Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2180
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Soobel »

Milline aluspind seal on? Oleks kruus ja mingine sete, poleks probleemi. Aga ilmselt uputati veehoidlat rajades sinna ka korralik mullakiht, mis pole kuhugi kadunud. See taheneb ikka väga kaua kuni mingi kandevõime saavutab.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Raivoku
Uudistaja
Postitusi: 9
Liitunud: 26 Jaan, 2023 16:15
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Raivoku »

Kriku kirjutas: 08 Juun, 2023 8:24 Ma olen ka sellele mõelnud, kuid kardan siiski, et tolle jõe kaldad (endine veehoidla põhi) jäävad pikaks ajaks tümaks.
ma ei ole küll spetsialist aga mõned päevad tagasi oli uudis ,et sakslased saadavad 60+ tk Bandwagen 206 -t, on ka silma et itaalased ja hollandlased on saatnud neid suuremas koguses, need peaksid tüma pinnase jaoks olema vägagi sobilikud.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bandvagn_206
ribikardin
Liige
Postitusi: 379
Liitunud: 25 Jaan, 2009 15:13
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ribikardin »

Isegi, kui see veehoidla põhi tahkeks kuivab ja kuidagi vupsti üle selle keskele jääva jõe saadakse, on see endise veehoidla põhi ikka väga lage ala. Sealt kaudu pealetung oleks endise veehoidla vasakkaldal ehk kõrgemal asuvatele ja tõenäoliselt ka varjuda saavatele Vene tankidele hea maiuspala lagedal olevate objektide laskmise harjutamiseks. Isegi T-55 oleks seal täitsa sobiv.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3503
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Chupacabra »

Vist algas.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

võhik
Liige
Postitusi: 1164
Liitunud: 09 Mai, 2014 19:13
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda: Ukraina kaotused

Postitus Postitas võhik »

https://twitter.com/yasminalombaert/sta ... 0177157124

"Moskva kontrolli all oleva Ukraina lõunaosa Hersoni piirkonna Venemaa kuberner Vladimir Saldo ütles, et tema arvates on katastroofis süüdi Kiiev, kuid tragöödia andis eelise Vene sõjaväele. "Sõjalises plaanis on olukord operatiivselt ja taktikaliselt Vene vägede kasuks kujunenud," ütles (07.06.2023) Saldo Kremli telesaatejuhile Vladimir Solovjovile. Ta ütles, et tammi hävimine ja sellest tulenev tulvavesi muudavad Venemaal lihtsamaks kaitsmise Ukraina mistahes vastupealetungi eest selles piirkonnas. "Nad (ukrainlased) on sellega endale haiget teinud. Nende arvestus oli, et tammi õhkulaskmisega annaksid nad Ukraina relvajõududele mingi strateegilise või operatiivse eelise. Aga nad ei saa midagi teha,” ütles ta. «Meie relvajõudude ees on nüüd avatud ruum, kust nad näevad, kes ja kuidas üritab Dnipro jõge ületada".

(nojah - eks näha kaua see avatud ruum ehk siis üleujutatud ala allpool tammi püsib)

"Ja kui nad proovivad, on neil võimatu Kahhovka veehoidla kaudu läbi pääseda."

(Jutust käis läbi - et Kahhovka tammist ülalpool ei saa raske tehnika liikuda ja neil lihtsam nüüd tulistada. Ja Solovjov lisas - et ala kuivab kuu aega.)

Lisaks juba mitmendat korda vene propas avalikult arutletakse- et kui õige, hea, misiganes oleks Kiievi kohal olev veehoidla purustada. Ühesõnaga - Vene sisemaisele publikule on kujundatud pilt - et Kohhovka tamm läks alla ukrainlaste süül ja õige oleks vastata Kiievi üleujutamisega...

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 1492805638

Zelenski Hersonis olukorraga tutvumas;


https://twitter.com/front_ukrainian/sta ... 6243250183
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 8930582529
Viimati muutis võhik, 08 Juun, 2023 10:44, muudetud 1 kord kokku.
kalvis
Liige
Postitusi: 948
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kalvis »

Kriku kirjutas: 08 Juun, 2023 8:24 Ma olen ka sellele mõelnud, kuid kardan siiski, et tolle jõe kaldad (endine veehoidla põhi) jäävad pikaks ajaks tümaks.
Põhi kohe kindlasti on tüma. Setteid võibolla polegi palju aga see on ju veest läbi imbunud ja see vesi ei kao kuhugi.
Vaatasin Dnepri vasakkalda kaarti. Päris mitmes kohas tekivad üleujutusel saared, kus siis orkid on kadunud. Need saared ise aga on kõvad ja tõenäoliselt asustatud majadega. Praegu saaks neid kummipaatidega just hõivata ja saaks tulepunkte rajada. Orkid neid üle vee rünnata ei saa. Vee alanedes ongi sillapea olemas. Kui lahendatakse ka raskema tehnika toomine saarele siis läheks lõbusaks. II MS just inglased kasutasid seda trikki Antverpeni sadama ümbruse saarte hõivamiseks (lasid poldrid õhku, ujutasid ala üle ja tulid paatidega)
võhik
Liige
Postitusi: 1164
Liitunud: 09 Mai, 2014 19:13
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas võhik »

Miskipärast ei ole silma hakanud videosid selle kohta, kui palju on alanenud (alaneb veel?) Kahhovka tammist ülalpoole jääv veehoidla.

Aga üks nüüd on; https://twitter.com/aborealis940/status ... 7865765890

#Dnipropetrovski oblastis #Maryanske külas hukkus #Kahhovka veehoidla madalikule tõttu üle 855 kg kala, piirkonna juhi Lysaki sõnul on rannajoon juba puhastatud, kala utiliseeritud.

Sellest samasest Maryanske külast, kaladest ja kuivale jäänud alast veel üks 07.06.2023 seisuga video;

https://twitter.com/KorsasErik/status/1 ... 1482678278

Eilsest siis siiski üks Ukraina poolne video, et ööpäevaga langes vesi 2,5 meetrit. Nikopoli kandis inimesed hädas - pumbaotsad kuival. Osad inimesed varusid vett vannidesse. Kardetakse Nikopoli linna veevarustuse katkemist.
https://www.youtube.com/watch?v=JiBPmAz7V-k
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Runkel »

Oletan, et paisu tagant pääsenud suur veemass võib "puhastada" muidu suhteliselt tüma maa kohad forsseerimise mõttes tehtavamaks, samal ajal, kui teised kohad muutuvad läbipääsmatuks. Mitmes mõttes tuleb vee liikumisel silm peal hoida. Need võimalikud kõrgendikud tulipunktidena on jällegi sihtmärk vaenlasele. Nagu Maosaared. Aga kuna paremkallas on kõrgem, siis eikellegimaa hõivamisel võiks edu olla ukrainlastel - veemass valgub venelaste suunas. Huvitav, mis on saanud Kinburni poolsaarest? Nüüd on saar või? Sinna tegid Ukr eriüksuslased kuid tagasi reide ja häirisid venelasi. Kui poolsaar on säilinud, siis kas seal võiks midagi tekitada, kui üle Dnepri üldse mingit ulatuslikumat rünnakusuunda plaanitakse?
Viimati muutis Runkel, 08 Juun, 2023 11:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kilo Tango »

Runkel kirjutas: 08 Juun, 2023 11:28 Oletan, et paisu tagant pääsenud suur veemass võib "puhastada" muidu suhteliselt tüma maa kohad forsseerimise mõttes tehtavamaks, samal ajal, kui teised kohad muutuvad läbipääsmatuks. Mitmes mõttes tuleb vee liikumisel silm peal hoida. Need võimalikud kõrgendikud tulipunktidena on jällegi sihtmärk vaenlasele. Nagu Maosaared. Aga kuna paremkallas on kõrgem, siis eikellegimaa hõivamisel võiks edu olla ukrainlastel - veemass liigub sinna. Huvitav, mis on saanud Kinburni poolsaarest? Nüüd on saar või? Sinna tegid Urk eriüksuslased kuid tagasi reide ja häirisid venelasi. Kui poolsaar on säilinud, siis kas seal võiks midagi tekitada? Kui üle Dnepri üldse mingit ulatuslikumat rünnakusuunda plaanitakse.
Selliste plaanide kõige kriitilisem punkt on logistika. Ehk siis kuidas neid teisel pool jõge olevaid saarekesi hakatakse varustama. Eriti kui vesi langeb ja vastaspool saab lõpuks parema juurdepääsu nendele kohtadele.
võhik
Liige
Postitusi: 1164
Liitunud: 09 Mai, 2014 19:13
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas võhik »

Vanguta vaid pead. Et mõni päev tagasi wagnerlased võtsid kinni Vene 72 brigaadi komandöri Roman Venevitini ja näitasid temast videot - et kui palju kurja ta tegi wagnerlastele. Ja et miskipärast on kuri wagnerlaste vastu.

OK - nüüd siis kaineks saanud Roman Venevitin avaldas video:
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 0796194816

- kus süüdistab wagnerlasi ülikõvalt. Et võtsid-varastasid brigaadilt ära 2 tanki, 4 suurtükki, soomuki jne. Ka ettesattunud isikkoosseisult võetakse vahel relvi endale. Sunnivad nende brigaadi mehi avaldusi kirjutama, et astuksid wagnerlaseteks. Võtavad mehi kinni ja sunnivad sunnitööle. Brigaadi droonisegajate rühma võtsid kinni - et need peavad tegema nii oma tööd - nagu wagnerlased tahavad.

Juttu oli kolmest mehest - keda võeti kinni ja piinati - et ühte happega näkku, bensiin jne... Üks piinatu lõpetas oma elu enesetapuga.

Ning wagnerlaste tegevus nõrgestab brigaadi lahinguvõimet - kes peavad hoidma Bahmuti linna tiibadel positsioone.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Pakun,et see ork keda vagnerlased piinasid ja ennast maha lasi viidi selleni peale "harjavart" või kohale kutsutud kriminaale,kes tutvustasid orkile tõelist vangla armastust.
NGolf
Liige
Postitusi: 3036
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF allikad:
Olukord Zaporižžja suunal on järgmine. Aktiivsed sõjategevused algasid umbes kell 3 hommikul, kusjuures kõige raskemad lahingud toimusid Novodanilovka lähedal. Vaenlasel õnnestus hõivata 291. motoriseeritud laskurirügemendi eelpostide positsioonid ning ka Lõuna sõjaväeringkonna 42. motoriseeritud laskurdiviisi 70. motoriseeritud laskurirügemendi positsioonid on AFU poolt vallutatud.

Samuti on teatatud, et AFU 65. eraldiseisev mehhaniseeritud brigaad ei saavutanud pärast kaotuste kandmist mingeid tulemusi, misjärel toodi võitlusse AFU 67. brigaad.

Lisaks võeti rünnaku käigus esmakordselt rivist välja vastase Leopard 2 tankid.
https://t.me/s/milinfolive
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 2000
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas _dumbuser_ »

šoigu tahaks justkui muusikute pealikuga (ja mingi hulga muude tegelastega kah) midagi ette võtta. Väidetakse, et arreteerimise teema võib nädala või paari pärast toimuda. https://twitter.com/Gerashchenko_en/sta ... 2459475968
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kahhovka üleujutuse ulatus satelliidipiltide järgi:

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 2 külalist