Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kriku »

USA põhiseaduse 22. parandus keelab kellelgi kolmandat korda USA presidendiks kandideerida. Mõned toetajad on aga väitnud, et üks viis keelust mööda pääseda oleks see, kui Trump kandideeriks asepresidendiks, samal ajal kui teine ​​kandidaat kandideeriks presidendiks ja astuks pärast valimisvõitu tagasi, lastes Trumpil taas presidendiameti üle võtta. "Mul lubataks seda teha," ütles Trump esmaspäeval presidendilennuki pardal lennul Malaisiast Tokyosse ajakirjanikega vesteldes. Kuid ta lisas: "Ma ei teeks seda. Ma arvan, et see on liiga armas. Jah, ma välistaksin selle, sest see on liiga armas. Ma arvan, et rahvale see ei meeldiks. See on liiga armas. See ei ole – see ei oleks õige."

Reutersi andmeil ütlevad põhiseaduse eksperdid, et Trumpil on keelatud asepresidendiks kandideerida, kuna ta ei oleks (oma kahe ametiaja tõttu – toim.) presidendiks kõlblik. USA põhiseaduse 12. muudatus ütleb: "Ükski isik, kes on põhiseaduslikult presidendi ametikohale kõlbmatu, ei ole kõlblik Ameerika Ühendriikide asepresidendiks." [...]

Kui ajakirjanik küsis, kas ta ei välista kolmandat ametiaega, vastas ta: "Kas ma ei välista seda? Ma mõtlen, et teie peate seda mulle ütlema." Küsimusele, kas ta oleks valmis kohtus uue ametiaja pärast võitlema, vastas Trump: "Ma pole sellele tegelikult mõelnud."
Trump ütles esmaspäeval ka, et tema hinnangul oleks asepresident J. D. Vance ja riigisekretär Marco Rubio suurepärased kandidaadid 2028. aastal presidendivalimistel. "Ma arvan, et kui nad kunagi moodustaksid grupi, oleks see peatamatu," ütles ta. "Ma tõesti usun. Ma usun seda." Rubio, kes seisis lennukis Trumpi taga, muigas ja langetas häbelikult pead, kui Trump ennustas talle helget poliitilist tulevikku, ning noogutas, kui Trump Vance'i teema üles tõi, kirjeldas Reuters.
https://www.err.ee/1609841106/trump-hoi ... taotlemist
USA presidendi Donald Trumpi sõnul poleks tal midagi 2028. aastal presidendiks kandideerimise vastu, kuid arvestades kolmanda ametiaja põhiseadusvastasust, peab ta peapretendentideks asepresident J.D. Vance'i ja välisminister Marco Rubiot, vahendas portaal Unian teisipäeval Politicot.

Ajakirjanikud küsisid Trumpilt Air Force One'i pardal tema seisukohta idee osas kandideerida kolmandaks ametiajaks, mille hiljuti välja käis endine Valge Maja strateeg Steve Bannon. «Ma teeksin seda heameelega. Mul on parimad näitajad ajaloos,» ütles Trump. President lisas, et «pole sellele tegelikult mõelnud» ja et «Ühendriikides on häid inimesi». Kui talt nimesid paluti, osutas ta välisminister Rubiole, kes oli just pressiboksi naasnud, ja jätkas: «Meil on suurepärased inimesed – ma ei pea üksikasjadesse laskuma. Üks seisab siinsamas.» Trump kiitis ka USA asepresident Vance'i. «Ilmselgelt on J.D. suurepärane ja imeline asepresident. Ma pole kindel, kas keegi nende kahe vastu kandideeriks,» ütles president.

Bannon väitis hiljuti, et Trumpist saab 2028. aastal taas president ja inimestel tuleb sellega «harjuda».
https://maailm.postimees.ee/8350852/tru ... oi-vance-i
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Rubio oleks väga hea valik, mu meelest. Hetkel on endast mulje jäatnud, kui ainus "täiskasvanu toas".
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Klassikaline alluvate ja nende taga olevate ringkondade tasakaalustamine või üksteise vastu välja mängimine.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

Kriku kirjutas: 28 Okt, 2025 9:01 Klassikaline alluvate ja nende taga olevate ringkondade tasakaalustamine või üksteise vastu välja mängimine.
kas tasub trumpile selliseid võimeid omistada?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

diesel kirjutas: 28 Okt, 2025 10:59
Kriku kirjutas: 28 Okt, 2025 9:01 Klassikaline alluvate ja nende taga olevate ringkondade tasakaalustamine või üksteise vastu välja mängimine.
kas tasub trumpile selliseid võimeid omistada?
Eks keegi tõi moosipirukaid ja rääkis mahedal häälel ja peale seda tulid "ideed".
Pakuks et Rubio ja Vance saaks mingi 0.3% häältest.
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

Läheb asepresidendiks, et põhiseadusest mööda hiilida. Eks Putja talle õpetas :D

https://x.com/saintjavelin/status/1983086418122748255
Jaapani peaminister viib vanahärra jalutuskäigule, vana annab saluuti kah, küll ebaselges suunas :D
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

JimLaheyUnlimited kirjutas: 28 Okt, 2025 12:29 Läheb asepresidendiks, et põhiseadusest mööda hiilida. Eks Putja talle õpetas :D

https://x.com/saintjavelin/status/1983086418122748255
Jaapani peaminister viib vanahärra jalutuskäigule, vana annab saluuti kah, küll ebaselges suunas :D
Vana on tegelikult juba hullem seniil kui Biden
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Keegi oli unustanud käigukangi Parki peale panna.

Pole kaugel seegi aeg kui musitamiseks läheb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline