Riigikaitse eelarve
Re: Riigikaitse eelarve
Ma mõistan, miks sa oled omale valinud kasutaja nimeks A4....
Kusjuures mina tunnen, et ma ei valeta. KVJ ei lähe lampi ministeeriumi inimestega ühe laua taha istuma ja mingit uut väevõmet nõudma ilma , et peastaabil sellest õrna aimugi oleks.mart2 kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:58Palun ära valeta!isonts kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:49 ...
Fakt on see, et KVJ(mitteükski) ei nõudnudki rohkem raha, et uusi võimeid arendada. Odavam ja lihtsam oli toota tavalist kahuriliha. Mina küll aru ei saanud, et sellel ajal mingit über jalaväge toodeti.. Söösta/kata valang/valang oli..Rootsi aerud ja vanad Manid..![]()
Akf isonts ei ole istunud läbirääkimiste laua taga kus KV juhtkond ja KM inimesed arutavad, mida ja kuidas teha ning millist ressurssi selleks vaja on. Isegi kui KM "pika hambaga" nõustus, siis järgmises etapis valistuskabinetis oli (ilmselt on ka tänapäeval) kõikide ministeeriumite vahel "kisma", sest keegi ei saa nii palju, kui vaja ja tahaks.
KM oma allasutustega ning KV saavad nii palju, kui lõpuks valitsuskabinetis konsensus saadakse. Ja ükski minister ei ole päris rahul.
See on koht, kus ka KVJ-le antakse teada - "Lõuad pidada ja edasi teenida!" Viisakalt muidugi, sest raha pole ...
Aga muidugi pead ma anda ei julge, et ta oma töömesilasi teavitamata millegi jaoks raha küsimas käis ja kurvalt noruspeaga rävala puiesteelt tagasi tuli...
Kui ei ole võimet piiratud ressursse reaalse võime loomiseks kasutada, siis anna parem teatepulk üle. Sahtlisse võib (võib-olla isegi peab) kirjutada 50 tuhandesest, sajatuhandesest või enamast kaitseväest ja struktuurist. Löök vaenlasele tuleb aga anda olemasolevate vahendite ja väljaõppega, me ei saa ju käed rinnal risti agressiivselt oodata, millal poliitikud selleks vajaliku rahaeraldise otsustavad, et kastid paberil saaksid vajalikuga täidetud, ja alles siis anname vaenlase valu nii, et vähe pole. Minu tänu küll Terrasele ja Heremile lähenemise eest, et teeme olemasolevate ressurssidega võimalikult kõva asja. See ei ole mugandumine, pigem paberarmee on.
(Ma olen hakanud kaitsele suure rahasumma laekumise eel nägema värvilisi unenägusid Gripenitest, millel Eesti õhujõudude märk peal)
(Ma olen hakanud kaitsele suure rahasumma laekumise eel nägema värvilisi unenägusid Gripenitest, millel Eesti õhujõudude märk peal)
Kuradi rahustav on lugeda paljusõnalist aga seevastu sisutühja oopust meie geniaalsetest strateegidest, kes juba 20-21 nägid ette odavate droonide massiivse kasutamise mis muudab Iris-t mõttetusks, kalliks rauakolaks. Langetab selle prioriteetsuselt kuskil paukherneste ja šoti torupillide vahele. Nüüd tarvis oodata veel peatne droonide ja droonitõrje plahvatusliku arengu lõpp, siis ostame müraki laod kama täis ja siis- nu pogodi zajets!
-
KasinMasin
- Liige
- Kontakt:
AI kokkuvõtted kohati AI poolt toodetud tekstile. Raportis on hunnik linke, millel on otsene viide chatgpt-le. Tabelitel ja tekstidel on ka kohati AI tunnused. Äkki koondaks ära need inimesed sealt riigikogust ja võtaks kallima paketi ChatGPT-st, mis väheb loba ajab. Milleks vahememeestele, kes ise mõtlemise ega raporti koostamisegagi ei tegele maksta?
Fakt on see,et ühel aastal mis oli 2020+ käis KVJ Riigikogu ees ja küsis raha juurde ning tõi näiteid mida saab 2%, 2,2% , 2,5% ja tolleaegne max % 2,7. Ei viitsi ise seda Sulle välja otsida aga see siinses teemas ka läbi jooksnud lisaks ajakirjandusele. Oli veel avalik esinemine Riigikogus koos esitlusega mida sai hiljem vaadata. Mälu järgi rahandusminister väitis 2% on meie piir ja kõik! Probleem tekkis covidi tõttu majanduse jahtumisega ja rahandusminister tahtis isegi korraks eelarvet vähendada, sest ikkagi 2%!isonts kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:49Fakt on see, et KVJ(mitteükski) ei nõudnudki rohkem raha, et uusi võimeid arendada. Odavam ja lihtsam oli toota tavalist kahuriliha. Mina küll aru ei saanud, et sellel ajal mingit über jalaväge toodeti.. Söösta/kata valang/valang oli..Rootsi aerud ja vanad Manid..A4 kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:28Keskmaa-õhutõrje vajalikkusest ja olulisusest, nagu ka paljude muude asjade, mida meil eelmisel 15 aastal ei olnud, aga on jõudnud kas viimase paari aasta jooksul või lähi-aastatel võimearendusse ja hangetesse, on koguaeg aru saadud. Lihtsalt blablabla....isonts kirjutas: ↑06 Nov, 2025 15:51 Täna on õhutõrje kriitilisest vajadusest õnneks väga hästi aru saadud. Ma ei tea, millal ja kes sellest varem rääkis, aga ilmselgelt neid keegi kuulda ei võtnud. Ju siis ei olnud vaja .
Kusjuures täna kindral, kantsler ning diviisi ülem arendavad ise õhutõrjet...
P.S. Kindral, kantsler ja diviisiülem arendavad täna mitte überkallist ja keerulist kesk- või pikamaa-õhutõrjet, vaid kuluefektiivset VSHORAD-lahendust odavate ja massiliste droonide vastu, mille peale kümne aasta eest keegi väga ei osanud mõeldagi.
Valimistel lubasid tolle valitsuse kaks osapoolt 2,5% aga jäädi ikka Keskerakonna 2% juurde mida Helme tuliselt kaitses.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Tekib kahtlus, kas isonts ikka Peastaabis oli? Äkki hoopis väeliigi staabis, kuid see on juba ise ooper, kuigi samas majas.isonts kirjutas: ↑06 Nov, 2025 18:37Kusjuures mina tunnen, et ma ei valeta. KVJ ei lähe lampi ministeeriumi inimestega ühe laua taha istuma ja mingit uut väevõmet nõudma ilma , et peastaabil sellest õrna aimugi oleks.mart2 kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:58Palun ära valeta!![]()
Akf isonts ei ole istunud läbirääkimiste laua taga kus KV juhtkond ja KM inimesed arutavad, mida ja kuidas teha ning millist ressurssi selleks vaja on. Isegi kui KM "pika hambaga" nõustus, siis järgmises etapis valistuskabinetis oli (ilmselt on ka tänapäeval) kõikide ministeeriumite vahel "kisma", sest keegi ei saa nii palju, kui vaja ja tahaks. ...
Aga muidugi pead ma anda ei julge, et ta oma töömesilasi teavitamata millegi jaoks raha küsimas käis ja kurvalt noruspeaga rävala puiesteelt tagasi tuli...
Käisin ka ise mitu korda kaasas, kui mingeid konkreetseid projekte arutati.
KVJ või PSÜ ei käinud kunagi üksi, ikka olid J5 ja vastavate töörühmade esindajad "kaustadega" kaasas, kes vajadusel numbreid välja tõid.
Muuseas Väli oli ka ise pikalt J5-s ja tegeles suurest eelarvete planeerimisega ning oleks pidanud nüüd peeglisse vaatama, mitte teisi siunama.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Ca 10 aastat. Kuni 2019/20. Ma olen erinevate töörühmade esindajate kasutadesse neid numbreid ise sisse kirjutanud. Ja kui otseselt ei osalenud siis kõrvalt pealtvaataja /kuulaja ikka olin...mart2 kirjutas: ↑06 Nov, 2025 19:56Tekib kahtlus, kas isonts ikka Peastaabis oli? Äkki hoopis väeliigi staabis, kuid see on juba ise ooper, kuigi samas majas.isonts kirjutas: ↑06 Nov, 2025 18:37Kusjuures mina tunnen, et ma ei valeta. KVJ ei lähe lampi ministeeriumi inimestega ühe laua taha istuma ja mingit uut väevõmet nõudma ilma , et peastaabil sellest õrna aimugi oleks.mart2 kirjutas: ↑06 Nov, 2025 17:58
Palun ära valeta!![]()
Akf isonts ei ole istunud läbirääkimiste laua taga kus KV juhtkond ja KM inimesed arutavad, mida ja kuidas teha ning millist ressurssi selleks vaja on. Isegi kui KM "pika hambaga" nõustus, siis järgmises etapis valistuskabinetis oli (ilmselt on ka tänapäeval) kõikide ministeeriumite vahel "kisma", sest keegi ei saa nii palju, kui vaja ja tahaks. ...
Aga muidugi pead ma anda ei julge, et ta oma töömesilasi teavitamata millegi jaoks raha küsimas käis ja kurvalt noruspeaga rävala puiesteelt tagasi tuli...![]()
Käisin ka ise mitu korda kaasas, kui mingeid konkreetseid projekte arutati.
KVJ või PSÜ ei käinud kunagi üksi, ikka olid J5 ja vastavate töörühmade esindajad "kaustadega" kaasas, kes vajadusel numbreid välja tõid.
Muuseas Väli oli ka ise pikalt J5-s ja tegeles suurest eelarvete planeerimisega ning oleks pidanud nüüd peeglisse vaatama, mitte teisi siunama.![]()
Kas kindral Väli ei olnud J5`s ca 20 aastat tagasi? Ma arvan, et kui ta sellel ajal oleks nõudnud Himarsite ja IRIS-T SLM soetamist siis oleks ta natuke kiiremini välisteensitusse saadetud
Edit:
Kindral Laaneots tahtis sellel ajal kogu aeg kaitseväele tanke. Ilmselt selle pärast teda sinna raportisse sisse ei kirjutatut..
Viimati muutis isonts, 06 Nov, 2025 20:41, muudetud 1 kord kokku.
Mitte ainult -
2003 Kaitsejõudude peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna (J5) vanemstaabiohvitser
2004 Kaitsejõudude peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna (J5) ülem
2006 Kaitsejõudude peastaabi ülema asetäitja
2007 – 28. veebruar 2011 Kaitseväe peastaabi ülem
Välisteenistuses olii ennem seda ja peale seda perioodi.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline