Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Gripen
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Gripen »

Jaanus2 kirjutas:Kuskil oli selle väeosa meestest pilt - rõõmsad ja roosad, koos relvadega Luganda teenistuses.
kuskil oli ka video, kus mängiti kitarri ja rõõmsalt lauldi
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Gripen kirjutas:
siiruviiruline kirjutas:http://www.youtube.com/watch?v=CW_Jmj2olv4

seda sama mõtled?
ei, see on piirivalvekordon, väeosa nr. 3035 oli teine objekt
kuid väidetavalt ründas sedagi mitusada separatisti või oli neid väidetavalt 500 seal? (mina pole kusagil pildil üle kümne näinud)
ja sellele kordonile lastigi korrusmaja katuselt õppelanguga kranaat(või nimetatakse seda raketiks, keegi võib parandab)
RPG peaks eesti keeles olema reaktiivgranaadiheitja, nii et vast õppelaenguga granaadiga tegu oli. Muide, puhtast uudishimust, mis su emakeel on? Ei pea vastama kui liiga isiklik küsimus.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Some kirjutas: RPG peaks eesti keeles olema reaktiivgranaadiheitja, nii et vast õppelaenguga granaadiga tegu oli.
Tegu oli praktilise reaktiivgranaadiga, mis lendab, kuid ei lõhke. Mõeldud õppelaskmisteks.
Avot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Avot »

Siin mingisugune ylevaade Ukraina armeest : http://forte.delfi.ee/news/militaaria/u ... d=68134811
Gripen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gripen »

Some kirjutas:
Gripen kirjutas:
siiruviiruline kirjutas:http://www.youtube.com/watch?v=CW_Jmj2olv4

seda sama mõtled?
ei, see on piirivalvekordon, väeosa nr. 3035 oli teine objekt
kuid väidetavalt ründas sedagi mitusada separatisti või oli neid väidetavalt 500 seal? (mina pole kusagil pildil üle kümne näinud)
ja sellele kordonile lastigi korrusmaja katuselt õppelanguga kranaat(või nimetatakse seda raketiks, keegi võib parandab)
RPG peaks eesti keeles olema reaktiivgranaadiheitja, nii et vast õppelaenguga granaadiga tegu oli. Muide, puhtast uudishimust, mis su emakeel on? Ei pea vastama kui liiga isiklik küsimus.
emakeel on eestikeel, kuid 10 aastat võõrsil elamine on jätnud oma jälje, eestikeel on muutunud konarlikuks ja see ilmselt on hoomatav ka kirjapildis. Kui tuleb igapäevaselt neljas keeles suhelda, siis pole ühegi keele kasutus täiuslik. Igastahes minu puhul on see nii.
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Gripen kirjutas:
Some kirjutas:
Gripen kirjutas: ei, see on piirivalvekordon, väeosa nr. 3035 oli teine objekt
emakeel on eestikeel, kuid 10 aastat võõrsil elamine on jätnud oma jälje, eestikeel on muutunud konarlikuks ja see ilmselt on hoomatav ka kirjapildis. Kui tuleb igapäevaselt neljas keeles suhelda, siis pole ühegi keele kasutus täiuslik. Igastahes minu puhul on see nii.
Arvasin sinu varasematest postitustest, et tegu väliseestlasega, näiteks Rootsist. Sõnavara hea aga lauseehitus pisut kummaline. Aga nüüd sai uudishimu rahuldatud, vabandan OT pärast :)
laikar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas laikar »

Ei ole silma jäänud, et oleks seni tanke väga eksponeeritud Slovjanski kandis. Mingis videos oli küll näha nende liigutamist sinna.
Tule alt läbikäinutest järgmine video:
http://glavred.info/politika/ato-pod-sl ... 81519.html
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Suure tõenäosusega alljärgnev video on siia foorumisse juba lingitud (tõesti kõiki videosid ei jõua läbi vaadata, isegi aadresse võrrelda...), aga minu jaoks on oluline see, et Ukraina pool avalikult demonstreerib siin oma lahingutehnikat Slavjanski all - ning esmajoones tanke. Minu arust siin foorumis pole eriti arutatud, et miks kasutusele ei ole võetud tanke (OK - et linnalahinguks nad ei sobi?). Nüüd siis tankid T-64 (võhikuna ei oska nende kohta midagi arvata). Kogu selle Ukraina kriisi ajal on olnud lugematul arvul videosid Ukraina tankide liikumisest sinna-tänna (ja siis on nad kadunuks jäänud kuhugi...), aga kuskil tankide lahingupositsioonidele asumisest - mina veel näinud ei ole.

news.liga.net/video/incident/2022242-ta ... kposta.htm

Ei hakanud oma postitust kustutama, kuigi analoogne postitus teise foorumlase poolt minut varem ilmus...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Härrased, infomüra siia postitamise asemel võiks vahetevahel teha sellise NATO moeka asja nagu lessons learned

Kindlasti on teil väike vaev kokku korjata, mitu lennuvahendit on rohelised tegelased kantavate õhutõrjerakettidega alla tulistanud?
Minu arvestust mööda hakkab killide arv ületama juba Gruusia igati võimsa õhutõrje tulemusi.
Seejuures pole separatistidel ei radareid ega moodsat juhtimist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Gripen kirjutas:seostaksin nimetust "100" Ukraina kontekstis mittemilitaarset võitlejaga, ehk kohalikku kellele on relv kätte antud,
kuna sidekanalil küsiti kes valvab mingil kontrollpostil? Vastus oli et nii mitu sajalist ja nii mitu kahesajalist. Jutt siis elusatest.
Ootaks ka Svejki arvamust, mismoodi tema aru on saanud.
Tänan usalduse eest, kuid teatan tagasihoidlikult, et minu informeeritus jätab siinkohal soovida. :dont_know:

Kahesajaste ja kolmesajastega on selge sott, kui neid paaris mainitakse, aga -
kui sajaline tähendas ka mingisugust relvasaadetist, siis võib-olla on antud juhul tegemist tulirelvastatud sajastega ja kahurilihast kaigastega kahesajastega? :roll: :)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Avot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Avot »

Minul sama probleem, nii et vabandan juba ette ära 8)

Emakeel on eestikeel, kuid 30 aastat võõrsil elamine on jätnud oma jälje, eestikeel on muutunud konarlikuks ja see ilmselt on hoomatav ka kirjapildis. Kui tuleb igapäevaselt kolmes keeles suhelda, siis pole ühegi keele kasutus täiuslik. Igastahes minu puhul on see nii.

Minu arvestuse ja uudiste pöhjal on alla lastud kokku 6 helikopterit. Osadest neist, ehk saab veel asja. Millist tyypi täpselt, ei oska öelda.
laikar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas laikar »

Rada laiendas ATO volitusi. Nimekirja vaadates pole nagu sõjaseisukorda vajagi?
http://news.liga.net/news/politics/2022 ... ystviy.htm

В соответствии с документом, по решению антитеррористического центра при СБУ, согласованному с руководителями соответствующих ведомств, в районе проведения антитеррористических операций привлекаются и используются силы и средства СБУ, МВД, Нацгвардии, Вооруженных Сил, Госпогранслужбы, Госслужбы спецсвязи и защиты информации, Госслужбы по вопросам ЧС, Управление госохраны. В районе проведения АТО могут вводиться дополнительные ограничения прав и свобод граждан. По требованию руководителей антитеррористической операции, предприятия и организации, которые находятся в районе ее проведения, частично или полностью прекращают свою работу.

Lisaks ähvardustele kõik üle piiri tulnud kolonnid õhust sodiks lasta, võiks mõne ka lasta.
http://inforesist.org/u-avakova-predupr ... -aviaciya/
Kasutaja avatar
Laiakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Laiakas »

Kõiketeadvast wikist saame mingid numbrid: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force Olenemata sealsete numbrite täpsusest, mingi ettekujutuse see annab. 6 kaotatud kopterit on kahtlemata valus.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Ma tahan ühte varasemat väidet osaliselt korrigeerida. Nimelt seal Luganski piirivalveväeosa juures lasi vana osades videodes tõesti katuselt kipspäid, aga eile ma nägi ühte videot, kus ta lasi ka rohelisi (vähemalt ühe). Nii et tõenäoliselt sai tal lihtsalt parem moon otsa mingil ajal ja andis teistega edasi. Või siis ei teinud vahet. Videot ei taha enam otsima hakata - võib-olla oli ka siit foorumist kellegi poolt link.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Strelkov pakub rohkem, et kolm helikopterit ja kaks ründelennukit SU-25 :?:
http://ria.ru/world/20140604/1010721686.html
Kas katapulteeruvaid ründelennuki SU-25 piloote ja allakukkunuid lennukeid peale Strelkovi veel mõni osapool kinnitab? Või on see puhas fake?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: POZ ja 1 külaline