REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Sektor gazovoi ataki
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

Some kirjutas:Päevaste surmade arv on endiselt masendavalt kõrge. Nakatunute protsent testitutest samuti. Haiglas viibivad patsiendid - tõesti on tunne, et nad lihtsalt üritavad seda 700 ligidal hoida iga valemiga. St ma seda graafikut hetkel väga optimistlikult ei vaataks.
Mina seda haiglasse võetute arvu väga tõsiselt ei võtaks. Järgnev jutt kahjuks mitmeti mõistetav.

„Täna kõiki haigeid enam haiglasse vastu ei võeta,“ tõdes Härma, et koroonapatsientidele mõeldud haiglavooditega on seis nii napp, et haigla ja kiirabi otsustavad vastavalt inimese seisule koos, kes jääb kodusele ravile ja kes vajab siiski hospitaliseerimist. Viimase 24 tunniga tuli haiglasse sisse kirjutada sada inimest. Härma nentis: „Meie meditsiinipersonal töötab väga kõrge ülekoormusega ja nii kaua vastu ei pea.“

Allikas (eilne Õhtuleht): Terviseamet: kõiki koroonahaigeid enam haiglasse vastu ei võeta.

https://tervis.ohtuleht.ee/1029508/vide ... u-ei-voeta
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Nädal tagasi sain Pfizeri esimese doosi. Ei ole riskigrupis aga andsin perearstile teada, et olen valmis kiiresti reageerima, kui kutsutakse. Kõrvalnähud puudusid. Öösel magasin rahutult aga ju siis oli põhjus selles, et Bill ühendas mind oma WWW võrku.
Viiruse levikust Wuhanist üle maailma. Muidugi veeti see laiali lennukitega. Põhja Itaalias oli tihe lennuühendus Hiinaga. Siis veel kutsus mingi Itaalia munitsipaalpoliitik ülesse hiinlasi kallistama, mis suurendas veelgi levikut.
Bergamo kriisi tipul, kui oli teada, et midagi on halvaks minemas aga lennukeelde veel polnud, käisid meie firma kolm müügimeest Bergamos ja tagasi tulles jäid haigeks. Peeti külmetushaiguseks. Õnneks keegi kontoris ei nakatunud aga ühe müügimehe naine jäi ka haigeks.
Eile oli kummaline kuulata Tanel Kiige optimistlikku juttu, et suvi ei jää ära ja kõik saab korda. Paadunud optimist aga tema eelnevaid tegusid vaadates arvan, et suvi tuleb kummaline. Katku-Kaja ja Taudi-Tanel, kummagi puudub julgus otsustada ja rahvast veenda, et pingutame natuke ja siis taastub normaalne elu.
Kevadel pääsesime tõenäoliselt sellepärast, et vihatud Helmed surusid Taneli vastu seina ja ähvardasid tal hapniku kinni keerata, kui sama moodi edasi molutab.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kapten Trumm kirjutas: Vot ei põhine. Ikka isiklikul kogemusel ja kuuldul-nähtul.
Panin end sellesse "varumeeste" nimekirja kirja juba veebruari lõpus, aga seda kõnet ei tule ega tule.
Perearsti telefon annab kinnist, e-mail ei toimi. Peaks minema ukse taga istumisstreiki tegema?
Aga kuna mul on kroonilised probleemid, ei peaks ma seal varumeeste hulgas üldse olema.
Mis viib mind mõttele, et meil eksisteerib ENSV endiselt.
Ma pole praegu meelega hakanud ENSV meetodeid kasutama, tahan lihtsalt näha palju neil eduraportitel ka alust on.
Seni olen kogenud, et tühi jutt rohkem.
Kas muidu oled perearstiga rahul? Maapiirkonna häda on see, et perearsti ei saa valida ning arstide kvaliteet on väga seinast seina. Ning tõtt-öelda tikuvad sellised väiksemad kohad ka vähem vaktsiine saama kui koroonaga pihta saanud Harjumaa. Kui vaktsiini ikka näpuotsaga siis ei jää üle ka.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Some vaktsineerimisplaan on ilus ja lihtne. 5+
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Arst on ikka pihta saanud Tallinnas täiesti.
30 min telefoni kulutamise järel sain tõesti pereõe kätte, mingid 30 minuti teemad pidid olema keelatud (?), järsku õnnestub ametlikus nimekirjas midagi teha, võeti tel nr ja nägemist. Eks ma siis raporteerin. Ametlikult e-regamisest, mida ma tegin, ei teatud midagi.
Peab vist vahetama hakkama. Eks ma olen ka natuke eksperimenteerinud ja vältinud ise nurkade lõikamist, arvan, et ENSV meetoditega oleks juba saanud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Taoline pisuke hingetõmbepaus oli meil ka dets lõpus-jaanuari alguses tulenevalt koolide sulgemisest/vaheajast, piisas natukesest hooletusest ja veebruari keskel hakkas reipalt tõusma.
Hea küll, aga praegu ju ei kiputa koole uuesti lahti tegema. Mulle siiski tundub, et kui praegused piirangud püsivad, süveneb ka langus.
See on hea kui oled optimistlikum. Minu statistika ja anlüütika seda ei ütleks. See "üha nooremate haiglasse kukkumine", mille umbmäärasusest siin jahuti, see paistab vihjamat alla 70-60-50-ste haiglasse kukkumise suuremale viitele. Ehk siis see nooremate haiglassekukkumine 10 päeva pärast on küll viinud keskmise alla 5,5% peale, aga seda ainult 10 päeva pärast, need noored peavad lihtsalt kauem ise vastu, enne kui mingi % neid 5,5-le lisaks haiglasse sajab. Kui nüüd jälle haigus lainena vanemasse sektorisse kandub (mida muideks juba vanuselistes graafikutes täheldatakse), siis või tulla täiendav litakas, milleks haiglad koostöös hakkasid/hakkavad valmistuma- vabastavad koldes Tallinnas kohti ja taastavasd võimekusi/varusid. Ma oleks su mõttekäigu suhtes tunduvalt ettevaatlikum. Need lisafaktorid ei lase mul sinu optimismi minu arvestustesse.....
P.S. Meie siin arutleme sinuga numbreid, graafikuid, faktoreid ja saame aru millest räägime, aga siis tuleb kargab mingi vend kuskilt võsast ja ütleb, et see teie jutt on kõik üks suur tõestamata plära, et ühtegi linki ju pole... Ja siis postitab küsimuse/palve, ehk keegi näitaks kust neid andmeid näha saaks......? Tundub, et ja justkui polegi millegiga kursis, aga kommenteerib täiega?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas:Olukorras, kus valitseb ebaõiglus vaktsineerimisel (riskigrippide asemel vaktsineeritakse eliit- või korruptsioonipõhiselt täiesti terveid keskealisi jorsse- vaktsineerimiskava väliselt), jääb loota, et seda niipea ei tule.
Ära muretse, küll see tuleb. EL-is on asi juba ametlikult laual.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Sektor gazovoi ataki kirjutas:
Some kirjutas:Päevaste surmade arv on endiselt masendavalt kõrge. Nakatunute protsent testitutest samuti. Haiglas viibivad patsiendid - tõesti on tunne, et nad lihtsalt üritavad seda 700 ligidal hoida iga valemiga. St ma seda graafikut hetkel väga optimistlikult ei vaataks.
Mina seda haiglasse võetute arvu väga tõsiselt ei võtaks. Järgnev jutt kahjuks mitmeti mõistetav.

„Täna kõiki haigeid enam haiglasse vastu ei võeta,“ tõdes Härma, et koroonapatsientidele mõeldud haiglavooditega on seis nii napp, et haigla ja kiirabi otsustavad vastavalt inimese seisule koos, kes jääb kodusele ravile ja kes vajab siiski hospitaliseerimist. Viimase 24 tunniga tuli haiglasse sisse kirjutada sada inimest. Härma nentis: „Meie meditsiinipersonal töötab väga kõrge ülekoormusega ja nii kaua vastu ei pea.“

Allikas (eilne Õhtuleht): Terviseamet: kõiki koroonahaigeid enam haiglasse vastu ei võeta.

https://tervis.ohtuleht.ee/1029508/vide ... u-ei-voeta
Pean järjekordselt siia kirjutama, et selles ei ole midagi üllatavat. Vaadake 4-5 nädalat tagasi olnud olukorda: andmeid ja väljaütlemisi, konkreetseid kirjeldusi rsikipunktidest ja prognoose. See kõik oli vägagi konkreetselt ette näha ja ometi ei tehtud kaks nädalat midagi, ainult jahuti. Arstid said aru, et neid ei mõisteta ja asusid ise oma olukorda päästma. Tänu nende tegevusele ja ka tööstandardite muutmisele on praegu ainult 700 haiglas, aga nüüd on vint lõhki neil. Täpselt samamoodi võiks arstid öelda, et kuu taguse standardi järgi saaksime kohe veel 6-700 inimest hospidaliseerida, aga neil pole ressursse.
Kõik see kokku on oluliste otsuste tegijate soovimatus teha neid otsuseid, mida perspektiiv neile väga konkreetselt kätte näitab. Otsuseid nõustutakse tegema alles siis, ja ka siis pika hambaga ja leebemalt, kui perspektiiv on kas juba käes, või homme saabumas.

Sama käib ka siin: päevast päeva käib siin staabiarutelu, et tuleb midagigi teha, aga vastutöötajad suudavad teema ära killustada, iga killu enda arvates eraldi ära naeruvääristada soovimata näha tervikpilti, ja siis saabki päevake jälle mittemidagitehes/otsustades õhtale. Ja homme algab kõik otsast.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Praegu vaktsiini saamise või läbi põdemise järel ei tohiks midagi oma käitumises muuta. Lased sama auruga piirangutest kinni hoides edasi.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Perearstid koostasid koroonaviiruse koduse ravi soovitused.
https://www.perearstiselts.ee/patsient/ ... asvanutele
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Kapten Trumm kirjutas:+1429 seekord

Poolkõva lockdowni sisse seadmisest saab täna 2 nädalat ehk esimesed tulemused paistavad.
Probleem paistab juba ära - vuhinal kasvav levik on tõesti raugenud, kuid allaminekut ka ei paista (ja minuarust ei hakka ka paistma tänase piirangute ja nende täitmise tasemel juures).

On väga kahtlane, et meil GB-st, Saksamaast või Lätist-Leedust lihtsamalt läheb.
Soomes avalikustati täna karm lukustuskava, näiteks kodust väljumiseks on ammendav arv mõjuvaid põhjuseid.
Päikesetõusu valitsusel sellist plaani ei paista olevat, loodetavalt laheneb siis probleem ise.
Jube karm tõesti :D Igaühelt kellelt küsitakse siis on ta teel apteeki/poodi/arstile/ema või kellegi teis ejuurde, kes vajab hoolitsust. Sisuliselt on asja mõte, et kaoksid ära pagulaste rajoonis kogunevad noored-et oleks põhjus neid laiali ajada.

Lisa: mis aga tulemata on on need 10% haigestunutest haiglasse nagu siin pikalt kirjutati ja ähvardati. Milleks sellist juttu ajada-sellises stiilis avaldused(ähvardused) õõnestavad kogu ülejäänud edastatavat informatsiooni
Viimati muutis hjl85, 25 Mär, 2021 12:37, muudetud 1 kord kokku.
hjl85
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Toetan Sind, võitleja.
Elul pole ka täna viga midagi, põhimassil inimestel pole lihtsalt mõtestatud tegevusi ja ajaviidet, seepärast on kõrtside, ööklubide ja muu sellise sulgemine kui maailmalõpp. Mul on küll kodust tegevust niiet tapab, pooleliolevast majaehitusest laual olevate poolikute mudeliteni. Rääkimata kohustustest, mida toob kaasa laste olemasolu. Mul on kodus laual pooleli näiteks 1:35 Italeri Schnellboot, mida ehitan raadiojuhitavaks, tööd oleks iga päev kuuks ajaks.

Inimesed on liiga harjunud hedonistliku lakkumis- ja hooramise elustiiliga ja kui see äkki lõppes, ongi maailma lõpp käes. :wall:
Elus on palju muud peale klubide, kõrtsude, markide kogumise või plastikust mudelite liimimisest. Võimas-hakkame kõik mudeleid tegema. See, mis sulle pakub huvi ei paku seda teistele. Üks neist asjadest teistega vahetu suhtlemine jms.
Mina näiteks pean mudelite tegemist täielikuks ajaraiskamiseks-elu on selleks liiga lühike kuid ei nimeta sellega tegelevat inimest mõtetuks ega sunni talle peale endaöe meeldivaid tegevusi. Väga tore, et sul on tegevusi küllalt-mina ei ole harjunud "seina vahtima" ja seda minule oleks mudelite ehitamine ja markide kogumine.
Ehk ei saa endast lähtudes kirjutada-kui saan mina siis saate ka kõik teised ja kes jalgrattaga sõitu ning mudelite ehitamist ei harrasta on mõtetud inimesed.
Oh seda "hooramist" ja hedonistliku elustiili-elagu puritaanlus. Kas oled pastor olnud?
hjl85
Liige
Kontakt:

loomake kirjutas:Praegu vaktsiini saamise või läbi põdemise järel ei tohiks midagi oma käitumises muuta. Lased sama auruga piirangutest kinni hoides edasi.
Miks peaks sama lauluga edasi laskma?
hjl85
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Sotsiaalne suhtlus saab käia muudmoodi ka kui ööklubi peldikus kellegagi ameledes (vabanda banaalsust, aga nii on vast mõte selge).
Minge jalutage oma tuttavaga mere ääres, hoidke 2 m vahet ja pole vähimatki probleemi. Facebookid, asjad - 30a tagasi oli isegi mobiil väga haruldane.
Lihtsalt liiga palju on hädaldamist iga tühiasja pärast, inimesed on oma mugava eluga liiga harjunud, aeg ajalt selline raputamine on kasuks. Mis nägu taoline seltskond oleks, kui peaks tänase ilmaga 2 nädalat metsas kuuse all elama?

kraal- sind peab kiitma, et sa ei tassi lapsi lasteaeda mugavuse pärast, mida paljud kodus töötajad tegelikult teevad.
Lasteaed on praegu oluline nakkuspump ja sealtkaudu on millegi saamine palju tõenäolisem kui kord nädalas 10 min poes käies.
Poolkõva piirang lasteaia teemal aga on saanud suurejooneliseks kuritarvitamise allikaks - palju lapsi toovad need, kel pole sinna tegelikult asja.
Kui sinu jaoks peale 2+2 suhtluse ainus teine vorm on ööklubis amelemine siis on sinuga ikka midagi väga tõsist lahti. Aga vot ei pea 2 nädalat kuskil kuuse all olema, sest on valik mitte seal olla. Mis sinu jaoks on tõhiasi-see teistele ei ole. Ja miks ma peaksin 2 meetrit ühe inimesega vahet hoidma?
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

hjl85 kirjutas:
loomake kirjutas:Praegu vaktsiini saamise või läbi põdemise järel ei tohiks midagi oma käitumises muuta. Lased sama auruga piirangutest kinni hoides edasi.
Miks peaks sama lauluga edasi laskma?
Sest nakkusekandjana suudavad ka vaktsineeritud toimida. Kuigi jah, märksa lahjemal kujul kui mittevaktsineeritud, sest nad ei tooda viirust juurde vaid levitavad seda, mis neil limaskestale sattunud on. Ja muidugi, näiteks AZ puhul 30% vaktsineeritutest siiski nakatuvad, lihtsalt põevad kergemalt läbi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist