General SVR

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Reedel, 2. juunil pidas Venemaa president Vladimir Putin videokonverentsi vahendusel operatiivkoosoleku Venemaa Julgeolekunõukogu alaliste liikmetega. Pärast kohtumise põhiosa kuulati ja arutati suletud uksel mitmeid aruandeid ning arutati aktuaalseid küsimusi. Aruannete põhiteemaks oli pingeline olukord Belgorodi piirkonnas, kus presidendi sõnul "rändavad pidevalt DRG-d nagu oma kodus" ja mitmed asulad on pideva tulistamise all.

Meenutagem, et varem rääkis Putin sarnastest probleemidest Belgorodi oblastis, öeldes, et seal elavad peamiselt ukrainlased, nii et las nad "tapavad" üksteist, see pole probleem. Tänaseks pole presidendi arvamus palju muutunud ja vaatamata olukorra halvenemisele Belgorodi oblastis ei kiirusta ta probleemide lahendamisega. Kohtumise lõpus ei kinnitanud Putin ühtegi otsust, lubades vaid mõelda esitatud võimaluste üle. Kohtumisel kõnelejad juhtisid presidendi tähelepanu sellele, et sarnased probleemid kipuvad süvenema ka teistes Ukrainaga piirnevates piirkondades, kuid ta ei soovinud neid küsimusi arutada, tehes selgeks, et tema arvates on olukord teistes piirialadel normaalne.

Tuleb märkida, et Putin on viimastel kuudel lubanud vaid mõelda ja teha mõningaid otsuseid põhiprobleemide osas, mis on seotud NWOga, kuid ei ole midagi teinud, lastes probleemidel käest ära minna. President, erinevalt sõja alguskuudest, ei tegele enam rindel esinevate probleemidega, ei osale NWO juhtimises ja nõuab ainult käegakatsutavaid tulemusi. Putin ei tundnud end nädalavahetusel hästi ja puhkas enamasti, võttes aruandeid videolingi vahendusel. Teatedele laupäeval ja pühapäeval Belgorodi oblastis toimunud lahingutegevusest, Vene poolsetest kaotustest ja Vene sõjaväelaste vangistamisest reageeris president vähe või üldse mitte, vaid tegi sel korral vaid loid noomituse sõjaväele.

Pühapäeval teatati presidendile RDK ettepanekust Belgorodi oblasti kubernerile vahetada vangid mõne minutilise vestluse eest ja küsis Putinilt, kuidas olukorda tuleks käsitleda, ütles president: "Mis kuradi pärast te minult seda küsite? Kuradile teie ja teie vangid ja kuberner, kes lubas seda juhtuda.

Nädalavahetusel halvenenud tervisliku seisundi tõttu kutsuti presidendi juurde kolmel korral valves olevad meedikud. Putin veetis suurema osa pühapäevast voodis lamades, tõustes ainult selleks, et saada videosõnum ja kaks visiiti söögi ja pissi jaoks. Arstide pingutused ei ole veel andnud positiivseid tulemusi ja presidendi tervislik seisund halveneb.
an2
Liige
Postitusi: 1399
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas an2 »

Kilo Tango kirjutas: 23 Mai, 2023 14:22
NGolf kirjutas: 23 Mai, 2023 13:21 ...

Patrušev tuletas meelde, et enam kui aasta tagasi esitas ta presidendile aruande, milles julgeolekunõukogu ekspertide üksikasjalik analüütiline prognoos, mis ennustas täpselt sellist sündmuste kulgu koos konkreetsete ettepanekutega selle vältimiseks, kuid Putin ignoreeris seda kõike. Julgeolekunõukogu sekretär ütles Putinile ära ja pidas teda otseselt vastutavaks toimuva eest.

Pealtnägijate sõnul nägi president välja nagu kutsikas, keda noomitakse keset tuba sittumise eest. ...
See on juba liig. Jutt on siiski sellestsamast Patruševist, kes sõja väljakuulutamise "maffiakoosolekul" (kus tüübid seisid kõik Putinist kauges poolringis) lõuga väristas ja ainult Putini kurja pilgu all kuidagi sõnad kokku sai ning "podderživaju" ära sõnastas.

Ma saan aru, et üritatakse maalida pilti mingist sisekonfliktist võimuvertikaalis, kuid ma hösti ei usu, et seesama tüüp suudaks Putinile reaalset konkurentsi pakkuda.
Lõua väristaja oli Sergei Narõškin.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile kohtus Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees transpordiministri Vitali Saveljeviga ja Venemaa Raudteeameti peadirektori ja juhatuse esimehe Oleg Belozeroviga. Kohtumine oli üsna argine; dublanta, nagu tavaliselt, tegi oma tööd hästi, saades üha paremini ja paremini sisse presidendipilti.

Venemaa president Vladimir Putin ise osales eile vaatamata oma kehvale enesetundele kahel kohtumisel. Presidenti teavitati rindel valitsevast olukorrast videoühenduse kaudu toimunud kohtumisel sõjaväe ja julgeolekujõudude esindajatega. Sõjaväelise juhtkonna esindajad rääkisid Putinile, kuidas AFU vasturünnakut (mis Venemaa sõjaväelise juhtkonna sõnul on juba alanud) tõrjutakse mitmel suunal imetlusväärselt ja edukalt, andmata vaenlasele praktiliselt sentimeetritki maad ja jätmata võimalust edule, süüdistades AFU "väiksemaid edasiliikumisi" mitmel rindelõigul "kohalikes probleemides", mis lahendatakse kiiresti ja ei muuda absoluutselt midagi. Mis puutub olukorda Belgorodi oblastis, siis seal on sõjaväebloki juhtkonna esindajate sõnul DRG-d suures osas löödud ja tagasi Ukraina territooriumile surutud ning nende DRG-de hajutatud jäänused on kiiresti tuvastatud ja hävitatud. Sõjaväelaste aruande lõpetamisel Putin ei arutanud sõjaväe juhtkonna esitatud teavet ja pärast kasinat tänamist lõpetas kohtumise.

Teisel kohtumisel julgeolekubloki juhtkonna esindajatega, kus osales ka kaitseminister Sergei Šoigu, kuulas president ära julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi ettekande. Patruševi seisukoht rindel valitsevast olukorrast oli väga erinev sõjaväelaste esitatud roosilisest pildist. Julgeolekunõukogu sekretär teatas tõsistest kaotustest Venemaa poolel viimase kahe päeva jooksul, katastroofilisest olukorrast, kus on suur hulk haavatuid, keda kehva logistika tõttu ei olnud aega ravida, asjaolust, et Belgorodi piirkonnas oli mitu asulat DRG kontrolli all (aruande esitamise ajal) ja neid ei olnud veel võimalik välja tõrjuda. Kuulanud aruannet, andis Putin korralduse kaasata koosolekule kaks sõjalise bloki juhtkonna esindajat, kes osalesid eelmisel koosolekul ja esitasid presidendile aruande.

Pärast seda, kui sõjaväelased olid kohtumisele kaasatud, jätkas Putin, pidades peamiseks teemaks olukorda Belgorodi oblastis. President tõstatas küsimuse, miks on Venemaa tsiviilelanikkonna seas nii vähe ohvreid, hoolimata lahingutegevusest ja Venemaa territooriumil asulate hõivamisest. Putinit huvitas kaks küsimust: miks "sissetungijad" säästavad kohalikku elanikkonda ja miks ei kasuta sellisel juhul Venemaa sõjavägi ja julgeolekujõud seda ära, lubades tsiviilelanikke evakueerida.

Putini arvates peaks tsiviilohvrite suur arv näitama Venemaa territooriumil toimunud rünnakute terroristlikku iseloomu ja ta nõudis selle punkti parandamist. President usub, et julgeolekuteenistused ja kohalikud võimud ei tohi mitte ainult mitte hõlbustada kohalike elanike evakueerimist, vaid peavad ka takistama inimesi põgenemast igasuguste vahenditega, mitte selgesõnaliselt, Belgorodi ja teiste piirialade territooriumidelt, kus on AFU või DRG katsed asulaid hõivata. Putin nõudis selgesõnaliselt rohkem ohvreid Ukraina piiriäärsete piirkondade tsiviilelanike, eriti naiste, vanurite ja laste seas. Putini kurikuulus 2014. aasta ettepanek, et peaksime võitlema naiste ja lastega rindejoonel, on temalt taas tulnud. Putin soovitas kaaluda võimalust mobiliseerida mehi, eriti Ukrainaga piirnevates piirkondades. Õhtul tühistas president veel ühe operatiivkoosoleku halveneva terviseprobleemi tõttu.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa president Vladimir Putin on kaotamas mõjuvõimu süsteemi üle. Parim näide sellest on olukord rindel. Eile hommikul, pärast Putinile esitatud teateid Kakhovskaja hüdroelektrijaama tammi hävitamisest, mängis kohtumisel võimu- ja sõjaväelise juhtkonna esindajatega välja tõeline detektiivilugu: "Ah, kes seda tegi?"

Kõigepealt teatati intsidendist viis tundi hiljem presidendile, ilma et oleks julgenud teda äratada. Teiseks ei suutnud sõjalise bloki juhid selleks ajaks ühtset seisukohta kujundada ja andsid presidendile vastuolulist teavet, mis ulatus AFU löögist kuni tehniliste probleemideni tammi juures. Sarnane segadus valitses ka kohtumise ajal, kuni Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev võttis sõna, et olukorda selgitada. Kakhovskaja hüdroelektrijaama õhku laskmise võimalust on kaalutud juba pikka aega ja Putin andis tõepoolest käsu sellise operatsiooni ettevalmistamiseks, kuid selle elluviimiseks ei olnud mingit tõuget. Pealegi hoiatati presidenti hiljuti julgeolekunõukogu kaudu sellise plaani negatiivsete tagajärgede eest.

Patrušev teatas, et selle operatsiooni, mille eesmärk on hävitada Kakhovka hüdroelektrijaam, läbiviimise algatus kuulus eelõhtul alkoholi kuritarvitanud vaprale kindralile, kes väidab, et kooskõlastas oma tegevuse Surovikiniga ja väidetavalt ka Gerassimoviga. Surovikin ja Gerassimov ise eitavad kategooriliselt just seda, et nendega oleks Kakhovskaja hüdroelektrijaamas mingeid tegevusi kokku lepitud. Olukorra ja vastutavate isikute otsimise arutelu ajal teatas üks sõjaväebloki juhtkonna esindajatest, pöördudes peaaegu kaebusega presidendi poole, et kui Putin nõuab tulemusi rindel, kuid ei taha üksikasjadesse minna, siis peaks toetuma sõjaväebloki juhtkonnale ja lubama neil tegutseda, mitte piirama neid kõiges. Vaatamata Patruševi avaldusele ei tunnistanud sõjavägi kunagi oma seotust intsidendiga.

Lõpuks otsustas Putin, et Kasahhovka hüdroelektrijaama hävitamisest ei olnud vähe kasu, kuigi olid negatiivsed tagajärjed, kuid oli vaja tegutseda vastavalt asjaoludele. Samal ajal hoiatas ta rangelt sõjaväe juhtkonda, et ta kooskõlastaks tulevikus sellised operatsioonid temaga. Kohtumise lõpuks nägi Putin väga väsinud ja kurnatud välja. Pärast kohtumise lõpetamist palus Putin abi valves olevatelt meedikutelt ja pöördus alles õhtul tagasi töö juurde.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees pidas eile töökohtumise aktsiaseltsi Rostelecom presidendi Mihhail Oseevskiga. Tuleb meenutada, et juba aprillis teatasid sama Rostelecomi allikad laialdaselt, et täna toimub Gostiny Dvoris, kus Rostelecom oli juba alustanud ettevalmistusi 18. aprillil toimuvate ülekannete ja otseülekannete punktide jaoks, "Otseühendus Vladimir Putiniga". Venemaa president Vladimir Putin ise on muidugi raskelt haige ja ei saa niipea (kui üldse) sellisest üritusest osa võtta. Võiks arvata, et presidendi duubli eilne kohtumine Rostelecomi juhiga oli omamoodi proovisõit duubli fotogeensuse ja valmisoleku osas selliseks tähtsaks ürituseks nagu "Otseliin koos Vladimir Putiniga", kuid Rostelecomi juht ei ole kursis presidendi ja duubli asendamise saladustega, kuigi ta ei saa aidata selliste võimaluste kohta arvata. Kuivõrd Putini duubel on valmis suurteks pressikonverentsideks ja otseliinideks, näeme väga varsti.

Venemaa president Vladimir Putin ise pidas eile mitu telefonivestlust, sealhulgas Türgi presidendi Recep Erdoganiga. Vestluses Erdoganiga kurtis Putin rasket olukorda, kus Lääs (Putin) mõistab tema (Putini) positsiooni valesti. Venemaa president püüdis Türgi presidendile edasi anda, et Ukraina konflikti külmutamine praegustel positsioonidel on parim, mis täna võib juhtuda.

Erdogan selgitas Putinile, et need "reaalsused" ei ole Ukraina praegusele juhtkonnale vastuvõetavad ja ei tee seda mitte mingil juhul. Putin ütles oma kolleegile, et ta ei pea Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskit iseseisvaks tegelaseks ega ole huvitatud Ukraina poole positsioonist, ta usub, et USA juhtkonnaga on vaja pidada läbirääkimisi ja palus Türgi presidendil vahendada Venemaa presidendi seisukohta USA juhtkonnale. Sellised vestlused Putini ja Erdogani vahel on üsna traditsioonilised; Türgi president ei näe palju vaeva, et selgitada Putinile, et ta on eksinud ja edendab läbirääkimistel alati Türgi huve, mida Venemaa president heatahtlikult aktsepteerib.

Eile puhkas Putin peamiselt, peale telefonikõnede ja mitmete aruannete vastuvõtmise, mitu korda käisid tema arstid. Presidendi tervis halveneb ja tema võime riiki juhtida võib peagi olla tugevalt piiratud.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile kohtus Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees Orjoli piirkonna kuberneri Andrei Klõškoviga. Kaksik valmistub igaks kohtumiseks ministrite, riigikorporatsioonide juhtide või kuberneridega hästi ette ja süveneb iga vestluspartneriga vestlusteemadesse, uurides kohati arutatavaid küsimusi nii, et tundub, nagu tungiks president tõeliselt piirkonna või tööstuse probleemidesse.

Dublandile on usaldatud videokõnede salvestamine ametialaste pühade ja tähtpäevade puhul. Mõnikord viib dublant presidendi nimel läbi telefonivestlusi, mis juhtub siis, kui Putin ise peab vestlust mitte eriti oluliseks. Eile pidas presidendi asetäitja telefonivestlust okupeeritud Hersoni oblasti kuberneri kohusetäitja Vladimir Saldoga. Asendaja sai ülevaate, kuidas ja millisel viisil Putin Saldoga suhtleb, ning kuulas ühe sellise vestluse helisalvestust. Telefonivestluse ajal Saldoga kopeeris dublari kogu presidendi suhtlemisviisi. Dublari rääkis vestluspartneriga siira põlgusega, noomis teda tema puuduste eest, läks marru ja nimetas teda mitu korda, öeldes talle, et ta on "Obzos". Nii on president viimasel ajal Vladimir Saldot tema selja taga kutsunud. Putinile kanti sellest ette, kuid president ainult naeratas ja ütles, et kõik on õige ja "on viimane aeg see "jobu" maha panna".

Venemaa president Vladimir Putin ise võttis eile mitu aruannet, püüdes end mitte üle koormata asjaga. Õhtul käis president taas visiidil ja konsulteeris videolingi vahendusel teise riigi Putini raviga seotud meedikutega. Arutati eelmisel nädalavahetusel presidendile tehtud läbivaatuse tulemusi. Uuringu tulemustes ei olnud Putini jaoks midagi julgustavat. Tema seisund halveneb, haigus progresseerub, samal ajal kui mõned maailma parimad spetsialistid selles valdkonnas ei suuda midagi teha, ravi ei anna soovitud tulemusi. Presidendi eest ei varjata teavet tema tegeliku seisundi kohta, muidugi püütakse rahustada, kuid see ei aita eriti. Tema lähedasi on hoiatatud, et paranemist ei ole oodata ja prognoositakse halvenemist.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees osales reedel, 9. juunil mitmel ametlikul üritusel. See oli ilmselt kõige vastutusrikkam ja raskem päev tema kui presidendikaksiku jaoks. Putin ei viibinud Sotšis ja ei saanud hädaolukorras dublanti asendada. Dubleerija sai ülesandega hakkama ja isegi Aleksandr Lukašenka, kes tunneb Putinit väga hästi, arvas mõnda aega, et ta räägib tõesti Venemaa presidendiga.

See oli duubli jaoks omamoodi eksam ja nüüd on ta palju rohkem kaasatud vastutustundlikesse sündmustesse. Otseliin Venemaa presidendiga lükati presidendi halva tervisliku seisundi tõttu juuni algusest selle aasta detsembrini, samas kui dubleerijat ei kasutatud, sest teda peeti liiga riskantseks ja selliseks formaadiks mittevalmisolevaks. Pärast dubleerija suhtlemist Aleksandr Lukašenko ja Nikol Pašinjaniga ning pärast lühikest kohtumist SRÜ ja EEU riikide juhtidega kadusid Putini lähikonnas paljud kahtlused.

President ise ei ole pärast Krimmi silla rünnakut Sotšis käinud, isegi mitte puhkusel. Putin ei usu, et Venemaa õhutõrje on vaenlase löökide vastu 100% tõhus ja eelistab olla turvalisemates kohtades. Putin pidas nädalavahetusel videolingi kaudu mitu kohtumist sõjaväe- ja julgeolekubloki juhtidega. Laupäeval, kohtumisel, teatas president pärast aruannete kuulamist, et ta eemaldab taas kord Valeri Gerassimovi NWO-ga seotud protsesside juhtimiselt!

Ametlikult ei tule selle kohta mingeid juhiseid ja korraldusi, kuid tegelikkuses on Gerassimov alates pühapäevast, 11. juunist peatatud. Putin selgitas, et ta ei taha näha ühendatud väegrupi ülemana meest, kes ei usu võitu ja on dekadentliku suhtumisega. President lisas, et ta on pettunud Vene vägede talvekevadise pealetungi tulemustes. Formaalselt jääb Gerassimov endiselt ühendatud vägede rühma ülemaks ja Vene Föderatsiooni relvajõudude peastaabi ülemaks, kuid tegelikult ei juhi ta väejuhatust.

Samal kohtumisel avaldas president arvamust, et kõik PMC-d, sealhulgas Wagneri PMC, peaksid minema "kaitseministeeriumi täieliku kontrolli alla". Jevgeni Prigožini kohta ütles Putin: "Temaga on aeg lõpetada, teda pole siin vaja." President ei selgitanud, mida ta sellega silmas pidas. Põhimõtteliselt võib sama põhjendusega, millega Putin Gerassimovi vallandas, vallandada kogu kindralstaabi. Kõik seal peaaegu eranditult ei usu võitu.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1064
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Täna teatasid raviarstid Venemaa presidendile Vladimir Putinile, et tal on ajus metastaasid. Arstid on sellest juba mõnda aega teadnud, kuid presidenti teavitati täna. Putini onkoloogia areneb ja täna ei anna ravi oodatud tulemusi.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1064
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas isakene »

Teisel päeval toimus mitu üsna märkimisväärset sündmust, millele me ei kiirustanud valgust andma, andes võimaluse realiseerida tagajärgi. Paar päeva tagasi oli Venemaa president Vladimir Putin Venemaa julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševiga tugevalt eriarvamusel. Nii jagas Putin järgmisel kohtumisel, mis peeti videoühenduse kaudu võimubloki juhtkonna esindajatega, oma plaane meelitada Belgorodi oblastis võitlema tšetšeeni võitlejad Ramzan Kadõrov. Nikolai Patrušev oli sellele otsusele teravalt vastu. Ta ütles, et olukorra saab kontrolli alla ilma "kadõrovikuid" kaasamata, et Kadõrovi esindajate mõju suurenemine Belgorodi oblastis toob kaasa tasakaalustamatuse selle kuni viimase ajani stabiilse ja jõuka piirkonna kõigis sfäärides. Patrušev usub, et "kadõrovlased" ei piirdu "piiri kaitsmisega" ja mõjutavad oluliselt kuritegevuse olukorda piirkonnas, millele president ütles, et ta mitte ainult ei karda sellist sündmuste pööret, vaid ta ise pakuks Kadõrovil "näpud" oma kontrolli alla võtta ja kui tema võitlejad stabiliseerivad olukorra piiril Belgorodi oblastis, siis hiljem saavad nad rahuajal piirkonna üle kontrolli, kuid üldiselt plaanib ta (Putin) anda piirnevad Kadõrovi võitlejate kontrolli all oleva Kurski ja Brjanski oblastiga. Patrušev oli sellele kategooriliselt vastu ja tõi välja palju üsna kaalukaid argumente, kuid president jäi endale kindlaks. Lõppkokkuvõttes ütles Patrušev Putinile, et on absurdne paluda tšetšeenidel kaitsta venelasi ukrainlaste eest, samal ajal loovutades Kadõrovile Vene maad koos vene inimestega. President ütles, et on lõpuks kõik otsustanud ega pidanud enam nõu, vaid asetas ettepoole. Mille peale Patrušev ütles lihtsas tekstis: "Nii te kaotate sõja mitte ainult Ukrainas, vaid ka Venemaal." Tuleb märkida, et Julgeolekunõukogu sekretär ei muutunud passiivseks ning me juba jälgime ja jälgime lähitulevikus huvitavate sündmuste ahelat, mis on selle lahkarvamuse tagajärg. Eile teatasid raviarstid Venemaa presidendile Vladimir Putinile, et tal on ajus metastaasid. Pealtnägijate sõnul oli president sellest uudisest sõna otseses mõttes muserdatud ja püüdis ainult välja selgitada, "kui palju on veel jäänud?", kuid vastuseks andsid arstid talle ainult julgustust, öeldes, et väidetavalt on võimalik ja vajalik võidelda. võimalusi on." Arstid teadsid presidendi ajumetastaasidest juba mõnda aega, kuid tema lähiringi ja pereliikmete soovitusel ei kiirustanud nad teda teavitama. Nüüd Putin teab ja kuidas see teadmine tema otsustusviisi mõjutab, selgub lähiajal.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees osales eelmisel reedel ja laupäeval mitmel ametlikul üritusel. Vaatamata sellele, et Venemaa president Vladimir Putin austas reedel, 16. juunil Peterburi oma isikliku kohalolekuga ja tundis end isegi üsna hästi, usaldas ta ametlikel üritustel osalemise auväärse missiooni oma näojäljendusele. Presidendi dublikaat kohtus ja pidas lühikesi kõnelusi AÜE presidendi Mohammed Al Nahyaniga, tiirutas mõnda aega SPIEFi struktuuride ja paviljonide vahel ning vahetas lõpuks mõned viisakuskõned. Kohtumine kulges ladusalt, ilma ilmselgete eksimuste või reservatsioonideta. Dublant osales Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi täiskogu istungil. Putini duubel oli selleks ürituseks juba pikka aega tõsiselt valmistunud. Alamrubriigi materjalid esitati kuu aega enne üritust, põhikõne ja vastused küsimustele (nii ettevalmistatud kui ka võimalikud) esitati kümme päeva varem ja parandati eelõhtul. Plenaaristung oli edukas, vaatamata mõningatele erinevustele käitumises ja esinemises ning reservatsioonidele, ka seekord läks kahekesi hästi. Nagu pühendunud inimesed presidendi lähikonnas ütlevad, "nad söövad seda", seda enam võtavad nii Venemaa kui ka rahvusvahelist publikut, kes jälgivad "võltspresidendi" kõnesid, lolliks.

Putin ei soovinud Valentina Tereshkovat isiklikult Gagarini ordeniga autasustada, nimetades teda selja taga "vanaks l***iks" ja delegeerides selle ülesande dublandile. Ainus üritus, millel Putin isiklikult osales, oli lipuheiskamise tseremoonia, kus ta ilmus oma endise armukese lähedase sõbra ja Gazprom Nefti peadirektori asetäitja ning Gazprom Lakhta peadirektori osalise tööajaga Elena Iljukhina seltsis. Presidendi asemel pidi Aafrika riigipeade ja Lõuna-Aafrika presidendi Cyril Ramaphosaga, keda Putin nimetas "paabulasteks", kohtumise eest vastutama dublant. Kohtumise eelõhtul anti dubleerijale "ülevaade" sellest, kuidas Putin nägi üldist olukorda Aafrika seltsimeeste rahualgatustega ja oma tulevase kõne põhipunkte. Tuleb märkida, et asendaja ei jõudnud korralikult ette valmistada. Ta ei saanud päris hästi aru presidendi väidete loogilistest ja ajalistest ahelatest Ukraina juhtkonnale, mistõttu ta lisas mõned aspektid oma isiklikust vaatepunktist olukorrale. Sellegipoolest läksid kohtumised mõistlikult hästi ja näitasid, et dubleerija sai hästi hakkama, isegi rasketes tingimustes, kus ettevalmistusprotsessis oli puudulik teave.
Tänane:
Eile pidas Venemaa president Vladimir Putin videolingi kaudu kohtumise julgeoleku- ja sõjalise juhtkonna esindajatega. President oli halvas tujus ja ei varjanud seda eriti. Pärast sõjalise juhtkonna aruandeid olukorra kohta rindel küsis Putin, kuidas lubadusi täidetakse. Üks sõjalise bloki juhtkonna esindajatest palus presidendil täpsustada, millistele lubadustele ta viitab, mis põhjustas kriitika ja solvangute tulva, mis oli suunatud nii tema enda kui ka sõjalise juhtkonna vastu üldiselt ja eriti. President loetles praktiliselt kõik sõjaväelaste poolt talle viimase pooleteise aasta jooksul antud lubadused. Praktiliselt kõik, mida Putin meenutas, osutus tühjadeks lubadusteks, rääkimata tähtaegadest ja kuupäevadest, milleks need lubadused olid ajastatud. President meenutas, et Donetski piirkond oleks pidanud olema juba aasta tagasi täielikult "vabastatud", kuid Putini sõnul ei toimu seal "mitte midagi kuradit" vabastamise osas, vaid toimub "territooriumide loovutamine". President viskas eranditult roppusi kogu sõjaväelise juhtkonna pihta, liikudes sujuvalt edasi kaebustele sõjaväearuannete teabe kvaliteedi kohta, lõpetades konkreetse küsimusega: "Nahhuijaa te mulle pidevalt pizdiitate?". Kohalviibivad sõjaväelased püüdsid end õigustada, öeldes, et nende teave on täiesti tõene, kuid see ajas presidendi ainult veel rohkem vihale ning ta lubas, et "paneb piidrid põlema" ja lõpetas selle osa koosolekust.

Mõni minut hiljem, olles veidi rahunenud, jätkas Putin vestlust, kuid ainult julgeolekubloki juhtkonna esindajatega. President kuulas aruandeid olukorrast riigis ja tegi ettepaneku arutada julgeolekujõudude mobiliseerimise abistamise plaanide ettevalmistamist. Mõnda aega püüdis Putin seda teemat vältida ja kõigile ettepanekutele mobilisatsiooni järgmise etapi (laine) läbiviimiseks vältis ta vastamist või lubas selle üle järele mõelda. Nüüd tõstatas ta teema ise ja ütles, et sügiseks "peaks kõik olema valmis". Teemat arutati umbes kakskümmend minutit, mille järel andis president korralduse mõtiskleda ja sõnastada uusi ideid, lubades nädala pärast arutelu juurde tagasi tulla.

Õhtul käisid presidendile külla ravitsejad. Need õhtused kohtumised on saanud traditsiooniks. Putini tervis halveneb. Viimasel ajal on presidendil olnud vähe kontakte oma perekonnaga. Kontakt oma vanemate tütardega on harva ja ta ei taha näha oma nooremaid lapsi ja lapselapsi. Putin suhtleb harva ka oma elukaaslase Alina Kabajevaga, hoolimata sellest, et nad käivad mitte harva samas elukohas.

Oluline on ka märkida, et Venemaa president Vladimir Putin ei ole aasta algusest alates isiklikult allkirjastanud ühtegi dokumenti! See on tema põhimõtteline seisukoht.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees külastas eile Põhja raudteejaama ja pidas kohtumise jõelaevanduse arendamise teemal. Seekord oli dubleeritute hulgas ka Moskva linnapea Sergei Sobjanin, kes andis presidendikaksikule aru, maalides kohusetundlikult idüllilist pilti sellest, kuidas Moskva linnavalitsuse uskumatuid jõupingutusi on tehtud Moskva jõe ökoloogilisel taastamisel, tammide ehitamisel ja Põhja raudteejaama taastamisel. Teisik kuulas aruannet ükskõikselt ja osales videokonverentsi vahendusel uut tüüpi linnatranspordi - jõe elektrilaevade - käivitamise tseremoonial. Dublant ise ütles ürituste ja koosoleku lõpus, et ta ei ole veel igavamast formaadist osa võtnud.

Samal ajal kui dublant tegeles jõelaevanduse ja jõejaamade parandamise probleemidega, suhtles Putin videolingi kaudu sugulaste ja sõpradega. Vesteldes oma lähima sõbra Juri Kovaltšukiga ja kahe teise tema lähiringi liikmega, arutas president "tehisintellekti" ja "isiksuse digitaliseerimist". Nii rumal kui see ka ei kõla, aga just nende probleemidega tegeleb Juri Kovaltšuki sõnul kaasaegne teadus ja Mihhail Kovaltšuki juhitud teadlaste rühm. Putinit petetakse jultunult, lubades talle surematust isiksuse digitaliseerimise teel, millele järgneb küberruumis uputamine, enne kui on võimalik tagasi elava inimese kehasse (kloon) üle kanda. See on muidugi täielik jama, kuid Putin usub sellesse jama ja annab käsu eraldada miljardeid rubla nendele "arendustele". Juri Kovaltšuk ütles eile presidendile vestluses, et "teadusuuringud", mis olid jõudmas lõppjärku, on takerdunud. Presidendi lähima sõbra sõnul on süüdi sanktsioonid. Uuringute ja katsetuste jätkamiseks on vaja eraldada täiendavalt sada miljardit rubla. Putin oli tulemuste puudumise pärast pahane, kuid lubas raha. Loomulikult on kogu Kovaltšukese "uurimistöö" vaid riigieelarve raha omastamine, kuid Putin, kes loodab "surematusele" ja on valmis kulutama avaliku sektori raha.

Kovaltšukid ise ei hellita Putini ja Putini režiimi surematusele üldse mingeid lootusi ja on viimasel ajal oma vara välismaale viinud, sillutades teed nende evakueerumisele Venemaalt.
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 2066
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas _dumbuser_ »

NGolf kirjutas: 21 Juun, 2023 13:15 Samal ajal kui dublant tegeles jõelaevanduse ja jõejaamade parandamise probleemidega, suhtles Putin videolingi kaudu sugulaste ja sõpradega. Vesteldes oma lähima sõbra Juri Kovaltšukiga ja kahe teise tema lähiringi liikmega, arutas president "tehisintellekti" ja "isiksuse digitaliseerimist". Nii rumal kui see ka ei kõla, aga just nende probleemidega tegeleb Juri Kovaltšuki sõnul kaasaegne teadus ja Mihhail Kovaltšuki juhitud teadlaste rühm.
See "mõistuse põgenemine arvutisse" on mingi ulmeraamatuna välja antud umbes pool sajandit tagasi ja ka kohalikku keelde tõlgitud. Aga vot enam ei meenu mis teos see oli. Lugesin seda kuskil 40 aastat tagasi (vist). Mitte et see nüüd midagi tähendaks aga lihtsalt tuli meelde.
muruniiduk
Liige
Postitusi: 405
Liitunud: 18 Nov, 2021 15:21
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas muruniiduk »

_dumbuser_ kirjutas: 21 Juun, 2023 23:33
NGolf kirjutas: 21 Juun, 2023 13:15 Samal ajal kui dublant tegeles jõelaevanduse ja jõejaamade parandamise probleemidega, suhtles Putin videolingi kaudu sugulaste ja sõpradega. Vesteldes oma lähima sõbra Juri Kovaltšukiga ja kahe teise tema lähiringi liikmega, arutas president "tehisintellekti" ja "isiksuse digitaliseerimist". Nii rumal kui see ka ei kõla, aga just nende probleemidega tegeleb Juri Kovaltšuki sõnul kaasaegne teadus ja Mihhail Kovaltšuki juhitud teadlaste rühm.
See "mõistuse põgenemine arvutisse" on mingi ulmeraamatuna välja antud umbes pool sajandit tagasi ja ka kohalikku keelde tõlgitud. Aga vot enam ei meenu mis teos see oli. Lugesin seda kuskil 40 aastat tagasi (vist). Mitte et see nüüd midagi tähendaks aga lihtsalt tuli meelde.
"Neuromancer"?
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile pidas Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees kohtumise sõjaväelaste ja valitsuse liikmetega. Kohtumisel militaarülikoolide lõpetajatega pidas presidendi duubel kõne, kuulas teiste osalejate kõnesid, vastas ettevalmistatud küsimustele, rääkis rindel valitsevast olukorrast, surus kätt mitmekümne tundmatu ja täiesti tundmatu inimesega, vestles mitmete neist isiklikult, kuulas luuletusi, laule, ütlemisi ja soove ning üldiselt lõbustas end nii hästi kui võimalik.

Tuleb märkida, et duubel tunneb end sellistel üritustel juba nagu kala vees, ja seda, vaatamata tahtmatutele reservatsioonidele ja mõningatele erinevustele tema käitumises ja teabe esitamises originaalist, hindavad pühendunud inimesed presidendi saatjaskonnas kõrgelt, ning Putin ise näitab vähest elevust, kui duubel teda avalikult esitleb. Kohtumine valitsuse liikmetega kulges peaaegu laitmatult, hoolimata sellest, et asendaja ei kulutanud ettevalmistusele palju aega. Dublant on üha enam harjunud presidendi kuvandiga ning väidetavalt üha sagedamini ei lähe ta ka igapäevaelus välja oma rollist.

Venemaa president Vladimir Putin ise pidas eile kohtumise sõjaväebloki juhtkonnaga. Ta kuulas ära sõjaväelaste aruanded olukorrast rindel, nõudis uute territooriumide "vabastamise" tulemust ja pärast tavapäraste lubaduste saamist lõpetas ta kohtumise. Õhtul sai Putin Venemaa julgeolekunõukogu ekspertide aruande. Aruande põhiteemaks olid negatiivsed tagajärjed riigile, režiimile ja presidendile isiklikult, kui otsustatakse kasutada taktikalist tuumarelva. Eksperdid usuvad, et taktikaliste tuumarelvade kasutamine Ukraina territooriumil ei lahenda peamisi probleeme, vaid tekitab ainult uusi.

Aruande autorid usuvad eelkõige, et ilma tõhusa evakuatsiooniplaanita Venemaa suuremates linnades, paanikaga elanikkonna seas "vastulöögi" ohu all läheb olukord kontrolli alt välja ja satub kaosesse, mille tagajärjel blokeeritakse peamised kommunikatsioonid ja peatatakse kõik teenused, kaotuste arvu sellises olukorras on raske ennustada, kuid need oleksid muljetavaldavad. Käsk valmistada selliseid plaane ette, isegi salaja, et need oleksid võimalikult lähedal tänasele reaalsusele, ei ole tõhus, vaid annab ametnikele ja kohalikele juhtidele vaid signaali, et nad peaksid valmistuma omaenda ning oma perekondade ja lähedaste evakueerimiseks, tekitades ebasoovitava efekti, kus kuulujutud ja paanika levivad kiiresti juba enne kriisi puhkemist. Ja see on vaid üks aspekt rohkem kui kahest tosinast, mida raportis kirjeldatakse. Putin on lubanud aruannet põhjalikumalt uurida ja seda järgmisel kohtumisel julgeolekunõukogu alaliste liikmetega kitsas formaadis arutada.

Me tuletame teile meelde, et oleme korduvalt teatanud selliste aruannete sisust Putinile Venemaa Julgeolekunõukogu ekspertidelt ning meie tellijad ja kanali külalised võisid näha, et nende analüüs on alati professionaalne ja nende ennustused täpsed. Omalt poolt andsime muu hulgas sellele teabele tuginedes juba eelnevalt soovitusi, et Brjanski, Kurski ja Belgorodi oblastite ning Krimmi piirialade elanike evakueerimist tuleb ette valmistada. Oleme valmis andma soovitusi teiste piirkondade, sealhulgas Moskva elanikele, niipea, kui saame teavet Venemaa presidendi Vladimir Putini plaanide algusest, mille tagajärgi on raportis analüüsitud.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile ilmnes huvitav lahknevus. Vene Föderatsiooni julgeolekunõukogu alaliste liikmetega toimuva operatiivkoosoleku "otseülekande" ajal, mida pidas videokonverentsi teel Venemaa reaalne president Vladimir Putin, asetas presidendi teisik pärja Tundmatu sõduri hauale ja külastas Võidumuuseumi. See lahknevus üllatas paljusid vaatlejaid, kes küsisid täiesti õigustatult: "Kuidas on see võimalik?". Tegelikult oleks pidanud kõik olema õigel ajal eraldatud, kuid kuna nõukogu operatiivkoosoleku algus hilines (Putin liitus halva tervise tõttu tund aega hiljem kui planeeritud), pandi "otseülekandeks" maskeeritud salvestus hiljem üles ja selgus, et tõeline Putin oli alles lõpetanud koosoleku ametliku osa, samas kui dublikaat oli juba läinud lilli maha panema. See on esimene kord, kui selline tõsine segadus on toimunud.

Vastuolusid on olnud ka varem, kuid see oli esimene kord, kui oli nii selge lahknevus. President ja tema saatjaskond arutasid probleemi ning otsustasid, et edaspidi ei planeerita Putini ja tema duubli osalemist samal päeval toimuvatel üritustel. Tuleb märkida, et Putin ei saa alati usaldada oma dublari kohtumisi Venemaa julgeolekunõukogu alaliste liikmetega. Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev ja FSB direktor Aleksandr Bortnikov, teades, et presidenti asendab duubel, keelduvad sageli lihtsalt sellises "tsirkuses" osalemisest, kuigi pretsedente oli. Eile pidas Putin vaatamata oma kehvale tervisele nii kohtumise põhiosa kui ka mitteametliku osa.

Kohtumise kinnine osa möödus kiiresti, president ei võtnud seda teemat üles, vaatamata oma lubadusele arutada ministrite nõukogus ekspertide viimast aruannet. Väikeses grupis arutati rindel asjade seisu. Vahepeal asetas presidendi duubel lilled, surus võõrastele inimestele kätt, embas neid ja tegi nendega pilte, hoolimata sellest, et paljud ei olnud enne seda kohtumist karantiini jälginud. Ka Katari peaminister, välisminister Mohammed Al Thani, kellega samuti presidendi asetäitja kohtus, ei järginud karantiini.

Kohtumine kulges plaanipäraselt, mingeid probleeme ei olnud, duubel oli suurepäraselt ette valmistatud. Nii ilmselge on teisik mille olemasolu on tunnistanud ka kõige veendunumad skeptikud, et see võib olla destabiliseerivaks teguriks igas, isegi väiksemas poliitilises segaduses.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist