Sõja eest välismaale.

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Sõja eest välismaale.

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 03 Nov, 2025 14:58 Mul on mõni sõber ja niisama tuttavat Hispaania asemel hoopis Soome kolinud...
Kalevipojad?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ausalt öeldes ma ei teagi millega nad seal kõik tegelevad. Ma räägin nendest, kes on sinna läinud ja jäänud. Enamus juba enne seda venelane ukrainasse sisse läks. Ma sügavalt kahtlen, et keegi neist Eestisse veel tagasi tuleb. Ammugi mitte siis kui siin mingiks jamaks peaks minema.. Suvel käis üks sõber külas. Tal pole KRA poolt sõjaaja ametikohtagi määratud, aga ütles, et läheb kohe soomes lähima väeosa värava taha. Tegemist pole enam esimeses nooruses inimestega muidugi..
Mu sõber on mingit sorti insener metallitööstuses. Tema abikaasa on õpetaja. Üks endine kolleeg tegeleb allveetöödega. Kodukülast on endised külajoodikut kõik ilmselt ehituse peal, aga samamoodi on seal juba kodu rajanud pered ka kaasas. Üks tuttav sõidab merd rootsi-soome vahet. Naine tal medõde.Üks endine klassiõde vist on koristaja. Tolle eestis sündinud ja üleskasvanud lapsed ka nüüd kõik soome järgi läinud. Pole õrna aimugi mida nad seal teevad. Ilmselt on nii, et kes tööd teha tahab ja jaksab see hätta seal ilmselt ei jää..
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Küsimus on mõtteviisis, nö kõrvade vahel.
Seda, et meie oleks hästi kaitstud, saame teha vaid ja ainult meie ise. Mingi "keegi" seda tegema ei tule.
Soomlased teavad seda väga hästi ja seepärast lähevad ka seal igasugused ebameeldivad koormised suurema kisata.
Ja seltskonnas tehes nalja Hispaaniasse pagemise teemal vaadatakse sind imestunud nägudega. Kui neil seal ka kinnisvara on, siis nad ei eputa sellega ja ilmselt mõtlevad oma pagemismõtteid teatud piinlikkustundega. Mitte nagu meil üks tuntud kopteriga ärimees meedias tegi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Soomes eputatakse üldse ka vähem oma jõukusega.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Kesk ja Lõuna Eestis on inimeste vähenemine märgatav .Hambad risti üritatakse veel mõnda alevi gümnaasiumi lahti hoida ,aga mida seegi päästab? Hästi, 10 aastat veel on elu ,aga kui saavad kooliealisteks alla 10000 sünniga aastakäigud ? Lasteaedade ja koolide sulgemine võtab tuurid ülesse .Aga noh elame näeme.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist