Autotehnikateema
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Autotehnikateema
Eraisikule pole praegu lubatud metanooli sisaldavat müüa.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Nu ei olnud nuh. Isegi seda sidruniahroomilist ei olnud. Võta või jäta, midagi pidi ju paaki valama ja tol hetkel ma veel ei kujutanud selle organoleptilise rünnaku jõhkrust ettegi
Hullematki olla juhtunud. Kas see oli siinses foorumis või kusagil mujal, kodanik jagas kogemust, kuidas kusagil Venemaa kolkatanklas muu mittekülmuva vedeliku puudumisel kaks liitrist viina klaasipesusse kallas, ei maksnud ka sealkandis eriti palju. Äärepealt oleks juhuslikult mööduvate venelaste käest tappa saanud, nende suurde vene hinge ei mahtunud selline alkoholi kuritarvitamine ära...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Ei ole. Conti, Michelin ja Goodyear on umbes samas hinnaklassis ja praegult on vähe viisakamalt autol Goodyearid. Sellepärast ka et ma sõidan sellega vähe,enamasti suvel ja Goodyearid viimased igailmarehvid said Soome testis hinnangu et " üldse esimesed mis on võrreldavad lamellrehviga". Michelini analoogsetel on juba tehase märge et ei ole soovitav kasutada Skandinaavia talves Kuigi mäetipud ja lumehelbed on peale märgitud.
Aga muudel liikuritel on Pirellid ja ma pean neid samuti kõige optimaalsemateks. Ära kulunud Contide asemele ostsin samuti Pirellid ning mingit erilist vahet ei tajunud. Ma olen alati kirjutanud eraldi Saksamaa kiirusest ja Soome või Baltikumi kiirustest. Võib - olla kui pidevalt 150+ sõita ja betoonteed ette tuleb on see Conti oma kulumist väärt.
Pluss kasutustingimused. Soome sarvikud sõidavad üldse hiinakatega sest platsid on rauakolu täis ja üsna suur tõenäosus on mingi lume all oleva arnatuurijupi otsa sattuda. Veoautodel samamoodi - kui uus Volvo või Scania tuleb võetakse tehase Michelinid kohe alt ja kõige odavamad hiinakad asemele. Keskmiselt kord nädalas sõidab keegi orgi otsa ja kord kuus niimoodi et tervist enam asja ette saagi. Pole mõtet neid testivõitjaid tööauto all hoorata.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Suvise ja talvise vahe on kahes asjas
1. suvine sisaldab pesuainet, mis on mõeldud klaasile koguneva rasva (putukad) maha pesemiseks, kuid see pole külmakindel
2. talvine sisaldab alkoholi, selle pesev efekt on väike, kuid olulisem on külmakindlus.
Omavahel vahetades head tulemust ei saa.
Metanooli sisaldavat vedelikku müüakse meil endiselt, kuid seda võib müüa ainult juriidilisele isikule (eeldatakse vist, et prof. kasutuseks).
Autopoes ja bensujaamas on ainult etanooliga. Metanoolist vedelik on odavam.
1. suvine sisaldab pesuainet, mis on mõeldud klaasile koguneva rasva (putukad) maha pesemiseks, kuid see pole külmakindel
2. talvine sisaldab alkoholi, selle pesev efekt on väike, kuid olulisem on külmakindlus.
Omavahel vahetades head tulemust ei saa.
Metanooli sisaldavat vedelikku müüakse meil endiselt, kuid seda võib müüa ainult juriidilisele isikule (eeldatakse vist, et prof. kasutuseks).
Autopoes ja bensujaamas on ainult etanooliga. Metanoolist vedelik on odavam.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mina nt Goodyeari enam ei oska, peale selle, kui kalli raha eest ostetud jooksust neljast kaks kõveraks läksid, olemata isegi pooles kulumises.vanahalb kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:01 Ei ole. Conti, Michelin ja Goodyear on umbes samas hinnaklassis ja praegult on vähe viisakamalt autol Goodyearid. Sellepärast ka et ma sõidan sellega vähe,enamasti suvel ja Goodyearid viimased igailmarehvid said Soome testis hinnangu et " üldse esimesed mis on võrreldavad lamellrehviga". Michelini analoogsetel on juba tehase märge et ei ole soovitav kasutada Skandinaavia talves Kuigi mäetipud ja lumehelbed on peale märgitud.
Soomes hiina pasa lauskasutust pole märganud. Äkki on see mingi eesti soost kalevipoegade parkla iseärasus? Eestis kutsena kaubikut sõitvad mehed ütlevad, et hiina pasaga sõitmine ei tasu ära, hind on poole odavam, aga tegelik rehvi vastupidavus 4 korda väiksem. Auto seisab liiga kaua rehvivahetuses pluss igasugu üllatused poolel teel, kus on kaks rehvi lõhki ja leiuta seal metsavahel, kuidas oma täiskoormaga edasi saad.
Tegelt, hinnatundlikumale ostjale ei soovitaks hiina/taivani paska, vaid Korea relve (Hankook, Kumho, Laufenn).
Viimati muutis Kapten Trumm, 03 Nov, 2025 13:13, muudetud 2 korda kokku.
nu jah. minu viimased ostmised olid sealt siis kui veel müüdi. 
Trumm, sa pole ilmselt tervet Soomet läbi sõitnud. Või oled ainult külaliste parklasse sattunud.
Vaata metallurgiatehaseid, sadamat kui vanaraua laeva laaditakse jms. Võõrad ja kaubikumehed seal tegelikult külaliste parklast kaugemale ei pääsegi ja võivad julgelt Contid alla panna.
Ainult oma territooriumil kasutatavad liikurid on meil kõik täiskummrehvidega.
Ah eks näha ole - ilmselt saab mu äsja ostetud Goodyearidel enne 10 aastat kasutusega täis kui nad ära kuluvad. Aeg läheb kiiresti.
Vaata metallurgiatehaseid, sadamat kui vanaraua laeva laaditakse jms. Võõrad ja kaubikumehed seal tegelikult külaliste parklast kaugemale ei pääsegi ja võivad julgelt Contid alla panna.
Ainult oma territooriumil kasutatavad liikurid on meil kõik täiskummrehvidega.
Ah eks näha ole - ilmselt saab mu äsja ostetud Goodyearidel enne 10 aastat kasutusega täis kui nad ära kuluvad. Aeg läheb kiiresti.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Jutt, et soomlased eelistavad firmarehvi asemel hiina paska, ei päde. Võibolla mingid soome kommunistrid, kes sõidavad põhimõtteliselt Konela 2107-ga siiani, seda harrastavad.
See võib teatud kohtades (nt ehitusplatsil) nii olla, aga mitte üldiselt.
Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
See võib teatud kohtades (nt ehitusplatsil) nii olla, aga mitte üldiselt.
Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
-
davidsoniharald
- Liige
- Kontakt:
Nojah, opereerimiseks platsidel kasutatakse hiina paska, müügiks lähevad uued rehvid alla tagasi.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:29 Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Siin võib vaadata ka seda et kus tootjatehas asub või mis maa on Made in. Tuttav rehvimees just kurtis et Kumho rehvid, Koreast ümber maailma reisi teinud. Nii kõvasti on konteinerisse pressitud et ongi kõverad. Et jälle sirgeks saada tuleb veljele tõmmata ja mingi 4 atm sisse lüüa ning tund aega seista lasta. Aga hooaeg ja kliendid ei jaksa oodata.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:09
Mina nt Goodyeari enam ei oska, peale selle, kui kalli raha eest ostetud jooksust neljast kaks kõveraks läksid, olemata isegi pooles kulumises.![]()
Tegelt, hinnatundlikumale ostjale ei soovitaks hiina/taivani paska, vaid Korea relve (Hankook, Kumho, Laufenn).
Kui midagi USAst - Mehhikost tuleb siis võib- olla ka. Ma vaatasin et mu Goodyearid olid Made In Germany ja on väike lootus et ei surutud tõstukiga takka et rohkem mahuks ja transpordikuludelt kokku hoida.
Trumm, sa funktsionaalne lugemisoskus jätab soovida. Loe rahulikumalt või lase mõnel helgemal peal endale seletada. Et miks metallurgiatehases kasutatakse odavat hiina rehvi. Ehitusplatsidest ja autolammaritest ma ei tea ja pole ka kirjutanud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sa pole vist Soomes ühtegi töötavat veoautot lähemalt uurinud?davidsoniharald kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:36Nojah, opereerimiseks platsidel kasutatakse hiina paska, müügiks lähevad uued rehvid alla tagasi.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:29 Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
Kui tihti sa Trumm Soomes kuskil platsil töötavate veoautode rehve uurimas käid ka?Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Nov, 2025 14:11Sa pole vist Soomes ühtegi töötavat veoautot lähemalt uurinud?davidsoniharald kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:36Nojah, opereerimiseks platsidel kasutatakse hiina paska, müügiks lähevad uued rehvid alla tagasi.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Nov, 2025 13:29 Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
Soojal aastaajal on maitse asi, aga kes on talvel autot juhtinud ja kinnijäätunud kojamahe raami vahelt, jäävihmas öösel maanteel jääd välja kraapinud, see niimoodi ei küsi.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
No milleks tappa diskussiooni ? "suurim autoriteet" on ülima tõe rahvasekka lasknud ... .
ja raamita kojamees jäävihmas on mul külmunud sest .... ?
sõita sai vaid puhuri soojus 100% klaasile ja lisaks el. soojendus sisse lülitatud (transiti kaubik).
muidu kittis raamita kojamehe serva-aluse täis ja kööga.
Rakvere-Tallinn sai päris mitu korda siiski seisma jäädud ja puhastatud.
ehk jäävihm ei ole see määrav asi siin.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaupo51, TALUPOEG TALUJA ja 3 külalist