Õnnetused tuumaelektrijaamades

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

vk1 kirjutas:1 pilt veel, lihtsalt et illustreerida mis on radiatsioonidoos kui selline.

http://www.xkcd.com/radiation/
Sul väga väga õigesti öeldud, et see on doosi kohta näide. Kahjuks aga radiatsiooni negatiivne mõju ei käi sedasi, et tõstan 2x doosija saan max 2x suurema kahjustuse, vaid seal see seos just madalate dooside puhul suurem. Näiteks sellest on Petkauefekt, mille kohta on tabavalt kirjutatud järgmist:
A long term exposure of extremely low radiation (i.e., one-ten millionth of a rad per minute) was found to be 100 BILLION times MORE lethal than a short term exposure to exceedingly high level radiation (i.e., 10,000 rads per minute). As it turns out, Petkau discovered that at exceedingly high radiation levels, the abundant free radicals generated in tissues tended to cancel each other out before they could do cellular damage. But at extremely low levels of radiation, these same free radicals - produced in minuscule quantities - remain unchecked. And any steady stream of unchecked free-radicals will efficiently and lethally cleave lipid cellular membranes like a hot knife slicing through butter once they overwhelm and exhaust cellular antioxidant defenses. This dramatically illustrates the non-linear aspects of dose (rads) to lethality. Most scientists specializing in the field of nuclear medicine are unaware of this fact. And most think strictly in terms of genetic damage, while the above presents its lethal affects upon cell membranes and only secondarily to the genetic core.
See sama väide on olnud ka paljude nende teadlaste peamiseks aluseks, kes ründavad neid lennujaamade uudseid turvakontrolli väravaid just nende taga opereerivate töötajate terviseriskist lähtudes ning seda on ära kasutatud ka DU moona kasutamise vastastes avaldustes. Muideks selle Petkau leiu põhjal on tehtud uuringudi ka populatsiooni tasemel. Näiteks leiti, et kogu USA naispopulatsioonist elab tuumajaamade lähedal 18%. See sama 18% aga andis näiteks 55% kogu USA rinnavähi juhtudest aastatel 1985-1989. Teisalt jälle oli seal uuringus see tuumajaama ümber joonistatud rõngas suht suure raadiusega (100 miili) ning äkki võis selles uuringus sekkuvaks muutujaks saada see, et sinna tuumajaamade ümbrusesse sattus enam metropolides elavaid inimesi ning siin võib osalt näha seega ka kehvema õhupuhtuse mõju (minupoolne oletus). Aga samas jällegi võib see aidata ka seletada, miks WHO on hinnanud, et 1986 kriis on tänase päevani kaasa toonud pea 1 miljon täiendavat surmajuhtumit Euroopas. Ehk aitab minu seda juttu selgemaks teha selle ala eksperdi tsitaat mõistele "ohutu radiatsioon":
… [Daniel] Hirsch, a renowned expert on nuclear policy often quoted by major media outlets, spoke at the Stevenson College Event Center on the tragedy at the Fukushima plant and how the U.S. can prevent a similar meltdown at its 104 nuclear reactors, including the two in California. …

Hirsch warned that a decades-old study estimated that a meltdown at the Southern California nuclear plant in Onofre could release enough radiation to immediately kill 130,000 people, cause cancer to 300,000 and genetic defects in 600,000 more.

“Every amount of radiation exposure increases your risk of cancer,” he said. “There is no safe level of radiation.”

Ja minu kohustuslik up-date video eksperthinnanguga Fukushima raskustaseme tõstmisele tasemele 7. Tõstatab mõtlemapanevad küsimused sellest, kui palju infot meile ikka avadatud on ning mida hoitakse vakaall.
Viimati muutis Tiam, 20 Apr, 2011 22:09, muudetud 1 kord kokku.
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

Pöörane, spekulatiivne ja ehk konspiratoorne plot Jaapani kriisile:

STUXNET VIRUS- on loodud tööstuste sh tuumaelektrijaamade kontrollsüsteeme ründama ja üle võtma üldkirjeldus.

Väidetavalt on selle viiruse loomise taga USA ja Iisreal:
http://www.jpost.com/IranianThreat/News ... ?id=203777
http://www.bangkokpost.com/breakingnews ... an-officer

Nii ja selle viirusega rünnati Iraani tuumajaama, mis jõudis ka Lääne pressis kajastuseni. Selles Iraani tuumajaamas olid Siemensi kontrollsüsteemid ja -tarkvara ning iraanlased süüdistasid just Siemensit, et nad on USA-l ja Iisraelile andnud kasutada kontrollsüsteemide tarkvara, et luua seda lahti muukivat viirust:
http://www.reuters.com/article/2011/04/ ... NB20110417
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... nobyl.html
http://edition.cnn.com/video/?/video/te ... t.worm.cnn

Nii ja nüüd puänt: ka Fukushima tuumaelektrijaamas kasutati väidetavalt kontrollsüsteemides Siemensi tarkvara. Sarnaselt oli see Siemensi lahendus kasutusel peale Jaapani paljudes Lõuna-Aafrika ja Saksamaa tuumajaamdes- just need kaks riiki sulgesid oma tuumajamad kohe peale Fukushimat sellel ajal, kui asi ei olnud Jaapanis veel väga kriitiline. Ja nüüd huvitav kaudne seos, mis kõik otsi veidi kokku tõmbab: väidetavalt (kommentaaride põhjal järgmisele artiklile) olid Fukushimas kriisi ajal parandustöid tegemas 10 Siemensi töötajat- huvitav:
http://www.spiegel.de/international/wor ... 82,00.html
Ten technicians from German were engaged in maintenance work at the Fukushima plant during the earthquake on Friday. The reactor they were working on had been turned off for the repairs. None of them were in the plant at the time of Saturday's explosion in No 1 reactor.
Kordan, et tegemist on lihtsal "mis siis kui" spekulatiivse stsenaariumiga, seega ärge kurjaks saage.
Viimati muutis Tiam, 23 Apr, 2011 13:54, muudetud 1 kord kokku.
vk1
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

ja tsunami põhjustas Karl Rove ilma-masin, millega viimati Bush uputas New Orleansi. ainult maavärina põhjus pole veel päris täpselt teada, kuid töö käib sellelgi suunal, nähtud on hiidsisalikke võitlemas mutant-hiidliblikatega.

kas tõesti on mingeid lolle, kes usuvad sellist .... noh...paska?

maailm on ikka püsti lolle täis :lol:
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

vk1 kirjutas: maailm on ikka püsti lolle täis :lol: , kes ei oska lugeda
Tiam kirjutas:Kordan, et tegemist on lihtsal "mis siis kui" spekulatiivse tsenaariumiga, seega ärge kurjaks saage.

Eriti lolli mulje jätab sellest mögast, mis vk1 vastusena andis see, et ta ei arvesta ei sellega, et see mehhanism, mida eelnevalt kirjeldasin on ju paraktikas edukalt kahe tuumarjatise vastu Iraani näitel kasutatud ega mu palvetega mu posti alguses nii alguses kui lõpus "Kordan, et tegemist on lihtsal "mis siis kui" spekulatiivse stsenaariumiga, seega ärge kurjaks saage"

Symantec on üks maailma suurimaid antiviiruse arendusega tegelevaid ettevõtteid, nende demo Stuxnet viiruse tegevusest.

Israeli Test on Worm Called Crucial in Iran Nuclear Delay (NY Times)

Israeli general claims Stuxnet attacks as one of his successes
Viimati muutis Tiam, 23 Apr, 2011 13:54, muudetud 1 kord kokku.
vk1
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

plot, stsenaarium - need sõnad viivad selleni, nagu oleks tsunami,maavärin- mõlemad läbi aegade võimsaimad seal kandis, olnud seotud ameeriklaste/juutide viirusega. no kui see oli sinu plot, siis ootan ma huviga järgmisi kirjutisi natside baasist kuul, kust seda kõike kordineeritakse.

kui sa aga esitasid seda lihtsalt kui huvitavat näidet inimlikust loogikast, millega sa ise ei pruugi niiväga nõustuda, siis kirjuta see oma kommentaaris rohkem lahti. maailm on täis inimesi, kes usuvad ´´mitmesuguseid müstikuseid ja muinas-jullesid´´ kui tsiteerida Karlssonit katuselt. kaasa arvatud Karl Rove Weather Machine, mida ma mainisin.

minu vastus oli sihitud umbmääraselt ullikeste vastu, nimeliselt sind mainimata, mistõttu tunnistan omapoolset süüd ka :D
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

vk1 kirjutas:plot, stsenaarium - need sõnad viivad selleni, nagu oleks tsunami,maavärin- mõlemad läbi aegade võimsaimad seal kandis, olnud seotud ameeriklaste/juutide viirusega. no kui see oli sinu plot, siis ootan ma huviga järgmisi kirjutisi natside baasist kuul, kust seda kõike kordineeritakse.

kui sa aga esitasid seda lihtsalt kui huvitavat näidet inimlikust loogikast, millega sa ise ei pruugi niiväga nõustuda, siis kirjuta see oma kommentaaris rohkem lahti. maailm on täis inimesi, kes usuvad ´´mitmesuguseid müstikuseid ja muinas-jullesid´´ kui tsiteerida Karlssonit katuselt. kaasa arvatud Karl Rove Weather Machine, mida ma mainisin.

minu vastus oli sihitud umbmääraselt ullikeste vastu, nimeliselt sind mainimata, mistõttu tunnistan omapoolset süüd ka :D
Just!!! Ma leidsin selle seoste rea lihtsalt huvitava, mis siin eelpool toodud on, selle pärast siin see plot ja stsenaarium mõiste kasutamine. Samas hoiatasin ju selgelt, et see on spekulatsiooni tasemel asi, ja seda nii oma posti alguses kui lõpus. Ning tsunamiga seoses näen seost ehk ainult nii palju, et siin oli kokkusattumus- ehk keegi, kes kontrollis neid juhtsüsteeme võttis looduse ette mängitud katastroofist viimast: eskaleeris läbi oma segava tegevuse kriitilistel hetkedel sekkudes Fukushimas looduse algatatud kriisi mitu korda. Siit ka need mõisted stsenaarium ja plot- ehk ei oleks meil ilma selle segava tegevuseta olnud nii tõsist kategooria 7 tuumaõnnetust, vaid asi oleks juba eos kontrolli alla saadud. Kriisi alguses TEPCO väitis väga kindlalt, et isegi kui voolu taastamiseks saidil läheb aega nädalaid on worst case stsenaarium 2% sulanud tuumakütust- siin see iva ongi, kas TEPCO vassis või oli lihtsalt ebakompetentne VÕI viis täielikult sulanud reaktoriteni hoopis kolmas sekkunud muutuja selle arvutiviiruse näol, mis esialgset tekkinud kriisile reageerimist piisavalt segas. Vähemalt minu arvates ei ole selliste sündmuste arengu puhul sõna stsenaarium kasutamine küll liiast- ja näed natsibaasi Marsil või X venna tsunamimasinat ka ei ole ilmtingimata vaja . Ise ma ei usu otseselt sellesse, st ei saagi uskuda, sest mul puuduvad objektiivsed andmed, aga tuginedes nendele linkidele, mis ma esitanud olen ei ole tegemist võimatu "Karl Rove Weather Machine" tüüpi nähtusega vaid reaalses elus juba 2x kasutatud küberrelvaga, mille seosed viivad USA ja Iisraelini.

Arvan, et see linkidena toodud Iraani tuumarajatiste edukas ründamine ja seda ümbritsev lugu on juba militaaraspektiski piisavalt huvitav, et siin foorumis kohta ja arutlust väärida. Seda enam, et see ei ole vist siin foorumis käsitlust ka leidnud. Näiteks juba meie tsiviiljulgeoleku seisukohast tasub seda arutada: kui mõni äärmusrühmitus Kaukaasiast mõtleb sellist küberrelva kasutada Sosnovy Bor'i vastu, selle asemel, et end kuskil turul õhkida on asi ka meie jaoks äkki väga aktuaalne? Samas Symanteci analüüs näitas, et see viirus on suure hulga ajude ja vahendite abil loodud, ehk ei ole tegemist suvalise harrastuskräkkeri looduduga, vaid pigem juba riiklikul tasandil kaitsetööstuse R&D tegevuse tulemiga - annab kaalu Iisraeli-USA hüpoteesile - ning seega on ehk sellist asja hüpoteetilisel Kaukaasia vabadusvõitlejal raskem ka omandada.

Lõpetuseks võtan selle osa süüst endale, et oleksin võinud enam lahti asju kohe algul kribada. Samas vaata mu neid linkegi - ei ole seal ühtegi kuubaasi või ilmamasina viidet sees!. Seega oli, mul raske ette mõelda, kuidas küll keegi neid mu algses postituses näha võiks! Ja sellest sõnastusest "kas tõesti on mingeid lolle, kes usuvad sellist .... noh...paska?" lugesin küll ma välja otsese rünnaku enda vastu- oli see lause ju pandud vastusena minu algsele postile.
vk1
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

seoses eesti rahva iibe tõusuga olen viimase kuu enamuse vabast ajast titevalves ja suht magamata, lisa see niigi suht nigelale kirjutamisstiilile ja voila! :oops:

siiski on mul raske ette kujutada inimest/grupeeringut/sekti kel oleks motiiv, võimalus ja ressursid sellist rünnakut ja sellise ajastusega sooritada.
mis motiiv on USA-l ja Iisraelil selliseks operatsiooniks?

see sobiks nii vanema põlve, Roger Moore ajastu, Bondi-filmi süzeeks, kuid reaalses maailmas..
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

vk1 kirjutas:seoses eesti rahva iibe tõusuga olen viimase kuu enamuse vabast ajast titevalves ja suht magamata, lisa see niigi suht nigelale kirjutamisstiilile ja voila! :oops:

siiski on mul raske ette kujutada inimest/grupeeringut/sekti kel oleks motiiv, võimalus ja ressursid sellist rünnakut ja sellise ajastusega sooritada.
mis motiiv on USA-l ja Iisraelil selliseks operatsiooniks?

see sobiks nii vanema põlve, Roger Moore ajastu, Bondi-filmi süzeeks, kuid reaalses maailmas..
Ok! Arusaadav ja rahu nüüdsest. Aga üks väike täpsustus veel- USA ja Iisraeli motiivile ja seosele seoses Fukushimaga ei ole ma kusagil viidanud. Pigem on loogilisem see, et iraanlased suutsid selle viiruse omast süsteemist isoleerida ning selle "juhuslikult poetada" tetatud ringkondade käsutusse, kes juba teadsid millal ja kuidas seda kasutada. Või milline samm oleks saanud iraanlastelt veel selgem vastukäik Siemensi suhtes olla kui nende enda väidetaval nõusolekul loodud relva kasutada mõne Siemensi suurkliendi - näiteks Jaapani TEPCO reaktorid - vastu ning saatus lihtsalt andis eriti magusa võimaluse seda suurejooneliselt teha läbi tsunami. Igatahes vaadates USA-Iisraeli tegevust, siis tundub, et sellises covert sõjas pole ükski asi püha- ka mitte risk tekitada oponendi riigis tuumakatastroof, seega vaevalt ka Iraani jaoks siin teised mängureeglid kehtivad.

Või teine võimalus, tegemist on ju viirusega ja by definition selline asi on loodud levima ja Stuxnet on seda ka teinud, levides laialdaselt üle maailma.. Ning tundub, et teatud mustad jõud on sellest asjast vägagi huvitatud olnud:
Experts at first believed that Stuxnet started spreading around March or April 2010,[20] but the first variant of the worm appeared in June 2009.[8] A second, with substantial improvements, appeared in March 2010, apparently because its authors believed that Stuxnet was not spreading fast enough; a third, with minor improvements, appeared in April 2010.[21] The worm contains a component with a build time stamp from 3 February 2010.[22] In the United Kingdom on 25 November 2010, Sky News reported that it had received information from an anonymous source at an unidentified IT security organization that Stuxnet, or a variation of the worm, had been traded on the black market.[23]

The worm was first reported by the security company VirusBlokAda in mid-June 2010.[8] Journalist Brian Krebs's 15 July 2010 blog posting was the first widely read report on the worm.[24][21] Its name is derived from some keywords discovered in the software.[25
Aga see post sai veel spekulatiivsem kui eelmine ja nagu sa õigesti ütlesid on see ehk veelgi enam seda James Bondi filmi süzee tiitlit.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Tuumajaamast lekkis vett

Postitus Postitas ruger »

USA-s toimud veel korralik leke tuumaelektrijaamast 4 kuud tagasi... See siis 1,5 miljonit liitrit radioaktiivset vett pääses süsteemist välja. Küsimus kuhu see vesi pääses. See ei ole 2L ega 200L.

The leak of 400,000 gallons of water containing radioactive tritium from a US nuclear power plant in November last year has only just been made public. For 4 full months, the public was kept in the dark. The information in the US is so opaque, this must be a systemic problem
https://twitter.com/momoworldview/statu ... 2521662464

Minnesota agentuurid teatasid sel nädalal, et jälgivad möödunud sügisel Minneapolise lähedal asuvast tuumajaamast lekkinud umbes 400 000 galloni radioaktiivse vee puhastamist.
Minneapolises asuva kommunaalettevõtte andmetel ei avaldatud Monticellos asuva Xcel Energy tehase leket seni avalikkusele, kuna see "ei kujuta endast tervise- ja ohutusriski kohalikule kogukonnale ega keskkonnale".
"Oleme võtnud põhjalikud meetmed selle olukorra lahendamiseks tehases kohapeal," ütles Xcel Energy-Minnesota, Põhja-Dakota ja Lõuna-Dakota president Chris Clark neljapäevases avalduses. "Kuigi see leke ei kujuta ohtu avalikkusele ega keskkonnale, võtame seda väga tõsiselt ja töötame olukorra ohutu lahendamise nimel."

Leke tuvastati tavaliste põhjavee seiresüsteemidega ja see kinnitati 22. novembril 2022, teatas Xcel Energy, kes teatas, et teavitas sel päeval osariiki ja USA tuumaenergia reguleerimise komisjoni.
Minnesota saastekontrolliagentuur, Minnesota tervishoiuministeerium ja Minnesota loodusvarade osakond jälgivad Mississippi jõe ääres, umbes 40 miili Minneapolisest loodes asuva tehase puhastamist.
"Leke on peatatud ja see ei ole jõudnud Mississippi jõkke ega saastunud joogiveeallikaid," ütles Minnesota saastetõrjeagentuur neljapäeval. tehase läheduses."

Xcel Energy ütles, et lekkinud vesi sisaldab triitiumi taset, mis on madala kiirgustasemega tuumaelektrijaamade elektritootmise kõrvalsaadus, mis jääb alla tuumaregulatsioonikomisjoni ohutusläve. Ettevõte teatas, et on pumpanud, ladustanud ja töötlenud vett korduskasutamiseks ning on seni taastanud umbes 25% vabanenud triitiumist.

Rohkem kui kahe tosina kaevu pidev seire on kindlaks teinud, et lekkinud vesi on kohapeal täielikult suletud ja seda ei tuvastatud üheski kohalikus joogivees, teatas Xcel Energy.
https://abcnews.go.com/US/cleanup-under ... d=97951102
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Gideonic »

ruger kirjutas: 19 Mär, 2023 19:55 USA-s toimud veel korralik leke tuumaelektrijaamast 4 kuud tagasi... See siis 1,5 miljonit liitrit radioaktiivset vett pääses süsteemist välja. Küsimus kuhu see vesi pääses. See ei ole 2L ega 200L.

The leak of 400,000 gallons of water containing radioactive tritium from a US nuclear power plant in November last year has only just been made public. For 4 full months, the public was kept in the dark. The information in the US is so opaque, this must be a systemic problem
https://twitter.com/momoworldview/statu ... 2521662464
Muidu ei viitsiks reageerida, aga kuna see uudis on nii erakordselt idiootne ja näitab hästi kui masendavalt edukas on suvaline tuumahirmu õhutamine, siis nati konteksti siia juurde:

1. Tegu oli (ainult) triitiumit (H3) sisaldava veega, ning sedagi tühises koguses - koguses mis on USAs lubatud ka joogivees.

(Triitium eraldav ainult veidi beta-kiirgust, mis on ohtlik ainult suurtes kogustes sissesöömisel, muidu ei läbista isegi nahka)

2. See asi juhtus novembris, raporteeriti NRCle koheselt (NRC raporti link - kõige viimane lõik seal) aga millegipärast on vaja klikimeedial see pasatormiks genereerida just nüüd X kuud hiljem

3. Täpsemal uurimisel selgus et Triitiumi väljastamine nii tühises koguses tegelikult isegi ei vaja NRC teavitust. Firma ilmselt tegi seda et olla ülipüüdlik (et siis 4 kuud hiljem tänuks sensatsiooni-meediasse sattuda). Seepärast see ka tollal ilmselt kuhugi meediasse ei jõundud.

4. Ma kahjuks ei leia seda kahe päeva vanust redditi postitust enam, aga 1,5 miljonit liitrit (400 000 gallonit) on tegelikult just väike kogus, väidavad need kes igapäevaselt tegelevad nende asjadega. Ja üks põhjus miks seda vett on "nii palju" ongi, et ainete kogus oleks seal sees sedavõrd väike, et seda oleks ohutu kasvõi juua. Ohtlikumate ühenditega väljutatakse seda ka suuremas koguses.

5. Seal postituses räägiti ka sellest et see pidavat olema olnud mitte mingi "täiesti ootamatu" leke, vaid ettekavatsetud tegevus. Lihtsalt tehnika vanuse tõttu avanes seal midagi lihtsalt päevake varem kui pidi. Loomulikult intsident, aga mitte nüüd päris see mis sellises pealkirjas adekvaatselt kajastub.


Kokkuvõtteks: 4 kuud tagasi lekkis joogiks kõlbuliku triitiumi-kogusega vett veidi ennem ettenähtud väljutamisaega (koguses mis on väiksem kui Chicago mereakavaariumi delfiinide bassein). Asi kellelegi ohtu ei kujutanud, see raporteeriti koheselt, asjaga tegeleti.

Kuidas aga klikimeedia seda kajastas? :wall: :wall:
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas mart2 »

Gideonic kirjutas: 20 Mär, 2023 15:18 ... Kokkuvõtteks: 4 kuud tagasi lekkis joogiks kõlbuliku triitiumi-kogusega vett veidi ennem ettenähtud väljutamisaega (koguses mis on väiksem kui Chicago mereakavaariumi delfiinide bassein). Asi kellelegi ohtu ei kujutanud, see raporteeriti koheselt, asjaga tegeleti.

Kuidas aga klikimeedia seda kajastas? :wall: :wall:
Tuleb melde see lugu, kui ajakirjanik rääkis Turovskiga ning ütles, et mõned inimesed pissivad vette, tehes sellega suurt kahju vee keskkonnale. Turovski lihtsalt mainis, et seda on umbes 200-300 ml, kuid vaalad lasevad korraga ~200 liitrit ...

Sensatsioon tulebki sellest, kuidas kasutada mõõtühikuid - tuumajaama loos liiter vs. kuupmeeter, NLiidu viljasaak puudades vs. muu maailm tonnides, inimese ja vaala uriin ml vs.liiter, jne. jne.
Sensatsioon müüb, mitte tegelik tagajärg! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Walter2 »

Vaadake palju hindusid tippajal Gangeses oma 300ml-ga vegeteerivad ning kui väheseks on vaalasid maailmameredes jäänud.. :crying:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Tuumajaamast lekkis vett

Postitus Postitas Kilo Tango »

Walter2 kirjutas: 20 Mär, 2023 21:44 Vaadake palju hindusid tippajal Gangeses oma 300ml-ga vegeteerivad ning kui väheseks on vaalasid maailmameredes jäänud.. :crying:
Põhjus -tagajärg kassatead. Mis sa arvad mille pärast üldsegi meri soolane on? Õige. Vaalad on süüdi.
Kuidas see kõik teemasse puutub...?
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Õnnetused tuumaelektrijaamades

Postitus Postitas mart2 »

Vabandan.
Tõin lihtsalt ainult näite sellest, kuidas saab sensatsiooni kiskuda ning ei planeerinud, et keegi seda Gangesi näitega edasi "harutab"... :oops:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist