Viktoriin
Re: Viktoriin
Tavott oli vanasti Eestis tuntud ja laialt kasutuses, seega Luis Nicolas Davout? 

Dumas on mul siin juba küsitud, tema on selline..

Tavott on väga hea pakkumine, aga teda pole ma veel voolinud.
Meil elab praegu Eestis küsitava kindrali nimekaim, teatud ringkondades küllaltki tuntud mees.

Tavott on väga hea pakkumine, aga teda pole ma veel voolinud.

Meil elab praegu Eestis küsitava kindrali nimekaim, teatud ringkondades küllaltki tuntud mees.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lannes on Eestis levinud nimi, äkki siis Jean Lannes?
Jean küll, aga mitte Lannes.
Kui välja peilid, siis sina ei tohi ära vastata, sa ju katkestad kohe ahela.
Kui välja peilid, siis sina ei tohi ära vastata, sa ju katkestad kohe ahela.

Mis sa virised, minu käest said idee ja pead hakkama Tavotti ja Lannest voolima. 

Jean-Babtiste Jourdan?
Eestis on tuntud üks sama perekonnanimega katoliku preester.

Eestis on tuntud üks sama perekonnanimega katoliku preester.
Just! Ja meie piiskopi, mitte preestri, üks eesnimedest on samuti Jean.
Küsi.
P.S. Kui küsimisjärg taas katkema peaks, siis mul on teile juba järgmine kindral soolas..
Küsi.
P.S. Kui küsimisjärg taas katkema peaks, siis mul on teile juba järgmine kindral soolas..

Lihtne küsimus seekord, 17. sajandi viimase veerandi Tallinna prügiveo teemal:
Majaomanikel oli kohustus hoida korras ka oma maja ees olevat tänavat ja tekkinud prügi ära vedada. Kui mõni majaomanik seda ei teinud, siis kes talle külla tuli?
Majaomanikel oli kohustus hoida korras ka oma maja ees olevat tänavat ja tekkinud prügi ära vedada. Kui mõni majaomanik seda ei teinud, siis kes talle külla tuli?
Timukas tuli trahvi nõudma?
Eesti raudee algusaegadel tuli perroonile pääsemiseks osta pilet. Kuidas seda piletit rahvasuus kutsuti?
Musipilet või ka musupilet.
Teadsin peast
Teadsin peast

Ja saadki küsida.
Küsin
1703. aastal toimus Räpina lähedal Võhandu jõe ääres lahing, kus üle piiri tulnud venelaste väesalk sai lüüa Tartust saadetud ratsameeste üksuse käest. Venelaste salga juht toimetati raskelt haavatuna Tartusse ja temaga koos ka üks teine elusolend. Kes?

1703. aastal toimus Räpina lähedal Võhandu jõe ääres lahing, kus üle piiri tulnud venelaste väesalk sai lüüa Tartust saadetud ratsameeste üksuse käest. Venelaste salga juht toimetati raskelt haavatuna Tartusse ja temaga koos ka üks teine elusolend. Kes?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist