Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild
Re: Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild
lätis oli ka nende skoda rongidega igasugu hädasid. ei teagi, kas saadi asjad lõpuks toimima.
-
Erureamees
- Liige
- Kontakt:
seda on vist 1x päevas ?
kas võrdluseks on kuskilt võtta mitu x päevas läheks rong ? või ei lähegi iga päev ehk mitu x nädalas ?
Kas sellist ideed ei tule, et kui oleks vajadus rohkema järele siis käiks neid laevu kasvõi 10 tükki päevas? On veel olemas liine, mis võtavad peale kui mälu mind ei peta 12 autot- ülejäänu täidavad haagised. Hanko- Rostocki liini ma tean ja ka Hanko- Travemündet. Ka Paldiskist käivad minu teada. Need ei torka väga silma, kuid on olemas.
Nende Lääne-Euroopa sadamatega on see asi, et sinna ei saa suunata lõpmatult juurde uusi laevu ja siis omakorda seda lisanduvat kaupa teid mööda Euroopa südamesse laiali vedada (need teed võivad olla rohkem täis kui Pärnu maantee). Päris tore oleks, kui oleks lisaks üks raudtee, mis selle kauba siitpoolt kohe Euroopa sisemaale viiks - sellepärast on RB oma koht olemas, teoreetiliselt vähemalt.
See artikkel, millele viitad, kirjeldas just seda ühte hilinemist, mille pealt ka kohe eestlaste (see tähendab iseenda!) kohta parkija põhjapanevaid järeldusi tegema hakkas. Seega missugusest veel lisandunud Škoda rongi rikkest liinil sa räägid?maksipoiss kirjutas: ↑10 Veebr, 2026 18:36Ei ole vist ikka päris lihtsalt üks hilineminehttps://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... -katsetusi
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Oled loll, või mängid lolli?AndresTy kirjutas: ↑11 Veebr, 2026 11:29See artikkel, millele viitad, kirjeldas just seda ühte hilinemist, mille pealt ka kohe eestlaste (see tähendab iseenda!) kohta parkija põhjapanevaid järeldusi tegema hakkas. Seega missugusest veel lisandunud Škoda rongi rikkest liinil sa räägid?maksipoiss kirjutas: ↑10 Veebr, 2026 18:36Ei ole vist ikka päris lihtsalt üks hilineminehttps://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... -katsetusi
Artiklit ka ei viitsi enam lugeda....
Ikka tase omaette.
Pühapäevase tipptunni ajal, kell 17.15, jäi Tondi jaamas seisma Balti jaamast Kloogaranna poole teel olnud elektrirong. Põhjuseks külmunud kompressorid. Väljas oli tol hetkel kuni 10 kraadi külma – tavaline Eesti talveilm.
Tulemuseks oli kaos: neli reisi tühistati, paljud hilinesid ja inimesed külmetasid perroonidel teadmatuses. Elroni kommunikatsioonijuhi Kristo Mäe vastusest selgub, et see ongi üks osa rongide testimisest.
„Tegemist oli Škoda regionaalrongiga, mida testitaksegi praegu liinitöös,“ teatas Mäe. Tema sõnul on selliste ilmadega testimine vajalik, et vead ilmneksid ja tootja saaks need kõrvaldada.
Sisuliselt tähendab see, et reisija ostab täishinnaga rongisõidu, kuid satub enda teadmata testrongi, mille vastupidavust külmale alles katsetatakse. Võib juhtuda, et viga avastataksegi, rong jääb külmas töövõimetuks ning reisijad ootele. Elron lisas, et kuna rongid pole veel tootjalt lõplikult vastu võetud, siis peavadki sellised mured esile tulema.
Rongifirma otsustas seisaku ajal ka asendusbusse mitte käiku panna. Ettevõte vabandas reisijate ees ebamugavuste pärast, kuid asendusbusside puudumist põhjendati läänesuuna tiheda graafikuga. Teisisõnu soovitati oodata järgmist rongi, mis võib muidugi samuti olla (aga ei pruugi) testrong.
Mäe lubab, et pühapäeval külmast tekkinud rongi seiskumine oli erandlik olukord ja –20 kraadi juures kindlasti kogu rongiliiklus Eestis ei seisku. Samas on tema sõnul tegemist ikkagi tehnikaga, mida praegu testitakse liinitöös. Ta lisas, et külmumisi – näiteks haakeseadmete probleeme suurte külmadega – tuleb teatavates olukordades ette ka vanematel rongidel.
Rõhutan siin nüüd eraldi lausetMida Elron tegelikult ütles?
* Juhtum: Uus Škoda rong jäi seisma, sest kompressorid külmusid –10 kraadi juures.
* Selgitus: „Selliste külmade ilmadega testimine on vajalik.“
* Lohutus: Rongid on tegelikult mõeldud kuni –35 kraadile, aga eelmine talv oli liiga pehme, et vigu leida.
* Lahendus: Reisijad peavad varuma kannatust, kuni katsetused lõppevad.
ja selgitan mõtet: Elroni väitel teostatakse praegu Eestis Elroni poolt veel vastuvõtmata ja testimata koosseisudega juba liinivedu. Kas siis on ikka testid lõpetatud ja neile rongidele siis väljastatud kasutusload-sertifikaadid, või ei ole? On nad üle antud, või ei ole? Aga liini juba teenindavad.Elron lisas, et kuna rongid pole veel tootjalt lõplikult vastu võetud, siis peavadki sellised mured esile tulema.
Aga sina Andres, nüüd hakka veel seletama, et see kõik ongi niimoodi juba pikalt ette planeeritud ja hetkel täiesti plaanipärane tegevus, selline katsetamine liinisõitudel, ja et sa oled seda juba ammu AI käest küsnud ja selle kohta ammendava selgituse saanud.
Nagu leitnant Dub.
Viimati muutis Peeter, 11 Veebr, 2026 23:33, muudetud 1 kord kokku.
Peeter saa Andresest ka aru ,teine on aastaid siin seda raudteed promonud, kuidas nüüd siis järsku teisiti saaks 
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Mille üle ohtrasõnaliselt ja segasevõitu vahutad Peeter? Parkija üldistas ühe Elroni hilinemise pinnal, et eestlased ei saa järelikult ka RB-ga hakkama. Mina kirjutasin, et Elroni rongid püsivad graafikus aasta lõikes nii 98+ prontsenti ja ühe näite puhul üldistamine pole eriti arukas. Maksipoiss tuli sisse väitega, et polnud ikka üks hilinemine ja tõi "kinnituseks" viite artiklile...kus aga - ülla-ülla - räägiti just sellestsamast parkija toodud hilinemisest, mille põhjustas rike.Peeter kirjutas: ↑11 Veebr, 2026 15:33Oled loll, või mängid lolli?AndresTy kirjutas: ↑11 Veebr, 2026 11:29See artikkel, millele viitad, kirjeldas just seda ühte hilinemist, mille pealt ka kohe eestlaste (see tähendab iseenda!) kohta parkija põhjapanevaid järeldusi tegema hakkas. Seega missugusest veel lisandunud Škoda rongi rikkest liinil sa räägid?maksipoiss kirjutas: ↑10 Veebr, 2026 18:36
Ei ole vist ikka päris lihtsalt üks hilineminehttps://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... -katsetusi
Artiklit ka ei viitsi enam lugeda....
Ikka tase omaette.
Bla-blah-bla-blah....
Ja sina jahud siin üldse nüüd ei tea mida kokku ja venitad teemat vilunud demagoogina laiaks ja segaseks.
Oled loll, või mängid lolli?
Ära pane mulle sõnu suhu! Ma ei ole kuskil RB-d promonud, mul ajab lihtsalt sita keema siinse kanakarja peavool - mida ka sina, nukkel, harrastad - eidelik hala.
Kuidas seda siis seletad ja neid näiteid on veel siin teemas kus sa sellest õhusaastest mürast jne. räägid. Püüa ikka " lainel püsida ".
Kuidas tõsiasja nentimine, et maanteede neljarealiseks ehitamine ei päästa meid õhusaastest, mürast, maanteede lagunemisest, kuulub RB promomise valdkonda?
Ei saa sinuga vaielda, hakkad nutma ja mingitest kanadest, eitetest siin sonima.
Minu "hala" oli ikkagi teemasse toodud kahtlusega : Kui Elron ei suuda Eesti talve kohta normaalse miinus 10 kraadise temperatuurige käigus hoida masstoodanguna toodetavat rongi ( muidugi "vile" katseperioodi jätkamise kohta , no pole usutav ja kui see tõesti on nõnda , selline teguviis reisijaid ohtu seada , aeg on prokuratuuril sekkuda ) , pealegi , minu kogemuse kohaselt uue asja juurutamisel on kohapeal olemas süsteemi / lahenduse / toote tootja esindaja , kes ka kommenteerib olukorda ... , vabandab reisijate ees jne .
See , et ka Lätis olid probleemid , keda kotib ? Kuskil on tehtud valed otsused . Ma näeks suurima rõõmuga Elroni nõukogu ja juhatust Balti jaamas kuskil samba küljes ahelates ja reisijatele ma nende kaunistamiseks tooksin ise paar alust kanamune .
See , et ka Lätis olid probleemid , keda kotib ? Kuskil on tehtud valed otsused . Ma näeks suurima rõõmuga Elroni nõukogu ja juhatust Balti jaamas kuskil samba küljes ahelates ja reisijatele ma nende kaunistamiseks tooksin ise paar alust kanamune .
Ja nüüd võtkem kõik see raffas rõemsalt kätest kinni ja laulgem "Karulaane jenka" viisil...
düsgraaf, grafomaan ja hiromant
hüpertoonik, proff ja praktikant
hüppavad üheskoos,
üksmeelselt tantsuhoos,
raudteejaamas jenkat..
-
Erureamees
- Liige
- Kontakt:
Notariaalselt kinnitatud koopia naljateemasse palun!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist