https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19 ... 3933053977
Vene-Ukraina sõda: Ukraina kaotused
Re: Vene-Ukraina sõda: Ukraina kaotused
Väidetavalt järjekordne rivistus sai raketiga. See tegevus kusagil lagedal väljal 3. sõja-aastal jääb minu jaoks täiesti mõistmatuks.

Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.

- 
				Huviline78
 - Liige
 - Kontakt:

Eks need õppetunnid on valusad, kuigi kevadel anti juhised, et nii enam ei tohi teha. Teisest küljest reetureid ja rotte on Ukraina täis ja kõik ei peagi olema kohalikud ning teenima mõned tugrikud peale olulise teabe edastamist. Ei tasu unustada, et isegi läände põgenenud võivad olla parasiitide fännid/meelsed ning pole nõus riiki kaitsma. Eelmine kuu vahistati UK-st tulnud instruktor, kes müüs tuimalt luureinfot ja muud militaarset olulist teavet parasiitideleMadMan kirjutas: ↑03 Nov, 2025 14:28 Väidetavalt järjekordne rivistus sai raketiga. See tegevus kusagil lagedal väljal 3. sõja-aastal jääb minu jaoks täiesti mõistmatuks.
![]()
https://www.bbc.com/news/articles/c781z0wyzneo
Ohvitserid, kes on harjunud rahuaja protokollidega (nt avalike ürituste, nagu auhinnatseremooniate korraldamine), ei ole ligi nelja aasta jooksul suutnud piisavalt kohaneda sõjaoludega, kus sellised tegevused võivad lõppeda traagilise tulemusega, nagu näitas hiljutine Iskander-M raketirünnak. Rahuaja harjumuste aeglane kadumine konfliktis, kus iga avalik liigutus, olgu see siis tseremoonia või kogunemine, võib saada vaenlase pikaulatuselise järelevalve tõttu sihtmärgiks, viitab süsteemsele probleemile. Selleks, et olukorda parandada, oleks mõistlik rindelt tuua värsket materjali ohvitseriõppeks, kus sõjategevuse kogemusega inimesed saaksid jagada praktilisi teadmisi. Samal ajal võiksid olemasolevad ohvitserid saada kohustusliku väljaõppe rindel, et omandada reaalseid oskusi ja mõista sõja dünaamikat, mis erineb oluliselt rahuaja formaalsetest tavadest.

Ei ole mõtet endale illusioone teha: kui kord mõne kuu tagant teatatakse juhtumist, kus vaenlane on raketiga sellisele kogunemisele pihta saanud, siis see tähendab, et neid korraldatakse omajagu. Ei tahaks uskuda, et kümnendikki reedetakse ega sedagi, et komandörile nüüd, neljandal sõja-aastal, järku pähe tuleb mõte niisugune üritus korraldada. Ta on neid kogu aeg korraldanud, lihtsalt seekord saadi pihta.
Kuidas ometi ei suudeta sellist suhteliselt lihtsat administratiivset probleemi lahendada, ei saa aru. Ju ei peeta oluliseks
 .

Kuidas ometi ei suudeta sellist suhteliselt lihtsat administratiivset probleemi lahendada, ei saa aru. Ju ei peeta oluliseks
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.

Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma pakun, et siin on põhiprobleemiks tunne, et tagalas ohtu pole. On küllalt räägitud, et rindelt eemal käib justkui "tavaline elu". No nüüd sõja aja alguses 2022 oli tiba aega küll justkui teistmoodi, aga vist mitte kauaks... 
Ma olen seda teemat pikemalt jälginud, ja eriti groteskselt on jäänud meelde üks video. See ilmestas ja kahjuks paistab, et ka ilmestab tänaseni veel hästi olukorda. Kirjeldus siis: Nägin mingine 2014 ehk videot Kiievist, kuidas toimus sõjaväeparaad tänavail. Ja see toimus just niimoodi, et oli aru saada, et need mehed oma tehnikaga lähevad kohe otsejoones sõtta idarindele. Ei mäleta, kas Debaltsevo kott oli juba ära olnud või mitte, pigem ära olnud, ja mehed läksid riigi eest rindele. Aga siis tõmbas kaameramän ringi peale ümbritsevale. Tänavatel kohvikud kõik lahti, möll käib, rahvas tšillib ja pidutseb. Enamus ei tee väljagi... Mõned vaatavad kohvikutes, omal selline nägu peas stiilis, et "no kui neil vaja on sõtta minna, no las lähevad siis... aga mis see mind kotib?" jne. Samal ajal käis jutt, kuidas ühed piiripunktid vandimaaga on suletud, aga kõrval teine piiripunkt on avatud, kuskohast siis elu- ja äriasjad edasi aetud saavad, et ei-ei, egas siis elu meie vahel seisma ei jää ju, aga et jah- nojah seal meil naaberkülas susivad Luganski - Donetski all. Lennuliiklus Kiievis Moskvaga toimis ja vantlandi suursaadikut võeti Borispolis samas kenasti soola-leiva ja muu paremaga vastu ja rulliti punaseid vaipasid jne. Ja mina vaatasin ja mõtlesin, et "aru-ma-ei-taipa", mismoodi see sõda siis nüüd käib. Ühes külas tehakse kotti ja siis huiatakse valetada, et võib kotist välja taanduda, ja siis tõmmatakse tuli peale ja tapetakse nagu kärbseid, samas seal samas kõrval paar kiltsa eemal külas käib "pesni-i-pljaski" edasi nagu poleks midagi, kõrval lastakse sõjaväe lennukeid alla (Il-76 jne), ja pealinnas Kiievis ei koti see sõda üldse rahvast ja hoopis võetakse vanti punasel vaibal vastu?
Elu ongi keeruline teinekord mõista.

Ma olen seda teemat pikemalt jälginud, ja eriti groteskselt on jäänud meelde üks video. See ilmestas ja kahjuks paistab, et ka ilmestab tänaseni veel hästi olukorda. Kirjeldus siis: Nägin mingine 2014 ehk videot Kiievist, kuidas toimus sõjaväeparaad tänavail. Ja see toimus just niimoodi, et oli aru saada, et need mehed oma tehnikaga lähevad kohe otsejoones sõtta idarindele. Ei mäleta, kas Debaltsevo kott oli juba ära olnud või mitte, pigem ära olnud, ja mehed läksid riigi eest rindele. Aga siis tõmbas kaameramän ringi peale ümbritsevale. Tänavatel kohvikud kõik lahti, möll käib, rahvas tšillib ja pidutseb. Enamus ei tee väljagi... Mõned vaatavad kohvikutes, omal selline nägu peas stiilis, et "no kui neil vaja on sõtta minna, no las lähevad siis... aga mis see mind kotib?" jne. Samal ajal käis jutt, kuidas ühed piiripunktid vandimaaga on suletud, aga kõrval teine piiripunkt on avatud, kuskohast siis elu- ja äriasjad edasi aetud saavad, et ei-ei, egas siis elu meie vahel seisma ei jää ju, aga et jah- nojah seal meil naaberkülas susivad Luganski - Donetski all. Lennuliiklus Kiievis Moskvaga toimis ja vantlandi suursaadikut võeti Borispolis samas kenasti soola-leiva ja muu paremaga vastu ja rulliti punaseid vaipasid jne. Ja mina vaatasin ja mõtlesin, et "aru-ma-ei-taipa", mismoodi see sõda siis nüüd käib. Ühes külas tehakse kotti ja siis huiatakse valetada, et võib kotist välja taanduda, ja siis tõmmatakse tuli peale ja tapetakse nagu kärbseid, samas seal samas kõrval paar kiltsa eemal külas käib "pesni-i-pljaski" edasi nagu poleks midagi, kõrval lastakse sõjaväe lennukeid alla (Il-76 jne), ja pealinnas Kiievis ei koti see sõda üldse rahvast ja hoopis võetakse vanti punasel vaibal vastu?
Elu ongi keeruline teinekord mõista.
- Chupacabra
 - Liige
 - Kontakt:

Sõda on majandusprobleem. Selleks et riik saaks sõdida peab taga majandus toimima. Keegi peab ju moona ostma, sõdurite palgad maksma jm.

Huviline78 kirjutas: ↑03 Nov, 2025 20:40_____________ HAT kirjutas______________________MadMan kirjutas: ↑03 Nov, 2025 14:28 Väidetavalt järjekordne rivistus sai raketiga. See tegevus kusagil lagedal väljal 3. sõja-aastal jääb minu jaoks täiesti mõistmatuks...
Teisest küljest reetureid ja rotte on Ukraina täis ... Eelmine kuu vahistati UK-st tulnud instruktor, kes müüs tuimalt luureinfot ja muud militaarset olulist teavet parasiitidele.
https://www.bbc.com/news/articles/c781z0wyzneo
Täiendan ja ei imesta juhtunu üle. On selge, et vene nn. "otrabotal" vihje peale " kas taevast või maa pealt". Kui maa pealt, siis on lootus, et SBU tolle sihitaja tabab. Paraku see mehi tagasi ei too.
Vene gru/fsb pidevalt "orienteerib" oma agentuuri märkama/teatama AFU tehnika ja isikkoosseisu kogunemistest , et tabada infrat max. efektiivsusega ja väidetavalt ( vähemalt lubab) tasustab
taolist infot koefitsendiga !!!.
TSN ajakirjanik Svjatnenko kirjutas, et rünnakus hukkus tema vend. Tema sõnul kästi sõjaväelastel autasustamistseremooniaks paraadväljakul rivistuda.MadMan kirjutas: ↑03 Nov, 2025 14:28 Väidetavalt järjekordne rivistus sai raketiga. See tegevus kusagil lagedal väljal 3. sõja-aastal jääb minu jaoks täiesti mõistmatuks.
![]()
30. merejalaväekorpus - https://www.facebook.com/uafmarines/pos ... yC86XK7WGl
- Ork ründas Dnipropetrovski oblasti, Samarivski rajooni asula keskust, kus ei ole paraadväljakut.. Asulat tabas 2 ballistilist raketti ja kolm drooni.
Rivistust ja sõdurite erakorralist kogunemist ei olevat olnud? Hukkus ja viga sai nii sõjaväelasi kui ka tsiviile.
(
- Ida regiooni prokuratuur https://t.me/SpecprokuraturaShidRegion/1132 (?)
Ei saa nad oma asju korda ... 11 aastat on olnud aega ,aga ikka ei saa .70 aastat sovjetistani +veel 20 postsovjeti on seal midagi kapitaalselt katki teinud .