Põgenikud Venemaalt

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas ruger »

Orkid keelduvad Gruusias alla kirjutamast Gruusia alade okupeerimist tunnistavat paberit.

Üks Gruusia kinnisvarabüroo on sõja algusest saati nõudnud Venemaa kodanikelt sõjavastase „manifesti“ allkirjastamist – ilma selleta ei müü ega üüri Realtor.ge eluaset. Büroo müügidirektor Cathy Nikolava jagas, kuidas reageerivad venelased taotlusele kirjutada alla paberile, millega tunnistatakse Venemaa agressiooni Gruusia ja Ukraina vastu.

Alates 24. veebruarist on Gruusiasse saabunud palju Venemaa kodanikke. Paljud on jäänud sinna pikaks ajaks, mistõttu on ajapikku ilmnenud vajadus pikaajalise majutuse järele.

„Venemaa alustas sõda Ukraina vastu. Osa Gruusiast on okupeeritud Vene Föderatsiooni poolt – Abhaasia, Osseetia. Me oleme selle üle mõelnud ja kirjutanud manifesti. Igaüks, kes soovib meilt korterit osta või rentida, peab sellele paberile alla kirjutama,“ märkis Nikolava.
https://www.delfi.ee/artikkel/120078424 ... st-keeldub
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 2000
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Lisaks kõikidele IT tegelastele on ka arstid hakanud orkistanist ära astuma. Nende puhul on aga see jama, et väga heade tegelaste koolitamiseks kulub 15+ aastat.
https://www.moscowtimes.eu/2022/10/05/i ... chi-a25042

Kuugli tõlge :

Kõrgelt kvalifitseeritud arstid põgenesid Venemaalt
05.10.2022
Uuendatud: 05.10.2022
Anton Kardašov / Moskva agentuur

IT-spetsialistide, inseneride ja blogijate järel hakkas massiline väljarände laine Venemaalt arste välja viima, surudes suured kliinikud ja meditsiinivõrgud personalipuudusesse.

Pärast mobilisatsiooni algust hüppas arstide, meditsiinitöötajate ja apteekrite töölevõtmise kuulutuste arv võrreldes suvekuude keskmiste väärtustega 2,5 korda, vahendab Vedomosti viitega HeadHunterile. SuperJobi teenistuse statistika kohaselt kasvas ainuüksi sõjaväeteenistuse esimesel nädalal nõudlus arstide järele 10%.

Meditsiiniasutustes on töötajate väljavool, ütlesid erakliinikute esindajad Vedomostile. Ja kuigi personalikaotus on väike, lahkuvad eelkõige kõrgelt kvalifitseeritud võtmespetsialistid, kurdab Rassveti kliiniku peadirektor Aleksei Paramonov.

"Multidistsiplinaarsetes kliinikutes on paljud asjad seotud ühe-kahe inimesega ja selline spetsialist vajab mõnikord 20 aastat suunajuhi ametikoha väljaõpet," räägib ta. "Loodame, et nad naasevad ja säilitame nende töökohad, kuid valime asetäitjaid, et protsessid ei peatuks."

600 000 kuni miljon inimest lahkus Venemaalt kahenädalase mobilisatsiooni käigus, mis oli "šokina" isegi sõda toetavatele kodanikele, ütlesid Kremli ja presidendi administratsiooni hinnanguid tundvad allikad Forbesile.

Seistes piiril pikkades järjekordades ja ostes 10 korda taevasse tõusnud hindadega lennupileteid, põgenesid inimesed riigist kiirusega, mida statistika pole tänapäeva ajaloos veel registreerinud.

Vähemalt 200 000 läks Kasahstani, 69 000 Gruusiasse, 66 000 Euroopa Liitu ja üle 12 000 Mongooliasse, selgub nende riikide tolliandmetest. Ja kuigi need arvud ei võta arvesse inimesi, kes põgenevad Türki ja Armeeniasse, on isegi see rändeprognoos kaks korda suurem kui praegu koostatud arv (kaitseminister Sergei Šoigu sõnul 200 000).

Kahe nädalaga võib Venemaa kaotada umbes 1% oma tööjõust, mis majandusarenguministeeriumi hinnangul on 72 miljonit inimest. Kuid peamine probleem pole isegi mitte töötajate kaotus, vaid ajude äravool, ütleb Moskva Riikliku Ülikooli professor Natalja Zubarevitš: majandus kaotab kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste, kes on välismaal nõutud.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Gideonic »

Mobilisatsioon läheb hästi. Esimesed paadipõgenikud jõudsid Alaskasse juba :D

https://www.alaskasnewssource.com/2022/ ... mall-boat/
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Postitusi: 574
Liitunud: 14 Apr, 2014 14:13
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas Porutšik »

BBC venekeelse teenistuse reportaazh Vene põgenikest mobilisatsiooni eest Türgis.

https://www.bbc.com/russian/media-63177974
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Postitusi: 574
Liitunud: 14 Apr, 2014 14:13
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas Porutšik »

Mordor püüab parteiliini vastased suupruukimised sulgeda paragrahvidega.
Уехавшего Артура Смольянинова будут судить за дискредитацию армии России.

Звезда фильма «9 рота» открыто высказывал свою позицию относительно СВО. Недавно стало известно, что актер покинул Россию. В планах у него уехать в США.
Сегодня на сайте Мосгорсуда появилась информация о том, что на Артура Смольянинова составлен административный протокол. Актера хотят привлечь к ответственности за дискредитацию российской армии. Дело уже поступило в Гагаринский суд Москвы. Подозреваемому грозит штраф в размере до 50 тысяч рублей.

Смольянинов сейчас находится за пределами страны. Недавно он рассказал, что получил предложение о работе в Америке. Пока неизвестно планирует ли актер задержаться за границей. Ранее 38-летний Артур уточнял, что уезжает всего на полтора месяца.

https://www.starhit.ru/novosti/uehavshe ... ii-289065/
Venemaalt lahkunud Artur Smoljaninovit hakatakse kohtu alla andma Vene armee diskrediteerimise eest.

Filmi "9. rood" staar on avalikult väljendanud oma seisukohta USO suhtes. Hiljuti selgus, et näitleja on Venemaalt lahkunud. Ta kavatseb lahkuda USAsse.
Täna on Moskva linnakohtu veebilehel teatatud, et Arthur Smoljanovi kohta on koostatud haldusprotokoll. Näitleja tahetakse kohtu ette tuua Vene armee diskrediteerimise eest. Juhtum on juba jõudnud Moskva Gagarinski kohtusse. Kahtlustatavat ootab ees kuni 50 000 rubla suurune trahv.

Smoljaninov on praegu väljaspool riiki. Ta ütles hiljuti, et on saanud pakkumise töötada Ameerikas. Pole veel teada, kas näitleja kavatseb välismaale jääda. Varem selgitas 38-aastane Arthur, et ta lahkub vaid pooleteiseks kuuks.


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas Kriku »

SEPKA:
Brand new service on offer in the Russian darknet market.
(1) FSB launches criminal or political case against you and (2) you get a complete package of paperwork for requesting political asylum abroad.
The FSB will never fall on their back, and will make money off everything.
https://twitter.com/christogrozev/statu ... 0629890049
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas ruger »

USA-s on Mehhiko kaudu riiki siseneda soovivate orkide hulk kasvanud 4600%-piiril on 2022 aastal kinni peetud 21763 Orkistani kodaniku...
Число россиян, бегущих в США через границу с Мексикой, взлетело на 4600%
За 2022 год финансовый год на южной границе Штатов были задержаны 21763 гражданина РФ.
https://twitter.com/finanzru/status/1597634232847044608
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas ruger »

orkistanist on 5 aastaga lahkunud ca 50 000 teadlast

Teine samateemaline postitus veel-alates 2022 on lahkunud vähemalt 2500 teadlast.
At least 2,500 scientists are reported to have left Russia since the start of the war in Ukraine in February 2022 and the number of published scientific papers has collapsed. This comes as the result of isolation due to sanctions, visa restrictions and state paranoia.
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/ ... 3736299600
https://threadreaderapp.com/thread/1748 ... 99600.html
Viimase viie aasta jooksul on #Venemaa kaotanud umbes 50 000 teadlast, paljastas Venemaa Teaduste Akadeemia (RAS) vanem liige. "Põhiprobleem Venemaal on järgmine: viimase viie aasta jooksul pole ainult Venemaa – ükski teine riik – kaotanud teadusvaldkonnas nii palju töötajaid," ütles Venemaa Teaduste Akadeemia asepresident Valentin Parmon Interfaxi uudistele. teatas agentuur.

Vene päritolu professor, praegu Ühendkuningriigi tippülikoolis, kes soovis jääda anonüümseks, ütles Chemistry Worldile, et see polnud esimene kord, kui märkimisväärne hulk #teadlasi lahkus Venemaalt, et otsida võimalusi mujalt.

Kui tema piirid olid avatud pärast augustirevolutsiooni 1991. aastal ja isegi veidi enne seda, kolis hulk rahvusvaheliselt tuntud teadlasi läände, peamiselt USA-sse, mis pakkus juba alguses suurepäraseid #akadeemilisi positsioone,“ selgitab ta.

"Seejärel järgnesid neile aeglaselt nende endised kaastöötajad, järeldoktorite voog ja veelgi hiljem mõistsid inimesed, et nad peaksid doktorikraadi tegema välismaal, sest siis õpivad nad süsteemi, omandavad rohkem kontakte ja kasvavad," lisab ta.

Selle peamiseks põhjuseks oli Venemaa teaduse soikumine perestroika lõpuks, vähene rahastamine, ülikooliteaduse praktiline puudumine Venemaal ja noorte ebaselged karjäärikasvu mehhanismid. Lisaks muidugi uudishimu maailma näha ja erinevaid kultuure õppida.

Vene teadlaste reaktsioon Venemaa ebaseaduslikule sissetungile Ukrainasse:

«Meie, Venemaa teadlased ja teadusajakirjanikud, kuulutame välja tugeva protesti meie riigi relvajõudude poolt Ukraina territooriumil alustatud vaenutegevuse vastu. See saatuslik samm toob kaasa tohutuid inimkaotusi ja õõnestab väljakujunenud rahvusvahelise julgeolekusüsteemi aluseid. Vastutus uue sõja vallandamise eest Euroopas lasub täielikult Venemaal.

"Sellel sõjal pole ratsionaalset õigustust. Katsed kasutada Donbassi olukorda ettekäändena sõjalise operatsiooni alustamiseks ei ärata kindlustunnet. On selge, et Ukraina ei kujuta ohtu meie riigi julgeolekule. Sõda tema vastu on ebaõiglane ja ausalt öeldes mõttetu.

"Ukraina on olnud ja jääb meile lähedaseks riigiks. Paljudel meist elavad Ukrainas sugulased, sõbrad ja teaduskolleegid. Meie isad, vanaisad ja vanaisad võitlesid koos natsismi vastu. Kahtlastest ajaloosoofilistest fantaasiatest ajendatud Vene Föderatsiooni juhtkonna geopoliitiliste ambitsioonide nimel sõja vallandamine on nende mälu küüniline reetmine.

„Austame Ukraina riiklust, mis toetub tõeliselt toimivatele demokraatlikele institutsioonidele. Suhtume oma naabrite eurooplaste valikusse mõistvalt. Oleme veendunud, et kõik probleemid meie riikide vahelistes suhetes on lahendatavad rahumeelselt.

«Pärast sõja vallandamist määras Venemaa end rahvusvahelisele isolatsioonile, paariariigi positsioonile. See tähendab, et meie, teadlased, ei saa enam oma tööd normaalselt teha: pole ju teadusuuringute tegemine mõeldav ilma täieliku koostööta teiste riikide kolleegidega.

Venemaa isoleerimine maailmast tähendab meie riigi edasist kultuurilist ja tehnoloogilist halvenemist positiivsete väljavaadete puudumisel. Sõda Ukrainaga on samm kuhugi.

„Meil on kibe tõdeda, et meie riigist, mis andis otsustava panuse natsismi võitu, on nüüdseks saanud Euroopa mandril uue sõja õhutaja. Nõuame kõigi Ukraina vastu suunatud sõjaliste operatsioonide viivitamatut peatamist.

Nõuame Ukraina riigi suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse austamist. Nõuame oma riikidele rahu. Tehkem teadust, mitte sõda!”
Praegune riigikontroll ja piirangud:

Teadlaste sõnul on Venemaa võimud tellinud uued #piirangud, mis piiravad vene teadlaste ja nende välismaiste kolleegide vahelist suhtlust.

Matemaatik ja arvutiteadlane Aleksandr Fradkov pöördus ametnike poole palvega tühistada eeskirjad, mis tema sõnul sisaldavad "piiranguid ja absurdsusi, mis takistavad teaduskontakte meie väliskolleegidega" ning võivad potentsiaalselt "kahjustada meie riigi prestiiži ja #teaduslikku ja #tehnoloogiline areng."

Teadus- ja kõrgharidusministri Mihhail Kotjukovi allkirjastatud reeglid nõuavad, et teadlased teavitaksid ministeeriumi ametnikke viis päeva ette, kui nad kavatsevad kohtuda väliskolleegiga. Pärast selliseid kohtumisi peavad teadlased esitama ka aruande ja koosolekutel osalejate nimekirja.

Teised reeglid hõlmavad tingimust, et kui koosolek toimub Venemaa teadusorganisatsioonis, peab kohal olema vähemalt kaks Venemaa teadlast; ja välismaalased saavad Venemaa teadusorganisatsioone külastades kopeerida või salvestada teavet ainult rahvusvaheliste lepingute reeglite alusel.

"Sellised naeruväärsed ja võimatud käsud ei paranda meie riigi julgeolekut, vaid toovad kaasa ainult isolatsiooni suurenemise arenenud riikidest," kirjutas Fradkov. Samuti "diskrediteerivad nad võimu, muutes Venemaa üheks kõige arenenumaks teaduse probleemi lahendamiseks".

Arvud avaldati RAS-i koosolekul varsti pärast uudist, et vähemalt kolm Venemaa teadlast, kes on töötanud hüperhelikiirusega rakettide arendamisega, on viimase aasta jooksul vahistatud kahtlustatuna riigireetmises. Aruanded näitavad, et vähemalt üks teadlastest arreteeriti, kuna nad olid väidetavalt riigisaladust sisaldavad andmed edastanud #Hiinale.

Sõda Ukrainas on selle tärkava õitsengu "ühe hoobiga hävitanud". "See on täielikult muutnud kliimat riigis, hävitades kodanikuühiskonna ja demokraatlike instituutide aeglase kujunemise ning vabadused, mida inimesed hakkasid nautima viimase 30 aasta jooksul.

Paljud venelased otsustasid riigist lahkuda, algul poliitilistel põhjustel, kuid siis mobilisatsiooni alguses isiklikel põhjustel. Täpne arv pole teada, kuid erinevate agentuuride hinnangul on [riigist põgenenud] 500 000–1 miljon.

Täna, 19. jaanuar 2024 – #Putin nõudis uute maailmatasemel teadlaste ilmumist Venemaale. Haridus- ja teadusministeerium koos digiarengu ministeeriumiga peaks Putini juhiste kohaselt tagama #AI (tehisintellekti) valdkonna “maailmatasemel” teadlaste ilmumise Venemaale.

Samal ajal kaotas Venemaa teadus rahvusvahelise ORCID andmebaasi andmetel põhinevate Novaja Gazeta Europe arvutuste kohaselt kaheaastase sõjalise konflikti jooksul umbes 2500 teadlast. See väide näitab Venemaa propaganda absurdsust – kui rahvusvaheline üldsus on juba neelanud 500 000 kuni 1 miljon Venemaalt põgenenud teadlast.
https://twitter.com/Beefeater_Fella/sta ... 2302836093
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Taaniel Tina
Liige
Postitusi: 927
Liitunud: 07 Nov, 2012 9:54
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas Taaniel Tina »

kui rahvusvaheline üldsus on juba neelanud 500 000 kuni 1 miljon Venemaalt põgenenud teadlast.
Selle numbri paikapidavust on mul raske uskuda. Tundub ikka korralikult üle paisutatud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgenikud Venemaalt

Postitus Postitas Kriku »

Tsiteeritud artiklis öeldakse ülal, et teadlasi on lahkunud 50k ja rahvast kokku 0,5-1 M :dont_know:

Kõike jama pole ka vaja siia tiražeerida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 15 külalist