Minul värskele artiklile ligipääsu ei ole, seetõttu toetun 2024. aasta artikli illustratsioonidele (täistekstile pole mul ka selle puhul ligipääsu ja teaduspiraatide leht Sci-Hub samuti ei aita). Nii juhtub, kui ühegi ülikooli juures ei tegutse - ja maksta kah ei taha.
Seal vanas uuringus tundub, nagu nad genereerisid ja mõõtsid üksikuid impulsse, mitte ei jätnud pilli minutiks ajaks hüüdma. Sest illustratsioonides pole ühtegi pikka andmerida.
Paraku üksiku impulsi puhul on väga raske öelda signaali "sagedust", kuna signaal ei kordu.
Loomulikult ka üksik tõus ja langus resoneerub mingi ostsilaatoriga paremini kui teisega. Seda saab minu arust välja lugeda väljundpinge kõvera tõusu ja languse kiirusest ja impulsi kestvusest. Aastal 2024 oli see säärane:
...mina loen sealt perioodiks välja umbes 50 nanosekundit. Aga see pole siinuslaine, vaid järsu tõusu ja järsu langusega, lapiku tipuga impulss. Minu intuitsioon (ma ei ole raadio valdkonas ütleja) vihjab, et resoneerumine vastuvõtjaga sõltub rohkem tõusu kiirusest ja languse kiirusest, kui lapiku tipu perioodist.
Püüdsin arvutada, sain jaburaid tulemusi, kuna ilmselt ma ei valda metoodikat. Võtsin kujuteldava siinuslaine perioodiks 50 nanosekundit, arvutasin sageduseks, sain 40 MHz. See aga pole mikrolaine, vaid meeterlaine. Kui mikrolaineks pidada 1 GHz sagedusega siinuslainet, siis selle periood on 1 nanosekund. Hiinlaste diagrammil pinge tõusud ja langused diagrammi järsus osas on mitu nanosekundit. Seega alla 1 GHz, sagedus mida mina unise peaga isegi mikrolaineks ei peaks (mõned allikad ütlevad selle termini alampiiriks 1 GHz, teised 300 MHz).
Atmosfääri sumbuvus tuleb kõrgematel sagedustel, kui see, nii et lähen parem ja parandan oma eelmises postituses järeldatut.
Raadiotehnika inimesed palun korrigeerige, ma olen maalt ja hobueesliga.