Nutt ja hala
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Nutt ja hala
Lihtsalt reisidelt tundub sedasi, et seal on umbes samamoodi, nagu meil - vähemjõukam osa ostab ketipoodidest, mis müüvad analoogsed kraami nagu meil ja kel võimalusi rohkem, ostab kohalikelt turgudelt vähe mahedamat kraami.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ja turult ostes võid kindel olla, et see kraam, mis sa sealt saad on mahe ja kvaliteetne?Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Mai, 2025 15:27 Lihtsalt reisidelt tundub sedasi, et seal on umbes samamoodi, nagu meil - vähemjõukam osa ostab ketipoodidest, mis müüvad analoogsed kraami nagu meil ja kel võimalusi rohkem, ostab kohalikelt turgudelt vähe mahedamat kraami.

Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Lihtsalt anekdoodina seoses pestitsiididega, Põhja-Hispaanias näiteks on külluslik roheline niiske kliima, aga putukaid on väga vähe. Kõik õitseb ja hea kui üks mesilane kuskile ära eksinud on. Öösiti küll sügisel-kevadel plussis, aga olen näinud poole aasta jooksul vaid ühte sääske.
Vbl see tõttu, et mitu korda rohkem on vaja maad harida ongi neile toetus ka mitu korda suurem?Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Mai, 2025 15:06 Ega need Brüsseli toetused ka väga erine ju. Samasugune turu solkimine.
Soojades maades, kus kultuurid annavad 2 või 3 saaki aastas, makstakse palju rohkem kui meil.
Näiteks juba Hollandis annab kartul põllul 2 saaki aastas. Meil annab ühe.
Ega ma seal Lõuna-Hispaanias kah eriti putukaid ei näinud, aga no ju nad siis ikka pritsivad nii palju, et kõik on kadunuddrawulf kirjutas: ↑21 Mai, 2025 15:33 Lihtsalt anekdoodina seoses pestitsiididega, Põhja-Hispaanias näiteks on külluslik roheline niiske kliima, aga putukaid on väga vähe. Kõik õitseb ja hea kui üks mesilane kuskile ära eksinud on. Öösiti küll sügisel-kevadel plussis, aga olen näinud poole aasta jooksul vaid ühte sääske.

Pirital pole samuti mitte ühtegi sitikat näinud ma lendamas. Ilmselt siin ka pritsitakse või teevad kajakad kõigile 1:0
Mis see nüüd pidi siis sarkasm olema või?Ega ma seal Lõuna-Hispaanias kah eriti putukaid ei näinud, aga no ju nad siis ikka pritsivad nii palju, et kõik on kadunud![]()

Putukate arvukuse vähenemisega ei ole siin mingit pistmist. Teatud kohtades ei tahagi putukad väga viibida..drawulf kirjutas: ↑21 Mai, 2025 19:51Mis see nüüd pidi siis sarkasm olema või?Ega ma seal Lõuna-Hispaanias kah eriti putukaid ei näinud, aga no ju nad siis ikka pritsivad nii palju, et kõik on kadunud![]()
Putukate arvukuse vähenemine on teada-tuntud fakt. Lihtsalt märgin, et Hispaanias näib asi palju hullem kui Eestis. (Ma olen Eestis ka võrdluseks muidu sügisel ja kevadel olnud
)
Nõus. Aga niiskes ja soojas kohas 

See on sort ''Eesti maasikas''

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Toetust makstakse hektari kohta. Näiteks samas Hollandis, kus kartul annab 2 saaki aastas, on toetus hektari kohta kordi suurem. Väike ime siis, et see kipub meie omamaist välja suruma.isonts kirjutas: ↑21 Mai, 2025 15:49Vbl see tõttu, et mitu korda rohkem on vaja maad harida ongi neile toetus ka mitu korda suurem?Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Mai, 2025 15:06 Ega need Brüsseli toetused ka väga erine ju. Samasugune turu solkimine.
Soojades maades, kus kultuurid annavad 2 või 3 saaki aastas, makstakse palju rohkem kui meil.
Näiteks juba Hollandis annab kartul põllul 2 saaki aastas. Meil annab ühe.
Lõunamaades, kus taimekasvu tingimused on palju paremad ja kus mõnes kohas kannatab kasvatada aastaringselt, on suuremad põllumajandustoetused ebaõiglased. Põhjamaades on taimekasvu periood palju lühem (väheseid kultuure saab üle ühe saagi).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Pakri poolsaare randades pole samuti neid tülikaid putukaid, aga 1 km rannast eemale sisemaale söövad parmud silmad peast. Teatud putukad ei kannata eriti tuult. Parmude ja sääskede sigimiseks on vaja selliseid vesiseid kohti (mageveega mõistagi). Ma võtsin omale tiiki kalad, et need need tiigi pinnal hulpivad vastsed nahka paneks.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kahtlustan ka, et nende veemaitsega köögiviljade kasvatamine toimubki mingite surrogaatide abil, mulla asemel on mingi mineraalvilla taoline asi ja taime toidetakse kunstlikult, lisades sinna toitelahust. Lihtsalt mullas taimede kasvatamine on töömahukam ja pole nii lihtsalt automatiseeritav.Peeter kirjutas: ↑21 Mai, 2025 14:07 Kusjuures, nagu Trumm kirjutas, siis maitsel ongi vahe sees. Mina näiteks enam Luunja kurki sellest ajast süüa ei saa, kui nad selle "villa peal" kasvatamisele ja doseeritud väetamisele vmt üle läksid. Varem sõin ja kiitsin. Nüüd ei saa. Ja pole minu asi kaagutada, mida nad nüüd õigesti või valesti teevad. Nende kaup nende meetodid, mina pean ise (oma tervise ja kõhumuredega) hakkama saama. Üleüldse pikka kurki ei kannata süüa, sööngi ainult seda lühikest kurki. Pikka kurki süües hakkab üles keerama sellist keemiamaitset kurku. Midagi pole teha ise olen põhjus- ka leiba-saia ja osasd muid idanevaid asju pean nüüd rohkem valima- ja ise olen veel pagari (isa) ja kondiitri (ema) laps ja üleskasvanud just ahjust tulnud sooja saia ja leiva ja saiakeste ja kringlite jmt peal. (ja samas olin veel kõhna poiss)
Umbes nagu aias ussikesi sibliva kana muna on väga rikkaliku maitsega, aga farmis betooni peal kasvaval ja jõusööta nokkival on suhteliselt maitsetu.
Aga turumajanduses pole muud varianti, kui rahakotiga hääletada. Oma süü on siin ka ostjal, kuna keskmine nuustik rabab supermarketis ikkagi kõige odavamaid asju, kuigi reootikas toetaks kõik kohalikku põllumeest. Kõik räägivad kohalikust, aga Rimi piimaletis rabatakse kõige rohkem neid Rimi inhouse pakis piima, mis on toodetud tont teab kus (ilmselt Leedus).
Viimati muutis Kapten Trumm, 22 Mai, 2025 8:48, muudetud 1 kord kokku.
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12037 ... a-vahemaks
Vahelduseks muul teemal. Tahate külakiike? Vaja on projekti, kasutusluba, ohutussertifikaati ja ohutuse eest vastutavat isikut. Noh, et oleks kedagi vastutusele võtta kui keegi kiigelt kukub.
Vahelduseks muul teemal. Tahate külakiike? Vaja on projekti, kasutusluba, ohutussertifikaati ja ohutuse eest vastutavat isikut. Noh, et oleks kedagi vastutusele võtta kui keegi kiigelt kukub.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Saab ju teha selliselt, et ülevõlli sellega kiikuda ei anna. Teatud kalde juures tuleb puhver vastu.Some kirjutas: ↑22 Mai, 2025 8:47 https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12037 ... a-vahemaks
Aga noh see jutt on tüüpne ametnike tagumendikaitse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: goga66 ja 2 külalist