Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF Rõbar Ukraina diversioonirünnakutest Dnepril:
Ukraina relvajõudude taktikast Dnipro lähistel - Rybari jaotus

Alates jaanuari lõpust on Ukraina formeeringud Hersoni oblastis palju aktiivsemalt kasutanud väikeste kiirlaevade ja paatide luurerühmi. Vaenlane jälgib seega Vene vägede tegevust ja hindab riske, mis kaasnevad taktikalise maabumisega Dnepri vasakul kaldal.

🔻 Millest me räägime?

➖ 24. jaanuaril Dnipryany - Korsunka asulate lähedal
➖ 31. jaanuaril Krugliki järve ääres Bolšoi Potemkini saare juures
➖2. veebruar Krugloe saare lähedal Jegorlyki lahes Kinburni poolsaarest lõuna pool.
➖3. veebruar Dolgi saare lähedal Jegorõlki lahes

Kõigil juhtudel ei saavutanud AFU märkimisväärseid tulemusi, vene üksuste suurtükiväe- ja ründegrupid võitsid Ukraina DRG-d. Rohkem kui tosin paati ja julla uppus. Vaatamata perspektiivide puudumisele ja suurtele kaotustele ei kavatse Ukraina formeeringud siiski peatada sõjakäike teisele poole.

🔻Miks?

▪️Для Ukraina väejuhatusele on oluline hoida vasakul kaldal paiknevat vene väegruppi pinges. Lahingutegevused ja sabotaaž rinde eri osades alates Kynbournskaja neemest kuni Novaja Kakhovkani võimaldavad venitada Vene relvajõudude kaitset ja takistada vabastatud vägede ümberpaigutamist teistesse suundadesse.

Rinde pikkus on üle 160 km, kui arvestada Kakhovkast kuni Kynbournskaja neemeni, ja veel rohkem Energodari piirkonnast. Tagalaja kaitsmine võimalike saboteerijate sissetungi eest on vabastatud territooriumide julgeoleku säilitamiseks hädavajalik.

▪️Кроме Lisaks võimaldab DRG-de pidev kasutamine hinnata Vene armee kaitseseisundit Dnepri ääres. Erinevate piirkondade "sondeerimisega" kavatsevad Ukraina formeeringud kindlaks teha kõige vähem kaitstud alad, et kavandada võimalikku jõe ületamist.

🔻On see võimalik?

Praegu on täiemahuline operatsioon Dnepri ületamiseks vasakule kaldale praktiliselt võimatu. AFU-l oleks sellise plaani elluviimiseks vaja tohutuid ressursse, mis Hersoni piirkonnas praegu puuduvad.

Enamik regulaararmee üksusi on välja viidud ja üle viidud teistesse piirkondadesse, sealhulgas Donetskisse, Soledari ja Zaporižžja piirkonda. Hersoni piirkonnas jäävad armee maakaitseväed, palgasõdurid ning SDFi ja GURi üksused.

▪️Однако Teoreetiliselt on sellised katsed tulevikus võimalikud, et meie vägesid ohjeldada, et sundida tugevduste üleviimist sellele lõigule ja teiste liinide demineerimist, kuid mitte ühes või kahes lõigus, vaid mitmes korraga.

Tähelepanu kõrvalejuhtimiseks ja peamurdmise mulje loomiseks üritab AFU tõenäoliselt Dneprit ületada Novaja Kakhovka, Lvovo, Hersoni lähedal, Hola Prystani lähedal ning üritab samuti lossida vägesid Kinburi poolsaare lõuna- ja põhjaosas.

Selline variant, kui see ankurdatakse vasakule kaldale, võimaldaks hajutada vene rühmituse jõupingutused, lõigata läbi kaitseliinide ja kindlustada sillapea enne peavägede saabumist. 49. iseseisva pioneeribrigaadi jõud on nüüd peaaegu täies koosseisus paremal kaldal.

Taktikaline ülesanne sellise sündmuste variandi puhul on tugevdada Kinburi poolsaart, mis on AFU jaoks väga oluline nii informatiivsest kui ka strateegilisest seisukohast, et kindlustada Ochakov ja rünnata RF relvajõudude külge.

Kümneid uusi paate ja paate on juba lähetatud Hersoni ja Otšakovi. Strateegiliselt võimaldab sellise operatsiooni õnnestumine suunata RF relvajõudude tähelepanu kõrvale ja rünnata olulisemat suunda - Zaporižžiat.
Pilt
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF Kahe majori kanal:
Logistilistes küsimustes. Selle asemel, et uudis Šoigu aruande kohta ülemale

1. veebruar on möödas ja kauaoodatud aruandest ei ole veel midagi kuulda olnud. Ilmselt sõda ja kõrgeim salastatuse tase. Tuginedes ainult avatud andmetele, suhtlusele eesliini töötajatega ja vabatahtlikega, oleme koostanud oma seisukoha olukorrast. Loomulikult subjektiivne.

Relvastus. Väikerelvi on palju. Tänu NSV Liidule ja M. Kalašnikovile. AK-12 on põhjustanud vastuolulisi hinnanguid rindelt. Võib-olla on vaja mõningaid täpsustusi tootmise tasandil. Snaiperrelvad on olemas, kuid paljud tunnistavad lääne disaini paremust. Venelaste seas on muidugi Lobajevi püss esikohal, kusjuures tipptasemel snaipridelt on mõned sooviavaldused. Nende jaoks on olemas PTRid ja laskemoona. Vähemalt rinde aktiivsetes sektorites. Laskemoonanappus on suhteline asi, igale suurtükiväelasele tuleks anda vabad käed, ütlevad üksuste komandörid. Kuid teatavatest liikidest on puudus.

Sõjavarustus toimetatakse rindele koos laost välja võetud varustusega. "Armatas" ei ole fikseeritud (ilmselt salajane), BMPT "Terminaator" - tükkide kaupa. Siiski suureneb soomukite tootmismaht pidevalt, mis võimaldab sõidukiparki järk-järgult täiendada. Ratassõidukeid tarnitakse, kuid rahuajal kehtivad tarnenormid ei vasta lahinguolukorrale. Samal ajal on igasuguste seadmete remont endiselt tõsine probleem, mis on endiselt lahendamata.

Kaheotstarbelised seadmed, eelkõige igat tüüpi kopterid, ostavad enamasti vabatahtlikud. Dobrynya drooni saatus on teadmata; soojuskaamerad, NVR-id, sihikud ja helisummutid tarnitakse samuti eraviisiliselt. Nende tüüpide puudus toob kaasa massilised üleskutsed sõjaväelaste ja vabatahtlike rühmade poolt nende sugulaste hulgast sponsorite leidmiseks ning sageli korraldatakse populaarseid kogumisüritusi.

Vabatahtlikud ja sõjaväelased ostavad ka muid rindel vajaminevaid esemeid: vormiriietust, generaatoreid, NBC-sid, esmaabikomplekte, valuvaigisteid, maske, jalatseid ja sooja aluspesu. Sõduritele väljastatud vormiriietus (keegi ei ole veel alasti rindele läinud) muutub raskete tingimuste tõttu kiiresti kasutuskõlbmatuks.

Finantsküsimused on sageli põhjuseks, miks sõdurid küsivad sotsiaalset õiglust. Lepinguliste ja mobiliseeritud sõjaväelaste palkade vahel on erinevus ja see saab põhjuseks pikkadeks vestlusteks suitsetamisruumides. Küsimusi maksete kiiruse kohta ei ole lahendatud.

Tsiviilelanikkond on kesksel kohal piirialade kindlustuste ehitamisel. Ehitusmeeskonnad korraldavad kaevikuid, vooderdavad neid puiduga ja paigaldavad võimaluse korral elektri. Kuid rindejoon on suur, paljud kohad on endiselt problemaatilised.

Seega ei ole Venemaa kaitseministeeriumi juhatuses detsembris 2022 välja kuulutatud Ülemnõukogu otsus varustada rinne kõigega, mida ta vajab, täitunud varustamise korraldamise probleemide tõttu. Riigil on rahalised vahendid, kuid äärmiselt bürokraatlik süsteem, keskastmejuhtide motivatsiooni ja algatusvõime puudumine ei võimalda kasutada olemasolevaid reserve.

Selleks, et varustada ulatuslikku üksuste ja koosseisude võrgustikku, aga ka mitmeid üksikuid üksusi, on vaja kasutada kaasaegset digitaalset logistikatehnoloogiat, võtta üle kaubandusliku transpordi ettevõtete kogemus ja vähendada paberkandjal aruandlust miinimumini. Lisaks on vaja uuesti läbi vaadata lähenemine varustamisnormidele ja erilise sõjalise operatsiooni kontekstis rahuaegsed normid üldse kaotada.
https://t.me/s/dva_majors
karludune
Liige
Postitusi: 112
Liitunud: 24 Veebr, 2022 14:17
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas karludune »

Sakamoto kirjutas: 03 Veebr, 2023 19:41 Üks ork on vähe põrutada saand https://twitter.com/i/status/1621542820279468033
Tor-M2DT saab pihta https://twitter.com/i/status/1621559306045849600
Paari päeva jooksul on 2 TOR'i katki tehtud? Kokku 12-st, mis imperialistidel üldse on.
Täpsustus: arktiline Tor-M2DT ja teine kolme päeva jooksul.
Viimati muutis karludune, 03 Veebr, 2023 23:09, muudetud 1 kord kokku.
Peeter
Liige
Postitusi: 2579
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Peeter »

kuido20 kirjutas: 03 Veebr, 2023 16:01
ruger kirjutas: 03 Veebr, 2023 15:49 Orkidele käsk antud pealetungiks valmis olla ehk hakklihaks saamiseks valmistuda
«Пустить на фарш». Российским военным в Украине приказали готовиться к наступлению
"Valmistuge hakklihaks." Vene sõjaväelased Ukrainas said käsu valmistuda pealetungiks
https://twitter.com/finanzru/status/1621480453562589186
See tõlge tähendab pigem, et tehke vastane hakklihaks.
Artiklist:
Источники Bloomberg, близкие к Кремлю, подтверждают: Путин приказал начать новое наступление в феврале–марте, не считаясь с потерями. Перехватив инициативу на поле боя, Кремль рассчитывает оказать давление на Киев и его союзников, чтобы в будущем мирном соглашении гарантировать себе контроль над уже захваченными украинскими землями.
... генералы готовы «пустить на фарш» десятки тысяч военнослужащих, чтобы выполнить приказ командования, которому нужно отчитаться об успехах перед Кремлем раньше, чем украинская армия получит западные танки и сама двинется в атаку.

Korrektne tõlge oleks ikka, et "...kindralid on valmis kümneid tuhandeid sõjaväelasi laskma hakklihamasinasse, et täita kõrgemat käsku. Et kõrgem juhtkond saaks Kremlile ette kanda edusammudest..." jne. Jutt käib ikka orkikindralitest ja nende omade sõdurite mjasorubkasse farššimisele pressimisest.
Peeter
Liige
Postitusi: 2579
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Peeter »

karludune kirjutas: 03 Veebr, 2023 21:12
Sakamoto kirjutas: 03 Veebr, 2023 19:41 Üks ork on vähe põrutada saand https://twitter.com/i/status/1621542820279468033
Tor-M2DT saab pihta https://twitter.com/i/status/1621559306045849600
Paari päeva jooksul on 2 TOR'i katki tehtud? Kokku 12-st, mis imperialistidel üldse on.
Mis jutt see nüüd on 12-st Tor-ist?
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Ehk mõeldi neid arktilisi TOR-e?

Üle poole aasta on HIMARSid möllanud ja Wagneri kanal on päris vihane ohvitseride peale, kes HIMARSIt avalikult naeruvääristavad, et polevat midagi erilist...
On väga kummaline kuulda kindralitelt: jah, need HIMARSid ei olegi nii hirmuäratavad, kui lääne propaganda neid esitleb.
Lugupeetud sõjaväejuhid, soovitame teil minna rindele ja olla tunnistajaks nende relvade tulistamisele. Iga täppisrelv, mis toob vene sõdurile hävingut ja surma, on väga ohtlik ja hirmutav. Varem postitasin väikese katkendi selle mitte hirmuäratava relva rünnakust, siin on täielik video! Vaadake ise, milline oli selle mõju, kui see tabas sõjalist rajatist, käesoleval juhul laskemoona ladu. Õnneks ei olnud selles rünnakus ohvreid.

P.S. Vaenlane kindlustas 70% Izyumi kapitulatsiooni nende mitte hirmsate relvadega. Igapäevaselt ja taktitundeliselt hävitades laod, gsm ja PCB-d.
https://t.me/grey_zone/16981


Pärast enam kui pool aastat, mil vaenlasele on tarnitud "HIMARS-tüüpi" MLRS-süsteeme, on ikka veel inimesi, eriti kahjuks sõjaväe ja sõjalis-poliitilise juhtkonna hulgas, kes ütlevad, et see (HIMARS) ei ole ja ei mängi operatsiooniteatris mingit rolli, ning samuti apelleerivad sellele, et see MLRS ei ole tähelepanuväärne.

Noh, lubage mul alustada sellest, et ma ise olin selles taktikalises piirkonnas, kus see esimesena ilmus, sealhulgas kogesin seda tahtmatult iseendal. Postituses olev foto on põhimõtteliselt üks esimesi, kui mitte esimene dokumenteeritud foto HIMARSist Ukrainas.
*Kummagi poole jaoks ei ole need enam operatiivselt olulised, seega postitan oma tööarhiivi.

Kuigi HIMARS on kindlasti parem kui meie analoogsed MLRS-süsteemid, näiteks Tornado-S, ei ole see siiski imerohi. HIMARS on hea snaiperpüss. Aga ta vajab selle juurde pädevat teist numbrit, kes aitab sihtimisel ja kohanduste tegemisel, antud juhul laiaulatuslikku luuretegevust ja selle aparatuuri - agent, eri-, kosmose- (sh liikide) ja raadioelektrooniline luure. Kui anda mobiliseeritud mehele Steyr-Mannlicheri püss, siis ei saa temast snaiperit ja vastupidi, kui anda mobiliseeritud mehele Steyr-Mannlicheri püss, siis ei saa temast snaiperit ja vastupidi.

Enamik meie sõjalistest ebaõnnestumistest peitub kõige sügavamates ja tõeliselt massiivsetes probleemides luureaparaadis. Just need on tingitud vaenlase ja Ukraina sõjalise ja poliitilise olukorra, aga ka praeguse olukorra üldisemalt ebapiisavast hindamisest.

HIMARSi on tuvastatud rohkem kui üks kord, kuid teise probleemi, nn ajalise võimenduse tõttu - luure- ja vastulöögiüksuste tööst kuni tegeliku löögivõimekuseni kulub liiga kaua aega, enne kui sihtmärki tabatakse. Subjektiivselt võin öelda, et selle tulemuseks on ainult ühe ja ühe kuni kahe sellise rajatise hävimine ja kahjustamine.

See oli üks meie Harkivi ja Hersoni territooriumide loovutamise põhjustest, ja kui midagi ei muudeta, võib loovutatud territooriumide nimekiri pikeneda.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Vene lülitas Melitopoli Interneti pakkuja jaama välja.
Mobiili sidet netu ja vene lubab/ähvardab kõik tugijaama teenused lõpetada. Väidetav põhjus on, et elanikud ei loeks Ukraina uudiseid .
Linnapea Fedorov https://t.me/ivan_fedorov_melitopol/1290
Huviline78
Liige
Postitusi: 1287
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Huviline78 »

Kiyanyni tänane ülevaade idarindelt subtiitritega. Lühidalt, tüüp on ise korraliku küberrünnaku all ja seetõttu rahul, et teeb nähtavasti õiget asja infomaastikul. Hetkel on Bahkmuti ümbruses olukord keeruline, kuid kontrolli all.

https://twitter.com/wartranslated/statu ... 7999717377
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas Turist 47 »

BBC Ukrainalt.
Huvi korral. " Kuidas ja kes üritab orkistanis sabotaaži abil peatada sõda Ukraina vastu " https://www.bbc.com/ukrainian/news-64350503
Miki
Liige
Postitusi: 1336
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas Miki »

Jällegi hooletu suitsetamine?

Vene Föderatsiooni Belgorodi oblastis - tulekahju tehases
https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/02/4/7387888/
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19534
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas ruger »

Miki kirjutas: 04 Veebr, 2023 7:58 Jällegi hooletu suitsetamine?

Vene Föderatsiooni Belgorodi oblastis - tulekahju tehases
https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/02/4/7387888/
Belgorodis sai UKR pool pihta naftahoidlale. Selle kõrval olnud metallitehas, mis tootis Krimmi silla parandamise jaoks komponente, läks samuti põlema.
The Ukrainian Army has struck a giant oil depot near Belgorod, Russia.

A nearby metal factory providing material for the reconstruction of the Crimean Bridge has also caught on fire.

The fire is only growing larger and larger.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 2365543424
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19534
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Ukraina-Valgevene piiril toimuvast kirjutab AP
'Along Ukraine-Belarus border, a war of nerves — and drones'
https://apnews.com/article/russia-ukrai ... c133131a7e

Orkid lubavad pommitada Poola ja Rumeenia lennuvälju, kui nendelt peaks tõusma lennukid, mis on annetatud Ukrainale.
Vene propaganda ei puhka. Lennuki võimalikku tarnimist mainis Vene kindral ja endine Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna ülem Jevgeni Bužinski, kes ähvardas, et "NATO õhubaasid muutuvad Vene vägede jaoks õigustatud sihtmärgiks, kui need Ukraina lennukitele kättesaadavaks tehakse".
"Kui NATO riigid otsustavad oma õhujõude kaasata, võivad nad hakata tegutsema lähedalasuvatest NATO õhuväebaasidest, näiteks Rumeeniast ja Poolast," jätkas Bužinski, lisades, et õhuväebaasidest saab "rahvusvahelise õiguse seisukohalt sihtmärk, mida saab legaalselt rünnata. .”
https://rmx.news/poland/russia-threaten ... o-ukraine/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4868
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Veel 30 000 matsi Mariupolisse toodud. Vatid valmistavad uusi rünnakuid ette:

https://twitter.com/noelreports/status/ ... tpIdEY0Xzw
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Eile õhtul andsid venelased Kramatorski linnale/lähistele veel kaks raketirünnakut, https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Melitopoli on saabunud 1500 wagnerit https://weukraine.tv/fedorov-u-melitopo ... lyuyetsya/
(tegelikult saabusid Mihhailovkasse, aga vahet ei ole, vist)
Eile või päev varem saabusid piirkonda 2 - 3000 kadõrovlast.
SEPKA saabus vene eriüksus, "rahutuste likvideerimise" pataljon (300-võimalik 500 ühikut)

Tunni eest läks pea terve Ukraina õhuhäiresse. Põhjuseks orkide lennukite tegevus Valgevenes. Infot netu.
https://war.novyny.live/v-ukrayini-ogol ... 75796.html

Bahmutis, "lihakombinaadi piirkonnas" , likvideeriti vene ründe üksused, positsioonid - taastati algsed UA positsioonid https://real-vin.com/zsu-vidkinuli-okup ... -v-bahmuti
SEPKA Pidevalt saabuvad UA värsked väed. Varustuse teed Ukraina kontrolli all.
Orkid saadavad värskeid vägesid, suurendavad suurtükiväge. Lisab lennundust. Segab sidet.

SEPKA
.Vene tungis edasi Kreminnaja lähedal https://real-vin.com/rosijski-okupanti- ... kreminnoju
Eile hilisõhtul Ukraina ütles, et pealetungis osalevad hästi õpetatud/varustatud orkid, tehnika, tankid, umbes 100 suurtükki + erinevad "heitjad, lennundus.
(Vene ise ütles, et piirkonnas on ainult valgevenes ja orkistanis väljaõppe saanud mobikud)
ISW ütleb, et Kremennaja piirkonnas on orkid vähe/minimaalselt edasi liikunud. Relvajõud on tõrjunud orkide rünnakud Jampolovka piirkonnas (16 km Kremennajast läänes) . Orkid väidetavalt põgenesid ja tümitavad nüüd relvajõudude üksusi distantsilt.
Miski loba oli, et piirkonnas "juhendavad", kontrollivad orkide rünnakuid "julgeoleku üksused ( oli vist "SOBR" ).

Võimalik propa, aga Ukrainal väidetavalt rasketehnikat vähe, suurtüki toetus "olematu". Ukraina asub nö. metsaalal.
Side maas, kõigil.

SEPKA Brjanskis ja Kurskis kehtestas/taaskehtestas venelane terroriohu "kollase" taseme. Ootavad relvajõudude väidetavat rünnakut, sissetungi.
(osaline https://donbas24.news/news/u-deyakix-re ... i-navishho)
Ehitavad kaitseliine.

Lisatud.
OK "Lõuna" - vene "vahendid ja võimekus" on koondunud itta, kuid neil on võimekus ka ootamatult tabada - rünnata lõunat.
Relvajõud on, igatahes, valmis.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19534
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: HenryR ja 13 külalist