Mälestusi sõjapäevilt Holstre kandist.

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
mari14
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 20 Veebr, 2023 7:57
Kontakt:

Re: Mälestusi sõjapäevilt Holstre kandist.

Postitus Postitas mari14 »

Aitäh, T.t ja T. isale. Meie siin juhuslikult kokku sattunud kolme erineva põlvkonna inimesed taastame jupihaaval sündmusi. Varem oleksime pidanud, sest elas veel inimesi, kes oleksid ka teadnud ja mäletanud. Meie kant, eks paljud teisedki, oli 1940-41 ja peale sõda aastakümneid nagu NKVD tallermaa. Huvitav on mulle see, et meie külas elas üks naine, kes ometigi teadis kõike ja kõigist. Nõukogude ajal oli satiiri ajakiri "Pikker ". Keegi naljanina oli isegi kirjutanud temast sinna luuletuse "Pirmastu raadio". Kas ta sellest mehest ei teadnud või jäi minul see "saade" kuulmata. Ilmselt polnud ma selles eas ja puudus siis ka eriline huvi. No, oli mul üldse vaja tema juurde minna ! :( Nagu näha, ega kõike täpselt mäletagi. Mõni asi jäi arusaamatuks ka seepärast, et minu mamma rääkis inimestest vanade talunimede järgi. Perekonnanimesid tavajutus eriti ei kasutanud.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 277
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Mälestusi sõjapäevilt Holstre kandist.

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Oli kuidas oli, aga meie pere ja lähedaste jaoks jääb Richard-Johannes Lillepõld meelde kui tubli ja tegus mees! Kui tegu oleks olnud mingi agendiga siis oleks seda kuulda olnud. Ei sõja ajal, ega ka peale sõda keegi tema kohta ühtegi halba sõna ei öelnud. Küla "kellad" oleks igal juhul helisenud. Nagu juba eelnevalt mainisin, andsid kolm meest kadedusest allkirjad ja rohkem polnud vaja. Ka minu äsja lahkunud isa ei kuulnud Richardi kohta midagi halba ei nii oma ema, ega teiste käest. Head mälestused jäävad!

T.
mari14
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 20 Veebr, 2023 7:57
Kontakt:

Re: Mälestusi sõjapäevilt Holstre kandist.

Postitus Postitas mari14 »

Talupoeg T.
Puhaku Sinu isa ja vanaisa rahus. Hoia oma head mälestused hinges. Tore oli neid huvitavalt kirjutatud meenutusi sõja ajast lugeda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist