Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19536
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Orkide Wagneri üksuse taktikast, mis on toonud Soledari juures laibad teedele ja väljadele.

Vene allikas on üksikasjalikult kirjeldanud Wagneri grupi "inimlaine" rünnakuid, mis on lahkunud Bahmuti ja Soledari ümbrusest, mis on täis hukkunud Wagneri võitlejate surnukehasid. See selgitab jõhkraid arvutusi Wagneri näiliselt enesetaputaktika taga.

VChK-OGPU Telegrami kanaliga lingitud Vene kriminaali veebisait teatab, mida allikas – tõenäoliselt Wagneris – on talle rääkinud palgasõdurite rühmituse lähenemisviisist kasutada värvatud süüdimõistetuid Soledari ründamiseks, saades sellel teel tohutuid inimohvreid.

"Esimesel kohal on kõige kogenum ja hästi ettevalmistatud rünnakväelaste rühm, kellel on suurepärane varustus. See koosneb kaheksast mehest, kellel kõigil on "Bumblebee" [see tähendab võib-olla RPO-A Shmeli termobaarilist raketiheitjat, mis on tõhus kindlustatud positsioonide vastu].

"Mis iganes juhtub, rühm peab jõudma tulejoonele. "Mis iganes juhtub" ei ole fraasi pööre, vaid ülesanne, mille täitmata jätmine lõpeb [Wagneris] hukkamisega, sõltumata mis tahes [kergendavatest] teguritest.

"Kui tulekontakt on saavutatud [vaenlasega], kaevab rühm positsioonidesse. Sissekaevamist õpetatakse sama peenelt kui lahingutegevust, seega on sõjaliste standardite järgi sissekaevamine peaaegu hetkeline ja väga tõhus.

"Märgistatakse ala, kuhu grupp on jõudnud (kalts puu otsas või midagi sarnast). Isegi kui grupp hukkub täielikult, saab järgmine juba aru, kuhu eelmine on jõudnud. Peamine ülesanne on kontakti loomine, kaevamine sisse ja edastada asukohaandmed suurtükiväele.

"Kahurvägi võib tulistada tunnist mitme tunnini. Ja siin on esimene konflikti põhjus [Vene] sõjaväega: kui mürske ei jätku, saab eduka rünnaku asemel rünnakväelastest laibahunnik.

"Esimesele rühmale järgneb teine, samuti kaheksa meest, kuid palju kergema varustusega. Nende ülesanne on hüpata positsioonidele kohe, kui suurtükimürsud oma töö lõpetavad.

"Mõnikord antakse käsk mitte oodata, kuni mürsutamine lõpeb – "Muusikud" on nii distsiplineeritud, et lähevad nagunii, sest neil on võitlusvõimalus ellu jääda.

«Tänapäeval on mürskudest puudus ja seetõttu jäävad esimesed grupid vaevalt ellu – peamine löök tuleb neile ja isegi treeningud ei lahenda seal kõiki probleeme.

"Ka varem olid esimese grupi kaotused vältimatud, kuid nüüdseks on rühmade ellujäämine tervikuna langenud kriitiliste numbriteni. Ja nende asendamine ükskõik kellega suurendab kulusid veelgi ning inimeste sissevool on nüüdseks kokku kukkunud.

"Lainetena lähevad 8-liikmelised grupid – tavaliselt valmistatakse rünnakuks ette 4 lainet. Aga Soledaris on olnud juhtumeid, kus ühe ala hõivamiseks kulus 14 lainet. Muidugi oli ellujäänuid, aga hukkunuid oli sada ja enam. See on ühe piirkonna jaoks.

"Rühmadel on droonioperaatorid, kes juhivad kogu grupi positsioonile, et ala puhastada. Samas kergelt haavatud ei varju ega heida pikali – selle eest võivad nad sulle jalga tulistada ja maha jätta.
"Selline taktika on ainuvõimalik viis sellistes tingimustes tulemuste saavutamiseks ja edasiminekuks. Kaitseliin Soledaris on aastaid nutikalt üles ehitatud, väejuhatusel pole seal ei võimalust ega soovi edasi liikuda.

«Põhimõtteliselt seepärast see ülesanne Wagnerile antigi.

Väljastpoolt vaadates võib tunduda ebamõistlik, et nii kõrget hukkunute määra sihilikult võtta, aga proovige seda teistmoodi vaadata: isegi 4 lainet 8 mehest – see on halvimal juhul 32 hukkunut.

"Viska kasvõi rügement – nad kaotavad palju rohkem ja isegi ei tule ülesandega toime. Protsentuaalselt kaotavad nad vähem, aga absoluutarvudes rohkem. Seega üle 50% kaotused rünnakul pole paha , kui on tulemus.

"Rünnakugruppidele on praegu palju vähem tööjõudu, ka mürske napib. Ja kui suurtükivägi maha suruda, siis rünnakväelasi nagunii keegi tagasi ei kutsu, lihtsalt rünnatakse ilma kattetuleta.

"Kui reservis on rohkem gruppe, siis saab 5, 6 ja 7 lainet sisse saata, et tulemus oleks valmis. See ei ole sõjavägi, siin on parem initsiatiivi rohkem olla, kui seda alahinnata.

„Muusikutel on oma väljaõpe – meeletu intensiivsusega, kui sul pole kogemust –, aga nad õpetavad väga kitsas ringis ülesandeid.

“Ja uustulnukad karistuskolooniatest on väga hästi distsiplineeritud: esmalt näidatakse neile videohukkamisi, siis üsna ruttu kohtavad nad oma esimesi reaalseid eeskujusid ja siis harjuvad nad sellise distsipliiniga täielikult ära.

"Teine pluss sellest [vastupidiselt Vene armeele] on see, et Wagneris ei ole kombeks neid [kvalifitseeritud] suurtükiväelasi rünnakväelaste hulka ümber määrata, välja arvatud karistuseks. Head laskurid on samuti kulla väärt.

"Armee ei suuda Wagnerit kuumadel aladel asendada, seda isegi ei mõelda. Tänapäevases sõjas pole sõdurite arv üldse näitaja. Aga lahtiseks jääb jällegi küsimus – mida teha mürskude puudujäägiga (120 ja 80 mm)?

"On olemas mõiste "tõhusus olukorra suhtes" ja seega võib see efektiivsus olla kõrge, kuid kui olukord on ummikseisus, ei ole põhiprobleem ikkagi lahendatud.

"Inimeste vahetamine territooriumi vastu tuleb kasuks siis, kui territoorium on väike ja inimesi reservis palju. Kui seevastu tuleb iga meetri pealt ennast läbi murda ja inimesi on väheks jäänud, hakkavad tekkima probleemid.

"Selle tulemusena kaotused kasvavad ja edasiminek pidurdub. Süüdimõistetute värbamine andis algul täisvoolu rahvast, nüüd on neid enam pole. Sõja alguses räägiti Süüria palgasõduritest, mõni tuligi. Kuid nad ei sobi sellesse sõtta.

"Muusikute" seas öeldakse valjusti, et "me paneme löögi alla ja võtame siin kõik." Ent kõik ootavad omavahel, et meid eemaldatakse rünnakust mitmel suunal.

"Ja isegi kui suur mobilisatsioon algab kohe homme, ei ole kohe võimalik värvata nõutud arvus keeldujaid, kuid nad tuleb ikkagi õpetada, soovitud seisundisse viia, …

"sest muidu pole isegi võimalik neid efektiivselt kulutada. See võtab aega, kulub palju mürske ja laskemoona. Ja meil pole ei üht ega teist."
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/ ... 2771175426
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

koleerik kirjutas: 02 Veebr, 2023 14:28
TT69 kirjutas: 02 Veebr, 2023 14:12 Tase, maailma teine armee siis on saavutanud pea aastaga umbes 40% Eesti pindala suuruse tüki anastamise.
Kui spekuleerida veel numbritega, siis hetkeseisuga on iga km2 kohta kaotatud langenutena 6,9 võitlejat (kui lähtuda Ukrainlaste arvudest). Samamoodi jätkates oleks kogu ülejäänud Ukraina territooriumi vallutamise hind 3,7 milj. langenut.
See arvestus on muidugi jama, sest siin on sees sõja alguses praktiliselt vastupanuta hõivatud suured alad.
hjl85
Liige
Postitusi: 6386
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Korruptsiooni teema juurde tagasi: ex asekaitseministri sohvast tuleb sularaha ikka hunnikutena

Video ka https://twitter.com/tomaburque/status/1 ... _iXtuD2S7Q
Sakamoto
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:43
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Sakamoto »

NGolf kirjutas: 02 Veebr, 2023 16:41 Kremenna all on Vene 144. diviisi mõned üksused eeskujulikult kaevunud-maskeerunud, kiidab WarGonzo:
https://t.me/wargonzo/10664
Teemast küll mõõda, aga kas see 144.diviis peaks see sama olema, mis meil veel kuni 94.a Tallinnas, Tondil paiknes? kui jah, siis meil Vahipatis 93.a sai polkovnik Gerassimovi ja tema poistega palju "nalja" :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Kui akf aega leiab, võiks sellest mälestuste alamfoorumisse kirjutada...?
Ulfhednar
Liige
Postitusi: 464
Liitunud: 05 Dets, 2022 17:28
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Ulfhednar »

ruger kirjutas: 02 Veebr, 2023 18:05 Orkide Wagneri üksuse taktikast, mis on toonud Soledari juures laibad teedele ja väljadele.




"Esimesel kohal on kõige kogenum ja hästi ettevalmistatud rünnakväelaste rühm, kellel on suurepärane varustus. See koosneb kaheksast mehest, kellel kõigil on "Bumblebee" [see tähendab võib-olla RPO-A Shmeli termobaarilist raketiheitjat, mis on tõhus kindlustatud positsioonide vastu].

"

Sama sisuga artikkel ilmus ka varem aga siis see algas pisut teisiti ja loogilisemalt.
Esimene laine ei ole kõige parema väljaõppega ja suurepärase varustusega.
Pigem need ongi surmasaadetud, kes viivad rasked relvad kohale.
Järgneb kergem laine laine järel, kuni on saadud kuskilt sisse edasi tuleb wagneri eliit, kes tungib sügavusse.
Manused
Screenshot_2023-02-02-18-53-00-859_org.thoughtcrime.securesms.jpg
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19536
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas ruger »

Moskvas põles ehitusmaterjalide pood
Ruzzia is on 🔥
Moscow, Ruzzia ❗
A hardware store is on 🔥 this morning. The fire area reached 200 m2. The fire brigade warned of an impending fire spread. Data on the victims have not yet been received.
https://twitter.com/LXSummer1/status/16 ... 8035178496
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Runkel »

Röpcke teatab venelaste edenemisest Bahmuti - Siverski maanteel (E0513). Kontrolli saavutamine on palju öeldud, aga...Teisalt käriseb ukrainlaste Kreminna kampaania ja venelased on ka seal pöörde toonud. Pagan, kaugel see Lõman jällegi on. Kramatorskit juba masseeritakse rakettidega.
https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 3539065858

Lisa. Samas Svatove mnt P66 ümbrus järjest kaugeneb Ukr kontrollist.
Viimati muutis Runkel, 02 Veebr, 2023 22:33, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19536
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Orkid liigutavad vägesid Kaliningradi? Korraga 3 lennukit sinna.
Quite unsual, What´s going on in Kaliningrad?
-Russian Navy Tupolev Tu-154M
-Russian Navy Tupolev Tu-154M
-Russian Air Force Ilyushin Il-76MD RA-78831
Pilt
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 1984789504

I am assuming Russian navy is moving personnel from one of their naval bases in Murmansk to Kaliningrad area for some reason.
https://twitter.com/arty_f/status/1621189139239522305
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Runkel kirjutas: 02 Veebr, 2023 22:21Röpcke teatab venelaste edenemisest Bahmuti - Siverski maanteel (E0513).
Kaardi järgi sama jutt, mis siia juba eile-üleeile jõudis. Nüüd siis ilmselt geolokeeritud.
Huviline78
Liige
Postitusi: 1287
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Huviline78 »

Lahingus rappida saanud ukrainlaste tank.

https://twitter.com/War2022ua/status/16 ... 1974181890

Ülevaade Kreminna ja Svatove liinilt. Parasiidid on seal päris palju edasi liikunud Kreminna ja Svatove vahelisel lõigul, aga imestada pole, kui ca paar nädalat oli mitmeid teateid, et parasiitidel on Kreminna lähedale toodud suuremad jõud.

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status ... 82/photo/1

Parasiitide riistvara Kreminna lähedalt.

https://twitter.com/newsistaan/status/1 ... 6072267776

Minu 2 senti, tuleb vist vaim ette valmistada järgmiseks 2-3 kuuks, et hakkab tulema halbu uudiseid rindelt. Loodan, et parasiidid üle 20-25km lääne poole ei suuda liikuda ning lõunarinne püsib seal, kus ta täna on.
ahto42
Liige
Postitusi: 482
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ahto42 »

Ei tea, mida arvata, äkki liiga propa?
https://maailm.postimees.ee/7702680/mos ... oomusrongi
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Runkel »

Huviline78 kirjutas: 02 Veebr, 2023 23:01 Minu 2 senti, tuleb vist vaim ette valmistada järgmiseks 2-3 kuuks, et hakkab tulema halbu uudiseid rindelt. Loodan, et parasiidid üle 20-25km lääne poole ei suuda liikuda ning lõunarinne püsib seal, kus ta täna on.
Tunne sama, aga kui ka tuleb taanduda, siis venelaste raskete kaotustega.
Ukraina korruptsiooniskandaal on teisalt löök sinna kohta. Seejuures saab öelda - halb, et see juhtus, hea, et tippvend vahele võeti (viitsekaitseminister).
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Huviline78 kirjutas: 02 Veebr, 2023 23:01 Minu 2 senti, tuleb vist vaim ette valmistada järgmiseks 2-3 kuuks, et hakkab tulema halbu uudiseid rindelt. Loodan, et parasiidid üle 20-25km lääne poole ei suuda liikuda ning lõunarinne püsib seal, kus ta täna on.
Homme on Ukrainal kasutada 150+ km ulatusega targad raketid ja venkudel on logistikaga, ladudega Donbassis kirdõkk.
Ka vene teab seda, sestab surub, kuidas jäksab. Nende tänaste orkide "taktikaliste saavutuste" hind ei ole isegi orkide endi jaoks jätkusuutlik.
Kogu rindelähedane infra on hävinud, orkide massil ei ole endil kohti kus puhata, taastuda.
Halvad uudised jäävad vene kanda ja sentidest oled ilma. Ei muud.

SEPKA. Valgevenega õppused on läbi. Vene enda lennukeid ära ei vii. Väidetavalt tahetakse suurendada koosseise. Toimuvad ettevalmistused.
Brjanski, Kurski piirkonnas on/olevat ca 200tuhat orki. Okupeeritud aladel on neid ca 230 000.
" Vene valmistab ette orkide "reidide eskalatsiooni" üle piiri Kirde-Ukrainasse, ..." (eilne https://www.understandingwar.org/backgr ... ary-1-2023 )
Voronezi "kuhjatakse" tehnikat ja moona.

Suht optimistlik. Tahan sama uskuda. " Venemaa pealetung lõpeb aprilliks. " - https://www.bbc.com/ukrainian/features- ... 5Bisapi%5D
Viimati muutis Turist 47, 03 Veebr, 2023 9:19, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1981
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas MadMan »

Ukraina viib läbi õppusi Tšernobõlis, Valgevene piiri ääres...
https://www.youtube.com/watch?v=8jLHxvP8tX8

Õppused ka Harkovi oblastis
https://www.youtube.com/watch?v=p9BB6k3W0DA

Rindel ei ole ainult mehed - drooniüksuse spetsialistid Taras ja Tatjana tegutsemas Bahmuti lähedal.
https://www.youtube.com/watch?v=QdRfKyf3Uw0

UA merejalaväelased kütivad orkide tehnikat Rapira AT kahurite ja Javelinidega Avdiivka piirkonnas.
https://www.youtube.com/watch?v=iLmGfphSIjw

Poola vabatahtlikud meedikud, kes on osalenud UA sõjas juba aastast 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=P6oGJ4RRffU
Viimati muutis MadMan, 03 Veebr, 2023 10:58, muudetud 3 korda kokku.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: aavopluss, GertS, Luderi, pikk, Zuzlik ja 30 külalist