Laiaka teenistus

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Re: Laiakas teab, kes need KGB ahvid on

Postitus Postitas Laiakas »

Kustutatud
Viimati muutis Laiakas, 29 Jaan, 2025 1:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Kustutatud
Viimati muutis Laiakas, 29 Jaan, 2025 1:41, muudetud 1 kord kokku.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

minu lugupidamine! oleks rohkem mehi, kes oma Ema kirjutavad suure tähega.
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Re: Laiaka teenistus

Anekdooti NLiidu ajast :)
Poliittund. Meid oli seal Kaug-Idas siis neli eestlast. Ilusti saali pandi pingid ritta ja eestlased kamandati taharitta. Lavale toodi Soome Sõja Kangelane :) Paksult medaleid täis papi. Hakkas siis meile oma kangelastegusid patrama. Kuidas soomlasi killis jne KV tankiga.
Joonistasin igavusest kriipsujukusid vihikusse :) Papi muudkui ajas oma jahu KV tankidega ja lõpuks ei pidanud eestlastega vastu ja küsisime:
"Как же получилось, что финны, у которых не было танков, уничтожили так много танков KB?".
Papi pidi infarkti saama :) Roodukas näitas meile rusikat :D Kubusse siiski ei pandud :)
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Minu lauseid pead Sa mõistma kontekstis, et see oli Eesti taasiseseisvumise aeg. Väga keeruline.. 1990 hakkas Lahesõda ja meil aeti T-72 tankidele eshelonid ette. NLiidu kaitseminister Jazov sügas mune, et kas astub USA-ga koalitsiooni või mitte. Loobus. 1990. aasta sügisel algas Lahesõja eelmäng: Iraak okupeeris Kuveidi ja USA hakkas koondama koalitsiooni. NLiidu kaitseminister Dmitri Jazov seisis silmitsi valikuga: kas liituda USA juhitud koalitsiooniga või jääda kõrvale. Jazov loobus osalemisest, kuigi lääs ootas, et Nõukogude Liit näitaks koostöövalmidust. See oli geopoliitiline pettumus, aga sisepoliitiliselt arusaadav - NL lagunes, Balti riigid nõudsid iseseisvust, ja armees valitses segadus.
Ma tulin Eestisse tagasi 1991 juuni. NLiidus olid eestlased väga hinnatud ja meid hoiti lõpuni kinni. Minu demblil on Jazovi allkiri. Pataljoni komandör sõidutas reamees mind ise Zavitinskis rongile UAZ-ga. Ma tulin Eestisse nagu härra - pintsaku ja kaabuga :) Eestist sugulased saatsid. Pataljoni komandöri podpolkovnik Orljuki sõnad olid rongi tamburi ees: "Ärge oma Eestit siis pekki keerake".. Mu pataljoni komandör oli estofiil :) Võimalik, et soovis ka Venemaale ilusamat elu ja hoopis Armastas Venemaad..Tavasõdurid saadet transalennukitega, mina sain 8 päeva ekskursiooni Rossia 1 rongiga.. Pataljoni komandöri naine pidas raamatukogu. Peale kraeõmblemist käisin seal nädalase hilinemisega Noorte Häält lugemas. Nina ei saanud saksakeelsetest tähtedest midagi aru aga köitis kõik lehed kokku.. Sügav kummardus minu poolt selle vene Naise ees.
Eestis vahtisin seda Pihkva jobude Teletorni seiklust, käisin Tartu servas vahtimas, kuidas nad oma dessantkärusid tagasi lohistasid trosside otsa :) Minu T-72 tankidiviis oleks Eestist hakkliha teinud. See on objektiivsus. Kuperjaanovi kasarmuid ma taastanud olen Tartu TREV-ga brigadirina, paraadväljaku vastas hoone on minu brigaadi meeste poolt vene lagast puhtaks kraabitud.
Ajaloo keerdkäigud. Kui viitsisid lõpuni lugeda siis oled ju sama loll kui mina :write:
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Pildike ka minevikust :) Minu Gaz-66 oli Hiinaga tuumasõja jaoks :) Lampidega raadiojaamad - neile EMP impuls ei mõjunud. Miks ma nii kõhn olin? Me sõime NLiidu lõpus hobuseliha.. Eesti Kaitseväes on vist menüü :) Meil oli pühapäeval kanamuna :D
Pilt
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Kuidas NLiidu armees ellu jäädi? Ma ei tea.. Vahel jäädi..
Taustal oleva ZIL-157´ga olen 500 km marssi sõitnud.. Sidurita pole-vahegaas käiguvahetusel. Roolivõimendit pole ja saad iga auguga roolilt vasta näppe.. USA sõdur keeldub ilma ATM-ta rooli istumast :) Aga Eesti poisid jäid kuidagi ellu..
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist