Ukraina sõjapõgenikud

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
parkija
Liige
Postitusi: 1067
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas parkija »

Käisin Tallinnas , Mustamäel tütrel külas , samas trepikojas Ukraina pere : isa , ema 3 last kus väiksem on 4 kuune - Eile oli pidu , 3 toalisesse korterisse kogunes 18 pidulist , südaööl väimees käis märkust tegemas , võeti vaiksemaks .
Kas kolmekümnendates aastates Ukraina Mehed ei peaks kodumaad vaenlase eest kaitsma ?
Minu kohaloleku ajal toimus 40 minutiline disco , ei õnnestunud märkust teha , enne disco lõppes .
Crispy
Liige
Postitusi: 858
Liitunud: 03 Veebr, 2016 14:53
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Crispy »

Võiks ikka juba kuulnud olla, et Ukraina armeel on mehi piisavalt. Hoopis varustust on vaja. Ja kas sa tõesti eeldad, et 100% meessoost peab püss käes kaevikus istuma?
Needsamad mehed saadavad siit äkki raha armeele ja oma sugulastele. Ka see on oluline panus sõja üleelamiseks.

Öine lärm muidugi ilus ei ole.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1981
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas MadMan »

Ühinen akf-ga - UA-l mehi piisavalt, see välismaal töötavate inimeste toetus kodumaale on hetkel olulisem.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Walter2
Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Walter2 »

Teatud kontingenti mehi ei pidavat võetama, mh paljulapselistest peredest, põllumajandus-, kriitilise infra töötajaid jne. Kes teab täpsemalt võib täiendada.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15560
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina sõjaseisukord näeb 18–60-aastastele meestele ette välismaale reisimise keelu. Aga keeld pole totaalne, on teatud kategooriad mehi, kellel on seaduslik õigus sõja ajal riigipiiri ületada.

Välismaale reisimine meestele, kellel on lapsed

Ukraina seadusandluse kohaselt on meestel, kes kasvatavad iseseisvalt alla 18-aastast last, õigus sõjaseisukorra ajal välismaale reisida. Selle staatuse kinnitamiseks tuleb esitada lapse sünnitunnistus ja dokument, mis kinnitab, et mees on üksikisa (otsus emalt vanemlikud õigused ära võtta, lapse ema surmatunnistus jne).

Samuti on õigus sõja ajal välismaale minna lasterikastel meestel, kes peavad ülal kolme või enamat alaealist last. Selleks peate esitama isadust kinnitavad dokumendid (laste (kolme või enama) sünnitunnistused või nende notariaalselt kinnitatud koopiad). See kehtib ka nende meeste kohta, kellel on lapsi erinevatest abieludest, kuid kes võivad esitada nende sisu kohta dokumentaalselt tõendeid.

Välismaale võivad minna ka need mehed, kes on saatjaks puudega või raskete ja haruldaste haiguste, arengupuudega jms lapsele. Lapse diagnoos peab olema kinnitatud asjakohaste dokumentidega.

Märge! Meeste lahkumine selleks, et olla välismaalt tagasi tulevatele lastele saatjaks, toimub mobilisatsiooni all olevate meeste lahkumise üldistel alustel. See tähendab, et riigist väljapääs on piiratud.

Sõjaväeregistrist kustutatud või ajutiselt teenistuskõlbmatute meeste lahkumine

Välismaale võivad sõjaseisukorra ajal minna mehed, kes on sõjaväearstliku komisjoni sõjaväeteenistuseks sobimatuse otsuse alusel sõjaväeregistrist kustutatud, välja arvatud need, kes on endiselt sõjaväelises reserviarvestuses. Seda peab toetama asjakohane dokument.

Samuti on lubatud Ukrainast ajutiseltlahkuda nendel teenistuskõlbmatuks tunnistatutel, kes tunnistatakse vastavalt sõjaväe meditsiinikomisjoni järeldusele kuni kuueks kuuks (koos sõjaväeteenistuse läbimisega ajutiselt) tervislikel põhjustel ajateenistuseks kõlbmatuks arstlikus komisjonis.

Meeste välisreis töökohustuste täitmisel

Sõja ajal on õigus sõita välismaale autojuhtidel, raudteelastel, meremeestel, sportlastel, vabatahtlikel, kuid teatud tingimustel. Välismaale on lubatud sõita meestel, kes kuuluvad mere- ja jõelaevade meeskondadesse.

Tähtis! Piiriületuse ajal peavad mehed neil laevadel töötama.

Meessoost autojuhid saavad riigipiiri ületada, kui nad veavad meditsiinitarbeid, humanitaarabi relvajõudude, teiste sõjaväeliste formatsioonide, aga ka Ukraina elanikkonna vajadusteks, kui on olemas asjakohane luba Ukrainast lahkuda ja teave isiku kohta asjakohases Ukrtransbezopasnost infosüsteemis.

Samuti saavad välismaale sõita vastavat veoluba omavate ettevõtete autojuhid, kuid riigipiiri ületamine on võimalik vaid 3500 kg või enama täismassiga sõidukiga.

Lisaks on lubatud raudtee toimimist ja häireteta tööd tagavate raudteeveo-ettevõtete töötajate lahkumine. See kehtib Ukrzaliznõtsja töötajate ja ettevõtete kohta, kelle raudteekaubavedu ei ole põhitegevusala.

Mis puudutab sportlaste lahkumist, siis võivad piiri ületada Ukraina rahvuskoondistesse olümpia-, mitteolümpia- ja puuetega inimeste spordialadel osalevad mehed; rahvusmeeskondade treenerid, spordikohtunikud ja muud spetsialistid, kes treenivad Ukraina rahvuskoondistesse kuuluvaid sportlasi.

Samuti määras valitsus hiljuti kindlaks lennundustööstuse esindajate välismaale reisimise mehhanismi. Ministrite kabineti määrusega nr 1148 tehti vastavad muudatused Ukraina kodanike riigipiiri ületamise eeskirjas.

Nüüd on lennundustöötajatel, lennundusjärelevalve riiklikel inspektoritel või riikliku lennuteenistuse inspekteerimist läbi viima volitatud isikutel, samuti riikliku lennuettevõtte "Ukraina" töötajatel luba sõjaseisukorra ajal välismaale reisida, kui nad saadetakse välismaale tööle või simulaatori koolitusele.

Puuetega meeste reisimine välismaale

Valitsus on muutnud Ukraina kodanike – puuetega inimeste – riigipiiri ületamise reegleid

Eemaldati kohustuslike dokumentide loendist, tõend "Meditsiinilise ja sotsiaalse ekspertiisi ülevaatusakti" kohta, vastavalt raamatupidamise esmase dokumentatsiooni nr 157-1 / o vormile. Kuna see ei sisalda isikut tuvastavat teavet.

Nüüd on puuetega inimestel (olenemata grupist) õigus Ukrainast lahkumiseks ületada riigipiiri, kui neil on vähemalt üks järgmistest puuet kinnitavatest dokumentidest:

• vastavat puudestaatust kinnitav sertifikaat;
• pensionitunnistus või sotsiaaltoetuse määramist kinnitav tõend, millel on märgitud puude rühm ja põhjus;
• sotsiaalministeeriumi poolt kinnitatud vormil tõendid pensionile või sotsiaaltoetusele mitteomavate puuetega inimeste toetuste saamiseks.

Mis tahes rühma puuetega meestel on õigus sõjaseisukorra ajal Ukraina territooriumilt lahkuda. Selleks peate esitama puuet kinnitavad dokumendid.

Tähelepanu! Puuetega inimeste väljasõit väljaspool Ukrainat EI OLE PIIRATUD riigipiiri ületamise arvuga/kordadega.

Välismaale reisivad mehed, kes elavad teistes riikides

Meestel, kes on Ukraina kodanikud, kuid ametlikult alaliselt välismaal elavad, on õigus sõjaseisukorra ajal Ukrainast lahkuda. Kuid ainult dokumentaalsete tõendite alusel.

Piiri ületamine Ukraina meestel, kellel on teises riigis alaline elamisluba, on lubatud, kui migratsiooniteenistuse või Ukraina diplomaatilise asutuse passis on vastav märge.

Arvesse võtta! Välisriikide pikaajalised- ja tööviisad ei kinnita alalist elamist välismaal ega anna ajateenistuskohustuslastele reisimisõigust.

Mehed, kellel on Ukraina kodakondsusega samal ajal ka mõne muu riigi kodakondsus, saavad piiri ületada mitte-Ukraina passiga. Tollikontroll ei suuda teise passi olemasolu jälgida. Kuid pange tähele, et topeltkodakondsus ei ole Ukrainas lubatud nii, et kui omandate mõne teise riigi kodakondsuse, võite kaotada Ukraina kodakondsuse.

Saadud sõjahaavade tagajärjel ravile minevate meessõdurite lahkumine

Valitsus on uuendanud kaitsjate tervishoiuasutustesse saatmise korda.
Võitlejate piiriületuse kohustuslikud tingimused on:

- Järeldus ja otsus välismaale ravile suunamise vajaduse kohta;
- Euroopa Komisjoni Hädaabi koordineerimiskeskuse tõendid;
- välisriigi tervishoiuasutuse kinnitus valmisoleku kohta võtta isik ravile.

https://visitukraine.today/ru/blog/1065 ... i-varianti
aksel90
Liige
Postitusi: 755
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas aksel90 »

ERRi intervjuu Eesti Pagulasabi tugiteenuste juht Anu Viltropiga:

https://www.err.ee/1608836077/ukrainlas ... -kihvatust

Muidu igati asine usutlus, kuid tuska tekitab, et pealkirjaks on tõstetud intervjuu kontekstis täiesti ebaoluline ja muuhulgas öeldud mõte.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36569
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Kriku »

"Kui oktoobris saabus veel 8000 Ukraina sõjapõgenikku Eestisse, siis novembris juba vähem kui 4000 ja detsembris vähem kui 3500. Viimase aja trend on see, kui vaadata detsembrikuu pealt, et Eestist lahkub rohkem ukrainlasi kui siia saabub," selgitas kagu piiripunkti juht Peter Maran.
https://www.err.ee/1608843547/eestist-l ... iia-saabub
Walter2
Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Walter2 »

Palju tähelepanuväärsem on järgmised lõigud:
Kui palju on Eestisse Ukraina põgenikke jäänud, seda PPA ei tea.
.............
Sotsiaalsed hüved on tagatud ja nad võivad elada hoopis kuskil Ukrainas või Venemaal ja siis meie maksumaksja rahade eest makstakse neile põhjendamatult toimetulekurahasid," kommenteeris Maran.

See et ppa ei tea mis riigipiiril toimub on omamoodi üllatav. Põgenik võib olla otsaga tagasi kodus, Venes või edasi Saksamaal või Poolas kasseerides sealse sots. süsteemi hüvesid, aga teeb Eesti riigile edasi rehepappi.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Väino
Liige
Postitusi: 683
Liitunud: 10 Aug, 2009 20:18
Asukoht: Virumaa
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Väino »

Kõige lihtsam oleks vast toetuste saajate pangakonto väljavõtte kaudu selgusele jõuda, aga kas seadus seda võimaldab?
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas davidsoniharald »

Sa lõika jah ainult sulle kasulikud lõigud ja laused välja, mis asja sulle kasulikus valguses paista lasevad. Täispikk lõik oli aga hoopis selline:
"Kui me ajutist kaitset niimoodi automaatselt pikendame, siis me pikendamegi seda inimestel, keda siin tegelikult ei ole. Sotsiaalsed hüved on tagatud ja nad võivad elada hoopis kuskil Ukrainas või Venemaal ja siis meie maksumaksja rahade eest makstakse neile põhjendamatult toimetulekurahasid," kommenteeris Maran.


Jutt on siis sellest, et Eestis ei pikendata ajutise kaitse staatust automaatselt ja selle pärast ei saa sotsiaalseid hüvesid ka inimesed, kes siin reaalselt ei ela.
Walter2 kirjutas: 09 Jaan, 2023 18:25 Palju tähelepanuväärsem on järgmised lõigud:
Kui palju on Eestisse Ukraina põgenikke jäänud, seda PPA ei tea.
.............
Sotsiaalsed hüved on tagatud ja nad võivad elada hoopis kuskil Ukrainas või Venemaal ja siis meie maksumaksja rahade eest makstakse neile põhjendamatult toimetulekurahasid," kommenteeris Maran.

See et ppa ei tea mis riigipiiril toimub on omamoodi üllatav. Põgenik võib olla otsaga tagasi kodus, Venes või edasi Saksamaal või Poolas kasseerides sealse sots. süsteemi hüvesid, aga teeb Eesti riigile edasi rehepappi.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas Manurhin »

Siin oleks vaja nii Euroopa riikide omavahelist kui ka Euroopa ja Ukraina vahelist koostööd. Esimest selleks, et mõnel mitmest riigist korraga toetused ei jookseks (ja tegelane ise veedab mõnusalt aega sooja mere ääres hotellis), teiseks tuleks Ukrainast järele pärida, kas inimene on ikka see, kes väidab enese olevat. Muidu võib pool Euroopat läbi käia, igas riigis eri nimega esineda ja väita, et dokumendid varastati nt. peale EL-i sisenemist Poolas või kuskil mujal ära. Ja igal pool uued dokumendid saada, varjupaika taotleda ja toetusi vastu võtta. Huvitav, mis saaks, kui mõni Eesti kohalik venelane läheks PPA-sse, väidaks, et on UKR põgenik ja dokumendid olid kah, aga näe, üleeile varastati ära? Kas sõrmejälgi kontrollitakse, et poleks vähemalt meie oma hallipassimees või lausa kodanik? Või kas Ukrainast päritakse, et on teil ikka selle nime, isanime ja sünniajaga kodanik olemas? Ja kui vastus tuleb jaatav, siis teistest Euroopa riikidest, ega selline teilt juba toetusi saa?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kmeesk
Liige
Postitusi: 117
Liitunud: 26 Apr, 2022 13:48
Kontakt:

Re: Ukraina sõjapõgenikud

Postitus Postitas kmeesk »

Manurhin kirjutas: 11 Jaan, 2023 6:44 Siin oleks vaja nii Euroopa riikide omavahelist kui ka Euroopa ja Ukraina vahelist koostööd. Esimest selleks, et mõnel mitmest riigist korraga toetused ei jookseks (ja tegelane ise veedab mõnusalt aega sooja mere ääres hotellis), teiseks tuleks Ukrainast järele pärida, kas inimene on ikka see, kes väidab enese olevat. Muidu võib pool Euroopat läbi käia, igas riigis eri nimega esineda ja väita, et dokumendid varastati nt. peale EL-i sisenemist Poolas või kuskil mujal ära. Ja igal pool uued dokumendid saada, varjupaika taotleda ja toetusi vastu võtta. Huvitav, mis saaks, kui mõni Eesti kohalik venelane läheks PPA-sse, väidaks, et on UKR põgenik ja dokumendid olid kah, aga näe, üleeile varastati ära? Kas sõrmejälgi kontrollitakse, et poleks vähemalt meie oma hallipassimees või lausa kodanik? Või kas Ukrainast päritakse, et on teil ikka selle nime, isanime ja sünniajaga kodanik olemas? Ja kui vastus tuleb jaatav, siis teistest Euroopa riikidest, ega selline teilt juba toetusi saa?
Mingi aeg oli uudis, et meie piirile on appi tulnud ka Ukraina piirivalvureid, et ilmselt nemad aitavad tuvastada tulijate tausta ja eks PPA-l on ilmselt kogemusi ka kehakeele lugemisega, et sealt lugeda välja, et kui keegi tahab skeemitada.
Taurus
Liige
Postitusi: 81
Liitunud: 04 Veebr, 2015 11:58
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Taurus »

Sepka
https://mobile.twitter.com/KyivIndepend ... 1055901697
Ex-Wagner Group commander arrested in Norway for attacking police.
Karupoja seiklused Norramaal. Ex muusik soovis, peale varajase sõja-aastapäeva tähistamist rohke alkoholiga, kohalikele noortrollidele kombeid õpetada. Sekkusid politseitöötajad kes viisid karupoja puhkama. 25. aprill selgub kas tuleb tagasi pöörduda armastatud kodumaale.
hjl85
Liige
Postitusi: 6382
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Taurus kirjutas: 25 Veebr, 2023 21:50 Sepka
https://mobile.twitter.com/KyivIndepend ... 1055901697
Ex-Wagner Group commander arrested in Norway for attacking police.
Karupoja seiklused Norramaal. Ex muusik soovis, peale varajase sõja-aastapäeva tähistamist rohke alkoholiga, kohalikele noortrollidele kombeid õpetada. Sekkusid politseitöötajad kes viisid karupoja puhkama. 25. aprill selgub kas tuleb tagasi pöörduda armastatud kodumaale.
Too peaks olema ju see tegelane, kes üle lumeväljade Norrasse põgenes ja keda tema sõnade kohaselt lausa tulistati
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist