Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas EOD »

Lampvõimendite eelis pooljuhtide ees on lisaks EMP kindlusele just see, et teatud harmoonilisi sagedusi need läbi ei lase. Seega heli on kõrvale meeldivam. Pooljuhid aga võimendavad kõike, mis sisse tuleb, lisaks omamüra.
Ja neid MiG-25 lampe audiofiilid võimendites kasutavadki. Mul siiani üks alles. Võimendi vastastakt-lõppastmes kasutatakse neid küll paarina, kusjuures võimalikult ühesuguste parameetritega lambid peavad olema.
Aga küsiks, kuidas seostub viimase teemaga Peterburi linn ja üks ilus naisenimi?
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

See naisenimi peaks olema Svetlana ja peale lambitehase on Peterburis muudki põnevat audiofiilidele.
http://www.tubevoice.ru/?page=products&lang=en
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Nii on. Svetlana on üks vähestest vana kooli raadiolampide ja muu elektroonika tootjatest maailmas. http://www.svetlana.com/
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Veokas põrkas kokku allveelaevaga, mille tagajärjel viimane uppus ... :lol:
Kus, millal ja mis asjaoludel ?
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hydrazine »

Mõtisklesin viimase küsimuse üle omajagu, veokas ja allveelaev, kokkupõrge uppumine. No tunnistan üles, ma ei saa aru, kas veoka all on küsimuses mõeldud veoautot? Kui nii, siis ma ei saa midagi aru kuidas selline asi üldse juhtuda saab, ja ootan seletust natuke. Ise ma pole küll midagi taolisest intsidendist kuulnud, või on küsimuse sõnastus veidi vale.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

2.9.1917 lasi alveelaev U28 kuulipritsist Inglise laeva, plahvatusest paiskus õhku tekil olnud veoauto ja alla sadades uputaski allveelaeva, kas otse pihta või veelainega lahtistest luukidest sisse, kesse enam nii täpselt teab seda asja.

http://www.rmg.co.uk/explore/sea-and-sh ... by-a-truck
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Jah, veidraid asju on juhtunud sõdades. Igaljuhul tundub, et lausa kaks veokit on allveelaevast jagu saanud... 8)
https://books.google.ee/books?id=CTm9CQ ... t.&f=false
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Väga sarnased juhtumid neh, äkki legendid, mis järjest elavad...

Minu poolt järg vaba.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Tervet teemat pole mahti olnud lugeda, äkki on see juba olnud.
Miks anti II MS ajal Vaikse Ookeani piirkonnas tegutsevatele ameerika pilootidele muuhulgas kaasa 2 õõnsat metallkera?

Küsimusega puutusin ise esmakordselt kokku ühes MIT-i netiloengus. Hiljem olen sama väidet (ja ka vastuväiteid) mujalgi kohanud.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

2korda2 kirjutas:Tervet teemat pole mahti olnud lugeda, äkki on see juba olnud.
Miks anti II MS ajal Vaikse Ookeani piirkonnas tegutsevatele ameerika pilootidele muuhulgas kaasa 2 õõnsat metallkera?

Küsimusega puutusin ise esmakordselt kokku ühes MIT-i netiloengus. Hiljem olen sama väidet (ja ka vastuväiteid) mujalgi kohanud.
Väga lihtne - see oli algeline homing beacon, mis uppumise käigus rõhu all kokku langedes tekitab tugeva heli. Selle registreeriks üsna kaugelt mikrite võrk ja see aitaks kiiresti kindlaks teha, kus piloot uppus. Hiljem kasutati seda laevade asukoha määramiseks ilma raadiovaikust rikkumata.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sofar_bomb
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Vene pilootidel oli rinnataskus kaks sigari suurust pulka, milleks need olid ja mida tegid ?
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Hmm, ma ei mäleta enam neid kombenesioonimudeleid. Aga ma pakun, mida ma mäletan, pulgad olid injectorid nö, ühes oli adrenaliini tõstev toimeaine, et kui pääsemine silme ees, siis toimetad kiiremini ja täpsemalt. Teises oli mürk, et kui vahele jääd, siis mõrvad ennast ise ära, sest muidu oled vang ja sinult pekstakse info välja ja kui lastaksegi kodumaale tagasi, siis ikkagi tribunal silme ees. Keemilisi täpseid toimeained ma ei tea, ja minuarust see oli ka väga lühikest aega kasutusel selline poliitika. Aga adrenaliinisüst peaks olema vist siiani kaasas, taskuapteegis kombenesioonidel.

Aga see ei ole faktiline info, ma ei leia enam kinnitust sellele, et see on siis lihtsalt pakkumine minupoolt.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Ei saa vastust õigeks lugeda, kuigi pisikene iva on sellel sees, aga üks nendest farmaatsia asjadest, mida mainisid oli Amfetamiin ja paiknes sisemises taskus olevas esmaabipakis. Viimatimainitud aine on Rootsi meedias põhjustanud kunagi pahameeletormi valitsuse vastu, sest seda pilootidele söödeti sisse kui dopingut ja tekitab sõltuvust. Vene piloodid panid seda samuti peoga sisse. Enamik kaadrilenduritest ilma selleta ei lennanudki. Vot selline siis lennunduse must pool.
Täpsustan küsimust: Vasakpoolne väline rinnatasku.
Edit: Ottan nüüd pingsalt järgnevat sitarahet minu suunas, palun uurige asja enne kui turtsuma tulete.
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Natuke OT aga, Saksa-armee kasutas ju WW2 ajal ka mingeid amfetamiini toimel põhinevaid tablette, et sõdurid kauem jalgel püsiks. Seda kutsuti mitut moodi, aga jah nimetused olid sügavas saksa folklooris ja väga raskesti hääldatavas saksa kraaksuvas-räuskavas dialelektis, nii, et ime ka pole, et meelde pole jäänud.
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

No põnev ikkagi, jolki-palkiks kutsuti ka radiatsiooni mõõtmise vahendeid. Geigeri tüüpi loendure, aga need olid täitsa rumalad pulgad, kui enam õhus polnud, siis torkas med-kom analüsaatorisse ja sai lugemi kätte. Aga ma kahtlustan, et ka see ei ole õige vastus vist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: plärmo ja 3 külalist