Sõja eest välismaale.

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Sõja eest välismaale.

Postitus Postitas Kriku »

Sinu arvamus selles küsimuses on lihtsalt ignorantne. Seda saab parandada lugedes ajaloo-alast kirjandust, mida meil õnneks on heas kvaliteedis ilmunud. Alustada võib ka keskkooliõpikust.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Lemet, nii laia joonega ikka väita ei saa. Kui riik sõltub teisest riigist, siis on ta halvemal juhul protektoraat ja Soome ei olnud isegi seda minu arvates. Okupatsioon tähendab ka okupeeriva riigi sõjaväe kohalolu rohkem kui mõnes baasis - Kuuba näiteks ei ole okupeeritud, kuigi seal on USA sõjaväebaas.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Soome viki väidab, et Ryti (ja võib-olla siis ka teised? andrus) sattus selle ohvriks:
https://www.nationalww2museum.org/war/a ... nt-charter
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kriku kirjutas: 06 Nov, 2025 17:33 Sinu arvamus selles küsimuses on lihtsalt ignorantne. Seda saab parandada lugedes ajaloo-alast kirjandust, mida meil õnneks on heas kvaliteedis ilmunud. Alustada võib ka keskkooliõpikust.
Mmm...oi mulle meeldivad sellised dotseerivad väited. Et siis kadunud ajaloolane Hannes Walter oli samuti ignorantne ja oleks pidanud keskooliõpikuid lugema??? Sest tema on väitnud täpselt samu asju. Või tegelikult refereerin küll mina tema räägitut.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Lihtsam seletus: sa ei saanud temast lihtsalt päris hästi aru. Aga üldiselt muidugi on ükskõik, kes jama ajab. Ega jama sellest vähem jama ole. Palun nüüd teema juurde tagasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline