Kas habeme/vuntside kasvatamine kaadris sobib vormiga?

Habeme/vuntside kasvatamine TEGEVteenistuses...

On täiesti normaalne ja tavaline
28
47%
Võiks olla lubatav vaid määratletud erandjutudel
11
18%
On lubamatu või ebakorrektne
5
8%
On igaühe isiklik asi ja mind see eriti ei loksuta
16
27%
 
Hääli kokku: 60

EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

VANA LÖUKOER kirjutas: habemed olid küll mölemal pool keelatud,
Mereväes oli küll habemikke. Rääkimata allveelaevnikest, kes patrulli ajal habemesse kasvasid.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

Madman :

täpsustades su pilti,sii Svejki körval oli vist mingi sapöör,kes madjareid ei seedinud vist silmaotsaski... :D :D
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1981
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

OT
Õigus, Vana Lõukoer - Svejki sõber sapöör Vodicka ei sallinud madjareid silmaotsaski.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Hillart: kas passiga probleeme pole?
Ent jah - mina ajasin vahepeal oma nustiku maha. Nüüd jällegi karv näos. Asi selles, et kuna naispool õpib juuksuriks, siis lubasin tal enda peal eksamit sooritada. Ohjah... Viva la Cuba...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Magnum kirjutas:[
Naiteks Politseikooli kodukorras on sellised reeglid

2.5 Õppurite soeng peab olema korrektne. Politseikadettidel on habeme kandmine keelatud v.a. kui esinevad füsioloogilised või traumajärgsed puudused näol. Juuksed, habe ja vuntsid peavad olema hooldatud, piiratud ning kammitud. Meesõppurite juuksed ja habe ei tohi katta kõrvu, riiete kaelust ega lipsusõlme. Õppuritel on keelatud kasutada juuksevärvi, mis erineb inimese loomulikust juuksevärvist (roheline, sinine, lilla jne).

2.6 Vormiriietuses naisõppuritel on keelatud kanda pikki juukseid (s.o õlajoonest allapoole ulatuvaid) lahtiselt. Juuksed peavad olema kinnitatud tagasihoidliku kinnitusvahendiga. Ehetest on vormiriietusega lubatud kanda ainult ehiskiviga abielu- või kihlasõrmust, kui ehiskivi ei ületa 2 mm ning naisametnikel lisaks kuni 10 mm läbimõõduga ehiskivita kõrvarõngaid.

2.7 Ebasoovitav on nähtavale jäävate tätoveeringute omamine.


Politseikoolis ja Sisekaitseakadeemias on valjanagemine reguleeritud (va oppejoududele, nii monigi kannab vuntse ja habet), kuid politseis on valjanagemine enda asi. Vahemalt idas on joodikuhabemega mehi kull, kuidas mujal, ei oska oelda. Paljustki soltub konkreetsest prefektuurist. Nt. politseiorkestri valimus jatab kull soovida. Seal on nii pikajuukselisi kui ka habemikke (moni meenutab pigem mingit heavy-metal meest), uhesonaga uhtne mall puudub.
tegelikult on see ju soolise võrdõigsuse printsiibi rikkumine
müller
Liige
Postitusi: 64
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:36

Pseudoprobleem

Postitus Postitas müller »

Habe või mitte habe... Minu arvates pisiasjadega tegelemine. Kui nii jätkub siis varsti pole enam ei habemikke ega ka karvutuid kaitsejõududes. Siis võivad igasugu targutajad ennast ise kogu aeg raseerida ja käsutada ning iseendalt paraadi vastu võtta! Praegu on palju olulisemaid probleeme jõustruktuurides...

Lugupidamisega Müller
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Tõepoolest, see on "pisiasi", kuid pisiasjadest algavadki teatavasti suured. Pisiasjad on teenistuse korralduses tegelikult palju olulisemad, kui sageli arvatakse, sest kui neisse suhtutakse ükskõikselt, annab see varem või hiljem suuremas mastaabis tagasilööke.

Hiljuti tuli näiteks kv juhataja kuri kk, mis juhtis tähelepanu korralagedusele territooriumil ja tehnika-varustuse heaperemehelikuma hoidmise vajadusele. Võib-olla mõne arvates ka pisiasi kõikide muude probleemide taustal, kuid korralikus armees tuleb tähelepanu pöörata kõikidele asjadele - ka nn pisiasjadele. Kin-mjr Laaneotsa (NB! uus kvj on sedakorda ehtne sõjaväelane/kaitseväelane) antud kk tundub esimesi konkreetseid samme kv senise suhteliselt jõuetu "kohvitassi- ja tugitoolikeskse" juhtimise lõpetamisel. Hakatakse järjest enam otse nõudma ja vahetult kontrollima elementaarset militaarset distsipliini ja -korda igal tasandil. Tundub, et esimesel võimalusel (küllap, kui on kedagi asemele panna) saavad vist sule sappa ka igaugu niisama-mõttetud tegelased, kelle arusaam õigest sõjaväest on tagasihoidlik, aga vastutusala siiski suur.
Õige armee ei olegi mingi "kolhoos", kus igaüks teeb, mida, palju ja kuidas õigeks peab, vaid seal maksab kindel distisipliin, mis väljendub muuhulgas kaitseväelaste eranditult korrektses ja ühtlases välimuses.

Kaadriprobleem kaitseväes on väga terav, kuid suhtumine stiilis "kui ma habet ei või kasvatada, lähen üldse ära :cry: ", samuti kv arengut edasi ei vii, sest sellistest virisejatest on teenistuses tavaliselt nagunii samapalju kasu, kui kahju. Selliste iseteadjate koht tegelikult nagunii riigileival ei oleks, kuid vaid tänu kaadripuudusele ollakse ilmselt sunnitud neid täna siiski ülal pidama. Isiklikult ma arvan, et kui oleks võimalik kaadrit valida, siis u 25% olemasolevaist võiks kohe päevapealt lahti lasta, et kedagi asjalikumat ja isikuomadustelt sobivamat asemele võtta.

Kaitseliiduga on välise distsipliini asjus asi natuke lihtsam.


Aga ei ole ikkagi saanud konkreetset head vastust eelnenud küsimusele, miks ikkagi on vajalik see habeme kasvatamine vormiriietuse juures? Mis sunnib seda nii tegema?
Ok, väilste defektide katmiseks - saana aru - erandjuhud üldiselt. Et miskisest jumbust nüüd rohkem Mees saab koos habemega, on pigem huumori valdkond. Olgu kui pubeka väljanägemisega tahes, paika paneb asja ikka mees ise oma käitumise ja pädevusega.

P.S.
NB! Mul pole midagi isiklikult nende vastu, kes habet vormi juures kannavad. Paljud neist on väga asjalikud ja toredad kamraadid. Minu jaoks on küsimus lihtsalt põhimõtteline ja ma uurin avalikku seisukohta distispliini jms suhtes.
:wink:
Viimati muutis hummel, 14 Veebr, 2007 10:27, muudetud 1 kord kokku.
müller
Liige
Postitusi: 64
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:36

Postitus Postitas müller »

Nojah, nüüd kus Kõuts pukist läinud, siis julgust küll ja pealekauba...
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

No jaa. Ent kas olete mõelnud, mis saaks, kui teha habemekasvatus kohustuslikuks? Suht ilge pilt eeldatavasti, sest lapsleitnantidel ei kasvagi ju veel... See ka minu arust põhjuseks, miks seda peaks mingitpidi reglementeerima - kas siis vanuse või teenistusaja järgi.
Aga pidi see Kõuts nüüd ära minema - nii mugav oli vajadusel öelda, et ma võtan temast eeskuju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist