Lipud autol

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
marksman
Liige
Postitusi: 605
Liitunud: 15 Nov, 2005 15:58
Asukoht: kaardilt sa seda kohta ei leia;)
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

olavik kirjutas:No asi polegi lippudes tegelikult ju. Lihtsalt vaadake autodesse, kus need lipud peal...neis autodes on reeglina purjus teismelised...ja noh...siin ei ole patriotismiga mingit pistmist...
aga selliste vastu ju abi olemas. 110 :!: :!: :!:
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

oranši ja mustaga autod hakkavad kiusama neid lippukandjaid. Teate ju küll neid oranši ja musta lindi kandjaid!
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 07 Juul, 2006 10:37
Asukoht: Reval/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

Mulle tundub, et lipu kandjad on just teatud vanuses inimesed, kas sis noremapõlvkonna vist. Ei ole näinud 40+ vanuseid inimesi roolis ja lipp katusel vms.
Wiking
Liige
Postitusi: 1308
Liitunud: 10 Apr, 2004 18:09
Asukoht: Haapsalu
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Mulle tundub, et lipu kandjad on just teatud vanuses inimesed, kas sis noremapõlvkonna vist. Ei ole näinud 40+ vanuseid inimesi roolis ja lipp katusel vms.
Mulle küll ei tundu. Olen näinud ja mitmeid, ühe laheda keskealise perega isegi sai lobisetud ühe marketi ees. Tore, et Eestimaal on veel eestlasi, kes quasimodostunud pole.
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Ma ei taha kindlasti öelda, et see lipukestega lehvitamine halb või asjatu oleks, aga ma küll ei ütleks, et Säästumarketist kahe lipu ostmine ja auto külge kinnitamine teeks inimesest kohe väljapaistva rahvuslase ja patrioodi. Pigem võiks seda pidada lihtsaks ja odavaks meelsuse väljendamiseks (mis iseenesest on positiivne). Aga olgem ausad - kõige rohkem ja otsesemalt võidavad nendest lippudest nendesamade lippude valmistajad, kelle käive on viimastel kuudel lakke karanud.

Ja veel - mul on ka mitu tuttavat, kellele nendesamade lippudega tihti vehkida meeldib (eriti siis, kui kerged õlled juba hinge all). Aga kui on vaja reaalselt ühiskonnale mingit teenet osutada - nt kui saabub kutse minna aega teenida - siis on nendesamade liputajate patriotism justkui käega pühitud ja kaitseväest viilimiseks võetakse kõik nipid appi. Lipuga on tore vehkida, aga mis kasu rahvale ja riigile nendest on?

Nii et õige rahvuslase tunneb ära reaalsetest tegudest, mitte sellest, kas ta bemari küljes on kaks odavat lippu või mitte.

Teisalt on siiski väga positiivne, et inimesed ei pelga oma rahvustundeid välja näidata ja rahvusvärvidega oma meelsust demonstreerida. Samuti on see võimalus ilmselt ka n-ö vaesematest ühiskonnaklassidest inimestele ennast rahvusvärvidega ehtida. Rikkamatel inimestel on ju kodumaja hoovis üldijuhul lipuvarras, kuhu lipp või vimpel heisata. Kümnetel tuhandetel Lasnamäel, Mustamäel jms kohtades elavatel inimestel pole aga ei oma maja, hoovi ega lipuvarrast. Hea, et nüüd on vähemalt need auto külge kinnitatavad lipukesed ning Eesti lipp ei ole enam vaid rikkamate inimeste "privileegiks".
Wiking
Liige
Postitusi: 1308
Liitunud: 10 Apr, 2004 18:09
Asukoht: Haapsalu
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

1. Vana tõde - väikestest asjadest algab alati suur :!:

2. See, kuskohast lipp osta ei oma mingit tähtsust, nagu ennist ütlesin, kui nina peal on mäda punn, siis võib kõik väga halb tunduda, eriti inimesed, kellel seda pole :!:

3.
Aga olgem ausad - kõige rohkem ja otsesemalt võidavad nendest lippudest nendesamade lippude valmistajad, kelle käive on viimastel kuudel lakke karanud.
Kõikidest asjadest, mida sa poest ostad, võidavad nende tootjad. kas istud puu all ja sööd juurikaid, ning jood sambla teed peale.
See, et Lipuvabrik selle idee peale tuli, on teretulnud. Ja teha head ning hingerõõmu saab ka väikse summa eest, ei pea olema miljoneid maksvad kullast lipukesed.

4. Olgu ta rikas või vaene inimene, väiklane jääb alati väiklaseks. Eriti veel see, kes arvab, et rahvuslus on rahaühikutega ostetav ja mida suurema
lipu endale õmmelda laseb, seda suurem rahvuslane on. Aga vaat ei ole..

5.
Aga kui on vaja reaalselt ühiskonnale mingit teenet osutada - nt kui saabub kutse minna aega teenida - siis on nendesamade liputajate patriotism justkui käega pühitud ja kaitseväest viilimiseks võetakse kõik nipid appi. Lipuga on tore vehkida, aga mis kasu rahvale ja riigile nendest on?
Pole mina, nende lippu "vehkivate" inimeste hulgas selliseid, sinu poolt kirjeldatuid näinud.

Küll, aga on silma jäänud midagi muud. Nimelt, see kui kuskil mõne rikka lõnguse, vana kommunisti ja nüüdse suure "vabadusvõitleja" hoovis ripub rahvuslipp on pigem lipu rüvetamine. Ja see, kui see lõngus joob kallist konjakit ja räuskab kuidas tema Eestit vabaks võitles - see pole rahvuslus. See on odav populism. Rahapakk ei tee veel kellekski.

6. Ja veel üks asi. Ei riku automark inimest. Küll aga väiklus ja suurusehullustus. Kui rikas "eks"kommar enda hoovis lipu all kallimaid konjakeid mekib ja laristab raha, mis rahvalt varastatud, siis see on väiklane. Kui see sama lõngus ärevate aegade tekkes põletab 4-tuule suunas, mis kui juba praegust, armetut, poliitikat vaadates on 99% kindel, siis see on kaugel rahvuslusest, olgu ta lipp kasvõi kullast tehtud.

Ja mis puudutab rahvuslust, siis mine ja jaluta Sinimägedes ja sa näed kui rahvuslikud jõud meil võimul on. Ole nii rikas või vaene kui tahes, rahvuslaseks see kedagi ei tee. Lõpetuseks, nõustun sinuga, et teod teevad inimesest rahvuslase.
tarmo322
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 28 Mai, 2007 16:22
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo322 »

olavik ütles: "No asi polegi lippudes tegelikult ju. Lihtsalt vaadake autodesse, kus need lipud peal...neis autodes on reeglina purjus teismelised...ja noh...siin ei ole patriotismiga mingit pistmist..."

1. ei ole teismeline
2. ei istu kunagi autorooli joogisena
3. ka sõjavägi läbitud.
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Ma üldjuhul säästukas ei käi. Palju need asjapuud üldse maksavad?
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Postitusi: 694
Liitunud: 05 Okt, 2005 13:19
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

49.90 vist...
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Postitusi: 2056
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:20
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

8.90 eek, sellise hinnaga ostsin.
Kui on probleem, tõmba lõuga
tarmo322
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 28 Mai, 2007 16:22
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo322 »

8.90.-
Maanteel ei soovita kasutada, sest tuul rebib riide katki.
meesmetsast
Liige
Postitusi: 341
Liitunud: 18 Veebr, 2006 14:48
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Tallinnas olen näinud küll kah, 2-3's autos olen näinud selliseid rullnokke, et anna olla. Terves seltskonnas kes autos - nokamütsid peas ja tümm tümistab. Siis olen näinud veel paari räbaldunud lippu ning kõigetipuks nägin Venus clubi kõrval üht mehikest kellel oli Vene lipp katusel. Seltskonnaga saatsime sinna kurje pilke ning kui juht autost lahkus otsustas ta lipu kaasa võtta.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Oleks "pronksiöö" olemata, siis ma ka ei kiidaks heaks niisama liputamist. Mina auto külge lippu ei paneks, sest lipp on püha ja seda ei heisata lihtsalt niisama. Ammugi ei sõideta lipuehtes kuskile järve äärde tina panema.

Aga praegu on situatsioon veidi teine ja kui inimene tunneb, et kõige paremini näitab tema meelsust lipp auto küljes, siis oleks äärmiselt vale seda keelata või selle kallal ironiseerida. Eestlasi on niigi vähe ja tarvis on kokku hoida.
Kutt
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan, 2007 10:47
Asukoht: Lehola
Kontakt:

Postitus Postitas Kutt »

Põrgust kirjutas:Mulle tundub, et lipu kandjad on just teatud vanuses inimesed, kas sis noremapõlvkonna vist. Ei ole näinud 40+ vanuseid inimesi roolis ja lipp katusel vms.
Täna just nägin sellises vanuses pereema sõitmas.
Kõht sisse rind ette
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

20. augusti hommikul kui ma töölt koju sõitsin, panin ka oma autole lipu külge (põhjust sel päeval ju enam kui küll). Kuna ma käin tööl jupp maad Tartu linnast väljas, mõtlesin, et näis, mitmel vastutulijal/möödaminejal veel lipp küljes on. Ei olnud mitte ühelgi... :roll: Ju siis need päevad, mil neid lippe Säästumarketis müüdi, olid suurem püha :?: , sest siis nägin nii mõndagi autot, millel oli küljes lausa kaks lippu.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist