Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Rebane11
Liige
Postitusi: 1172
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Rebane11 »

Eks Ukraina lõunaosa linnades ja asulates ole ka suur probleem.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Õhtustes UA uudistes Rahvusliku Julgeolekunõukogu sekretär Oleksi Danilov mainis, et vasturünnak ei ole veel alanud, aga rünnak tuleb.
Vene kaitseministeeriumi jutt "relvajõudude märkimisväärsetest kaotustest" ja "lääneriikide tarnitud varustuse hävitamisest", olevat vale.
Kaasa arvatud "värsked" kuulujutud, et Kiievisse olevat toodud/tuuakse suur hulk hukkunud ja haavatud relvajõudude sõdureid.

Väidavad, et rindel olevatel orkidel on toiduga kehvasti. Mobikuid, vist, ei toidetagi.
Mobikud on üldse üks kummaline seltskond - esimesena rünnakule, kehvim relvastus, varustus. Hukkunuid suuresti ei tuvastata. Keegi ei austa.
(https://novyny.online.ua/v-armiyi-rf-v- ... r_n859416/)
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF allikad 21.35
Zaporizhzhya suunas.

Viimase info kohaselt saabusid Orehhovi ja Veljka Novoselka vahelisele alale ilma eraldusmärgita ründegrupid, Ukraina relvajõudude ohvitserid usuvad, et tegemist on GUR-i vägedega, samuti toimetati sinna piirkonda kamikaze UAV-d.

Samuti valmistab Ukraina kaitseministeeriumi GUR viimaste andmete kohaselt ette kamikaze UAV rünnakut Venemaa linnadele piirialal, sealhulgas Donetskile.
Selleks, et lüüa negatiivset meediakujundust ebaõnnestunud AFU pealetungist ja sellega seotud ohvritest.
VF Kotsi analüüs (21.09):
10 järeldust pärast AFU pealetungi algust Zaporižžias

1. Vaenlane ei lähenenud pealetungile loodetud ressurssidega. Löögid lääne relvaliikide laskemoona hoidlatele (Hmelnõi, Mykolaiv, Odessa piirkond jne) ei nullinud, vaid kahjustasid tõsiselt AFU potentsiaali. Ja tulemust peaks näitama NATO tippkohtumine Vilniuses.

2. Et mitte valesti arvestada, viskas Kiiev lahingusse Prantsuse ratastankid ja Saksa Leopardid ning tõmbas "rindele" isegi Saksa õhutõrjesüsteemi Iris-T. Ühelt poolt - rünnakuliinide katmiseks, teiselt poolt - meie lennuväe varitsemiseks.

3. Kolm esimest päeva kestnud pealetung Ukrainale ei lõppenud millegagi. Pideva maaväe mineerimise tõttu oli vaenlase tehnika sunnitud marssima kolonnidena mööda teid, paljastades end meie suurtükiväe ja lennuväe löökidele. Ajutised edusammud Lõuna-Doneetsi suunal nullisid Kaskadi OBTF-i võitlejad. Et juhtida kiireloomulist tähelepanu rindel toimuvatelt ebaõnnestumistelt kõrvale, laseb Kiiev Malaisia Boeingi stsenaariumi järgi pausi oodates õhku Kakhovska hüdroelektrijaama.

4. Stsenaarium ebaõnnestub ja Kiiev läheb tagasi Zaporižia ründamise juurde. Ka välksõda oli selgelt ebaõnnestunud. Vaenlane eeldas, et hävitab meie logistika ja peakorteri ning siis esimeste Leopardide nähes jookseme pauguga minema.

5. Kuid me ei kaotanud kontrolli oma vägede üle - kõik oli paigas. Ka üksuste sees ei ole mingit desorganiseerumist - me võitleme tugevalt tagasi. Kiievi paiskab oma väljaõppinud reservid võitlusesse.
Meie väed vastavad väärikalt pealetungi esimesele lainele. Jah, kaotustega, kuid ilma sekeldusteta ja segadusteta. Suurtükiväe rünnakud valitud vaenlase koosseisudele. Sealhulgas hävitades Saksa kiidetud õhutõrjesüsteemi "Iris-T" radarit.

6. Loomulikult on see alles Kiievi pealetungi algus. See tuleb lainetena, peaaegu katkematult. Eriti raske on meie meestel Orekhovski suunal. Vaenlane üritab meie positsioonidest läbi murda, et jõuda Tokmakini ja Polohi.
Aga põldude mineerimine ja ešeloneeritud kaitse toimisid, kui on võimalik tagasi astuda soodsamatele positsioonidele ilma strateegilist territooriumi kaotamata. Jah, see on raske. Aga nendel päevadel näitab meie armee, kuidas tuleb võidelda oma maa eest, iga killukese eest. Kõigi takistuste vastu. Nagu see oli 80 aastat tagasi. Ilusad inimesed!

7. Vaenlane kannatab tõsiseid kaotusi nii inimjõus kui ka varustuses. Raadiokõnede pealt on selge, et mõned üksused keelduvad juba edasi minemast, olles saanud hambad puruks. Ei piisa sellest, et mobiliseerida rahvahulk ja koolitada neid võõraste seadmete käsitsemiseks. Siiski on ilma tõsiste ründekogemusteta raske võidelda meie üksuste vastu, mis on nendes piirkondades juba peaaegu aasta aega olnud kaitses.


8. Ukraina meedias valitseb toimuva kohta solidaarsusvaikus. Aga seal on Zelenski endast väljas, kõnnib üleujutatud Hersonis ringi. Washington Post räägib Ukraina ajakirjanike eest: "Lahinguväljal on väga raske. Meie suurtükivägi ja lennuvägi töötavad, aga venelased ka. Raske on nii meil kui ka neil. Relvajõudude edasiliikumine. Aga mitte nii kiiresti, kui me tahaksime," tsiteeris USA väljaanne ühe brigaadi sõdurit.

9. Vaenlase enneolematut aktiivsust märgivad ka meie võitlejad. "Neil on mingi raketipäev," jagas minuga üks Saporižia rinde ohvitser. - See on esimene kord, kui selline massiline kasutamine on toimunud. Naabreid tabati HIMARS-rakettidega otse kaevikutesse. Kas pole kahju? Kõik on korras, me seisame, peame vastu. Lennundus teeb suurepärast tööd, päeval ja öösel.
Positsioonidel märgivad nad, et valmistuvad massilisemate rünnakute tõrjumiseks, mis kindlasti järgnevad teises rünnakulaines.

10. Ametlik Kiiev eitab pealetungi, öeldes, et ta ei ole veel ühtegi pealetungi alustanud. Vahepeal levivad Telegramis, Ukraina linnade kanalites täna teated kiireloomulise vereloovutamise kohta - Krõvi Rihis, Harkivis, Odessas, Tšernivtsis, Mykolaivis, Tšerkassis, Zaporižis, Dnipropetrovskis...
https://t.me/s/sashakots
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF Kaskaadi tööst on video ka väljas, lasid Ukraina MRAPi katki, aga meeskond jäi vist terveks (sisemus masinal OK).
https://twitter.com/DefMon3/status/1666881152907345939

Tõenäoline situatsioon ise droonilt:
https://twitter.com/DefMon3/status/1666881805578911745
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

NGolf kirjutas: 08 Juun, 2023 21:31 ......
VF Kotsi analüüs (21.09):
...
3. Kolm esimest päeva kestnud pealetung Ukrainale ei lõppenud millegagi. Pideva maaväe mineerimise tõttu oli vaenlase tehnika sunnitud marssima kolonnidena mööda teid, paljastades end meie suurtükiväe ja lennuväe löökidele....
10. Ametlik Kiiev eitab pealetungi, öeldes, et ta ei ole veel ühtegi pealetungi alustanud...
https://t.me/s/sashakots
Venelane on pea 10 kuud mineerinud. Miinide kogus "ruutmeetri kohta" ei ole olnud koonerdamise koht.
SEPKA Berdjanskist (vist) idas asuvalt kopterite baasist lahkuvad/lahkusid kopterid mitmete "lainetena", rinde piirkonda.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Zaporože rindel olevat Ukraina väed jõudnud mõnes kohas teise draakonihammaste teise liinini välja juba.
https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/sta ... 3374580753
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1981
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas MadMan »

Ukrainlased ajavad seda asja valepidi - nad peaks oma T72 jms kraamiga hoopis Belgorodi kaudu tiiruga läbi Orklandia Luhanski ja Donetski ümber piirama mitte läbi kolme kaitseliini närima. Venemaal pole sealkandis ju miinivälju ega vägesid. Lääne tehnikaga võib niikaua Bahmutis ja Zaporizjas orke tegevuses hoida.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
kuido20
Liige
Postitusi: 3331
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kuido20 »

navigator kirjutas: 08 Juun, 2023 19:06
Gideonic kirjutas: 08 Juun, 2023 18:05 Hetkel tundub jah et tehakse frontaalrünnakuid kõige etteaimatavamte punktide vastu eesliinil, kus on 25km kindlustusi taga (aga nendeni pole veel üldse jõutudki). Otse vastase õhuväge ja suurtükiväe ning kõige võimekamate üksuste pihtafrontaalrünnakuid. Nüüd siis mitte enam MRAP'ide vaid juba Bradley'd Leopardid jms ...

https://twitter.com/SashoTodorov1/statu ... 4947345408

Eks siis jälgime mitme päevaga need NATO poolt varustatud Brigaadid Vuhledari stiilis läbi hekseldatakse.
Reaalseid pilte ka nende kümnete hävitatud Leopardide kohta on ? Sellel pildil võib olla midaiganes. Tundub taotluslikult kehv kvaliteet.

Sinu pessimislik pakkumus, mitme päevaga siis NATO poolt varustatud Brigaadid läbi hekseldatakse ?
Märk maha, täna on 08.06.2023.
Lancet töötab koos mingi vaatlusdrooniga, mis teda sihtmärgini juhatab. Lanceti tabamus on filmitud teise drooni pealt.
Kui mingid kolonnid on puruks lastud siis peaks kogu Internet paksult videoid täis olema, kedratakse aga seda ühte-kahte.

https://twitter.com/markito0171/status/ ... 0623677446
https://twitter.com/clashreport/status/ ... 9198641173
richard
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas richard »

Üle aasta juba sõditud aga palju muutunud ei ole. Droonid põhjustavad endiselt suurt kahju. Suitsiididroonid, mõned loobivad granaate ja suurim probleem ilmselt luuredroonid kes otsivad sihtmärke ja juhivad tuld. Normaalne oleks, et igal üksusel on mitu droonivastast käsiseadet ja mõned 360 kraadise katvusega drooniseireseadmed. Veel parem oleks Raytheon Coyote jms taolised autonoomselt toimetavad droonid mida saaks õhku lasta, võib lennata mitu tundi. Praegu on selles mõttes ikka päris kreisi neid videosid vaadata, et mehed lähevad peale, venelane jälgib neid luuredroonidest või piisab isegi odavatest kommertsdroonidest. Toimetab sisuliselt takistamatult, vajadusel saadab suitsiidika või suunab kolonnide pihta massiivse kaudtule.
olavsu1
Liige
Postitusi: 892
Liitunud: 26 Veebr, 2022 9:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas olavsu1 »

Viimati muutis olavsu1, 09 Juun, 2023 0:09, muudetud 1 kord kokku.
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 2069
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas _dumbuser_ »

See tuumajaam istubki nüüd omaenda pisikese lombikese otsas. Tammi taga olnud ümbritsev vesi on niipalju alla vajunud, et sealt enam juurde ei saa võtta. https://twitter.com/Gerashchenko_en/sta ... 5744726030
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Manurhin »

Kes võimaliku tuumajaama õnnetuse pärast muretseb, siis leidsin ühe sellise huvitava kaardi Ukraina gammakiirguse tasemete kohta. Pripjat paistab kenasti välja (iseäranis siis, kui see koht hästi suureks suumida). Krimmi peal on väike sini-kollane märk. Klõpsake sinna peale :mrgreen: .

https://www.saveecobot.com/en/radiation ... .597/gamma

P.S. See Zaporižžje tuumajaama allesjäänud lombike paistab ka ilusasti välja, kui suuremaks suumida. Orkid pole küll tükk aega otse tuumajaamas andmeid uuendanud, aga Nikopol on sisuliselt sealsamas teisel pool jõge ja sealsed andmed on värsked.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kalvis
Liige
Postitusi: 991
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kalvis »

MadMan kirjutas: 08 Juun, 2023 22:43 Ukrainlased ajavad seda asja valepidi - nad peaks oma T72 jms kraamiga hoopis Belgorodi kaudu tiiruga läbi Orklandia Luhanski ja Donetski ümber piirama mitte läbi kolme kaitseliini närima. Venemaal pole sealkandis ju miinivälju ega vägesid. Lääne tehnikaga võib niikaua Bahmutis ja Zaporizjas orke tegevuses hoida.
Ise oleksin lühema kaare kasuks mänginud - Svatove võtnud. Seejuures oleks saanud ka nn. poolausat mängu mängida - piki piiri oleksid need diversandid vankasi selja tagant rünnanud kuniks otsetee oleks kaevikutest läbi rajanud. Teiseks - kui need diversandid kasvõi takistaksid vankade moonavedu oleks juba kõva sõna.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

...kasvõi takistaksid vankade moonavedu oleks juba kõva sõna...
Pool aastat takistatakse, võimalusel hävitatakse. Aga, seda moona ja muud "manti" on palju, väga palju. See, lihtsalt, niipeagi, ei saa otsa - kui üldse.
Belgorodi jant on erakordne. Okupeeritud aladel, logistikakeskustes, jne, on kontroll "räige"- patrullid, füüsiline ja elektrooniline valve, nuhid, midagi on kindlasti veel. Kõik vähegi "Ukraina näoga" tsiviilid vahistatakse, saadetakse laagritesse.

Lisa.
Midagi väga tõsist Lõunas, siiski toimub. Peastaap väidab, et eile hävitati(-200) üle 1000 orki (https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... %2CO%2CP-R)
Tanke ja muud tehnikat on hävitatud ka omajägu.

Vene lennunduse füüsiline tegevus rindel hakkab, väidetavalt, Ukraina jaoks muutuma tõeliseks probleemiks.
Viimati muutis Turist 47, 09 Juun, 2023 7:27, muudetud 5 korda kokku.
Saturn
Liige
Postitusi: 705
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Saturn »

Rebane11 kirjutas: 08 Juun, 2023 15:16 Kas kellelgi on pilte või kaarte sellest alast Hersoni ja Zaparisje kandist enne tammi ehitamist, seega 1930 - 55 aasta? Et mis sealt siis järgi jääks?
Jäi silma twitterist 1950 aastast USA armee kaardid enne tammi ehitamist. Peale klikkides saab ka zoomida, suured kaardid.
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/ ... 318714369
Manused
kahovka2.jpg
kahovka1.jpg
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: goga66 ja 11 külalist