Tank vs mahuti
- 
				Madis Reivik
- Liige
- Kontakt:
Tank vs mahuti
Palun kirjutada eesti keeles, mis krdi tank siin kahjustada sai ????

Re: Vene-Ukraina sõda II osa
Mis tankid tules hävisid ? T-72 või T-64 ?kurgkurgX kirjutas: ↑14 Okt, 2024 19:17 Fotod Feodosia hävinud naftabaasist. See põles peaaegu nädal aega. Telegrami kanal "Krimmi tuul" märgib, et nädal pärast tulekahju puhkemist näeb Feodosia naftabaas välja selline – põlenud mahutid ja vahusaared veejärvedes, mis jäid kustutamise käigus maha. tules sai kahjustada 12 tanki, neist kaheksa hävis täielikult. Samuti põlesid baasi territooriumil hooned.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.

Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Eesti keele võlud ja valud - kunagi ammu on selle üle vaieldud, kuid lõplikku tõde pole ...Madis Reivik kirjutas: ↑14 Okt, 2024 20:11 Palun kirjutada eesti keeles, mis krdi tank siin kahjustada sai ????
Tank - (vanemast ajast) saabas,
tank - mahuti
tank - soomustatud ja kahuriga liikuv lahingumasin. NB! tuletati mahutist!
Tanki kui lahingumasinat on hiljem üritatud jagada eri kategooriatesse näiteks liigutava süsteemi järgi - ratta vs. roomikud, või siis nn. peakaliibri järgi.
Peace! Tegelikult sa said ju aru ning oleks võinud viisakalt paluda kasutada, selguse huvides, sõna "mahuti".
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...

Tank vs mahuti
[ot]
kes või mis on tanker?
kui tinker on plekksepp, siis samamoodi jätkates on tanker tanki meeskonnaliige.
niisiis tankeri asemel võiks kasutada mahutiveok või mahutilaev....
[/ot]

kes või mis on tanker?
kui tinker on plekksepp, siis samamoodi jätkates on tanker tanki meeskonnaliige.
niisiis tankeri asemel võiks kasutada mahutiveok või mahutilaev....
[/ot]
- 
				Madis Reivik
- Liige
- Kontakt:
Ähh.. screw you guys im going home 
Minu keelevaist (mis on etalon) ei ütle suure tünni kohta tank vaid mahuti (sõnast mahukas
Aga eks peab siis EÕS ülimuslikuks tunnistama ja oma pahameele tagasi kerima.

Minu keelevaist (mis on etalon) ei ütle suure tünni kohta tank vaid mahuti (sõnast mahukas

Aga eks peab siis EÕS ülimuslikuks tunnistama ja oma pahameele tagasi kerima.
Re: Tank vs mahuti
Olen märganud, et silinderjaid mahuteid, mis on püsti, kiputakse tünnideks ja tündriteks nimetama, tsisternid ja vaadid on enamasti horisontaalselt. Mitte et see keelenormidega kuidagi seotud oleks.

Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]

[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
- 
				davidsoniharald
- Liige
- Kontakt:
Karlssonit nimetati lendavast tündriks.  

Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.

- 
				tsivi_list
- Liige
- Kontakt:
Pigem ikka sõnast mahutama. Enda sisse.Madis Reivik kirjutas: ↑14 Okt, 2024 20:55 Minu keelevaist (mis on etalon) ei ütle suure tünni kohta tank vaid mahuti (sõnast mahukas)
Eks see "igikestev" ja eri põhjustel keele-uuendamine tekitabki segadust vanade ja noorte vahel - võta või Koidula oma kirjutet " mu armas lehkav Isamaa" ...

Lõpetan, sest ennast keele etaloniks ei pea.

Lõpetan, sest ennast keele etaloniks ei pea.

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...

- 
				Taaniel Tina
- Liige
- Kontakt:
Nii palju kui mina olen igasugustes terminalides käinud (päris palju), siis eesti keeles rääkides on ikka jutu sees "mahuti", inglise keeles "tank", vene keeles "ёмкость" ja soome keeles "säiliö".

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist