General SVR

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1073
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Venemaa president Vladimir Putin pidas eile vaatamata kehvale enesetundele videokonverentsi võimu- ja sõjaväeblokkide juhtkonna esindajatega. Erinevalt eelmistest päevadest kuulas president eile kannatlikult ettekandeid ja osales isegi päevakajaliste küsimuste arutamisel. Sõjalise bloki juhtkonna esindajad teatasid, et nad "hävitasid täielikult" ühe Patrioti süsteemi Ukrainas ja püüdsid kinni "kõik" Storm Shadow kaugmaa tiibraketid. Samuti kinnitasid sõjaväelased presidendile, et öise raketirünnaku tulemusena Ukraina territooriumile hävitati "kõik sihtmärgid". Sõjalise bloki juhtkonna esindaja sõnul hoiavad Vene sõjaväelased hoolimata vastase pidevast survest mitmes suunas rindel kõiki positsioone ning mõnel pool ründavad nad isegi tõhusalt. See aruanne rõõmustas presidenti, kuid rõõmustada ei tulnud kaua. Sõjaväe juhtkonna kõne järel võttis sõna Vene Föderatsiooni Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev, kes purustas eelmise raporti peaaegu kõigis punktides. Julgeolekunõukogu sekretäri sõnul on järeldused Patrioti süsteemi täieliku hävitamise kohta ennatlikud, selle kohta tõendite puudumisel võib pidada kinnitatuks vaid ühe raketi, oletatavasti Storm Shadow tabamist, rinne käriseb ning efektiivsetest rünnakutest võib vaid unistada. Samal ajal ütles Patrušev presidendile, et on olemas kontrollitud teave vähemalt ühe Kinžali raketi tabamise kohta, mida kuni viimase ajani peeti "tabamatuks" ja mis suudab ületada kõik praegu olemasolevad raketitõrje- ja õhutõrjesüsteemid. Sõjaväelased hakkasid vastu, kuid president katkestas nad. Putin, hoolimata tõsiasjast, et ta ei tundnud end selgelt hästi, vandus sõjaväe juhtkonda, alustades retoorilise küsimusega: "На х..я вы мне мозги еб..те?" Ja lõpetas kümmekond minutit hiljem kogu sõjaväeliselt juhtkonna tervikuna ja individuaalselt, kindlas suunas saatmisega. Edasi arutati mitmeid pakilisemaid küsimusi, kuid juba selgelt väsinud ilmega president võttis koosoleku modereerimisest osa vaid kaudselt ja lõpetas selle peagi. Õhtul on Putin traditsiooniliselt arstid enda juurde kutsunud ja alles pärast ravimite võtmist magama jäänud. Suhtlemine kuberneridega videokonverentsi vahendusel on usaldatud presidendi dublandile, millega ta tuleb päris hästi toime.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidendi Vladimir Putiniga sarnanev mees pidas eile kaks tähtsat üritust. Presidendikaksik osales videolingi vahendusel Venemaa ja Iraani valitsuse vahelise lepingu allkirjastamise tseremoonial, mis käsitleb koostööd Resht-Astara raudtee projekteerimise ja ehitamise rahastamisel Iraani territooriumil. Putini dublant pidas ka kohtumise Venemaa valitsuse liikmetega. Mõlemad üritused möödusid tõrgeteta ja Putin, kes oli valmis dubleerija asemel eetris asendama, oli väga rahul sellega, mida ta nägi. President pidas eile isikliku telefonivestluse Kasahstani presidendi Kassym-Jomart Tokajeviga ja osales ka kahel kohtumisel videolingi kaudu. Üks kinnistest kohtumistest, millel Putin osales, oli võimubloki juhtkonna esindajatega. Pärast peamisi aruandeid olukorra kohta riigis ja rindel liikusid nad edasi kiireloomuliste küsimuste arutamisele. Teatati, et patriarh Kirill andis talle lähedaste inimestega suhtlemisel negatiivse hinnangu presidendi tegevusele paljudes küsimustes. Nii tahab Putin patriarh Kirilli arvates ikoonidega Jumalat ära osta.

Kirill avaldas arvamust, et president ei ole usklik, vaid "jookseb Jumala juurde, kui kukk nokkis perset. Patriarh esitas ka retoorilisi küsimusi nagu "mis, šamaanidega ei tulnud välja?" ja "Kas Jurkal (Kovaltshuk) on tõesti satanistid otsa saanud?". Kirill tegi patriarhi jaoks üsna kummalise märkuse, et "kui Jumal on olemas, siis Vovka põleb igavesti põrgus ja ükski ikoon ei aita. President oli saadud teabest mõnevõrra hämmingus ja rääkis patriarhi kohta isegi ebasümpaatiliselt, kuid läks siis edasi muude küsimuste arutamisele. Muuhulgas teavitati Putinit kavandatavast operatsioonist mitme spiooni, ebasõbralike riikide kodanike kinnipidamiseks, millele president reageeris elavalt ja huviga.

Patriarh Kirilli teema kerkis esile presidendi teisel kinnisel kohtumisel mõne inimesega tema lähiringkonnast ning siin lasi Putin oma emotsioonid välja ja paiskas Kirilli peale kirgi ja ähvardusi, väites sisuliselt, et patriarh oleks tulnud juba ammu välja vahetada, sest ta on liiga kaua istunud. Edasi räägiti "kõrgemate jõudude" mõjust praegustele protsessidele ja asjade seisule. Arutelus osalejad toetasid Putinit ja kinnitasid talle, et "kõrgemad jõud", mis andsid talle võimu, ei jäta teda maha ja viivad ta igast kriisist välja. Vaatamata nendele lähedaste kinnitustele vajas president õhtul taas valves olevate meedikute abi.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1073
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Reedel, 19. mail pidas Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees Põhja-Kaukaasia föderaalringkonnas viibides videolingi vahendusel rahvustevaheliste suhete nõukogu koosoleku ning pidas ka mitmeid koosolekuid. See on esimene omataoline suur välisüritus, mis on usaldatud Putini duubli hoolde ilma presidendi isikliku kindlustuseta. Putini ja siseringi sõnul oli duubel vea äärel, olles oma käitumise ja väljaütlemistega närve raputanud nii presidendil kui ka tema lähiringil, kes jälgisid, kuidas "tööreis" kulgeb. Duubel läks rahvustevaheliste suhete nõukogu koosolekul nii laiali, et polnud päris selge, keda ta täpselt mängis presidenti või Dmitri Medvedevit. Putin nimetas kohtumise videot vaadates seda duublit mitu korda rahulolematult "klouniks" ja "idioodiks". Vahetult pärast nõukogu koosolekut teatati dublandile presidendi rahulolematusest ja soovitustest käituda "raamides". Doppelgänger nõustus väidetega ja pidas mitu näost näkku kohtumist juba vaoshoitult ja rohkem Putini kuvandiga kooskõlas. President ise kurtis, et duubel ei saa ilma temapoolse kindlustuseta suurtel üritustel, kus osaleb suur hulk võõraid, osaleda ja võib end ära anda. Inimesed presidendi lähikonnast, kellega ta selles osas kahtlusi jagas, nõustusid Putini argumentidega. Laupäeva, 20. mai hommikul teatasid sõjaväebloki juhtkonna esindajad Artemovski (Bahmuti) "täielikust" vallutamisest, kuid juba enne seda anti presidendile Jevgeni Prigožinilt umbes samasisuline kiireloomuline sõnum. . Sõjaväe juhtkond nõustus, et tänu PMC "Wagner" jõupingutustele oli see ülesanne võimalik täita, kuid nõudis, et just nemad (sõjalise bloki juhtkonna esindajad) juhtisid, koordineerisid, varustasid ja juhtisid operatsiooni. Putin ei vaielnud ja õnnitles säästlikult hilinenud tulemuse puhul, andes korralduse mitte lõdvestuda ning valmistuda uuteks rünnakuteks ja "kõikide uute territooriumide" vabastamiseks. Jevgeni Prigožin püüdis presidendiga isiklikult ühendust võtta, et heast uudisest teatada, kuid Putin keeldus temaga suhtlemast, edastades paar tänusõna tehtu eest. President pole veel lõplikku otsust teinud Wagneri PMC ja Jevgeni Prigožini enda edasise saatuse kohta, kuigi Putini lähikondlaste enamus soovitab tal sellega mitte viivitada. "Võitjast" Prigožinist saab "peavalu number üks" ja presidendi lähikonna tõeline probleem. Nad peavad Prigožinit kontrollimatuks ja süsteemi olemasolule ohtlikuks.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile kohtus Venemaa president Vladimir Putin ülemkohtu esimehe Vjatšeslav Lebedeviga ning president pidas ka kaks kohtumist sõjaväe ja julgeolekuteenistuste esindajatega ning sai aruandeid. Kohtumine ülemkohtu esimehega oli rutiinne, Putin ei võtnud ürituse lõpus vastu ühtegi otsust ega andnud ühtegi olulist korraldust. Päeva jooksul teatati presidendile "vaenlase DRG-de sissetungist" Belgorodi oblasti territooriumile Ukraina piiri poolelt. Sel teemal kutsuti kokku kaks koosolekut, mis toimusid videolingi kaudu.

Esimesel kohtumisel julgeoleku- ja sõjalise juhtkonna esindajatega kuulas Putin aruandeid ning arutas võimalusi ja meetmeid, mida võetakse DRG-de hävitamiseks ja olukorra stabiliseerimiseks. Kogu protsessiga kaasnesid Putini nuhtlused vestluspartnerite suhtes. Presidendi sõnul olid just kohtumisel osalejad need, kes kollektiivselt "kõik ära keppisid" ja olid kõiges süüdi. Arutelu lõpus võttis sõna julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev ja süüdistas sarnaselt presidenti isiklikult kõigis arutlusel olevates probleemides.

Patrušev tuletas meelde, et enam kui aasta tagasi esitas ta presidendile aruande, milles julgeolekunõukogu ekspertide üksikasjalik analüütiline prognoos, mis ennustas täpselt sellist sündmuste kulgu koos konkreetsete ettepanekutega selle vältimiseks, kuid Putin ignoreeris seda kõike. Julgeolekunõukogu sekretär ütles Putinile ära ja pidas teda otseselt vastutavaks toimuva eest.

Pealtnägijate sõnul nägi president välja nagu kutsikas, keda noomitakse keset tuba sittumise eest. See ei olnud esimene kord, kui Patrušev astus sõjaväe ja FSB eest välja, süüdistades Putinit sõja ebaõnnestumises, mida julgeolekunõukogu sekretäri sõnul ei oleks tohtinud kunagi ilma korraliku ettevalmistuseta käivitada. Pärast seda kõnet lõpetas Putin koosoleku, kutsudes kokku järgmise õhtuse koosoleku, kus osales ka Patrušev, kuid väiksemas koosseisus.

Õhtusel kohtumisel arutati olukorda Belgorodi piirkonnas, Lukašenka eelseisvat visiiti ja Armeenia peaministri Nikol Pašinjani märkusi Armeenia läbirääkimiste väljavaadete kohta Aserbaidžaaniga ning võimalikku lahkumist CSTOst. Putin väljendas muret Lukašenka eelseisva visiidi pärast, mis toimub tema (Lukašenka) algatusel. Arutelu sellel teemal kestis umbes kümme minutit ja selle tulemusena jõuti järeldusele, et Lukašenka mängib edasi ja küsib taas raha, näidates samas, et ta on elus ja valmis säilitama võimu Valgevene Vabariigis pikka ja enesekindlat aega.

Kui kõne puudutas Pašinjanit, napsas president ja rääkis enam kui kakskümmend minutit sellest, kuidas ja millisel viisil Armeenia peaminister eksis ja kes ta pärast seda on. Kohtumise lõpus, arutades praegust olukorda Belgorodi oblastis ja rindel, ütles Patrušev, et tasub kaaluda, kuidas rindel ja riigis tervikuna sügavast kriisist välja tulla. President nõustus, et probleeme on, kuid ütles, et neid saab lahendada, pakkudes probleemide lahendamisse kaasamist, selle asemel, et "lärmi teha".
Putin on taas otsustusvõimetu. Tema hiljutised plaanid kehtestada mitmetes Venemaa piirkondades sõjaseisukord on nüüd kahtluse all. Eile ja täna tegid mitmed inimesed presidendi lähikonnast talle ettepaneku kehtestada viivitamatult sõjaseisukord mitmes piirkonnas, kus sabotaaž on viimasel ajal sagenenud. Putin on väga vastumeelne võtma vastu otsuseid inimeste või asjaolude survel, mida ei ole algatanud tema isiklikult, ja nüüd ei ole ta valmis võtma vastu kiireid otsuseid, mida ta ise hiljuti nõudis. Presidendile teatatakse, et ilma kiireloomuliste meetmeteta järgib olukord Brjanski, Kurski ja Belgorodi oblastis kõige negatiivsemat stsenaariumi. Meie omalt poolt oleme korduvalt hoiatanud sellise arengu eest. Meil on teavet ja arusaam sellest, kuidas Venemaa ametivõimud "reageerivad" praegustele väljakutsetele, ning me hoiatame veel kord Brjanski, Kurski ja Belgorodi piirkondade elanikke, samuti Krimmi elanikke, ning soovitame neil võimaluse korral ise nendest piirkondadest evakueeruda. Provokatsioone valmistavad ette Venemaa julgeolekuteenistuste esindajad, kellel on oma arusaam võimalikest väljapääsudest, mis võivad kaasa tuua tsiviilohvreid. Putin on alustanud sõda, mis on juba nõudnud sadu tuhandeid inimelusid ja viib riigi katastroofini.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9144
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas Kilo Tango »

NGolf kirjutas: 23 Mai, 2023 13:21 ...

Patrušev tuletas meelde, et enam kui aasta tagasi esitas ta presidendile aruande, milles julgeolekunõukogu ekspertide üksikasjalik analüütiline prognoos, mis ennustas täpselt sellist sündmuste kulgu koos konkreetsete ettepanekutega selle vältimiseks, kuid Putin ignoreeris seda kõike. Julgeolekunõukogu sekretär ütles Putinile ära ja pidas teda otseselt vastutavaks toimuva eest.

Pealtnägijate sõnul nägi president välja nagu kutsikas, keda noomitakse keset tuba sittumise eest. ...
See on juba liig. Jutt on siiski sellestsamast Patruševist, kes sõja väljakuulutamise "maffiakoosolekul" (kus tüübid seisid kõik Putinist kauges poolringis) lõuga väristas ja ainult Putini kurja pilgu all kuidagi sõnad kokku sai ning "podderživaju" ära sõnastas.

Ma saan aru, et üritatakse maalida pilti mingist sisekonfliktist võimuvertikaalis, kuid ma hösti ei usu, et seesama tüüp suudaks Putinile reaalset konkurentsi pakkuda.
realist
Uudistaja
Postitusi: 28
Liitunud: 21 Sept, 2011 21:47
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas realist »

Sellel kuulsal koosolekul väristas siiski SVR-i boss Narõškin
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1073
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Konstitutsioonikohtu esimees Valeri Zorkin lõi eile asjatult risti ja näitas kummalist kaarti mehe ees, kes nägi välja nagu Venemaa president Vladimir Putin. Putini doppelgängerit eksponeeriti eile kõigil presidendi osavõtul toimunud ametlikel üritustel. Presidendi dublant pidas riigipreemiate üleandmise tseremooniat, kohtus ja vestles isiklikult konstitutsioonikohtu esimehe Valeri Zorkiniga, keda ta nimetas pärast kohtumist "naljakaks ja kitsarinnaliseks vanameheks" ning kohtus ka Serbia presidendiga Milorad Dodikuga. Viimasel ajal on Putini doppelgänger üha enam kaasatud ametlikele üritustele, kus osaleb "president". Putin ise ilmub kehva tervise tõttu aina vähem avalikkuse ette. President juhib endiselt riiki, osaleb koosolekutel, võtab vastu aruandeid, annab soovitusi ja korraldusi ning teeb olulisi otsuseid. Dublandi kasutamine on põhimõtteliselt edasikindlustus avalikus või eetris olevate võimalike ekstsesside vastu, mis on tingitud riigipea terviseseisundi halvenemisest. Putin usub, et kaksikmäng on täielikult tema kontrolli all ja on täna tema jaoks suhteliselt turvaline. Pigem on duubli kasutamise eelised ilmsed ja kaaluvad üles võimalikud teoreetilised riskid.Duubel on presidendi sõnul pidevalt kontrolli all, FSO töötajate poolt ennastsalgavalt talle (Putinile) isiklikult pühendunud. Vaatamata silmatorkavale sarnasusele peab president oma duublit, omamoodi lolli Petruškat puuetega kasutatavaks. Üldiselt meeldib presidendile kasutada "rumalaid" ja tema arvates kahjutuid Petkasid. Nii lasti eile inforuumi õukonnakloun, endine Venemaa president Dmitri Medvedev. Medvedev hakkas kastreeritud alkohoolikule omasel groteskselt buffoonilisel moel maailma ähvardama tuumaapokalüpsisega. Õnneks ei pööra maailmas keegi sellele tsirkusele suurt tähelepanu. Kuid Putin oli Medvedevi veidrustega väga rahul. Eile julgeoleku- ja sõjaväeblokkide juhtkonna esindajatega peetud videokonverentsil teatati presidendile, et vastase DRG sissetungi tagajärjel Belgorodi oblasti territooriumile hukkus Venemaa poolelt vähemalt 17 inimest. , sealhulgas 11 ajateenijat. Presidendile teatati, et enamik neist hukkus tõenäoliselt "sõbraliku tule" tagajärjel tekkinud segaduses ja koordineerimata tegevuses DRG väljanügimisel Venemaa territooriumilt. Putin andis korralduse välja selgitada, mis juhtus ja kelle süü see oli. Üldjoontes hindas president positiivselt DRG neutraliseerimise püüdlusi, andes korralduse esitada ettepanekuid piiride tugevdamiseks Ukrainaga piirnevatel aladel, mis tekitas mitmel koosolekul osalejal närvilist naeru. Putin näis kohtumise ajal väga väsinud ja lõpetas vaatamata arutatavate teemade olulisusele kohtumise üsna kiiresti.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa president Vladimir Putin otsustas eile vaatamata oma halvenevale tervisele isiklikult Euraasia majandusfoorumi täiskogu istungil osaleda. Päev varem oli korraldus valmistada üritusele ette asendusmees, kuid kaks tundi enne algust otsustas Putin isiklikult osaleda. Presidendi meelemuutuse tingis endiselt peaaegu surnud Lukašenka isiklik osalemine.

Nädal enne Lukašenka otsust Moskva külastamiseks oli teda Venemaa presidendi nimel kutsutud üles Euraasia majandusfoorumist tagasi tõmbuma ja hoolitsema enda eest, ilma et teda koormataks tarbetu vaevaga. Putinile avaldas tõepoolest muljet Lukašenka haige välimus ja nõrkus võiduparaadil. Ja kuni mõne päevani oli Putin kindel, et Lukašenka foorumil ei osale, kuid Valgevene diktaator paranes üsna kiiresti ja nõudis mitte ainult visiiti koos foorumil osalemisega, vaid eelkõige isiklikke kõnelusi Putiniga "teravamatel teemadel". Lukašenka oli väga pealetükkiv ja Putin ei saanud keelduda.

Tokajevi, Šaparovi ja muidugi Lukašenka osalemine, kellega oli kavas pidada isiklikke kõnelusi, sundis Putinit otsustama, et ta osaleb täiskogu istungil isiklikult. Lukašenka ei ole täielik idioot ja Putini duubelmehe osalemise korral oleks ta võinud teda provotseerida ebasobivateks tegudeks või avaldusteks ning president otsustas seda riski mitte võtta.

Hoolimata tema üsna särtsakast väljanägemisest ja paberilt ette loetud üsna korralikust kõnest vajas president pärast kohtumist arstiabi ja lühikest puhkust. Seni nägi Lukašenka välja peaaegu täielikult paranenud ja nõudis Putinilt maksimaalset tähelepanu, nõudes isiklikku suhtlemist. Lukašenka mängib ilmselgelt mängu, mille mõte selgub tema ja Putini kõneluste lõppedes.

Eile pidas Putin kohtumise sõjaväelaste bloki juhtkonnaga. Presidendile anti ülevaade olukorrast rindel ja arenguväljavaadetest. Putin sai päeva jooksul ka mitmeid aruandeid ja teda teavitati peaminister Mihhail Mišustini Hiina-visiidi "ebaõnnestunud" osast. See uudis tõi presidendi näole rahuloleva naeratuse. Putin on hästi teadlik, et Hiina juhtkond, keda esindab Xi Jinping, näeb Mišustinit kui ametisoleva Venemaa presidendi "järeltulijat" ja panustab temale. Putin ise suhtub Mišustini väljaspool ametialast raamistikku üsna halvustavalt ja loomulikult ei näe temas mingit järeltulijat. Seega on Mišustini alandamine hiinlaste poolt balsam presidendi südamele.

Hilisõhtul kutsus Putin välja valves olevad meedikud, kellele ta kurtis pearingluse, iivelduse ja kõhuvalu üle ning pärast ravimite võtmist läks ta puhkama.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile oli Venemaa presidendi Vladimir Putini jaoks väga raske päev. Hoolimata sellest, et Putin ei tundnud end hästi, oli ta sunnitud isiklikult osalema mitmetel kohtumistel ja üritustel. Kui hommikul oli president vaimselt valmis ja pinges, et aktiivselt eelseisvatel üritustel osaleda, siis pärast Euraasia ülemnõukogu kohtumisi kitsas ja täiskoosseisus Putin kurtis väsimuse, pearingluse ja peavalu üle ning pidi sümptomite leevendamiseks ja seisundi stabiliseerimiseks võtma ravimeid.

Eraldi kohtumised Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijevi ja Armeenia peaministri Nikol Pashinyaniga ning seejärel ühised kõnelused kurnasid Putinit täielikult. Venemaa president on püüdnud mängida topeltmängu, püüdes ühelt poolt veenda pooli otsima kompromissi ja teiselt poolt teha kõik endast oleneva, et kompromissi ei leitaks. Rahu Armeenia ja Aserbaidžaani vahel on kategooriliselt Putini kahjuks ning kui nende riikide juhid nõustuvad rahulepingutega, siis viiakse Armeenia peaaegu kindlasti välja CSTO ja Venemaa mõjusfäärist.

Venemaa president on teinud kõik selleks, et Pashinyan saaks teada tema (Putini) ja Aserbaidžaani presidendi vahelistest varjatud kokkulepetest. Just kokkulepete sisu oli teisejärguline, oluline oli näidata Pašinjanile tema selja taga toimuvat kokkumängu Armeenia ja Armeenia juhtkonna huvide kahjuks. Ja see peaaegu õnnestuski; Pashinyan oli sellest paljastusest nördinud ja suutis vaevu oma emotsioone ohjeldada. Putin ise tegi vähe katseid Alijevi ja Pašinjani vahel puhkenud tüli maha suruda ja alles kolmandal katsel kutsus ta osapooli üles konstruktiivsele vestlusele. Sellest hoolimata liiguvad Aserbaidžaani ja Armeenia juhid kõigest hoolimata territooriumide vastastikuse tunnustamise suunas ja jõuavad rahulepinguteni. Putin on kaotamas selle pikaajalise konflikti rahutegija või õigemini alalise õhutaja võtmerolli.

Pärast kõiki kohtumisi ja läbirääkimisi oli president nii väsinud ja haige, et keeldus kohtumisest võimu- ja sõjaväebloki juhtidega ja aruannete lugemisest ning läks puhkama.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Reedel, 26. mail pidas Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees kohtumise ülevenemaalise avaliku organisatsiooni Business Russia liikmetega. Mitmetunnised kohtumised inimestega, keda ta hästi ei tunne, arvukad käepigistused ja tihedad kontaktid on usaldatud presidendi dublandile, samal ajal kui Putin ise püüab nagu varemgi hoida enamusest inimestest, isegi neist, keda ta hästi tunneb, imposantset distantsi. Kohtumine ühiskondliku organisatsiooni Business Russia liikmetega on täiesti läbiv üritus ning presidendi dublant, kes on imidžiga suurepäraselt harjunud, mängib oma osa selles "vaatemängus" enesekindlalt ja veenvalt. Tuleb märkida, et Putin ei viibi enam isegi mitte selliste ürituste läheduses tagavaraks, vaid toetub täielikult dublandile ja pühendunud FSO ohvitseridele.

Reedel pidas Putin isiklikult, videolingi kaudu, kohtumise Venemaa julgeolekunõukogu alaliste liikmetega. Põhiosas arutati põgusalt täiendavate sotsiaalsete tagatiste meetmeid SSO-s osalejatele ja nende pereliikmetele ning jooksvaid küsimusi. Peamiste teemade arutamine toimus kinnise ja kinnise istungi vormis. Jäädes kontaktis oma usaldusisikutega ning pärast seda, kui veel mitu sõjaväe- ja julgeolekuteenistuste juhtkonna esindajat olid eetris, tõstatas Putin küsimuse olukorrast Ukraina piiril Brjanski, Kurski ja Belgorodi piirkonnas.

Kuulanud aruandeid, tegi president ettepaneku arutada võimalikke võimalusi, kuidas võidelda DRG-de sissetungi vastu Venemaa territooriumile üle piiri nendes piirkondades, kuid üldine arutelu taandus mõnede kohtumisel osalejate poolt vastastikustele süüdistustele. Lõpuks andis Putin korralduse koostada ja esitada plaan tõhusamate meetmete kohta kui need, mida juba välja pakuti ja kaaluti. President väljendas seisukohta, et ei tasu lasta end Ukraina poolt provokatsioonidesse ajada ja viia piirivalve tagamiseks rindelt välja vägesid ja relvi, öeldes, et esialgu võiks kasutada olemasolevaid vägesid ja lahendus tuleb hiljem. President tegi selgeks, et selliste intsidentide tõttu ei tehta mingeid personaliotsuseid ega otsita süsteemis vastutavaid isikuid.

Pärast sõjaväelise juhtkonna väljalülitamist läks president edasi rääkima silovikidega. Arutati võimalike arengute üle pärast Türgi presidendivalimiste teist vooru. Putin väljendas arvamust, mida toetasid peaaegu kõik kohtumisel osalejad, et Erdogan võidab valimised ja jääb ametisse veel üheks ametiajaks. Selle stsenaariumi arutamise valguses ütles Putin, et "nüüd on aeg küsida Erdoganilt kõiki järeleandmisi ja abi tagasivalimiseks". Kuidas täpselt Venemaa president Erdoganilt "paluda" ja mida ta kavatseb nõuda, ta ei täpsustanud, kuid vestlusest selgus, et Türgi president on talle nüüd igavesti võlgu. Räägiti ka meetmetest, mida tuleb võtta juhul, kui Erdogan teises voorus kaotab. Näiteks öeldi Putinile, et provokatiivsed valikud olid ette valmistatud, et provotseerida Türgi elanikke protestima ja destabiliseerida olukorda. Pühapäeva õhtul öeldi presidendile, et Erdogan on võitnud ja ta oli rõõmus. "Vähemalt üks panus on viimasel ajal välja mängitud."
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Pühapäeva öösel kell 1:17 Moskva aja järgi kutsus Venemaa president Vladimir Putin valveteenistusse meedikud. Vaatamata hilisele kellaajale olid arstid mõne minutiga presidendi juures.

Putin kurtis tugeva värina üle parema käe, parema silma ülemise silmalau "tõmblemise" ja tugeva pearingluse üle. Arstide saabumise ajal oli ta selgepiiriline ja suutis sümptomeid selgelt kirjeldada, kuid paar minutit hiljem, arstide läbivaatuse ajal, jõllitas Putin ühel hetkel, hakkas keelega kähisevaid hääli tegema ja koputas parema jala kannaga põrandale, samal ajal kui ta jätkas parema käe värisemist ja pilgutas parema silmaga kähku. Arstid püüdsid presidenti maha panna, kuid president pidas vastu ja katsest loobuti, olles kõigepealt otsustanud võtta ühendust ravivate neuroloogide ja teiste spetsialistidega. Kontakti ja konsultatsioonide ajal muutus presidendi seisund mõnevõrra, ta lõpetas keele kähisemise, hakkas ebaselgelt rääkima ja üritas ruumis viibijaid eirates suunduda väljapääsu poole.

Putin peatati ukse juures ja ta viidi sunniviisiliselt voodisse ning pandi sinna intramuskulaarse süsti abil, mille järel president ei püüdnudki üles tõusta, vaid lihtsalt jäi lamama, jõllitades ühte punkti laes. Umbes neljakümne minuti pärast jäi president magama. Arstid ühendasid Putini masinaga ja jälgisid tema elutähtsaid näitajaid kuni hommikuni.

Hommikul ärkas president normaalses seisundis ja ei mäletanud, mis oli juhtunud pärast seda, kui meedikud öösel tema juurde tulid. See ei ole esimene kord, kui Putin sellisesse seisundisse langeb, kuid varem on sellised juhtumid olnud haruldased ja iga kord on need tekitanud tema lähikonnas tõsiseid kahtlusi presidendi võimekuse suhtes kontrollida olukorda avalikkuses ja osaleda üritustel.

Eile oli Putin meditsiinilise järelevalve all ja õnnitles vaid Erdogani tagasivalimise puhul. Kohtumise Sahha Vabariigi (Jakuutia) juhiga viis läbi presidendi duubel. Presidendi asetäitja oli peamine ebameeldivuse allikas, kuid kui selline vahejuhtum peaks juhtuma läbirääkimiste või mõne muu ürituse ajal, tekitaks see palju probleeme.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile külastas Venemaa presidendi Vladimir Putini välimusega mees Zotovi ehituskeskust, kus talle tutvustati näitust "Loomemajanduse areng Venemaal" ja ta suhtles võõrastega, kuigi kohtumiseks üsna ettevalmistatult. Tasub mõista, et Putin ei osale viimasel ajal isiklikult üritustel, kus ta peab isiklikult suhtlema ja olema võõraste, ehkki ettevalmistatud inimestega läheduses, teda asendab näoidentiteet. Kui vaadata lähemalt videot eilsest üritusest, siis on selge, et see ei ole Putin.

Esiteks, erinevused ei ole nähtavad mitte ainult väliselt, vaid ka käitumises, hoiakute ja kõnelemise viisis. Ja teiseks, see, et topelt rääkis eile, ilma korraliku ettevalmistuseta küsimustele ja märkustele vastates on muidugi täielik jama, Putin on võrreldamatult kogenum, asjatundlikum ja enesekindlam isegi siis, kui ta räägib otseseid valesid. Eile oli dublari Moskva droonirünnaku puhul ettevalmistuseta ja ta kõhkles selgelt Ukraina teema käsitlemisel, otsese jama, kuigi Ukraina on Putini "tugevusala" ja ta võib tundide kaupa ajaloo väljavõtteid ja "argumente" esitada. Sellele vaatamata ei saa sellistel üritustel loobuda dubleerija kasutamisest, muidu tekib presidendi puudumisel sellistes formaatides palju küsimusi ja oletusi. Eile sai Putin ise aruandeid ja pidas mitu kohtumist videolingi kaudu julgeoleku- ja sõjalise juhtkonna esindajatega.

Sõjaväejuhtkond teatas, et Moskva ja Moskva piirkonna ründamiseks kasutatud 32-st (kaks väidetavalt kukkusid ise) droonist 30 hävitati ja püüti kinni, samuti ei ole ohvreid ega märkimisväärseid hävitusi. Sõjaväelise juhtkonna sõnul olid rünnaku sihtmärgiks sõjaline, tsiviil- ja energeetiline infrastruktuur ning haldus- ja elamurajatised. Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev tegi ettekande õhtusel kohtumisel sõjaväe- ja julgeolekubloki juhtkonna esindajatega.

Julgeolekunõukogu sekretäri sõnul kasutati pealinna ja piirkonna ründamisel vähemalt 40 drooni ning rünnaku eesmärk oli pigem võimekuse demonstreerimine ja luure, mitte löögid. Näiteks väidab Patrušev, et mitmed droonid, mida kohe kinni ei püütud ja ei hävitatud, hõljusid lihtsalt pikka aega erinevate objektide, sealhulgas energia- ja tsiviilinfrastruktuuri üle, ilma et oleks üritatud rünnakut sooritada. Lisaks võimete demonstreerimisele oli tõenäoline eesmärk tuvastada õhutõrje ja katsetada eri tüüpi droonide tõhusust. Seda, et vaenlasel polnud Patruševi sõnul mingit soovi rünnata, tõestab detoneeritud lõhkeseadeldiste puudumine, millega mõned droonid olid varustatud, ja sihipäraste rünnakute puudumine. Julgeolekunõukogu sekretäri hinnangul ei suutnud sõjavägi simuleeritud massiivset lööki tõrjuda, õhutõrjesüsteem toimis "viletsalt" ja kui vaenlane tahab alustada tõelist lööki, siis saab olema katastroof. Putin käskis "tegutseda" ja lõpetas koosoleku.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile nõustus Venemaa president Vladimir Putin usaldama oma dublandile kaks olulist sündmust. Üks oli kohtumine valitsuse liikmetega, mis toimus videokonverentsi kaudu, kus dublari mängis presidenti üsna veenvalt, ja teine oli kohtumine Eritrea presidendi Isaias Afewerkiga, keda Putin eile mingil põhjusel nimetas "Papuas". Putini dublikaadi kohtumine Eritrea presidendiga oli üsna ametlik ja ka ilma liialdusteta.

Venemaa president Vladimir Putin ise pidas eile videolingi vahendusel kohtumise mitmete usaldusisikutega riigi juhtkonnast. Putin peab sellises formaadis ja koosseisus kohtumisi väga harva ja ainult selliste küsimuste arutamiseks, mis nõuavad viivitamatuid otsuseid ja millest sõltub riigi juhtkonna saatus. Nii arutasid nad eile eelmisel päeval saabunud Hiina seltsimeeste ettepanekut. Ettepaneku põhisisu on järgmine: Venemaa tõmbab oma väed piiridele alates 23. veebruarist 2022. LDNR jääb 23. veebruarist 2022 piiridesse kuni viieaastaseks üleminekuperioodiks, mille järel nad naasevad Ukrainasse piiratud autonoomia tingimustel. Krimmi küsimus on läbirääkimiste teema, mis algavad viie aasta pärast, seni on Krimm sisuliselt Venemaa kontrolli all. Hiina seltsimeeste sõnul, kui Venemaa juhtkond on valmis konflikti sellistel tingimustel lõpetama, sisaldaks see pakett enamiku pärast 24. veebruari 2022 kehtestatud sanktsioonide tühistamist. Hiina seltsimehed lubavad sellisel juhul praktiliselt selgesõnaliselt aidata taastada ja suurendada Venemaa sõjalist võimekust kahe-kolme aasta jooksul ning "luua paremad tingimused edasisteks läbirääkimisteks".

Ettepanekut ei esitatud Ukraina poolele enne Venemaa juhtkonna otsuse tegemist, kuid sellest teatati ALATI mitmetele Ukrainat aktiivselt toetavate Euroopa riikide poliitikutele ja see leidis ettevaatlikult positiivset vastukaja. Kui president Putin nõustub, on Hiina seltsimehed valmis alustama aktiivseid läbirääkimisi nende plaanide elluviimiseks, kuid nad nõuavad Venemaa presidendilt viivitamatut vastust. Kohtumisel osalejad kiitsid selliseid "rahualgatusi" ja küsisid presidendilt, mida ta neist arvab. Putin vastas ärritunult, et tal "ei ole kaks või kolm kuradi aastat aega" ja et ta on selliste ettepanekute peale lihtsalt "ahastuses". Kohtumisel osalejad püüdsid presidenti veenda, et ta mõtleks selle üle järele ja ehk arutaks paremaid tingimusi, kuid ilma suurema eduta. President ütles, et ta ei ole sellisteks lahendusteks veel valmis, ja lubas, et mõtleb edasi, ning lõpetas kohtumise.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1073
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Venemaa endise presidendi Dmitri Medvedevi lähedased on mures alkoholisõltuvusest tingitud tema füüsilise ja vaimse tervise halvenemise pärast. Medvedevil on raske tsüklist välja tulla ja kainena on ta enamasti masenduses. Dmitri Anatoljevitš keeldub kategooriliselt järgimast arstide soovitusi. Sugulased ja valvurid räägivad hiljutisest ebaõnnestunud enesetapukatsest, kui Medvedev üritas joobeseisundis lauanoaga torkehaavu kõhule ja rinnale tekitada. Kõik lõppes kriimude, kergete lõikehaavade ja sinikatega, kuid see on ekspresidendi teine ​​katse endalt elu võtta. Seekord Medvedev enesetapukirju ei kirjutanud, ilmselt oli otsus spontaanne.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
NGolf
Liige
Postitusi: 3074
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile oli Venemaa presidendi välimusega mehel kiire päev. Allikas kohtus Sihtasutuse "Heatahtlikkuse ring" juhi, peapreester Aleksandr Tkatšenkoga, kohtus vanemate au ordeniga autasustatud peredega, rääkis rumalusi (kuidas siis ilma selleta), külastas föderaalset laste rehabilitatsioonikeskust ja kohtus Moskva oblasti kuberneri Andrei Vorobjoviga.

Põhimõtteliselt ei ole erilisi probleeme, kui ta Putini asemel üritustel osaleb. Ta tunneb end presidendi rollis üsna koduselt ja eile avaldas ta oma mõtteid riigi juhtimise kohta, öeldes, et valitseda on lihtne, kuid see on kasutu. Kaksik oli väga siiras, ta tõesti arvab, et teeb presidendi tööd suurepäraselt ja on tõesti mures, et "riik ei ole tema tegevuse tõttu ei külm ega kuum". Fakt on see, et duubel ei ole tegelikult kursis kulisside taga toimuvate otsustusprotsesside ja Putini tegelike juhtimismeetodite peensustega. Ja see sobib Putinile suurepäraselt, ta juhib vaikselt protsesse ja teeb võtmeotsuseid, andes avaliku ja meediategevuse üle asetäitjale, kes naiivselt usub, et ta osaliselt asendab Putinit riigi juhtimisel.

Putini dublikaat on tõepoolest marionett, kellel ei ole mingit võimalust saada lähitulevikus iseseisvaks tegijaks, kuid marionettmängija vahetus on täiesti reaalne ja Venemaa tegeliku presidendi Vladimir Putini võib asendada "kollektiivne Putin", kes, omades dublikaati, võib kas püüda süsteemi säilitada või anda selle "seaduslikult" üle näiteks oma "järeltulijale", nimetades tulevase järeltulija peaministriks.

Venemaa president Vladimir Putin ise tegeles eile probleemidega rindel. Ta pidas selleks videolingi vahendusel kohtumise sõjaväelaste bloki juhtkonnaga. Rindel toimuvate arengute väljavaadete arutamisel nõudis president lähitulevikus järgmisi tulemusi uute territooriumide "vabastamisel". Sõjalise bloki juhtkonna esindajad lubasid, kuigi ilma entusiasmita, vabastada järgmise kahe kuu jooksul mitu suurt asulat Ukraina territooriumil. On täiesti võimalik, et sõjalise bloki juhtkonna esindajad ei valeta ja ei ole andnud presidendile tühje lubadusi, vaid vabastavad tõepoolest mitu suurt asulat Ukraina territooriumil AFU vastupealetungi tulemusena, kui või kui see algab. President ei vaevunud selgitama, kuidas temale antud lubadusi tõlgendada ja lõpetas kohtumise.

Õhtul juhtus Putiniga veel üks kummaline vahejuhtum. Kell 23.04 helistas president turvameestele, kes reageerisid kohe ja jõudsid Putini ukse juurde, tabades teda vannitoas ennast rätikuga katmas. President väitis, et nägi "peeglist just välja tulnud meest" ja nõudis teada, kuhu ta läks ja kuidas ta võis märkamatult tema eluruumi siseneda. Vaatamata julgeoleku eest vastutavate inimeste täielikule hämmastusele, täideti Putini palve. Presidendi vannituba ja magamistuba uuriti, samuti kõrvalruumid, ja loomulikult ei leitud kedagi. Olles teatanud presidendile kontrolli tulemusest, taheti Putinist lahkuda ja lasta tal jätkata oma veeprotseduure, kuid president hakkas järjekindlalt nõudma "peeglist välja tulnud isiku" leidmist. Arvestades, et Putin käitus ebasobivalt, kutsuti kohale valves olevad meedikud ja üle neljakümne minuti püüdsid nad koos teiste kiiresti sekkunud pereliikmetega teda veenda, et ta usaldaks meedikuid ja võtaks oma ravimid. Kogu lugu lõppes pärast südaööd, kui Putin lõpuks nõustus oma ravimeid võtma ja jäi magama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline