive/ ... 2020/2216/
Toona mõisteti seda komandeeringuna võõrasse väeossa.

Mingil lehel nägin ka väidet et mitte kogu polk vaid ainult osa sellest ning et algselt aeti 1985 aastal kõigest üks rood (pataljon) öösel häire korras jalule ning saadeti kiiruga Afgaani. Tervet polku on mainitud siin, seoses 7.märtsiga 1985
http://37kp.ru/ввод-в-афганистан-12-го- ... 7-03-1985/

Selle roodu täpsem lahingutee oli samuti kuskil kirjas mida enam üles ei leia ja mu arusaamist mööda oligi neil suht väike grupp piiri taga alaliselt esindatud.

Siit võib teoorias huvitavaid arenguid tulla. Meie väeosas jagati võitlejad roodudesse alles pärast vande andmist. Enne seda oli üks suur mass duhhe keda ärksamad prapporid ja seersandid vaos püüdsid hoida. Kui vanne antud siis alles sai igaüks teada kuhu ta määrati. 3 ja 4 roodu vennad tõmbasid kehva kaarti sest need ei olnud meil mitte suurlinnas Kaliningradis vaid tõsistes tsurkapesades Kornevos ja Mamonovos.

Kui Moskva-Minski diviisis sama kord oli siis seal võis küll hea tünni saada. Esiteks ei teadnud nagunii et kuhu Eestist saadetakse. Kui rong Tallinnast Riia poole minema hakkas siis võis natuke kergemalt hingata et ilmselt ikka NSV Liidu Euroopa osa. Kaliningrad oli juba päris muhe koht, peaaegu kodus. Seal lohises teenistus vandeandmiseni. Nii pidulikul päeval anti sööklas kotlett ja poolik küpsis, mnõnele olid veel vanemad ka külla tulnud. Pärast jaotati roodudesse ja kui siis mõni unisem tüüp küsis et kus korrusel mina magma hakkan ... eino, mis sa ei teagi vää? 2 rood on meil ju Kandaharis! Korja nüüd oma kodinad käbedalt kokku, rong läheb kahe tunni pärast! Joptv! :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 15 Nov, 2023 21:58Pärast jaotati roodudesse ja kui siis mõni unisem tüüp küsis et kus korrusel mina magma hakkan ... eino, mis sa ei teagi vää? 2 rood on meil ju Kandaharis! Korja nüüd oma kodinad käbedalt kokku, rong läheb kahe tunni pärast! Joptv! :)
Ja kõige nutikamad küsisid alles paar tundi pärast rongi lahkumist? Siis oleks omapead järele saadetud?

Siin akf-ide kirjeldusi lugedes, kes komandeeritutena omapead reisisid, ma olen pikalt mõelnud, kui kaua oleks saanud teha nagu Svejk Ceske Budejovicesse kulgedes - et suurt kodumaad pidi rongiga ringi sõita ja õiget haru mitte üles leida? Kui oleks juhuslikult avastatud kuskilt Amuuri äärest ajateenija, kellel dokumendid enam-vähem korras, aga kes peaks ilmselgelt olema sel ajal Ukrainas ja kes on nii täiesti umbkeelne kui juhmimast juhm, mis temaga ikka nii väga tehtud oleks?

Raha muidugi oleks pidanud selle elustiili jaoks kaasas olema, mida nagunii kellelgi niiväga olla ei saanud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist