8. leht 323-st

Postitatud: 30 Juun, 2009 19:31
Postitas Indrek
kamoon, otsige mingi suvaline garaazi-viktor, kes põhikohaga opelitele sumpse alla keevitab. küll ta ka ankru valmis saab, kui piisavalt elavalt kirjeldada oskad, mida tahad.

Postitatud: 30 Juun, 2009 20:25
Postitas gvardimatros
sobib vaid roostevaba materjal :wink: 8)

Postitatud: 01 Juul, 2009 9:02
Postitas Närakas
Teha võib ka paksemast vasest aga see tuleb kallis... :D :D :D
Omal ajal kui Tartu gaasis töötasin oli gaasi balloone nagu pudru käes ja siis tehti sellist nalja. Tuttuuelt propaani balloonilt lõigati pealt ventiil maha ja asendati atsetüleeni generaatori kaaneosaga koos kraega. Väga mugav, vastupidav ja hea ligipääs sisemuse puhastamiseks. lisati kraan ja manomeeter ning ventiil lisasurve tekitamiseks ja liigsest survest loobumiseks. Peale vinku valmimist puhastati ja võõbati "toidutõrvaga" asi seestpoolt üle. Vinku oli väga aus ja vastupidav.

Kutsekoolis õppides tegime õllevinku suurest piima mannergust, mis oli nagu teada tehtud alumiiniumist.

Ja lõpuks, kui on just suur tahtmine roostevabast vinku järgi, siis seda materjali müüakse netis päris palju. Soovitavalt oleks vaid keevitaja kes asja kokku keevitab vaadata korralik :D Materjali vinkule saab näiteks ka siit http://www.linoksa.lt/index.php/pageid/ ... ductid/512

Niiet meistrimehed näpud ja pead tööle... :D

Postitatud: 01 Juul, 2009 13:59
Postitas Juhan K
johnbull kirjutas: asi läks kiha e. tagurpidi käima oli hapukas kindlasti . suhkru segasid ikka korralikult läbi
Kuskile ta ei läinud tagurpidi, hapukas maitse tuli pärmist. Samasugune mekk on tal alati mann olnud, lihtsalt tugevam, kuna ka pärmi on varasematel kordadel rohkem pandud. Seekord oli pärmi vähem ja ka hapukat maitset vähem :)
Suhkru segasime soojas vees ilusasti ära, mitu korda kontrollisime visuaalselt ning ka maitstes.
Täna läheb siis uus laarike vist tööle...

Postitatud: 03 Juul, 2009 14:52
Postitas Ninanokkija
Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud. Toimis küll (isegi sai salaja vahtu limpsamas käidud). Endale sai muretsetud korralik roostevaba, soodsalt (üks papi suri ära ja lesk korraldas vana asjadest odava väljamüügi).
Mina praktiseerin maltoosaga ja täitsa õlle-moodi asi tuleb igakord. Praegugi veel Jaanist alles, käin iga õhtu katlamajas (see majas kõige jahedam koht) "suitsu" tegemas. Palju mekkida ei saa, nii paar 0,5l kannutäit vahtu (vaht on see kõikse mõnusam asi), kisub kiiresti magama...

Postitatud: 03 Juul, 2009 15:02
Postitas wudu
Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.

Postitatud: 03 Juul, 2009 18:03
Postitas gvardimatros
wudu kirjutas:
Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.
surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanud

Postitatud: 03 Juul, 2009 18:08
Postitas juss000
gvardimatros kirjutas:
wudu kirjutas:
Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.
surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanud
Metsakohina valmistamisel samasugust nippi kasutatud.

Postitatud: 10 Juul, 2009 14:32
Postitas viiking
Lisage alati ikka humalaid kah, see teeb maitsele head ja lisaks on humalas ained mis aitavad kraamil selgema pildi saada, ka säilivus paraneb juhul kui suurem laar ja ruttu otsa ei saa :lol:

Ise lisaks eelpool mainitule veel ka kadakaokstest vee keedan. Vanasti pandi vahel veel sookailu kah veits tõrde et katus ikka hästi uimama hakkaks :lol:

Rüübet!!

Postitatud: 11 Juul, 2009 9:13
Postitas krizz
Kui teist korda läbi lasta, saab taerberi lastele :wink:

Postitatud: 11 Juul, 2009 9:35
Postitas Rebu
Sai ka kaks laari valmis tehtud.Esimene oli liiga kibe,aga teine juba väga hea.Aga külamees kiitis mõlemat :D

Postitatud: 11 Juul, 2009 11:26
Postitas Juhan K
Rebu kirjutas:Sai ka kaks laari valmis tehtud.Esimene oli liiga kibe,aga teine juba väga hea.Aga külamees kiitis mõlemat :D
Kas see külamees on kohaliku asula sümbol-maskott, keda võib vägagi tihti külapoe ümber luusimas ja uusi tutvuseid erinevate pudelitega sobitamas näha? :D

Postitatud: 11 Juul, 2009 14:08
Postitas Kri
Kui juba koduõllele jutt läks, skännisin sisse ja panin üles huvitavat lugemist - "Esimese järgu koduõlu - juhatus hea pilseni, müncheneri ja porteri valmistamiseks kodusel teel" (Tallinn 1929)

Pilt

Raamatuke ise asub siin:
http://kri.pri.ee/esimese%20j2rgu%20kodu6lu/

Postitatud: 12 Juul, 2009 9:59
Postitas Rebu
Kas see külamees on kohaliku asula sümbol-maskott, keda võib vägagi tihti külapoe ümber luusimas ja uusi tutvuseid erinevate pudelitega sobitamas näha?
Ikka Ikka :D

Postitatud: 12 Juul, 2009 18:38
Postitas gvardimatros
mekin hetkel teraviljast aetud setu hanzat

tempisin ta 40 kraadi peale, maitseb nagu viski 8)
selline hää ja pehme nagu oleks sall kaelas :D