Kaitseliit

Vasta
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Re: Kaitseliit

Postitus Postitas Trips »

mongol kirjutas: 18 Jaan, 2025 11:50
affa kirjutas: 18 Jaan, 2025 11:37 Hoonestatud alal võitlemise kohta oli Soome jalaväe aastaraamatus idanaabri kohta toodud välja, et vastase viibimise korral ehitistes on idanaabri esmane valik ehitise hävitamine kaudtulega.
Jep. See ei välista hiljem nende rusude kasutamist positsioonina või hoone eelnevat kindlustamist (nt varisemiskindlamaks).
Akf Mongol, on sul meeles millal üldse on hoonestatud alal kindlustamist õpetatud ja harjutatud (palgid, liivakotid, augud lagedes/seintes) ? Viimati ammu aega tagasi Tapa vana linnakus.
Nüüdsel ajal käib kogu aeg mingi ruumide puhastamise värk.
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

See jutt on õige, et kui SKJ kusagilt hoonest venelaste pesa avastab, siis lastakse see puruks, täiesti puruks. Nii on seda alati tehtud ja tehakse ka nähtavas tulevikus.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Trips kirjutas: 18 Jaan, 2025 14:53 Akf Mongol, on sul meeles millal üldse on hoonestatud alal kindlustamist õpetatud ja harjutatud (palgid, liivakotid, augud lagedes/seintes) ? Viimati ammu aega tagasi Tapa vana linnakus.
Nüüdsel ajal käib kogu aeg mingi ruumide puhastamise värk.
Piirsalu linnak oli üks, mäletamist mööda vähemalt 15-20 aastat tagasi (katlamaja meenub) ja Tapa vana linnaku see sööklamaja(?) umbes sama kaua tagasi. Jägalasse tegime tagumisse kasarmusse umbes sama kaua aega tagasi kaks korterit taktikaliselt hangitud mööblist - siis oli see meil SP-väljaõppeasjade harjutamiseks, aga jälgede järgi käis seal FX-moona kasutajaid ka. Seegi hoone on maha tõmmatud.
Nursipalus on mu mälupildi järgi üks hoone seest ilusat puitkarkassi täis rajatud, see peaks ümbritseva majakarbi suurtükituletabamuse saades küll seesolijad päästma, sest ka tunnelid jooksevad hoonest välja.
Pole kohti ju, uued linnavõitluslinnakud on lihtsalt SOF-i laadse tegevuse harjutamiseks, mitte jalaväelasena varemetes tegutsemiseks. Isegi Rabasaare vanad majad olid sisenemiskeeluga, sest ohtlikud ju.

Praegu ei ole kindlustamist või selle koolitamist küll sellisel moel silma hakanud nagu oleks loogiline. Pioneere on juba ka KL-is küllaga, kes jalaväelaste juures näpuga näidata oskaks, et kuhu palgid panna ja miks.
professional retard
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Selles tunnelis paistab pisuke valguskiir.
Teatud riiklike planeerimisprotsesside käigus on mõned KOV-id maad kuulanud, et kas KV oleks huvitatud mõnedes asulates tegutsemisest, enne kui seal kõik hooned viimseni maha tõmmatakse. Just hoonestatud alal kindlustamist puudutav sisend neile antud sai. Eks siis paistab.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Otsin kaitseliidu malevat ja malevkonda millega liituda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Malevkond on rahuaja seltsing, sõjaaja ametikoht on see mille järgi saada väljaõppe jne
Vananenud info pole?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mongol
Liige
Kontakt:

Otsin kaitseliidu malevat ja malevkonda millega liituda

Ei ole vananenud info. See, et mõni malevkond higistab vaid SA-kompanii mehitamisega ning malevkonna pealik veel lisaks võrgustikeasjaga, ei muuda tõsiasja, et tegelikult liitub algaja ain konkreetse malevkonnaga eeskätt sealse seltskonnaga asjade koostegemise soovist.
Küll aga surub KV (tahtlikult või tahtmatult, pole aru saanudki) järjekindlalt, et KL võiks olla täpselt sama kui KV. Kuidas see vabatahtlikkusel põhinevas (ehk siis tasuta oma maksuraha teenimisest vabast ajast osalemist eeldavas) organisatsioonis võiks päriselt välja näha, pole KL-i vaid paraadil näinud kaitseväelastel kuidagi väljagi mõeldud. Lihtsalt E-R 0800-1700 toimetajatel pole arusaama, kuidas KL toimib. See seltskonna värk on tegelikult suht oluline alus Kaitseliidus.
professional retard
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Re: Otsin kaitseliidu malevat ja malevkonda millega liituda

Kapten Trumm kirjutas: 08 Veebr, 2025 11:42
Malevkond on rahuaja seltsing, sõjaaja ametikoht on see mille järgi saada väljaõppe jne
Vananenud info pole?
Olen KL-is tegevliige aastast 2010. Olen X malevkonna y rühma z jaos laskur (seejuures ei oma mingit tähtsust KV auaste või ametkoht). Malevkonnal on oma valitav pealik (vabatahtlik) ja oma valitav juhatus.
Malevkonna liikmena on minu kohustus maksta liikmemaksu, , osaleda üldkoosolekul ja teha täis oma vabatahtliku tunnid mingil muul mitte sõjalistel üritustel (igasugused paraadid, tseremooniad, erinavad päevad jne).

Minu sõjaaja ametikoht on kas maleva staabis, lahing/maakaitse kompaniis või mingis muus sõjaaja üksuses st ma olen ka reservväelane. st pean osalema sõjalisel väljaõppel mitte kui malevkonna liige, vaid SA ametikohale määratud kaitseliidu tegevliige.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

See, et malevkond on rahuaja seltsing, on kahtlane väide. See, et malevkonnalt oodatakse teatud sõjaliste ülesannete täitmist kui SA üksuselt, on suurte ülemuste poolt nt Kaitse Kodus ammu maha hõigatud. Samamoodi pole ka malev enam pelgalt rahuaja adminüksus. Ilmselt praktika on natuke erinev, igal pool pole selle "muuga" kuigi kaugele jõutud (või puuduvad selleks veel ressursid). Detailsemaks pole kahjuks võimalik minna.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 10 Veebr, 2025 15:30 See, et malevkond on rahuaja seltsing, on kahtlane väide. See, et malevkonnalt oodatakse teatud sõjaliste ülesannete täitmist kui SA üksuselt, on suurte ülemuste poolt nt Kaitse Kodus ammu maha hõigatud. Samamoodi pole ka malev enam pelgalt rahuaja adminüksus. Ilmselt praktika on natuke erinev, igal pool pole selle "muuga" kuigi kaugele jõutud (või puuduvad selleks veel ressursid). Detailsemaks pole kahjuks võimalik minna.
Akf Trumm - malevkonnal on näiteks 100 liiget, kellest 50 läheb lako koosseisu, 20 makako koosseisu (ka malevkonna pealik), 10 siü-sse, 10 auliikmed, 5 on kv-lased, 5 on politsei jne jne
Malev koosneb malevkondadest (üksikompaniid, rühmad). See et mingil malevkonnal on oma SA ülesanne, kuulen küll esimest korda.
Kaitse kodu on värviliste piltidega ajakiri, mitte enamat.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Minu teada ei ole Trummi kirjeldatud plaan veel rakendunud.
mongol
Liige
Kontakt:

Chupacabra kirjutas: 10 Veebr, 2025 19:27 Minu teada ei ole Trummi kirjeldatud plaan veel rakendunud.
Küll rakendub, aga selles osas seltsingu pool just rolli mängibki. Malevkonna asi on kolmest "veest" üks "vee" oma vabast ressursist juurde teha, lisaks ka kolmanda "vee" valmidus. SA-ametikohtasid täitvad ainid tegelevad muide kolmanda "veega" sellest kolmest "veest".
(Pole veel märganud, et püha Riho VVV asi oleks peldikust alla lastud, nii et VVV-nägemus on alles.)

Kuna malevkonna ülesandeks olevad kaks "veed" on peamiselt mittesõjalised, siis just see seltsingu asi loebki väga palju, et neid ülesandeid täita.

Silmaklappidega spetsialistid näevad jah, et malevkond on ka süvitsi otseselt SA-üksus. Natuke nagu oleks, aga tegevused on toetavad.

Kindlasti on allohvitser kabinetiplaanidest jälle valesti aru saanud :)
professional retard
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Trips kirjutas: 10 Veebr, 2025 15:46
Akf Trumm - malevkonnal on näiteks 100 liiget, kellest 50 läheb lako koosseisu, 20 makako koosseisu (ka malevkonna pealik), 10 siü-sse, 10 auliikmed, 5 on kv-lased, 5 on politsei jne jne
Malev koosneb malevkondadest (üksikompaniid, rühmad). See et mingil malevkonnal on oma SA ülesanne, kuulen küll esimest korda.
Iga maakaitseringkonna kohta on meil olemas jämedalt 2500 ussisõdalast (kokku 10 000), kelle alla need läheksid? Mõtle lihsalt loogiliselt, peamiselt sisekaitse ülesanneteks sobivad, vanemate aastakäikude reservistid, kes rühma tasemele jäävadki.
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 11 Veebr, 2025 9:25
Trips kirjutas: 10 Veebr, 2025 15:46
Iga maakaitseringkonna kohta on meil olemas jämedalt 2500 ussisõdalast (kokku 10 000), kelle alla need läheksid? Mõtle lihsalt loogiliselt, peamiselt sisekaitse ülesanneteks sobivad, vanemate aastakäikude reservistid, kes rühma tasemele jäävadki.
Mis imetabasel kombel on ussid seotud malevkondadega :wall: Malevkond tegeleb oma malevkonna liikmetega. Ussid on reservväelased.
Malev ja malevkond ei ole sünonüümid.
Ma olen kaitseliidus aastast 2010, ma näen seda elu otse, mitte ei loe Kaitse Kodust.
Kuna teema hakkab minema roosaks, siis ma rohkem detailidesse ei lähe.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Hulk valesid järeldusi, minu staaz KL-s algas Sinust enne ja minu info ei tule ainult Kaitse Kodu lugemisest. Või miks Sa arvad, et ainult Sina seda tegelikku elu tead?
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 11 Veebr, 2025 12:55 Hulk valesid järeldusi, minu staaz KL-s algas Sinust enne ja minu info ei tule ainult Kaitse Kodu lugemisest. Või miks Sa arvad, et ainult Sina seda tegelikku elu tead?
Mitu korda sa oma malevkonna (või ÜKo, ÜkR) koosolekul oled käinud ?
Mul on tunne, et sa ei saa aru KL põhimõistetest või trollid niisama ajaviiteks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist